Acest subiect este dedicat EXCLUSIV postarii retetelor care participa la concursul: O reteta pentru o carte de retete, al carei regulament il puteti consulta in subiectul de mai jos:
http://artaculinara....arte-de-retete/
Participa la concursul O reteta pentru o carte de retete urmatorii useri, in ordinea datei la care au fost publicate retetele:
1.La-Chef-A cu CASTRAVETI MURATI PANE CU CREVETI
2.petunie cu Chiftele de peste pe "paste" de castravete
3.KikenHana cu Ceafa glazurata la cuptor cu chutney de mango si orez basmati
4.Luminis cu Rulada surpriza
5.aura cu File de somon cu vinete
6.sissi cu Terina cu orez
7.Ioana cu Snitzele de ciuperci
8.koral cu Tort de clătite cu buchet aniversar de cale
Pagina 1 din 1
Subiect dedicat postarii retetelor care participa la Concursul: O reteta pentru o carte
#2
Postat 25 October 2010 - 07:39 PM
FRIED PICKLES WITH SHRIMPS
CASTRAVETI MURATI PANE CU CREVETI
Ideea mi-a venit de la celebrul film "Fried green tomatoes" dar din lipsa gogonelelor va propun aceasta varianta inedita de castraveti murati pane serviti cu creveti. Am pregatit un aluat dintr-un ou batut usor, amestecat cu 1 ceasca lapte batut, 1/2 pahar bere neagra (stout daca se poate), 1 ceasca faina, praf de usturoi, sare si piper dupa gust. Am taiat castravetii felii de 1-2 cm, i-am trecut prin aluatul obtinut si apoi prin pesmet sau fulgi de cereale. I-am calit in ulei incins. Separat intr-o tigaie se calesc crevetii cu putin usturoi pisat, sare si piper. Se aseaza frumos pe ofarfurie castravetii pane, se adauga cate un shrimp si se stropesc cu un balsamic, eu am folosit unul mai dulcel din portocale si/sau sos pesto. Sunt deliciosi datorita amestecului de arome si texturi.
CASTRAVETI MURATI PANE CU CREVETI
Ideea mi-a venit de la celebrul film "Fried green tomatoes" dar din lipsa gogonelelor va propun aceasta varianta inedita de castraveti murati pane serviti cu creveti. Am pregatit un aluat dintr-un ou batut usor, amestecat cu 1 ceasca lapte batut, 1/2 pahar bere neagra (stout daca se poate), 1 ceasca faina, praf de usturoi, sare si piper dupa gust. Am taiat castravetii felii de 1-2 cm, i-am trecut prin aluatul obtinut si apoi prin pesmet sau fulgi de cereale. I-am calit in ulei incins. Separat intr-o tigaie se calesc crevetii cu putin usturoi pisat, sare si piper. Se aseaza frumos pe ofarfurie castravetii pane, se adauga cate un shrimp si se stropesc cu un balsamic, eu am folosit unul mai dulcel din portocale si/sau sos pesto. Sunt deliciosi datorita amestecului de arome si texturi.
#3
Postat 25 October 2010 - 11:18 PM
Chiftele de peste pe "paste" de castravete
Reteta am vazut-o candva(parca saptamana trecuta) la emisiunea "Das Perfekte Dinner".
Este un fel care se poate servi si pe post de aperitiv,dar si pe post de fel principal.Merge atat rece cat si cald.Testat pe propria-mi papila!
Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
PENTRU CHIFTELE:
-150 g somon proaspat
-150 g somon afumat
-200 g pangasius
-un ou
-o lingura de amidon
-sare,piper dupa gust
-o jumatate de ceapa rosie(mica)
-marar(nu am avut decat congelat)
-coaja si zeama de lamaie(nu exagerat de mult,dupa gust)
Portiile de peste le-am taiat cuburi si am amestecat toate ingredientele bine,apoi am format chiftele(nu chiftelute).
PENTRU "PASTELE" DE CASTRAVETE:
-un castravete
-un morcov
-un pahar de iaurt(150 g )
-un pahar de Schmand(200 g/este o smantana groasa)
-sare,piper,ceapa ciorii(Schnittlauch?),marar,zeama de lamaie dupa gust
-un strop de ulei de masline
Am curatat castravetele si am inceput sa tai fasii cu ustensila de curatat.Au rezultat niste Tagliatelle false
Morcovul l-am curatat si pe el si l-am taiat julienne(?)/fasiute.
Iaurtul,smantana si restul condimentelor le-am amestecat,rezultand astfel sosul pentru pastele din castravete.
Intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit chiftelele pe ambele parti,pana au primit o culare frumoasa,aurie.S-ar putea face si in cuptor,fara probleme.
Am aranjat pe farfurie si am servit cu mare pofta astazi la pranz,pe post de fel principal.
Eu am mancat si acu seara cu ardei copti.Foarte bune si asa,reci!Se poate pune si usturoi,daca va place si nu aveti probleme din cauza lui.
Reteta am vazut-o candva(parca saptamana trecuta) la emisiunea "Das Perfekte Dinner".
Este un fel care se poate servi si pe post de aperitiv,dar si pe post de fel principal.Merge atat rece cat si cald.Testat pe propria-mi papila!
Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
PENTRU CHIFTELE:
-150 g somon proaspat
-150 g somon afumat
-200 g pangasius
-un ou
-o lingura de amidon
-sare,piper dupa gust
-o jumatate de ceapa rosie(mica)
-marar(nu am avut decat congelat)
-coaja si zeama de lamaie(nu exagerat de mult,dupa gust)
Portiile de peste le-am taiat cuburi si am amestecat toate ingredientele bine,apoi am format chiftele(nu chiftelute).
PENTRU "PASTELE" DE CASTRAVETE:
-un castravete
-un morcov
-un pahar de iaurt(150 g )
-un pahar de Schmand(200 g/este o smantana groasa)
-sare,piper,ceapa ciorii(Schnittlauch?),marar,zeama de lamaie dupa gust
-un strop de ulei de masline
Am curatat castravetele si am inceput sa tai fasii cu ustensila de curatat.Au rezultat niste Tagliatelle false
Morcovul l-am curatat si pe el si l-am taiat julienne(?)/fasiute.
Iaurtul,smantana si restul condimentelor le-am amestecat,rezultand astfel sosul pentru pastele din castravete.
Intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit chiftelele pe ambele parti,pana au primit o culare frumoasa,aurie.S-ar putea face si in cuptor,fara probleme.
Am aranjat pe farfurie si am servit cu mare pofta astazi la pranz,pe post de fel principal.
Eu am mancat si acu seara cu ardei copti.Foarte bune si asa,reci!Se poate pune si usturoi,daca va place si nu aveti probleme din cauza lui.
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#4
Postat 31 October 2010 - 05:51 PM
Ceafa glazurata la cuptor cu chutney de mango si orez basmati
Am facut prima oara reteta acum cateva zile si cum ne-a placut foarte mult am repetat-o azi.
Iubesc mango, deci iubesc si acest sos minunat , dulce-acrisor care poate acompania aproape orice de la cele mai sofisticate mancaruri cu carne sau peste la un banal sandwitch. Exista multe retete pentru chutney de mango, cu diferite combinatii de condimente, iar aceasta e reteta mea:
Chutney de mango
700-1000 g mango mai verde, curatat si taiat cubulete (daca vreti ca sosul sa fie ca o pasta dati mango prin razatoare)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata
1 lingurita ardei cayenne macinat
1 lingura usturoi granulat
2 linguri ghimbir tocat marunt
1/2 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita turmenic macinat
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita scortisoara pudra
300 ml otet (de mere folosesc eu)
50-100 ml apa
180-200 g zahar brut
2 linguri rase de sare
Pentru friptura:
1 kg ceafa de porc
2 linguri chutney de mango dat prin robot
Pentru garnitura:
orez basmati
chutney de mango
Pentru chutney se incing cele 2 linguri de ulei la foc mediu, se adauga ceapa si ghimbirul se prajeste 30 sec. apoi se pune combinatia de condimente si se mai prajeste cateva secunde. Se adauga otetul, iar cand incepe sa fiarba se pune si zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat se pune intreaga cantitate de mango si sarea. Se fierbe la foc mic 40-50 minute, pana rezulta un sos dens. Se pune in borcane sterilizate sau se poate pastra la frigider intr-o cutie de alimente 10 zile (din cantitatea data ies 2-3 borcane)
Ceafa am lasat-o in apa cu sare vreo 2 ore, apoi am sters-o de apa, am uns-o cu ulei de masline si am presarat-o cu piper zdrobit si putina sare, am pus-o pe o tava cu gratar si am dat-o la cuptor la 200 grade 1/2 ora. Apoi am scos-o, am uns-o cu cele doua linguri de chutney facut pasta la robot si am mai dat carnea la curtor la 180 grade 40 minute. dupa ce-am scos-o din cuptor am invelit-o in folie de aluminiu si-am lasat-o deoaparte sa se odihneasca 10 minute, inainte s-o tai felii.
Intre timp am fiert si orez basmati, pe care l-am pus apoi langa carne si-am garnisit totul cu chutney si verdeata.
Am facut prima oara reteta acum cateva zile si cum ne-a placut foarte mult am repetat-o azi.
Iubesc mango, deci iubesc si acest sos minunat , dulce-acrisor care poate acompania aproape orice de la cele mai sofisticate mancaruri cu carne sau peste la un banal sandwitch. Exista multe retete pentru chutney de mango, cu diferite combinatii de condimente, iar aceasta e reteta mea:
Chutney de mango
700-1000 g mango mai verde, curatat si taiat cubulete (daca vreti ca sosul sa fie ca o pasta dati mango prin razatoare)
2 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata
1 lingurita ardei cayenne macinat
1 lingura usturoi granulat
2 linguri ghimbir tocat marunt
1/2 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita turmenic macinat
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita scortisoara pudra
300 ml otet (de mere folosesc eu)
50-100 ml apa
180-200 g zahar brut
2 linguri rase de sare
Pentru friptura:
1 kg ceafa de porc
2 linguri chutney de mango dat prin robot
Pentru garnitura:
orez basmati
chutney de mango
Pentru chutney se incing cele 2 linguri de ulei la foc mediu, se adauga ceapa si ghimbirul se prajeste 30 sec. apoi se pune combinatia de condimente si se mai prajeste cateva secunde. Se adauga otetul, iar cand incepe sa fiarba se pune si zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat se pune intreaga cantitate de mango si sarea. Se fierbe la foc mic 40-50 minute, pana rezulta un sos dens. Se pune in borcane sterilizate sau se poate pastra la frigider intr-o cutie de alimente 10 zile (din cantitatea data ies 2-3 borcane)
Ceafa am lasat-o in apa cu sare vreo 2 ore, apoi am sters-o de apa, am uns-o cu ulei de masline si am presarat-o cu piper zdrobit si putina sare, am pus-o pe o tava cu gratar si am dat-o la cuptor la 200 grade 1/2 ora. Apoi am scos-o, am uns-o cu cele doua linguri de chutney facut pasta la robot si am mai dat carnea la curtor la 180 grade 40 minute. dupa ce-am scos-o din cuptor am invelit-o in folie de aluminiu si-am lasat-o deoaparte sa se odihneasca 10 minute, inainte s-o tai felii.
Intre timp am fiert si orez basmati, pe care l-am pus apoi langa carne si-am garnisit totul cu chutney si verdeata.
#5
Postat 11 November 2010 - 03:15 PM
Daca tot m-am bagat la concursuri, ma gandesc sa le iau pe toate la rand. Pentru o carte de bucate am pregatit un fel de rulada, din carne tocata si paste integrale. Am numit-o
Rulada surpiza
Avem nevoie de:
300 g carne tocata de vita;
2 linguri de unt;
1 ceapa mica, tocata marunt;
1 catel de usturoi, pisat;
50 g pesmet;
1/2 lingurita piper Cayenne;
1 lingura zeama de lamaie;
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie;
2 linguri patrunje, proaspat tocat;
sare, piper;
100 g paste Barilla fusilli integrale;
250 ml sos bechamel;
3 foi de dafin;
150 g prosciuto.
Se incinge cuptorul la 180o C. Untul de topeste intr-o tigaie la foc mediu. Ceapa si ardeiul se calesc pentru circa 3 minute, apoi impreuna cu usturoiul pentru inca 1 minut.
Carnea tocata se amesteca intr-un castron cu ceapa calita, pesmetul, piperul, zeama si coaja de lamaie, patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper. Cine doreste, poate sa caleasca putin amestecul de carne cu putin bulion si apoi sa adauge pesmetul. Carnea va fi mai frageda si mai putin legata, va avea o consistenta asemanatoare sosului de spaghete bologneze, ceva mai uscat. Nu uitati pesmetul! Acesta va absorbi toata zeama lasata de carne. V-o spune Stan, patitul .
Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se lasa la scurs si apoi se amesteca in sosul bechamel (pe care l-am facut din 1/2 lingura de unt in care am calit 1 lingura de faina si l-am stins cu o cana de lapte, o lingura de smantana si l-am asezonat cu sare, cuisoare si doar un praf de nucsoara).
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc si pe fundul ei se aseaza frunzele de dafin. Se tapeteaza forma cu felii de prosciuto, apoi se aseaza jumatate din carenea tocata, peste care se toarna pastele imbibate in bechamel. Se incheie cu restul de carne tocata, se niveleaza frumos si se inveleste totul cu felii de prosciuto. Forma de acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 40-45 min, apoi se desface folia si se mai rumeneste pentr 5-10 minute.
Se serveste pe pat de salata. Este mai buna calduta, pentru ca atunci se si taie mai usor.
Ii simtiti aroma? Va asigur eu ca este delicioasa.
Rulada surpiza
Avem nevoie de:
300 g carne tocata de vita;
2 linguri de unt;
1 ceapa mica, tocata marunt;
1 catel de usturoi, pisat;
50 g pesmet;
1/2 lingurita piper Cayenne;
1 lingura zeama de lamaie;
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie;
2 linguri patrunje, proaspat tocat;
sare, piper;
100 g paste Barilla fusilli integrale;
250 ml sos bechamel;
3 foi de dafin;
150 g prosciuto.
Se incinge cuptorul la 180o C. Untul de topeste intr-o tigaie la foc mediu. Ceapa si ardeiul se calesc pentru circa 3 minute, apoi impreuna cu usturoiul pentru inca 1 minut.
Carnea tocata se amesteca intr-un castron cu ceapa calita, pesmetul, piperul, zeama si coaja de lamaie, patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper. Cine doreste, poate sa caleasca putin amestecul de carne cu putin bulion si apoi sa adauge pesmetul. Carnea va fi mai frageda si mai putin legata, va avea o consistenta asemanatoare sosului de spaghete bologneze, ceva mai uscat. Nu uitati pesmetul! Acesta va absorbi toata zeama lasata de carne. V-o spune Stan, patitul .
Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Se lasa la scurs si apoi se amesteca in sosul bechamel (pe care l-am facut din 1/2 lingura de unt in care am calit 1 lingura de faina si l-am stins cu o cana de lapte, o lingura de smantana si l-am asezonat cu sare, cuisoare si doar un praf de nucsoara).
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc si pe fundul ei se aseaza frunzele de dafin. Se tapeteaza forma cu felii de prosciuto, apoi se aseaza jumatate din carenea tocata, peste care se toarna pastele imbibate in bechamel. Se incheie cu restul de carne tocata, se niveleaza frumos si se inveleste totul cu felii de prosciuto. Forma de acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 40-45 min, apoi se desface folia si se mai rumeneste pentr 5-10 minute.
Se serveste pe pat de salata. Este mai buna calduta, pentru ca atunci se si taie mai usor.
Ii simtiti aroma? Va asigur eu ca este delicioasa.
#6
Postat 11 November 2010 - 06:22 PM
Azi mi-a lipsit inspiratia poetica (vrajeala! lipseste tot timpul) si am denumit reteta asta foarte prozaic "File de somon cu vinete".
2 file de
3 vinete chinezesti
piper
1 ceapa mica
busuioc (eu am avut uscat)
patrunjel
pentru sos:
1 lingura plina cu miere
1/2 lamaie medie
3 linguri apa
vinete se taie in felii, se sareaza si se pun la scurs. Dupa 30 min se clatesc cu apa rece si se usuca. Se prajesc in tigaie pe ambele parti.
Intr-o tava se pune pstele, se pipereaza, se aseaza peste ceapa (eu am taiat-o rondele dupa cum se observa) si apoi se presara busuioc. Se stropeste cu jumatate din sos, iar apoi se adauga feliile de vinete peste somon si de jur imprejur.
Se baga la cuptor la 375F pentru 15-20 min avand grija sa adaugam restul de sos dupa ce s-a scurs jumatate din timp.
Se orneaza cu patrunjel.
2 file de
3 vinete chinezesti
piper
1 ceapa mica
busuioc (eu am avut uscat)
patrunjel
pentru sos:
1 lingura plina cu miere
1/2 lamaie medie
3 linguri apa
vinete se taie in felii, se sareaza si se pun la scurs. Dupa 30 min se clatesc cu apa rece si se usuca. Se prajesc in tigaie pe ambele parti.
Intr-o tava se pune pstele, se pipereaza, se aseaza peste ceapa (eu am taiat-o rondele dupa cum se observa) si apoi se presara busuioc. Se stropeste cu jumatate din sos, iar apoi se adauga feliile de vinete peste somon si de jur imprejur.
Se baga la cuptor la 375F pentru 15-20 min avand grija sa adaugam restul de sos dupa ce s-a scurs jumatate din timp.
Se orneaza cu patrunjel.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#7
Postat 14 November 2010 - 05:01 PM
Reteta inspirata din revista "Femeia de azi"
Terina cu orez
1cana cu orez,
600gr de ficatei de pasare
100grbacon sau kaizer
400gr legume(mazare,porumb si ardei rosu)
1virf de cutit de nucusoara,sare,piper o lingura de unt.
Se fierbe orezul in apa cu sare.Intre timp am tapetat o forma cu fisii lungi de bacon si dupa ce sa fiert orezul am pus peste fisiile de bacon orezul si am presat bine, am tras legumele la tigaie in unt cind sau racit legumele le-am amestecat cu un ou si le-am pus peste orez,presind bine.Am inabusit ficateii cu o ceapa si 100gr de vin alb, eu am avut Marsala , am condimentat cu sare, piper si nucusoara am lasat la racit ,i-am mixat un pic cu mixerul vertical si am amestecat cu un ou si apoi am pus peste legume .Am dat la cuptor in jur de 20-30 de minute.
In reteta din revista mai scrie ca dupa ce se raceste bine se dizolva un pliculet cu gelatina si se rastoarna peste si se lasa la rece cam o ora, da eu nu am mai pus gelatina
Terina cu orez
1cana cu orez,
600gr de ficatei de pasare
100grbacon sau kaizer
400gr legume(mazare,porumb si ardei rosu)
1virf de cutit de nucusoara,sare,piper o lingura de unt.
Se fierbe orezul in apa cu sare.Intre timp am tapetat o forma cu fisii lungi de bacon si dupa ce sa fiert orezul am pus peste fisiile de bacon orezul si am presat bine, am tras legumele la tigaie in unt cind sau racit legumele le-am amestecat cu un ou si le-am pus peste orez,presind bine.Am inabusit ficateii cu o ceapa si 100gr de vin alb, eu am avut Marsala , am condimentat cu sare, piper si nucusoara am lasat la racit ,i-am mixat un pic cu mixerul vertical si am amestecat cu un ou si apoi am pus peste legume .Am dat la cuptor in jur de 20-30 de minute.
In reteta din revista mai scrie ca dupa ce se raceste bine se dizolva un pliculet cu gelatina si se rastoarna peste si se lasa la rece cam o ora, da eu nu am mai pus gelatina
#8
Postat 20 November 2010 - 08:28 PM
Inspirata de o reteta vazuta aseara pe Euforia Tv am zis ca daca tot o incerc de ce sa nu o postez si la concurs.Merge super de post nefiind cu carne
Snitzele de ciuperci
2 ciuperci mari
menta proaspata sau uscata(mai buna proaspata,eu n-am avut) - 1 castronel
frunze de busuioc - 1 "pumn"
1 lingurita pasta de usturoi(eu am facut pe loc)
4 linguri ulei masline
sare
2 oua
pesmet
otet vin rosu
vin alb - 1 pahar
1/2 ceapa
rucola
Busuiocul si menta se taie mai grob si se amesteca cu pasta de usturoi si uleiul.Ciupercile curatate si dau prin marinada de busuioc/menta si se lasa aprox. 20-30 min la temperatura camerei.
Se pun apoi in tigaia,car enu tb sa fie incinsa si se rumenesc putin, se adauga vinul si se mai lasa sa traga .Se scot ciupercile si se toarna otetul in tigaie(fiecare cat de mult doreste),apoi adauga ceapa tocata fin.Se mai lasa putin sa se ingroasa sosul si se da deoparte.
Ciupercile racite se dau prin pesmet, apoi prin ou si iarasi prin pesmet ca si la snitzele normale.Se pun intr-o tava cu palaria in jos pentru a evita sa se stranga sucul in palarie, astfel ele devenind crocante.Se dau la cuptorul incins pentru aprox. 20-25 min.
Rucola se pune peste reductia de vin si otet, se amesteca usor.Snitzele se servesc impreuna cu salata de rucola.
Snitzele de ciuperci
2 ciuperci mari
menta proaspata sau uscata(mai buna proaspata,eu n-am avut) - 1 castronel
frunze de busuioc - 1 "pumn"
1 lingurita pasta de usturoi(eu am facut pe loc)
4 linguri ulei masline
sare
2 oua
pesmet
otet vin rosu
vin alb - 1 pahar
1/2 ceapa
rucola
Busuiocul si menta se taie mai grob si se amesteca cu pasta de usturoi si uleiul.Ciupercile curatate si dau prin marinada de busuioc/menta si se lasa aprox. 20-30 min la temperatura camerei.
Se pun apoi in tigaia,car enu tb sa fie incinsa si se rumenesc putin, se adauga vinul si se mai lasa sa traga .Se scot ciupercile si se toarna otetul in tigaie(fiecare cat de mult doreste),apoi adauga ceapa tocata fin.Se mai lasa putin sa se ingroasa sosul si se da deoparte.
Ciupercile racite se dau prin pesmet, apoi prin ou si iarasi prin pesmet ca si la snitzele normale.Se pun intr-o tava cu palaria in jos pentru a evita sa se stranga sucul in palarie, astfel ele devenind crocante.Se dau la cuptorul incins pentru aprox. 20-25 min.
Rucola se pune peste reductia de vin si otet, se amesteca usor.Snitzele se servesc impreuna cu salata de rucola.
#9
Postat 21 November 2010 - 05:38 PM
Ştiu că aşa pare, dar, pe cuvânt, n-o fac intenţionat...
Eu pe ultimii metri dau randament, evident că mă enervez că nu-mi ajunge timpul, asta e, trebuie să vă obişnuiţi cu mine ( eu încerc asta , zi de zi, în cei 41 de ani din urmă...
Întrucât este o mare sărbătoare , chiar dacă particip la secţiunea cu mâncare , m-am gândit să fac un tort. Evident, sărat, care poate fi consumat călduţ, sau rece- ca să corespundă standardelor concursului.
Dacă-l consumaţi călduţ, nu puteţi face decoraţia pe care am făcut-o eu, în această situaţie recomand un pensulat cu unt topit şi presărare de seminţe de care vreţi voi: susan, in,chimen,mac, floarea soarelui, migdale.
Dacă-l consumaţi rece, îl ornaţi aşa cum am făcut-o eu, da?
Booon , şi acum să începem: toată lumea face mai întâi reţeta, apoi decorează... Eu???? Da, am făcut întâi decoraţia , şi apoi m-am gândit la ce reţetă aş putea-o folosi.
Aşa că , am făcut: tort de clătite cu buchet aniversar de cale.
Avem nevoie de:
- 12 clătite ( 3 ouă , 600 g făină albă, 1 vf cuţit sare, 1 vf. cuţit bicarbonat alimentar, 600 ml apă minerală carbogazoasă- cu aproximaţie, cred că toată lumea ştie să facă, poate mai bine decât mine, clătite.)
- cremă picantă de roşii: 300 ml pastă de roşii, 1 ou bătut, 2 linguri mari cu caşcaval ras, sare, piper, cimbru am folosit eu, 1 lingură cu vârf pesmet- condimentele pot varia în funcţie de preferinţe.
- cremă de brânză: 500 g brânză de vaci bio de la Ilba , 1 ou bătut, resturile de la fenicul rămase după realizarea calelor, se fierb se pasează şi se adaugă în brânză, condimente am folosit chimen, sare, piper, marar.
- cremă de spanac: 450 g spanac decongelat amestecat cu 1 ou bătut, 2 căţei de usturoi pisaţi, sare, piper, 2 linguri caşcaval ras.
- crema de brânză cu smântână de pe tort: 500 g brânză, 200 ml smântână bio din aceeaşi sursă , sare.
- decoraţii: cale din foi de fenicul şi morcovi, frunze de la florărie( am uitat să cumpăr frunze de spanac proaspete), un pitic de ceramică pe post de lumânare( şi din aceea am uitat să cumpăr, aveam impresia că am ceva potrivit în casă), şi cartonaşul inimioară.
PS: Decoraţia am realizat-o din cartea pe care am primit-o acum 2 ani de la Adriana - nu vă arăt cartea , că atunci nu o să vă mai placă ce am făcut eu.Am ales culorile de creme roşu, alb şi verde, culorile Italiei, pentru că particip la un concurs care are drept premiu o catre care a locuit acolo , o vreme( şi acum ar fi cazul să se întoarcă în România...
Şi acum , pozele:
Eu pe ultimii metri dau randament, evident că mă enervez că nu-mi ajunge timpul, asta e, trebuie să vă obişnuiţi cu mine ( eu încerc asta , zi de zi, în cei 41 de ani din urmă...
Întrucât este o mare sărbătoare , chiar dacă particip la secţiunea cu mâncare , m-am gândit să fac un tort. Evident, sărat, care poate fi consumat călduţ, sau rece- ca să corespundă standardelor concursului.
Dacă-l consumaţi călduţ, nu puteţi face decoraţia pe care am făcut-o eu, în această situaţie recomand un pensulat cu unt topit şi presărare de seminţe de care vreţi voi: susan, in,chimen,mac, floarea soarelui, migdale.
Dacă-l consumaţi rece, îl ornaţi aşa cum am făcut-o eu, da?
Booon , şi acum să începem: toată lumea face mai întâi reţeta, apoi decorează... Eu???? Da, am făcut întâi decoraţia , şi apoi m-am gândit la ce reţetă aş putea-o folosi.
Aşa că , am făcut: tort de clătite cu buchet aniversar de cale.
Avem nevoie de:
- 12 clătite ( 3 ouă , 600 g făină albă, 1 vf cuţit sare, 1 vf. cuţit bicarbonat alimentar, 600 ml apă minerală carbogazoasă- cu aproximaţie, cred că toată lumea ştie să facă, poate mai bine decât mine, clătite.)
- cremă picantă de roşii: 300 ml pastă de roşii, 1 ou bătut, 2 linguri mari cu caşcaval ras, sare, piper, cimbru am folosit eu, 1 lingură cu vârf pesmet- condimentele pot varia în funcţie de preferinţe.
- cremă de brânză: 500 g brânză de vaci bio de la Ilba , 1 ou bătut, resturile de la fenicul rămase după realizarea calelor, se fierb se pasează şi se adaugă în brânză, condimente am folosit chimen, sare, piper, marar.
- cremă de spanac: 450 g spanac decongelat amestecat cu 1 ou bătut, 2 căţei de usturoi pisaţi, sare, piper, 2 linguri caşcaval ras.
- crema de brânză cu smântână de pe tort: 500 g brânză, 200 ml smântână bio din aceeaşi sursă , sare.
- decoraţii: cale din foi de fenicul şi morcovi, frunze de la florărie( am uitat să cumpăr frunze de spanac proaspete), un pitic de ceramică pe post de lumânare( şi din aceea am uitat să cumpăr, aveam impresia că am ceva potrivit în casă), şi cartonaşul inimioară.
PS: Decoraţia am realizat-o din cartea pe care am primit-o acum 2 ani de la Adriana - nu vă arăt cartea , că atunci nu o să vă mai placă ce am făcut eu.Am ales culorile de creme roşu, alb şi verde, culorile Italiei, pentru că particip la un concurs care are drept premiu o catre care a locuit acolo , o vreme( şi acum ar fi cazul să se întoarcă în România...
Şi acum , pozele:
Imagini atasate
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1