Concurs: O reteta pentru o carte de retete regulament, intrebari, discutii, comentarii
#1
Postat 21 October 2010 - 07:33 AM
Concursul se va numi: O reteta pentru o carte de retete.
Regulamentul concursului :
1. La concurs poate participa orice user inscris pe acest forum pina la data de 20 octombrie 2010. Fiecare user participa cu o singura reteta.
2. Concursul are loc de la data de 21 octombrie 2010 pina la data de 21 noiembrie ora 24.00 (ora Italiei), ziua in care forumul nostru implineste un an. Orice reteta postata dupa acea data nu va fi luata in considerare.
3. Primul premiu consta in aceasta carte de bucate, "Retetele lui Colea":
Aici puteti citi o descriere a continutului sau:
http://www.teora.ro/...e-lui-Colea.htm
Al doilea premiu consta in aceasta carte
Imi rezerv drepul de a acorda eventual un al doilea premiu de consolare in cazul in care va fi extrem de greu de decis intre 2 retete care ar merita sa primeasca primul premiu. Voi publica ulterior fotografia acelui premiu. Cartea "Retetele lui Colea" o aveam deja in biblioteca dar e in stare foarte buna, pentru ca n-am facut nici o reteta din ea Am ales-o pentru ca nu pot cumpara aici o carte noua de retete in limba romana si sa dau premiu o carte in italiana cuiva care nu cunoaste aceasta limba nu mi se pare frumos. Sper ca nu deranjeaza pe nimeni ideea de a primi o carte care nu vine direct din magazin.
4. Postarile participante la concurs se vor face exclusiv in urmatorul subiect:
http://artaculinara....pentru-o-carte/
Fiecare postare va fi verificata si numai dupa aceea validata si trecuta pe lista retetelor care participa la concurs, lista se afla in primul mesaj al subiectului linkat mai sus.
Comentariile, nelamuririle, intrebarile si tot ceea ce ne vine in minte referitor la acest argument se vor face aici.
Reteta care participa la concurs trebuie sa fie de mincare, deci nu un dulce. Va trebui sa fie o reteta care se poate prepara fie fara foc fie prin orice metoda de coacere dar care sa se poata servi rece sau calduta, se exclud orice chestii lichide gen ciorbe, supe, borsuri s.a.m.d.
Nu se admit retete si/sau poze publicate deja pina in acest moment pe forumul nostru. In mod obligatoriu reteta trebuie sa contina o singura poza cu produsul final, daca cineva doreste sa adauge si alte fotografii o poate face, ele nu vor avea insa nici o relevanta asupra votarii. Ca o paranteza as spune ca e de la sine inteles ca o poza frumoasa va avea mai multe sanse de reusita, o poza neclara si din care nu se intelege nimic va fi penalizata oricit de apetisanta mi s-ar parea reteta.
Poza finala va trebui sa aiba OBLIGATORIU alaturi de farfuria cu mincare un biletel scris de mina care sa contina numele retetei (de exemplu: Salata de vinete), numele userului (de exemplu: Madam Popescu) si data la care a fost facuta poza (de exemplu: 28 octombrie 2010). Retetele ale caror fotografii nu contin acest bilet nu vor fi luate in considerare. Fiind vorba de o reteta de mincare e foarte posibil ca ea sa fi fost inventata de voi, dar, ca sa evitam neplaceri, in cazul in care v-ati ispirat sau ati executat reteta citita altundeva v-as ruga prieteneste sa precizati sursa de inspiratie, nu link catre un blog sau forum ca sa nu se creeze alt fel de probleme, ci doar de exemplu: “Am refacut reteta citita pe blogul lui Madam Popescu” (numele asta e pur fictiv, sper sa nu existe nici o madam Popescu care are un blog).
Dupa ce reteta a fost publicata si validata pentru concurs, daca userul care a propus-o doreste acest lucru, o poate publica si pe forum intr-un subiect separat, evident, incadrat la subforumul caruia apartine.
Succes!
#2
Postat 21 October 2010 - 03:34 PM
Felicitari pentru initiativa!
#3
Postat 21 October 2010 - 04:26 PM
Ma alatur lui Nico si incerc sa vin si eu cu o reteta. Organizatoarele participa la concurs? Ca sa stiu ce sanse am
#4
Postat 21 October 2010 - 04:34 PM
La-Chef-A, la 21 October 2010 - 04:26 PM, a spus:
Ma alatur lui Nico si incerc sa vin si eu cu o reteta. Organizatoarele participa la concurs? Ca sa stiu ce sanse am
Oricine poate participa la ce concurs doreste,sau si la toate 3 deodata
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 21 October 2010 - 05:04 PM
#6
Postat 21 October 2010 - 05:10 PM
La-Chef-A, la 21 October 2010 - 05:04 PM, a spus:
Maya, exact de asta imi era teama.
Glumesc doar. Atunci multa bafta fetelor!
Desi îmi place cartea,nu cred ca voi participa...nu am o perioada inspirata
Bafta tie,si vezi poate te hotarasti sa prestezi si vreo dulcegarie
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 21 October 2010 - 06:51 PM
#8
Postat 21 October 2010 - 07:37 PM
Abia astept sa vad retete noi si antren...
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 21 October 2010 - 08:47 PM
Mult succes si inspiratie paricipantelor la concurs!
#11
Postat 21 October 2010 - 10:39 PM
Nico, la 21 October 2010 - 03:34 PM, a spus:
Felicitari pentru initiativa!
Multumesc si te astept
La-Chef-A, la 21 October 2010 - 04:26 PM, a spus:
Ma alatur lui Nico si incerc sa vin si eu cu o reteta. Organizatoarele participa la concurs? Ca sa stiu ce sanse am
Multumim.
Eu la asta pe care il organizez in nici un caz, daca eu sunt o problema din punctul asta de vedere
Piscotel, la 21 October 2010 - 07:37 PM, a spus:
Abia astept sa vad retete noi si antren...
Mersi, si eu abia astept
Anca_B, la 21 October 2010 - 08:47 PM, a spus:
Mult succes si inspiratie paricipantelor la concurs!
Pai doar te uiti? Nu participi?
KikenHana, la 21 October 2010 - 09:14 PM, a spus:
Te astept
#12
Postat 21 October 2010 - 10:51 PM
#13
Postat 22 October 2010 - 09:20 AM
#14
Postat 25 October 2010 - 07:52 PM
Ps. castraveti am ,berea neagra e moartea mea ,un motiv in plus sa o cumpar,extra ...
Reason for edit : Mutat
Geany,ti-am mutat postul aici.Acolo se posteaza doar retetele participante,iar aici comentariile,nelamuririle,întrebarile,laudele etc
#15
Postat 25 October 2010 - 08:46 PM
#16
Postat 25 October 2010 - 09:36 PM
La-Chef-A, la 25 October 2010 - 07:39 PM, a spus:
CASTRAVETI MURATI PANE CU CREVETI
Ideea mi-a venit de la celebrul film "Fried green tomatoes" dar din lipsa gogonelelor va propun aceasta varianta inedita de castraveti murati pane serviti cu creveti. Am pregatit un aluat dintr-un ou batut usor, amestecat cu 1 ceasca lapte batut, 1/2 pahar bere neagra (stout daca se poate), 1 ceasca faina, praf de usturoi, sare si piper dupa gust. Am taiat castravetii felii de 1-2 cm, i-am trecut prin aluatul obtinut si apoi prin pesmet sau fulgi de cereale. I-am calit in ulei incins. Separat intr-o tigaie se calesc crevetii cu putin usturoi pisat, sare si piper. Se aseaza frumos pe ofarfurie castravetii pane, se adauga cate un shrimp si se stropesc cu un balsamic, eu am folosit unul mai dulcel din portocale si/sau sos pesto. Sunt deliciosi datorita amestecului de arome si texturi.
Fried Pickes_small.jpg
Mamma mia ce combinatie de arome, presupun ca fiind prajit, nu se poate servi rece ci calduta, deci se incadreaza in ceea ce e scris in regulament, asa-i?
#17
Postat 25 October 2010 - 09:39 PM
Geany, la 25 October 2010 - 07:52 PM, a spus:
Ps. castraveti am ,berea neagra e moartea mea ,un motiv in plus sa o cumpar,extra ...
Multumesc mult Geany. Si eu iti doresc succes! O sa incerc sa postez separat si reteta pas cu pas in imagini.
#18
Postat 25 October 2010 - 09:45 PM
#19
Postat 25 October 2010 - 10:21 PM
La-Chef-A, la 25 October 2010 - 09:45 PM, a spus:
Dar eu zic ca se poate servi semi rece. Daca nu se incadreaza nu-i bai, poate mai am o sansa la "Zeita Norocului".
Pai daca zici tu ca merge se incadreaza, mersi ca ai dat start concursului
esti prima pe lista
#20
Postat 25 October 2010 - 10:23 PM