Forum Culinar: Zacusca - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zacusca

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 15 October 2010 - 11:37 PM

Am cautat un pic,dar n-am gasit postata nici o reteta de zacusca.Daca mai e pe undeva si am omis eu,imi cer scuze pt dublura.

Reteta urmatoare o am de la mami si ea banuiesc ca o are de la mama-sa(fie iertata) si tot asa.

Ingrediente(cantitati aproximative/ingredientele trebuiesc toate macinate,fiecare separat):
-3 kg ardei rosu(eu am avut 3 bucati verzi,4 galbeni si restul pana la 3 kg au fost rosii)
-1 kg ceapa
-2 kg morcovi
-1,5 kg vinete(coapte)
-1 l bulion
-1 l ulei(cam 800 ml am folosit eu)
-sare dupa gust


Macinam/tocam/razuim (eu am pus in robot tot) ingredientele.In jumatate din cantitatea de ulei punem ceapa la calit.In cealalata jumatate de ulei punem ardeiul la prajit.Cand ceapa a devenit "transparenta" adaugam morcovul,vinetele si amestecam bine.Adaugam si ardeiul si bulionul si lasam sa fiarba la treapta mica. Mami mea a spus sa las sa fiarba pana iese uleiul deasupra,asta fiind semn ca e gata,sau sa gust si cand simt ca sunt toate moi.Am lasat sa fiarba vreo 3 ore jumate la treapta 4 din 10,poate chiar 4 ore;nu m-am uitat la ceas.A iesit in orice caz o zacusca excelenta.Am si "gustat" inainte sa fie gata de tot pe painici proaspete

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717833769.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717835806.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717838269.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717841356.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717855127.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128717844299.jpg

Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 October 2010 - 06:35 AM

Si cu un pahar de must alaturi? Imi faci pofta :rolleyes:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 October 2010 - 11:39 AM

Vai Petu cum poate sa arate. :lol: Eu zacusca n-am facut niciodata, nu-mi ramane decat sa astept pachetul de la mama.

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 October 2010 - 12:31 PM

Personal, la reteta Dianei, mai adaug trei catei de usturoi, doua linguri de zahar (e drept, nu pun morcov), doua trei linguri de otet, o foaie de dafin, ceva cimbru si rozmarin.
Si piper. Mult piper!
Ardeii îi coc si pe ei ca pentru salata.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2010 - 03:12 PM

Eu fac asa:

Zacusca de vinete si ardei


  • 1 kg ceapa,tocata
  • 1 kg vinete coapte,tocate
  • 1 kg ardei copti,tocati
  • 500 ml bulion de rosii
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • sare


Înmoi ceapa în ulei amestecînd cînd si cînd.
Adaug vinetele si le las vreo 10 minute sa fiarba cu ceapa,
dupa care adaud si ardeii copti,tota asa vreo 10-15 minute.
(Anul asta am avut mai mult galbeni-verzui,foarte carnosi si buni).
Dupa ce adaug si bulionul de rosii,pun si boabele de piper,frunzele de dafin,
si las la fiert pîna se ridica uleiul deasupra.Asa stiu eu ca atunci e gata.
Doar la final sarez putin,amesteca bine,apoi pun zacusca fierbinte în borcane
sterilizate în cuptor.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128731923993.jpg



_____________________________________




Zacusca de fasole,morcovi si vinete



Toate legumele,sînt cîntarite dupa spalare,curatare,preparare!


  • 1200 g fasole alba/cu bob mic,fierte si facute piure
  • 600 g vinete coapte,tocate
  • 600 g ceapa violeta,tocata
  • 600 g morcovi,raziuti fin
  • 500 g piure de rosii
  • 600 ml ulei
  • sare
  • boia de ardei iute
  • piper




Fasolea se lasa pste noapte la înmuiat. A 2-a zi se fierbe,împreuna cu o legatura de legume pentru supa(morcov,patrunjel,telina). Dupa ce sînt fierte,se strecoara de apa si se scot bucatile de legume. Se face un piure fin. Vinetele se coc,se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Ceapa se curata,se spala si toaca grob.
Morcovii se rad fin(dar nu exgerat).

  • punem ceapa la calit în ulei,aproximativ 10 minute(la foc moderat),pîna devine transparenta
  • adaugam morcovii,pe care-i lasam 20 minute.
  • adaugam si vinetele tocate,si mai lasam aproximativ 10 minute
  • dupa care punem si fasolea,si mai lasam 10 minute,apoi condimentam cu sare si piper,degustam.
  • turnam si pireul de rosii


Dupa ce ati adaugat toate ingredientele,si ati condimentat,puneti capacul,si lasati sa fiarba la foc mic înca o ora buna,învîrtind cînd si cînd.La sfîrsit se sareaza putin,si se pune în borcanele sterilizate la cuptor.La zacusca cu fasole,sa nu asteptati sa se ridice uleiul deasupra,ca asta nu se prea întîmpla,deoarece fasolea îl "înghite" :scratch:


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128731947913.jpg




_____________________________________



Zacusca de fasole cu ardei si morcovi

Asta este o zacusca cu o textura mai groaba,mai rosie si dulceaga de la ardeii grasi.

  • 500 g fasole fiarta,facuta pure grob
  • 500 g ardei grasi,copti si tocati grob
  • 350 ml ulei floarea soarelui
  • 400 g rosii,decojite si taiate bucatele
  • 400 g ceapa,tocata
  • 300-400 g morcovi,razuiti
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
  • sare



Ingredientele sînt cîntarite dupa prelucrare(curatare,fierbere,copt).


Se pune ceapa la dunstuit în ulei,la foc lejer.Se învîrte cînd si cînd pîna devine transparenta,apoi adaugam morcovii.Se lasa sa fiarba la foc moderat,amestecînd la fiecare cîteva minute,timp de aproximativ 20-25 minute.Se adauga si ardeii,iar dupa vreo 15-20 minute se adauga si rosiile.Se adauga piperul si frunzele de dafin.Dupa 10-15 minute se pune si fasolea si se mai lasa 20-25 minute la fiert,amestecînd cînd si cînd.În final se sareaza putin,se amesteca si toarna în borcane sterilizate în cuptor.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128732180662.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 07:53 AM

Foarte faine zacusti pe aici,eu am facut si cu ghebe ,dar mai din ochi asa,am avut vre-un kg. de vinete,1 kg. de ceapa,cativa morcovi,cativa ardei grasi si gogosari ,bulion,foi de dafin si piper si ghebe un castronel fain,am copt vinetele si ardeii,i-am curatat,am curatat bine si oparit ghebele,scurse,am taiat ceapa sferturi si am calit-o in mult ulei cand s-a muiat am pus si ghebele,am mai amestecat de cateva ori...cand s-a racorit tot am dat prin masina de tocat si vinete si ardeii copti,pus in cratita ulei la incins si calit putin morcovul razalit,adaugat tocatura de legume si bulion,pus foi de dafin si piper,si pun sa le scad la foc mic pana sa urce uleiul deasupra...toate bune si frumoase teoretic,practic m-au trecut toate apele sa vedeti ce am patit,bubuletul meu imi fura cratitele din camara le pune cu fundul in sus si se cocoata ca sa vada la geam(geam inchis) ca sa ajunga pe rafturi pe unde vrea el sa cotrobaie,si tot izbindu-le,le-au sarit smaltul,si mi se prindea de fundul cratitei mai oameni buni zacusca,si tot o schimbam din una in alta,am dat-o la cuptor,nu va zic ce peripetii am avut :rolleyes: ,asa ca nu mai tine smecheria tre' sa-mi cumpar musai un ceaun mare ca a lui mami meu,ca ea cu ala nu are probleme si la zacusca si la varza calita tochitura etc....Voi in ce vase faceti zacusca,sa nu se prinda?...

P.s a iesit tare faina ca a luat sotul la servici si colegii care tineau post s-au lins pe degete au zis ca-i super,gogosarii se nimerisera iuti si le-a placut f. mult asa ca macar atata satisfactie sa am si eu... :lol:

Eu sterilizez borcanele pun zacusca in ele si le dau si la cuptor asa deschise pana se zvanta deasupra si face o crusta,apoi infiletez capacul si sting cuptorul ,le acoper cu servete si las pana a doua zi sa se raceasca ele incet in cuptorul cald...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128738201735.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128738202386.jpg

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2010 - 08:17 AM

Eu am facut la ochi cantitatile, grosso modo ca Maya. am impartit in 2...o parte cu fasole, si o parte cu ciumperci.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128738259591.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128738261098.jpg


#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 09:48 AM

Vezi postareaGeany, la 18 October 2010 - 07:53 AM, a spus:

Foarte faine zacusti pe aici,eu am facut si cu ghebe ,dar mai din ochi asa,am avut vre-un kg. de vinete,1 kg. de ceapa,cativa morcovi,cativa ardei grasi si gogosari ,bulion,foi de dafin si piper si ghebe un castronel fain,am copt vinetele si ardeii,i-am curatat,am curatat bine si oparit ghebele,scurse,am taiat ceapa sferturi si am calit-o in mult ulei cand s-a muiat am pus si ghebele,am mai amestecat de cateva ori...cand s-a racorit tot am dat prin masina de tocat si vinete si ardeii copti,pus in cratita ulei la incins si calit putin morcovul razalit,adaugat tocatura de legume si bulion,pus foi de dafin si piper,si pun sa le scad la foc mic pana sa urce uleiul deasupra...toate bune si frumoase teoretic,practic m-au trecut toate apele sa vedeti ce am patit,bubuletul meu imi fura cratitele din camara le pune cu fundul in sus si se cocoata ca sa vada la geam(geam inchis) ca sa ajunga pe rafturi pe unde vrea el sa cotrobaie,si tot izbindu-le,le-au sarit smaltul,si mi se prindea de fundul cratitei mai oameni buni zacusca,si tot o schimbam din una in alta,am dat-o la cuptor,nu va zic ce peripetii am avut :rolleyes: ,asa ca nu mai tine smecheria tre' sa-mi cumpar musai un ceaun mare ca a lui mami meu,ca ea cu ala nu are probleme si la zacusca si la varza calita tochitura etc....Voi in ce vase faceti zacusca,sa nu se prinda?...

P.s a iesit tare faina ca a luat sotul la servici si colegii care tineau post s-au lins pe degete au zis ca-i super,gogosarii se nimerisera iuti si le-a placut f. mult asa ca macar atata satisfactie sa am si eu... :lol:

Eu sterilizez borcanele pun zacusca in ele si le dau si la cuptor asa deschise pana se zvanta deasupra si face o crusta,apoi infiletez capacul si sting cuptorul ,le acoper cu servete si las pana a doua zi sa se raceasca ele incet in cuptorul cald...



Geany, asa le sterilizeaza si mama. Stiu au facut intr-un an mai multa si a stat prin boxa vreo doi ani si dupa doi ani, scazuse in borcan dar tot buna era. Si ai mei fac cu ghebe, eu is terminata dupa zacusca aia.

Si vad ca si Stella a facut cu ciuperci. Cu de care ciuperci Stella, champignons?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 October 2010 - 10:01 AM

Petu vorbeste despre un alt mod de a face zacusca.
Si daca aveti ocazia faceti si asa,numa` sa vedeti ce aroma placuta are.
Era tare tarziu prin octombrie cand se mai gaseau in piata ultimii gogosari si ardei si mai verzi si mai rosii,si atunci ultima portie de zacusca asa o faceam si eu ,si se manca prima.o parte a familiei prefera mai mult modul cu ardeii necopti spuneau ca e mult mai proaspat gustu`.
Tine la fel de bine in borcane,se face tot amestecul pe aragaz si apoi totul la cuptor la foc moderat pana iese uleiul deasupra.
Numa sa merg in oras sa-mi iau niste borcane micute si am s-o fac si eu,aici gogosari nu sunt ,dar cu ardei buni ,rosii iese la fel.Abia astept sa miroase a zacusca si la mine!
Uitasem,morcovii ii tineam cateva min in apa clocotita,inainte de a-i cali.Adaugam si eu foi de dafin,sare si bobite de piper.
Petu,ti-a iesit tare bine,am inghitit in sec la poza cu feliile de paiine!

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 10:16 AM

Si la mama si tata fara dafin si piper nu se iegzista zacusca. Eu insa nu am facut niciodata la robot. Nush de ce, insa eu mereu am retineri la datul prin razatoare al legumelor, mi se pare ca la consistenta iese mai degraba un porridge...desi daca stai bine si te gandesti, la urma urmei cand se fierb atata tot se amesteca. O sa incerc si eu asa o cantitate mica sa vad ce iese.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 10:17 AM

Nico ar fi corect sa zicem ca e intre zacusca si tocana de legume(pt. iarna)?!!,eu va cred pe cuvant ca e mai buna asa,parca si simt gustul ardeilor proaspeti,trebuie incercat...Uite eu asa nu am mai facut,si nici zacusca cu fasole si am auzit ca este si cu peste....cred ca mi-ar placea sa incerc... :rolleyes:

#12 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 October 2010 - 11:01 AM

Vezi postareaGeany, la 18 October 2010 - 10:17 AM, a spus:

Nico ar fi corect sa zicem ca e intre zacusca si tocana de legume(pt. iarna)?!!,eu va cred pe cuvant ca e mai buna asa,parca si simt gustul ardeilor proaspeti,trebuie incercat...Uite eu asa nu am mai facut,si nici zacusca cu fasole si am auzit ca este si cu peste....cred ca mi-ar placea sa incerc... :rolleyes:



Eu ii ziceam zacusca,pt ca la tocana de legume,adaugam orez,doar asa sa se observe din loc in loc,printre legumici.Si tocana o faceam numai cu gogonele parguite,nu cu rosii.Gogonelele le taiam sferturi si le caleam inainte cateva min.,pana pregateam restu`.
Scuze de off,am vazut in Italia si am si mancat,o nebunie rara,2 gogonele parguite cantareau mai bine de 600 gr. De nu-i Italia asta mai aproape? :lol:
Vinete la congi aveam oricum pentru iarna,asa ca nu era greu sa dau totul la robot si sa incropesc o portie de zacusca.
Lapo,poti sa toci daca vrei, dar crede-ma e mult mai rapid la rorbot, poti blitza de cateva ori nu trebuie sa faci legumele pasta,tocate mai grosier,cat despre ulei , nu am pus niciodata la o porie mai mult de 500 ml,dupa parerea mea nu uleiul da gust mancarii,daca zacusca e fiarta la foc mijlociu in cuptor,borcanele sunt sterilizate corect,nu se intampla nimic neplacut.
Uite Lapo,ciuperci din astea folosesc eu ,au mai putina apa si-mi aduc aminte de ghebe,foarte bune,si din cauza ca aici vinetele nu sunt bune de nimic,am sa fac o portie cu ciuperci.
Poza nu-mi apartine,si ciupercile se cheama chestnut.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-119-128739248867.jpg

#13 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 October 2010 - 01:33 PM

Mmmm,ce de zacusti aici,care mai de care!!! :love7:
Aia cu fasole imi place si mie,dar nu stiu cum o face maica-mea ca nu e asa rosie(oare fara ardei? ).Trebuie sa o sun sa o intreb.


Laponica,nu o sa ma crezi,dar eu am baut suc lasat de niste mere pregatite pentru prajitura in seara aia.

Eataly,nici eu n-am facut zacusca de-adevaratelea pana acum,dar acum ceva vreme ne-a trimis mama cateva borcane si ne-a facut pofta.Am terminat ce am avut de la ea si am facut si eu.

Alexandru,eu nu am mancat cu usturoi,dar banuiesc ca trebuie sa aiba aroma tare buna.Cand mai fac,o sa incerc asa ca tine.Multumesc!

Maya,urmatoarea la mine fi cu fasole,ca m-a apucat acuma.De cand nu mai fumez,ma plictisesc :)

Geany,a ta deja e zacusca domneasca...cu ghebe,mmm

Stella,de care ciuperci?

Nico,ma bucur ca-ti place.Tocana de legume a facut si mama anul asta,prima data,ne-a trimis si noua.E buna,dar eu nu fac;mai am de la ea deja.Ai mei nu se indeamna nici unul la borcanele cu tocana.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2010 - 06:36 PM

Fetelor, eu am facut ochiometric, si sigur cele cateva borcane nu apuca iarna, mai mult am facut ca sa mancam cu prietenii.
am pus champignons ( pssssst sa nu ma ziceti, erau din alea deja la punga/cutie, doar le-am clatit , si le-am pus la fiert. fasolachele idem de la cutie :rolleyes: )

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 October 2010 - 08:45 PM

Si eu fac asa,portii mai mici.În decembrie vine mama,si-mi aduce vinete si ardei gata copti si curatati,de la conge.O sa fac din nou cîteva borcane cu diferite feluri.Tre sa-i fac si lui mama cu fasole,ca ea zice ca pe unde a mîncat,nu i-a placut niciodata ca fasolea se simtea destul de tare/e vba. de textura.Ea nu a facut cu fasole niciodata,doar cea clasica cu ardei/gogo/vinete.Fasolea o am tot de la ea,e dina ia alba cu bob mic,si o las mult la înmuiat,apoi o fierb neaparat la foc mic,si se înmoaie perfect.

Cu ghebe,nu am facut niciodata,ca n-am.Bash ca a lui Geany zacusca,e de zile mari!
Am primit odata din Bucovina,cîteva borcanele de ghebe puse la borcan(cu fîsii de ceapa si ardei)...nu am mîncat niciodata ceva din borcan,sa fie mai delicios ca amestecatura aia de ghebe.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 09:58 PM

Zacusca cu fasole

250 gr. de ardei kapia copti
250 gr. de gogosari copti
o ceapa mare(~doua mai mici) cam 200 de grame
morcov cam 150 de grame
1 litru suc de rosii
sare, piper, dafin
fasole fiarta separat cu o ceapa si un morcov si sare

se caleste ceapa cu morcovul(eu il pun ras, ca nu-mi place morcovul preparat termic), se curata ardeii si gogosarii copti, se taie cum doriti, eu prefer bucati mai mari, puteti sa-i dati prin masina, se pun peste ceapa si morcovii caliti, se adauga sucul de rosii si piperul si dafinul, apoi fasolea fiarta, eu nu o zdrobesc, ca nu-mi place, voi faceti cum va place, se lasa sa fiarba un timp impreuna cu sare dupa gust, se pun 2-3 catei de usturoi zdrobiti si eu pun si boia iute, tot dupa parerea mea se mai da un clocot si gata.

uite mostra:

Imagine postata

nota: merge mai bine cu fasole alba rotunda,nu ca a mea maro, dar a fost extraordinara si asa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 10:06 PM

Eu pe asta cu fasole maro o prefer :rolleyes: n-am facut niciodata dar ma tenteaza rau... :tongue3:

#18 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 10:17 PM

E belea de buna, la mine in familie nu se facea, a adus intr-o excursie un coleg si a fost love la prima inghititura. Colegul era din Timisoara, poate asa se explica gustul dulceag picant.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 10:26 PM

Vezi postareazerda, la 18 October 2010 - 10:17 PM, a spus:

E belea de buna, la mine in familie nu se facea, a adus intr-o excursie un coleg si a fost love la prima inghititura. Colegul era din Timisoara, poate asa se explica gustul dulceag picant.

Uauu!!dulceag pikant m-ai omorat de tot... :blob8:

#20 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2010 - 10:24 AM

Petunie si eu am aceeasi reteta de zacusca si am prestat-o in week-end cand am avut ajutoare, asa ca a iesit o zacusca "in colaborare". Foarte buna, numai ca eu nu mananc, doar o gust, insa "colaboratorii" mei o sting, le place enorm.

Cu pozele mai greu la mine, din lipsa de calculator, nu am posibilitatea decat la servici sa va urmaresc si asta cand am putin timp liber.
GEORGIA

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi