Ingrediente:
- 300 de gr de paine uscata taiata cuburele
– 500 ml lapte caldut
– 300 de gr de branza rasa (gen cascaval)eu am pus de data asta emmenthal bavarez
– 2 oua
– sare, piper, patrunjel si marar
- o lingura de faina alba
– supa (am facut salata bouef si fierbind carnea de vitel, morcovii si cartofii mi-a ramas supa)
Am varsat laptele peste paine
si am lasat sa se inmoaie piinea cam o ora si ceva, dar fiecare lasa in functie de cit timp are la dispozitie, eventual din cind in cind se framinta totul cu miinile ca sa se inmoaie totul mai repede
Cind piinea s-a inmuiat uniform am adaugat brinza, ouale, sarea, piperul si verdeata
si am amestecat bine de tot dupa care am facut galustele, marimea asta mi-au iesit din cantitatile astea 20 de bucati, am mincat cite 5 de persoana fara sa mincam altceva, deci ar ajunge pentru 4 persoane cantitatile astea
Deschid o paranteza, faina nu e obligatorie dar eu o pun mereu de siguranta. Si mai fac proba de fiert absolut mereu desi nu mi s-a intimplat niciodata sa se desfaca la fiert. Dupa ce am facut prima galusca o pun la fiert in putina apa ca sa vad daca nu se desface. In caz ca se desface adaug faina la compozitie, in caz ca nu se desface merg inainte cu facutul galustelor
voilà
Cind sunt toate gata se trece la operatia de fiert, daca sunt prea multe in momentul acesta se introduc pe o tava in congelator, dupa ce s-au congelat se pot lua de pe tava si pune intr-o punga. Cind vrem sa le folosim le punem la fiert in supa cind ea fierbe, direct din congelator.
Se pun in oala cu supa cind ea fierbe
si se lasa cam 15 minute, depinde cit sunt de mari si de cite sunt in oala, in orice caz nu se opreste fierberea pina nu se incearca una sa vedem daca e fiarta.
Se servesc cu cita supa vreti, cu piper deasupra sau parmigiano.
Si sectiunea Nico style
Pe masura ce le voi mai face si in alt fel le voi posta aici, asta e o varianta si de umplutura (cu brinza) si de servire (cu supa).
Pagina 1 din 1
Galuste de paine cu branza
#2
Postat 20 October 2010 - 11:31 AM
Adriana,absolut yammmm,,imi place,imi inchipui ce gust bun prinde de la branza,ce zici de un sos de smantana cu tarhon?
Seamana cu perisoarele din piept de pui,cred ca ai mai foloait umplutura si pentru alte preparate,abia astept sa vad
Seamana cu perisoarele din piept de pui,cred ca ai mai foloait umplutura si pentru alte preparate,abia astept sa vad
#3
Postat 20 October 2010 - 11:39 AM
Seamana cu perisoarele dar doar ca forma si servit, gustul e doar de paine si brinza. Alte compozitii inseamna ca in loc de brinza se poate pune prosciutto crudo/cotto sau speck maruntit bine de tot, sau se poate pune multa verdeata. Dar trebuie sa ramina intotdeauna neschimbata cantitatea de paine si lapte. De servit se pot servi si cu un pic de unt deasupra, sau cu un sos care-ti place tie, nimeni nu te impiedica
Sau cind n-am avut chef sa stau la invirtit galuste am facut un salam mare pe care l-am invelit in folie de staniol si l-am copt la cuptor, apoi taiat felii l-am servit drept garnitura linga carne, eventual cu un sosulet deasupra.
Sau cind n-am avut chef sa stau la invirtit galuste am facut un salam mare pe care l-am invelit in folie de staniol si l-am copt la cuptor, apoi taiat felii l-am servit drept garnitura linga carne, eventual cu un sosulet deasupra.
#4
Postat 20 October 2010 - 11:43 AM
Adriana , tu ai pus paine alba , oare ar merge si cu neagra??? Ca io alba nu prea am niciodata in casa..vara , la gratar , numai...
#5
Postat 20 October 2010 - 11:54 AM
Sigur, in cel mai rau caz e nevoie de mai mult lapte si timp ca se inmoaie.
#6
Postat 20 October 2010 - 12:02 PM
Adriana, la 20 October 2010 - 11:39 AM, a spus:
Seamana cu perisoarele dar doar ca forma si servit, gustul e doar de paine si brinza. Alte compozitii inseamna ca in loc de brinza se poate pune prosciutto crudo/cotto sau speck maruntit bine de tot, sau se poate pune multa verdeata. Dar trebuie sa ramina intotdeauna neschimbata cantitatea de paine si lapte. De servit se pot servi si cu un pic de unt deasupra, sau cu un sos care-ti place tie, nimeni nu te impiedica
Sau cind n-am avut chef sa stau la invirtit galuste am facut un salam mare pe care l-am invelit in folie de staniol si l-am copt la cuptor, apoi taiat felii l-am servit drept garnitura linga carne, eventual cu un sosulet deasupra.
Sau cind n-am avut chef sa stau la invirtit galuste am facut un salam mare pe care l-am invelit in folie de staniol si l-am copt la cuptor, apoi taiat felii l-am servit drept garnitura linga carne, eventual cu un sosulet deasupra.
Ce misto chestia cu sulu`!faci repede si o gatesti cand ai timp,mersi de idee!
#8
Postat 13 October 2019 - 04:03 PM
Ce bine arata! Eu nu cumpar decat o paine pe saptamana si o folosesc la pachete. Imi ajunge fix 5 zile cat mergem la munca, in rest zic pas la paune si mai nou si la mamaliga.
#9
Postat 13 October 2019 - 05:36 PM
noi n-avem deloc un consum regulat, depinde de ce se maninca
si eu nici nu pot ajunge periodic la piinareasa ca sa o cumpar
piinea de supermarket e de cele mai multe ori oribila, iau doar cite o baguette pe care stiu ca o maninc in acea seara
asa ca de cele mai multe ori iau prea multa si dupa citeva zile si aia de la piinareasca se intareste
da' nu-i bai ca am retete de reciclare
https://www.artaculi...__1#entry243752
si eu nici nu pot ajunge periodic la piinareasa ca sa o cumpar
piinea de supermarket e de cele mai multe ori oribila, iau doar cite o baguette pe care stiu ca o maninc in acea seara
asa ca de cele mai multe ori iau prea multa si dupa citeva zile si aia de la piinareasca se intareste
da' nu-i bai ca am retete de reciclare
https://www.artaculi...__1#entry243752
Arata acest topic
Pagina 1 din 1