- 300 de gr de paine uscata taiata cuburele
– 500 ml lapte caldut
– 300 de gr de branza rasa (gen cascaval)eu am pus de data asta emmenthal bavarez
– 2 oua
– sare, piper, patrunjel si marar
- o lingura de faina alba
– supa (am facut salata bouef si fierbind carnea de vitel, morcovii si cartofii mi-a ramas supa)
Am varsat laptele peste paine

si am lasat sa se inmoaie piinea cam o ora si ceva, dar fiecare lasa in functie de cit timp are la dispozitie, eventual din cind in cind se framinta totul cu miinile ca sa se inmoaie totul mai repede

Cind piinea s-a inmuiat uniform am adaugat brinza, ouale, sarea, piperul si verdeata

si am amestecat bine de tot dupa care am facut galustele, marimea asta mi-au iesit din cantitatile astea 20 de bucati, am mincat cite 5 de persoana fara sa mincam altceva, deci ar ajunge pentru 4 persoane cantitatile astea

Deschid o paranteza, faina nu e obligatorie dar eu o pun mereu de siguranta. Si mai fac proba de fiert absolut mereu desi nu mi s-a intimplat niciodata sa se desfaca la fiert. Dupa ce am facut prima galusca o pun la fiert in putina apa ca sa vad daca nu se desface. In caz ca se desface adaug faina la compozitie, in caz ca nu se desface merg inainte cu facutul galustelor

voilà

Cind sunt toate gata se trece la operatia de fiert, daca sunt prea multe in momentul acesta se introduc pe o tava in congelator, dupa ce s-au congelat se pot lua de pe tava si pune intr-o punga. Cind vrem sa le folosim le punem la fiert in supa cind ea fierbe, direct din congelator.
Se pun in oala cu supa cind ea fierbe

si se lasa cam 15 minute, depinde cit sunt de mari si de cite sunt in oala, in orice caz nu se opreste fierberea pina nu se incearca una sa vedem daca e fiarta.
Se servesc cu cita supa vreti, cu piper deasupra sau parmigiano.

Si sectiunea Nico style

Pe masura ce le voi mai face si in alt fel le voi posta aici, asta e o varianta si de umplutura (cu brinza) si de servire (cu supa).