Concurs: Cel mai "dulce" desert conditii de participare, discutii & comentarii
#61
Postat 27 October 2010 - 05:13 PM
Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.
#62
Postat 27 October 2010 - 05:15 PM
petunie, la 27 October 2010 - 05:13 PM, a spus:
Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.
Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!
''soacra soacra poama acra''
#63
Postat 27 October 2010 - 05:17 PM
Geany, la 27 October 2010 - 05:15 PM, a spus:
petunie, la 27 October 2010 - 05:13 PM, a spus:
Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.
Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!
''soacra soacra poama acra''
Crezi ca ma intereseaza ce zice? Sa fie multumita ca fac ceva si nu trebuie sa cumpere
#64
Postat 27 October 2010 - 05:17 PM
Geany, la 27 October 2010 - 05:15 PM, a spus:
Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!
''soacra soacra poama acra''
Hahhaahaahah,cool asta cu soacra-soacra poama acra!!!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#65
Postat 27 October 2010 - 05:23 PM
#66
Postat 27 October 2010 - 05:35 PM
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus
Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesat
#67
Postat 27 October 2010 - 05:42 PM
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#68
Postat 27 October 2010 - 05:42 PM
petunie, la 27 October 2010 - 05:35 PM, a spus:
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus
Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesat
Petu' esti de belea poate vine barba'tu si ma ia la shuturi...
#69
Postat 27 October 2010 - 05:46 PM
Maya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas!
Multumesc mult Maya eu am vazut la tv(prova del cuoco stiu ca te-am inebunit dar chiar anul trecut era o cofetareasa tare tanara si faina )si am auzit de agar-agar,dar de cumparat nu am vazut,sincer in bacau cel putin,imi faceam probleme ca nu voi gasi mascarpone,eii bine nu gaseam jeleu si jeleuri(decat gumate) off ce-am ajuns si pe vremuri dadeam si in caini cu ele...
#70
Postat 27 October 2010 - 10:09 PM
Fursecurile arata tare gustoase si mai ales "valoroase"
Cred ca ma pun sa-mi topesc singura,ca vin sarbatorile si tare as vrea sa fac un dulce care nu lipsea de pe masa de craciun si de Revelion la noi.Nu stiu cum ii zice,dar se desfacea aluatul in foi si era tare bun(se umpleau cu dulceata si de Revelion se punea si banut inauntru)
#71
Postat 27 October 2010 - 11:20 PM
Retetele de familie sînt cele mai pretuite dintre toate.În general sînt legate de trecut,de copilaria noastra.
La noi în familie au fost cornuletele cu rahat(un aluat facut cu unturita)si gem de prune.De cînd eram de-o schioapa,cind vedeam în camera în care nu încalzeam,ligheanul cu aceste cornulete,stiam ca mai putin si vine mos craciun
Le mai facea si cu alte ocazii,dar pentru Craciun facea la tona... un ligean urias,serios nu glumesc.Era imens!Încapeam sa ma scald în el(nu,nu o faceam ...pentru scaldat aveam altul )!Micii colindatori erau fericiti.Daca cumva mama uita sa umple castronul de lînga usa,întreba cîte unu: "Tanti,mai ai prajitura de aia?"
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#72
Postat 28 October 2010 - 07:28 AM
Azorico f. faine fursecurile,bafta maxima iti urez...
#73
Postat 28 October 2010 - 10:44 AM
Cu mente nu-s eu prietena, dar pot face alta culoare, cu alta aroma!
Stiind ca Petu e fan retete simple, ca si mine, m-am gandit si la ea.Petu, cum a zis Geany, poti face singura untura.Mie-mi plac mai mult cu untura decat cu osanza.Osanza , mi se pare mie, miroase mai...cumva!
Si eu am avut peripetii.M-am apucat pe la 8 seara de ele.In mod normal, le fac din ochi, fiindca le fac de multa vreme.Aseara am stat sa cantaresc toate cantitatile.Ei bine, am pus tot, am modelat fursecurile si, cand sa le pun stafide, m-am lins pe un deget:fursecurile mele NU AVEAU ZAHAR! Sa mor.Am luat-o de la inceput si-am pus si zahar(am stricat fursecurile, le-am re-framantat cu zahar, re-modelat fursecurile...) si uite-asa, in loc de jumate de ora a durat o ora jumate.
Maya, le-as pune si la "imagini". Cand am voie?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#74
Postat 28 October 2010 - 11:28 AM
#75
Postat 28 October 2010 - 12:52 PM
Maya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas!
Oare de asta nu mi se leaga mie diplomatul cu ananas si kiwi? Ca am si renuntat sa mai fac diplomat, iese moale mereu. Si eu mereu pun si ananas si kiwi.
#76
Postat 28 October 2010 - 01:03 PM
Si kiwi o poti opari, dar nu mai are acelasi gust!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#77
Postat 28 October 2010 - 01:08 PM
Luminis, la 28 October 2010 - 12:52 PM, a spus:
Maya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:
Geany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:
Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas!
Oare de asta nu mi se leaga mie diplomatul cu ananas si kiwi? Ca am si renuntat sa mai fac diplomat, iese moale mereu. Si eu mereu pun si ananas si kiwi.
Da Luminis asta e problema dar avem si solutia data de Maya,agar-agar nu gelatina...
#78
Postat 28 October 2010 - 01:13 PM
zoazorel, la 28 October 2010 - 01:03 PM, a spus:
Si kiwi o poti opari, dar nu mai are acelasi gust!
Eu nu folosesc niciodata ananas din conserva, de fapt nimic din conserva. Stiu, sunt putin dusa cu capul... Numai proaspat Nici macar verdeata nu vreau de la plic, mi-am umplut gradina cu patrunjel, busuioc, oregano, rozmarin si alte alea.
Geany, la 28 October 2010 - 01:08 PM, a spus:
Nu stiu daca gasesc eu agar-agar la mine la Braila.
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 28 October 2010 - 01:15 PM
#79
Postat 28 October 2010 - 01:21 PM
#80
Postat 29 October 2010 - 05:14 PM
Ps. chiar care e nr. maxim de poze care pot fi puse la o reteta?! ca eu cred ca aveam prea multe si nu mi-a intrat postarea...