Forum Culinar: Zacusca - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zacusca

#101 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 September 2024 - 10:36 PM

Da 😁, de cateva saptamani il tot bat la cap pe sot ca vreau sa pun fasole verde la borcan, sa-mi spuna daca vede pe la magazine, la astea care mai aduc de la ferme. Intr-o dimineata s-a dus dupa paine si a venit fericit ca a gasit fasole, cica erau in cosuri de vreo 10 kile. Pentru o portie imi trebuia vreo 5, deja imi facusem plan restul sa oparesc si sa pun la congelator. Bine ca n-a cumparat, m-am dus si eu si cand colo era fasole din aia pestrita care trebuia desfacuta si scoase boabele, nu era ce-mi trebuia. Asa ca de ciuda am cumparat vinete si ardei si am facut zacusca 🤣.

#102 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2024 - 10:40 PM

:lol:
eu azi am cumparat fasole deasta, miine o desfac si bag asa boabele la congelator
imi place cel mai mult fasolea boabe asa sau mazarea, sa le desfac cind apar si sa le congelez direct

#103 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 September 2024 - 05:30 AM

La noi boabele astea de fasole se numesc boghi :71: și sunt tare bune pentru cei ce suportă fasolea.

#104 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2024 - 07:58 AM

adica boabele de fasole proaspata, nu cele uscate?

#105 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 04 September 2024 - 09:14 AM

Vezi postareamino, la 04 September 2024 - 05:30 AM, a spus:

La noi boabele astea de fasole se numesc boghi :71: și sunt tare bune pentru cei ce suportă fasolea.

Eu stiam ca "bob" e fasolea cu boabe foarte mari, care international se numeste "fava".
Se gateste si proaspat si uscat.
Fasolea pestrita e de dimensiuni obisnuite, un soi colorat.

#106 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 September 2024 - 08:09 PM

Vezi postareabellamama, la 04 September 2024 - 09:14 AM, a spus:

Eu stiam ca "bob" e fasolea cu boabe foarte mari, care international se numeste "fava".
Se gateste si proaspat si uscat.
Fasolea pestrita e de dimensiuni obisnuite, un soi colorat.


Bobul este într-adevăr planta de care zici tu Bellamama dar boghii sau boghi sunt boabele de fasole neuscate, care sunt tare bune.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-343-0-03492100-1725473346.jpeg


#107 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 September 2024 - 09:01 AM

Vezi postareamino, la 04 September 2024 - 08:09 PM, a spus:

Bobul este într-adevăr planta de care zici tu Bellamama dar boghii sau boghi sunt boabele de fasole neuscate, care sunt tare bune.

Aaa, deci fasolica proaspat culeasa si decorticata?
Dar o gatesti sau o rontai cruda, ca pe mazarea proaspata?

#108 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 September 2024 - 09:39 AM

Vezi postareabellamama, la 05 September 2024 - 09:01 AM, a spus:

Aaa, deci fasolica proaspat culeasa si decorticata?
Dar o gatesti sau o rontai cruda, ca pe mazarea proaspata?


Gătită, ciorbă cu afumătură sau iahnie!

#109 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2024 - 10:19 AM

Vezi postareabellamama, la 05 September 2024 - 09:01 AM, a spus:

Aaa, deci fasolica proaspat culeasa si decorticata?
Dar o gatesti sau o rontai cruda, ca pe mazarea proaspata?

eu am bagat-o la congelator si apoi o gatesc, imi place mai mult decit cea uscata
nu stiam ca se poate minca cruda

#110 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 September 2024 - 07:38 PM

Cred că de la Alexandru am aflat aici pe forum că la fasolea verde scoasă din păstaie îi spune "flageolet",apoi am găsit la Auchan la cutie, conservată, marca lor, ceea ce m-a bucurat atunci foarte tare. Dar nu am mai văzut de mult. De fapt cred că nu m-am mai dus de mult pe la raionul de conserve, o să mai încerc.

Imagine atasata: monthly_09_2024/post-233-0-12413500-1725557886.jpg

#111 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 11 September 2024 - 05:10 PM

Am copt vinetele, ardeii, pregatesc sucul de rosii, sa vad cand ma mobilizez sa le "asamblez".

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2024/post-2320-0-88484800-1726067370.jpg


#112 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,652
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 September 2024 - 05:23 PM

Ica, mi-ai trezit niste amintiri cu soba aia 🥰🥰🥰... Te admir ca ai facut si sosul de rosii! Dar ce cantitati faci, pare mult sos acolo, sau nu-l folosesti pe tot la zacusca?

#113 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 September 2024 - 07:01 PM

Hehe, e comoara la casa omului o sobă afară! Să aveți poftă la tot ce gătești Ica!

#114 Useril este offline   Ica 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 11 September 2024 - 07:12 PM

Adi, nu, nu e tot pentru zacusca. Am pus si la borcane pentru iarna.
Mino, da, e o comoara plita. Si gratarul, evident, nu coc nimic in casa.

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2024 - 08:59 AM

Am o intrebare, s-ar putea face de-o pofta, zacusca cu ciuperci portobello (gen champignon) sau doar ghebele sint bune pentru zacusca?

#116 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2024 - 10:10 AM

 Adriana, la 05 November 2024 - 08:59 AM, a spus:

Am o intrebare, s-ar putea face de-o pofta, zacusca cu ciuperci portobello (gen champignon) sau doar ghebele sint bune pentru zacusca?

Din cate stiu aproape orice ciuperca merge in zacusca.
Eu am facut cu champignon, manatarci, galbiori.
Super bune toate!

#117 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2024 - 11:59 AM

aaa perfect, atunci as putea incerca
mersi frumos

#118 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 November 2024 - 04:57 PM

Eu am făcut și cu bureți pleurotus și la fel de bună a ieșit!

#119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 November 2024 - 09:06 AM

da, se gasesc si astia aici
cum am un pic de timp incerc

#120 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,426
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 November 2024 - 02:12 PM

Si eu am facut cu champignons cand nu aveam ghebe la dispozitie. Chiar ma bucur ca mi-ai amintit, o sa fac si eu.
brain loading....please wait....

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi