Forum Culinar: Concurs: Cel mai "dulce" desert - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs: Cel mai "dulce" desert conditii de participare, discutii & comentarii

#61 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 October 2010 - 05:13 PM

Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort :D


Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#62 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 05:15 PM

Vezi postareapetunie, la 27 October 2010 - 05:13 PM, a spus:

Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort :D


Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.

Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!

''soacra soacra poama acra'' :P :D :P

#63 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 October 2010 - 05:17 PM

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:15 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 27 October 2010 - 05:13 PM, a spus:

Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort :P


Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.

Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!

''soacra soacra poama acra'' :P :D :P


Crezi ca ma intereseaza ce zice? Sa fie multumita ca fac ceva si nu trebuie sa cumpere :D
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2010 - 05:17 PM

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:15 PM, a spus:


Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!!

''soacra soacra poama acra'' :D :P :D

Hahhaahaahah,cool asta cu soacra-soacra poama acra!!! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 05:23 PM

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...

#66 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 October 2010 - 05:35 PM

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...


Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus :D :P



Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesat
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#67 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2010 - 05:42 PM

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...

Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor :D
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#68 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 05:42 PM

Vezi postareapetunie, la 27 October 2010 - 05:35 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...


Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus :D :P



Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesat

Petu' esti de belea poate vine barba'tu si ma ia la shuturi... :D

#69 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 05:46 PM

Vezi postareaMaya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...

Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor :P
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! :D

Multumesc mult Maya eu am vazut la tv(prova del cuoco stiu ca te-am inebunit dar chiar anul trecut era o cofetareasa tare tanara si faina )si am auzit de agar-agar,dar de cumparat nu am vazut,sincer in bacau cel putin,imi faceam probleme ca nu voi gasi mascarpone,eii bine nu gaseam jeleu si jeleuri(decat gumate) :P off ce-am ajuns si pe vremuri dadeam si in caini cu ele... :D

#70 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 October 2010 - 10:09 PM

Na,zoazorel,nu ma mai joc :) mi-ai adus aminte de dulciurile de le facea maica-mea cu untura si saratele cu untura de casa...pai eu de unde iau untura?
Fursecurile arata tare gustoase si mai ales "valoroase" :floare:














Cred ca ma pun sa-mi topesc singura,ca vin sarbatorile si tare as vrea sa fac un dulce care nu lipsea de pe masa de craciun si de Revelion la noi.Nu stiu cum ii zice,dar se desfacea aluatul in foi si era tare bun(se umpleau cu dulceata si de Revelion se punea si banut inauntru)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#71 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2010 - 11:20 PM

Cu numarul 3 , si o reteta de valoare din butoiul cu melancolie,intra zoazorica in concursul dulce!Bafta,draga mea! :floare:
Retetele de familie sînt cele mai pretuite dintre toate.În general sînt legate de trecut,de copilaria noastra.
La noi în familie au fost cornuletele cu rahat(un aluat facut cu unturita)si gem de prune.De cînd eram de-o schioapa,cind vedeam în camera în care nu încalzeam,ligheanul cu aceste cornulete,stiam ca mai putin si vine mos craciun :)
Le mai facea si cu alte ocazii,dar pentru Craciun facea la tona... un ligean urias,serios nu glumesc.Era imens!Încapeam sa ma scald în el(nu,nu o faceam :) ...pentru scaldat aveam altul :) )!Micii colindatori erau fericiti.Daca cumva mama uita sa umple castronul de lînga usa,întreba cîte unu: "Tanti,mai ai prajitura de aia?"
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#72 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2010 - 07:28 AM

Pentru untura intreaba Petu la macelarie iti va da slana aia alba si grasa,o faci cuburele si o pui la topit intr-un ceaun,o stropesti cu putina apa,cand se topeste de tot o sa obtii multa untura si jumeri prajite,o dai la rece...

Azorico f. faine fursecurile,bafta maxima iti urez... :floare: :)

#73 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 October 2010 - 10:44 AM

Fetelor, va multumesc pentru aprecieri.Sper ca fursecurile mele isi vor gasi locul in caietele voastre. Torturile voastre...Imagine postata Cel putin lamaiosul lui Geany...
Cu mente nu-s eu prietena, dar pot face alta culoare, cu alta aroma!

Stiind ca Petu e fan retete simple, ca si mine, m-am gandit si la ea.Petu, cum a zis Geany, poti face singura untura.Mie-mi plac mai mult cu untura decat cu osanza.Osanza , mi se pare mie, miroase mai...cumva!

Si eu am avut peripetii.M-am apucat pe la 8 seara de ele.In mod normal, le fac din ochi, fiindca le fac de multa vreme.Aseara am stat sa cantaresc toate cantitatile.Ei bine, am pus tot, am modelat fursecurile si, cand sa le pun stafide, m-am lins pe un deget:fursecurile mele NU AVEAU ZAHAR! Sa mor.Am luat-o de la inceput si-am pus si zahar(am stricat fursecurile, le-am re-framantat cu zahar, re-modelat fursecurile...) si uite-asa, in loc de jumate de ora a durat o ora jumate.Imagine postata

Maya, le-as pune si la "imagini". Cand am voie?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#74 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2010 - 11:28 AM

Da si eu am vrut sa-l pun la imagini si nu mi-a intrat postarea...

#75 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 28 October 2010 - 12:52 PM

Vezi postareaMaya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...

Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor :scratch:
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! :hungry:


Oare de asta nu mi se leaga mie diplomatul cu ananas si kiwi? Ca am si renuntat sa mai fac diplomat, iese moale mereu. Si eu mereu pun si ananas si kiwi.

#76 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 October 2010 - 01:03 PM

Luminis, doar ananasul crud da problema asta.Cel din compot e OK!
Si kiwi o poti opari, dar nu mai are acelasi gust!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#77 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2010 - 01:08 PM

Vezi postareaLuminis, la 28 October 2010 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 27 October 2010 - 05:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...

Si ananasul!
Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.
Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor :scratch:
Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! :hungry:


Oare de asta nu mi se leaga mie diplomatul cu ananas si kiwi? Ca am si renuntat sa mai fac diplomat, iese moale mereu. Si eu mereu pun si ananas si kiwi.

Da Luminis asta e problema dar avem si solutia data de Maya,agar-agar nu gelatina...

#78 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 28 October 2010 - 01:13 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 October 2010 - 01:03 PM, a spus:

Luminis, doar ananasul crud da problema asta.Cel din compot e OK!
Si kiwi o poti opari, dar nu mai are acelasi gust!


Eu nu folosesc niciodata ananas din conserva, de fapt nimic din conserva. Stiu, sunt putin dusa cu capul... Numai proaspat Nici macar verdeata nu vreau de la plic, mi-am umplut gradina cu patrunjel, busuioc, oregano, rozmarin si alte alea.

Vezi postareaGeany, la 28 October 2010 - 01:08 PM, a spus:

Da Luminis asta e problema dar avem si solutia data de Maya,agar-agar nu gelatina...


Nu stiu daca gasesc eu agar-agar la mine la Braila.

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 28 October 2010 - 01:15 PM


#79 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2010 - 01:21 PM

Poti sa-ti faci singura compotul de ananas ,special pt diplomatul tau...eu personal ador ananasul in diplomat,cu,cuburele de portocala (ca sa il face mami meu inca decand eram noi mici)si coja facuta patratele mici,o oparesc bine in apa cu zahar si cu stafide,asa imi place mie diplomatul,mult,mult de tot... :scratch:

#80 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2010 - 05:14 PM

Maya am voie sa postez reteta de prajitura de lamaie la pas cu pas sau dupa concurs?! :rolleyes:

Ps. chiar care e nr. maxim de poze care pot fi puse la o reteta?! ca eu cred ca aveam prea multe si nu mi-a intrat postarea...

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi