Forum Culinar: Subiect dedicat postarii retetelor care participa la Concursul:Cel mai "dulce" desert - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Subiect dedicat postarii retetelor care participa la Concursul:Cel mai "dulce" desert

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 October 2010 - 12:55 PM

Acest subiect este dedicat exclusiv postarii retetelor care participa la concursul: Cel mai "dulce "desert.

Userii care participa la concurs,în ordinea în care au publicat retetele:

1-Tort rece cu menta,nuca de cocos si capsuni-petunie

2-Prajitura Lamaita-Geany

3-Fursecuri fragede "Maria"-zoazorel

4-Briose animate si inflorate-cec

5-Tort de ciocolata neagra-La-Chef-A

6-Lime and chocolate mousse Cake-Olgutza

7-Indiene cu frisca-MIMI

8-Lapte de pasare-Luminis

9-Revani-ione

10-Piersici gratinate pe sos de ciocolata-Ioana

11-Tort Napoleon-9Ramy9

12-Tort de ciocolata si nuci-aura

13-Cosulete din ciocolata-bbenyci

14-Tarta cu mere si capsuni-moatza

15-Gâteau de potimarron, coulis au chocolat-Lapona Enigel

16-Clatite americane-gloxinia

17-Rainbow pastries-ariel

18-Death by Chocolate-Cosmina N

19-Cassava cake-adi_edi
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 October 2010 - 11:59 PM

TORT RECE CU MENTA,NUCA DE COCOS SI CAPSUNI
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-128813037524.jpg

PENTRU BLAT:
-700 g biscuiti(eu am avut ceva din Italia adusi)
-300 g unt topit
-zahar pudra dupa gust(cam o lingura am pus eu)

PENTRU STRATUL VERDE:(vroiam un alt fel de verde,dar n-a iesit si nu am vrut sa mai pun colorant
-400 ml smantana pentru frisca
-frunze de menta
-5 plicuri de ceai de menta
-zahar pudra
-putin colorant verde(optional)
-doua foi de gelatina

PENTRU STRATUL ALB:
-400 ml smantana pentru frisca
-100 g nuca de cocos
-zahar pudra
-doua foi de gelatina

PENTRU STRATUL ROZ(am vrut sa iasa rosu,dar n-a iesit de data asta)

-400 ml smantana pentru frisca
-capsuni
-zahar pudra
-doua foi de gelatina



1.Maruntim/macinam/zdrobim biscuitii si ii framantam impreuna cu untul si zaharul pudra.Intindem prin apasare compozitia rezultata intr-o tava cu pereti detasabili.

2.Pentru stratul verde punem la incalzit 200 ml de smantana in care punem si frunzele de menta si plicurile de ceai si lasam deoparte la racit,amestecand din cand in cand ca sa iasa aroma de menta din plic si frunzulite.

3.Pentru stratul de cocos procedam aproape la fel.Incalzim jumatate din smantana si adaugam cocosul si zaharul pudra.Lasam la o parte.

4.Pentru stratul de capsuni,amestecam capsunii cu zahar pudra si ii zdrobim cu "facatorul" de piure.Lasam deoparte si ne apucam usurel de asamblat.

5.Primul e stratul verde.Strecuram smantana mentolata,adaugam putin colorant verde(optional),incorporam gelatina inmuiata inainte in apa.Restul de frisca se mixeaza pana sta teapana-teapana,incorporam smantana mentolata si turnam in tava peste blatul de biscuiti.Dam tava la rece si asteptam pana se intareste putin ca sa putem continua.Eu nu prea am asteptat :notworthy:

6.Incorporam si in crema de nuca de cocos gelatina.Restul de smantana pentru frisca il mixam si amestecam cu crema.Turnam compozitia peste cea verde,deja intarita si dam iarasi la rece.

7.Batem frisca si amestecam cu capsunile zdrobite in care am incorporat deja si gelatina.Intindem crema de capsuni peste cea de cocos,dupa ce aceasta din urma s-a intarit putin.

Daca aveti rabdare,dati la rece cateva ore,chiar de pe o zi pe alta.Eu n-am avut,am fortat toata treaba cu congelatorul,pentru ca trebuia sa o tai la servici.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-59-12881317445.jpg

Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 October 2010 - 02:25 PM

Gata am venit,am emotii ca la un examen important,sper sa nu ma balbai :)
Am conceput aceasta prajitura special pt. Maya si pt. concursul ''Cel mai dulce desert''.Sursa mea de inspiratie a fost,Anna Olson pt. blatul de biscuiti,cu toate ca nu am forma cu inel,dupa multe peripetii ce o sa vi le povestesc,am reusit...,pt. crema m-a inspirat tortul spirala de ananas pe care am vazut-o pe blogul Isabelei(isabela cuisin)dar de care e plin netul ca multe fete au prestat-o asa ca eu nu stiu care e mama ei adevarata'',oricum a fost doar o inspiratie ca am modificat tot absolut dupa imaginatia mea(debordanta de altfel)...
Incep...Ce emotii pot sa am... :P

Am intitulat de la mine putere

Prajitura Lamaita

Am vrut o prajitura fina lamaioasa acruta si racoroasa,simpla si fara cuptor gata cat ai zice peste...

Pt blatul de biscuiti:300 gr. de biscuiti,200 gr. de unt..

Pt. crema:500 ml. smantana ,250 gr. mascarpone,200 gr. iaurt,20 de gr. gelatina granule(2 pliculete dr. oetqer),1 lamaie,o fiola de esenta de lamaie(tot de la dr. oetker),2 linguri de zahar pudra(pt. frisca),6 linguri cu vf. de zahar,200 gr. de jeleuri de lamaie,1 plic de gelatina pt. decor tort-gelee tot dr. oetker...

Am zdrobit cu sucitorul biscuitii reducandu-i la stadiul de pesmet,si am topit untul framantand cu biscuitii un aluat,pe care l-am indesat in forma formand astfel baza tortului si dat la rece...

Am batut smantana frisca cu 2 linguri de zahar pudra vanilat,amestecat-o cu mascarpone si iaurtul,zaharul,esenta,lamaia,zeama si coaja,topit gelatina conform instructiunilor de pe plic,taiat cubulete de jeleu de lamai si pus in crema,am turnat peste blat si dat la rece...
Dupa o oara deja era bine inchegat am pus jeleul pe care l-am preparat conform instructiunilor de pe plic si ornat cu o feliuta de lamaie si stelute bombonele si jeleu...

Gata...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128818207258.jpg

Sectiune..

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128818207999.jpg

#4 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 October 2010 - 09:20 PM

Fursecuri fragede "Maria"

Aceasta reteta mi-e foarte draga.Mama mea, Maria (de aici numele dat de mine) ni le facea cand eram copii si voiam musai "ceva bun".Cum nu prea se gaseau multe, incropea "rontaiciurile" astea sa scape de noi.
Se fac foarte repede si cu putin efort.

Ingrediente:

1 ou
100 gr zahar
450 gr untura
800 gr faina
1 lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu) nestins
sare, esente

Mod de preperare:

Se amesteca toate ingredientele (eu am cantarit faina, sa vad cata intra) pana se obtine un aluat molcel, usor de modelat.
Se formeaza fursecurile si se coc 10-15 minute, la foc mediu, pana se rumenesc usor pe margini.Din cantitatatile astea, mie mi-au iesit 24 bucati.Le-am ornat cu stafide.

Daca vreti sa le faceti cu pistolul, vor intra cam 900 gr faina, sa fie usor tare aluatul.Si stingeti amoniacul cu putina lamaie.

Timp de preparere: 30 min

Grad de dificultate: usor.



Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-73-128820702584.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 November 2010 - 09:44 PM

Cand e vorba de concurs ... hop si eu, am pregatit aceasta reteta cu care vreau sa particip:

BRIOSE ANIMATE SI INFLORATE


3 oua
200g zahar
150ml ulei
200ml nectar piersici
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt
1 plic budinca de capsuni
300g faina
100g ciocolata neagra

pt ornat am folosit crema de ciocolata 'ole' si ornamente pasta de zahar


Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si nectarul de piersici.Au urmat budinca si faina si apoi ciocolata maruntita.Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava si la alta tava am pus intai o lingura de mar calit apoi lingura de compozitie. Calde le-am uns cu crema de ciocolata si am adaugat ornamentele.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-91-128864051543.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-91-128864052466.jpg

ps se vede ca am copii mici ca fac ce fac si tot pe placul lor sa fie finalul
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 02 November 2010 - 04:35 PM

TORT DE CIOCOLATA NEAGRA

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-128870648677.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-12887064929.jpg

INGREDIENTE:
BLAT:


- 1/2 ceasca de unt moale ( la temperatura camerei)
- 1/2 ceasca de zahar
- 100 gr ciocolata neagra
- 5 oua
- coaja rasa de la 1 lamiie
- 3 linguri cu faina

UMPLUTURA:

- 400 gr gem de zmeura

GLAZURA:

- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr unt
- 15 gr ulei

Se bat cele 5 albusuri spuma cu un mixer. Separat se amesteca untul cu zaharul pina cand devine o spuma alba. Se topeste 100 gr ciocolata amara si dupa ce se lasa la racit pitin se toarna peste crema de unt si zahar. Se amesteca din nou cu mixerul si se adauga galbenusurile pe rind. Dupa aceea se adauga si albusurile spuma amestecind cu grija. La sfirsit se presara faina astfel incat sa nu faca cocoloase.
Se unge cu unt forma de tort detasabila si se presara putina cu faina dupa care se toarna compozitia. Se incinge cuptorul la foc mediu 350F si se lasa la copt circa 40 de minute.
Cand e gata se scoate blatul din forma si se taie in trei, apoi si se ung feliile cu gem sau dulceata. Se aseaza feliile de blat una peste alta iar deasupra se unge cu gem si se toarna glazura obtinuta la baie de abur din ciocolata topita, unt si cu putin ulei daca vreti ca glazura sa fie lucioasa. Se orneaza cu ciocolata alba si neagra rasa.



#7 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 November 2010 - 04:41 PM

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-90-128870873654.jpg
LIME AND CHOCOLATE MOUSSE CAKE
TORT CU MOUSSE DE LIME SI CIOCOLATA

BLAT:
4 oua
8 linguri de zahar
100 ml apa
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
50 ml ulei
1 lingurita coaja de lime
1 praf de sare


Se separa ouale. Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul si da in cateva clocote. Intre timp, albusurile se bat spuma cu praful de sare si coaja de lime (sau lamaie daca preferati). Se adauga siropul fierbinte, in fir subtire, mixand continuu pana obtineti o spuma tare, lucioasa. Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul si se adauga peste albusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn/spatula. La final, se adauga faina cernuta cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare, de sus in jos. Se coace la 180-190 gr C. Eu am folosit o tava de 26 cm diametru.

MOUSSE DE LIME

2 oua mari
2 galbenusuri
6 linguri de zahar
coaja de la 2-3 limes
1/3 cana suc de lime
100-150g unt
1 praf de sare
250ml frisca


Ouale intregi, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de la lime si praful de sare se pun intr-un bol rezistent la temperaturi mari, care se pune pe baie de aburi, avand grija ca apa sa nu atinga fundul bolului. Cu un tel, incepem sa mixam compozitia. Dupa aproximativ 5 minute, incepe sa devina foarte spumoasa, ceea ce inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Continuam sa mixam inca cel putin 5 minute pana cand compozitia incepe sa se lege, iar telul lasa urme. Luam de pe foc si punem untul taiat cubulete, incorporandu-l treptat. Pentru o compozitie mai fina si mai aromata e de recomandat sa dati crema printr-o sita. Pentru ca ma grabeam, am sarit peste pasul asta, iar crema avea a doua zi si un gust usor amarui, deci nu faceti ca mine :pupic:
Lasam crema sa se raceasca complet, apoi o amestecam cu frisca batuta bine.


MOUSSE DE CIOCOLATA SI CARAMEL

1/3 cana de zahar
3 linguri de unt
1/2 cana frisca lichida
120g ciocolata cu lapte
1 lingura de ulei
1 cana de frisca lichida (nu am gresit cantitatile de frisca!!!)[/
font]

[font="Comic Sans MS"]Zaharul se caramelizeaza intr-un vas cu fundul mai gros, apoi se adauga untul si se incorporeaza. Urmeaza 1/2 cana frisca pe care o adaugati treptat, amestecand mereu. Lasam sosul obtinut deoparte si topim ciocolata impreuna cu lingura de ulei.
Cele 2 compozitii, caramelul si ciocolata se amesteca impreuna. Nu va ingrijorati daca la inceput pare ca vi s-a taiat totul.. continuati sa amaestecati energic, adaugand cateva picaturi de frisca lichida rece, pana se leaga din nou. Intr-un final, veti obtine o crema lucioasa, neteda si deosebit de lucioasa. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca treptat cu restul de 1 cana de frisca batuta bine (adaugati frisca in crema cate 1-2 linguri o data). Personal, m-am indragostit de mousse-ul asta... are un gust si o aroma super si nici nu-i trebuie gelatina.


Asamblarea tortului:
Taiem baltul in doua. Punem o jumatate de blat intr-un inel de tort, punem mousse-ul de ciocolata, apoi cel de lime, urmat de cealalta jumatate de blat. Dam la frigider peste noapte sa se aseze cremele. Decoram dupa plac...eu am acoperit tortul cu frisca, pe margini am facut niste striatii cu un triunghi de decor, iar deasupra am "desenat" o floare... cam asta mi-a permis timpul si piticul meu sa fac :lol:

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-90-128870883328.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-90-128870884741.jpg

Imagine postata

#8 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 07 November 2010 - 01:44 PM

INDIENE CU FRISCA

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-139-128913001967.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-139-128913010024.jpg
Nu pot spune ca m-am inspirat de undeva anume,dar am vazut o poza a prajiturii pe net,care mi-a adus aminte de gustul copilariei.Am inghitit de trei ori in sec si m-am apucat de treaba!Cand am terminat m-am gandit ca n-ar fi rau sa particip la concurs,si de dragul concursului si pentru ca mi-ar trebui cantarul! :icescream:
INGREDIENTE:
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri faina
-un praf de sare
-250 ml smantana lichida
-2linguri zahar pudra
-100ml zeama de compot de piersici
-100g ciocolata neagra
Pentru coji se face un aluat de pandispan.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile frecate cu praful de sare;se adauga faina in ploaie,incorporand-o usor cu lingura de lemn.
Din compozitia rezultata se pun in tava ,pe hartie de copt,gramajoare cu ajutorul posului.Se coc cateva minute,pana se maronesc usor pe margine.
200ml din smantana (rece) se bat cu zaharul pudra pana se face frisca.
O coaja se pensuleaza cu sirop,se pune frisca cu posul pe toata suprafata si se pune o alta coaja deasupra;se face un mic mot de frisca.Se continua pana se termina cojile.
Ciocolata se topeste impreuna cu cele 50ml smantana,pe baie se aburi.
Se glazureaza prajiturile cu glazura obtinuta.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#9 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 08 November 2010 - 06:56 PM

Particip la concurs mai mult de dragul copiilor mei, care vor neaparat sa-mi cunoasca spiritul de competitie. Daca n-ar fi fost ei, n-as fi avut indrazneala sa concurez cu cele mai pricepute dintre voi. De premiu nici nu mai vorbesc, e nemaipomenit si bine-venit pentru oricare dintre noi. Si cum nu mi-a trecut prin cap vreun desert sofisticat, am preparat azi pentru puii mei lapte de pasare, clasica reteta cu care m-am gandit sa particip si la concurs.

Lapte de pasare

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-598-128923466469.jpg

1 l lapte;
4 oua;
200 gzahar;
1 lingurita rasa de faina sau amidon;
2 fiole de esenta de vanilie;
un praf de sare.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu 4-5 linguri de zahar, pana se obtine o bezea teapana.
Se pune pe foc laptele cu restul de zahar si cu vanilia. Cand laptele este bine incins, se reduce flacara la minim, si cu o lingura de supa se pun in lapte bulgari de bezea, nu mai mult de trei o data, pentru ca se vor umfla foarte tare si se vor lipi intre ei. Se fierb la foc foarte mic, fara ca laptele sa clocoteasca puternic, mai putin de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera intr-un castron.
Dupa ce s-au fiert toti bulgarasii, in laptele incins se toarna usor, amestecand continuu, galbenusurile frecate in prealabil cu o lingurita rasa de faina si subtiate cu putin lapte. Se tin pe foc, amestecand in continuare, pana cand amestecul incepe sa se ingroase, avand grija ca laptele sa nu fiarba, pentru ca s-ar putea sa obtinem o omleta cu lapte si vanilie.
Se strecoara crema de vanilie peste bulgasasii de bezea si se decoreaza cu pudra de migdale pralinate si cu stelute din aceleasi migdale. Se serveste fierbinte sau, cum ne place noua, dupa ce sta circa doua ore la frigider.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-598-128923473947.jpg Imagine atasata: monthly_11_2010/post-598-128923478293.jpg



#10 Useril este offline   ione 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 27-June 10

Postat 11 November 2010 - 01:48 PM

Imagine postata

Imagine postata

Basbousa (arabă), revani (turcă) sau ravani şi revani (ραβανί greacă şi ρεβανί) este o prajitura dulce in ton cu tema concursului: Cel mai "dulce" desert!( si chiar e dulce ...nu va mint!),un desert simplu dar cu un gust aparte!
Cu aceasta ocazie urez acestui forum 'LA MULTI ANI " !esti pentru mine o adevarata carte de bucate din care ma inspir mereu de aceea sper sa existi cat mai mult timp...! :appl: :love7: :appl: :love7: :appl: :violent1:
Avem nevoie de:
3 oua
1 ceasca pesmet
1 ceasca faina
1 ceasca iaurt
1 ceasca ulei
1 plic praf de copt
sare
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
Siropul:
3 cesti zahar
2 cesti apa
coaja de lamaie rasa

Peste albusurile spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu pesmetul dupa care se adauga in compozitia de bezea amestecand cu grija,la final adaugam galbenusurile si omogenizam bine.
-Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,se da la cuptor pana se rumeneste frumos
Intre timp preparam siropul pe care il turnam fierbinte peste prajitura portionata dupa care presaram din abundenta nuca de cocos.

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 November 2010 - 10:28 PM

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-479-128950678288.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-479-128950681031.jpg

Piersici gratinate pe sos de ciocolata

150 ml frisca lichida
60 gr ciocolata neagra
4 piersici din conserva
1 albus de ou
60 gr zahar
1 lingurita zeama de lamaie
15 gr fulgi de migdale

Ingredientele sunt pt. 4 persoane

Ciocolata o rupem bucatele si o punem in frisca incalzita, amestecand pana se topeste ciocolata.Cand e topita se lasa sa se raceasca.
Piersicile se pun la scurs timp in care batem albusul de ou cu zeama de lamaie si zaharul pana devine "teapan".Piersicile le punem intr-o tava si le ornam cu spuma de albus si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr timp de 8 minute.Se pun frumusel in farfurioara si se inconjoara cu sosul de ciocolata si se orneaza cu fulgi de migdale


Un desert extrem de simplu si gustos care va poate scoate din incurcatura cand aveti musafiri neanuntati.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 12 November 2010 - 09:55 PM

Tort Napoleon

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-162-128958752486.jpg

Tortul Napoleon reprezinta simbolul cofetariilor ruse.A fost creat in 1812,inca inainte de revolutie,pentru a sarbatorii 100 de ani de la eliberarea Moscovei de Napoleon.
Are multe straturi,iar forma triunghiulara se aseamana cu specia de ,boneta,coif purtata de Napoleon.
Reteta am luat-o de la Rossa-di-sera,mi-a placut foarte mult.

Pentru foi avem nevoie de:
-500 grame faina,300 grame unt,1 ou,o jumatate de pahar de apa,1 lingura de otet.

Pentru crema avem nevoie de:
-2 galbenusuri,250 mililitri lapte,3 linguri faina,o jumatate de ceasca zahar,200 grame unt moale,o jumatate ceasca zahar pudra.

Mai avem nevoie de o ceasca de gem dulce acrisor la alegere(afine,merisoare,rubarbar,etc).Eu am pus de afine.

Prepararea foilor.
Se taie untul cuburi si se amesteca cu faina.(tip firmituri)Se pune si oul si se amesteca bine.Otetul se amesteca cu apa si se pune peste faina,putin cate putin,pana rezulta un aluat neted dar nu lipicios.Se imparte in 10 bile,si se da la frigider,cel putin 30 minute.
Se ia pe rand cate o bila de aluat din frigider,si se intinde direct pe hartia de copt foi subtiri.Se taie discuri,cu ajutorul unei farfurii de marimea 20-24 centimetri de diametru,lasand si surplusurile.(faramitandu-le le vom folosi pentru ornat)
Dam la cuptor pentru 4-5 minute,pana devin aurii.Eu le-am si intepat foile pentru ca am observat ca se formeaza bule de aer.Se scot si se racesc pe gratar.Se procedeaza cu toate cele 10 foi la fel.

Prepararea cremei.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga si faina,iar apoi se varsa si laptele.Se pune pe aragaz la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa la racit.
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra.
Cand prima crema s-a racit,se pune cate o lingura din untul cu zahar pudra.Se poate aromatiza cu 2-3 linguri de rom sau cognac.

Asamblarea tortului.
Foile se ung cu crema(se lasa 3 linguri pentru margini),doar a treia si penultima se ung cu gem.Deasupra se pune un pic de crema si se prasara surplusurile le la foi faramitate.
Se lasa 5-6 ore pe masa(o noapte),numai dupa aceea se pune in frigider pana in momentul servirii.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-162-128959148031.jpg

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 November 2010 - 06:07 PM

daca tot am pornit, nu ma opresc pana nu particip la toate concursurile :rolleyes:

Tort de ciocolata si nuci

Asta e un tort cu valoare sentimentala ca sa zic asa. Are mirosul copilariei pentru ca mama ni-l facea de Anul nou si in plus, l-a facut si la nunta mea.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128975017061.jpg

200 g zahar
200 ciocolata
100 g faina
6 oua
frisca 1 kg
nuci o cana de 250 ml

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Separat se topeste ciocolata in 5 linguri de apa si se adauga la galbenusuri. Se amesteca bine si se adauga apoi faina si la urma albusurile batute spuma, rezultand un aluat fluid. Se pregateste o cratita de 23 cm, se pune o hartie de copt (musai) si apoi se toarna aluatul cat sa acopere fundul cratitei. Se coace 10-15 min la 350 F. se repeta operatia si in final trebuie sa rezulte 4-5 blaturi. Se bate frisca (cca 750 g) si se amesteca cu nucile maccinate. Se umplu foile cu frisca si se tine la frigider peste noapte. A doua zi se orneaza cu restul de frisca si se decoreaza dupa imaginatie.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128975056119.jpg

Combinatia cioco & nuci e foarte fericita, iar adausul de frisca face ca gustul final e bogat, puternic, onctuos (cam atatea epitete am gasit :wacko: )
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 15 November 2010 - 09:32 PM

Este prima data cand imi fac curaj sa particip la un concurs, m-am inspirit din cartea “Dulciuri festive” am ales acest desert cu gandul ca daca forumul nostrum face un anisor, trebuie sa avem ingrediente de sarbatore, m-am gandit la titlul acestui concurs , hmm cel mai” dulce” desert. Ce poate fi mai dulce decat ciocolata si mai festiv decat sampania? Asa am ajuns la "Cosulete din ciocolata".
Daca ma gandesc mai bine cred ca trebuia sa scriu in titlul desertului cosulete din cicolata cu spuma de sampanie. Dar emotiile sunt mari si inca nu am experienta. Data viitoare va fi mai bine.
La multi, multi ani si cat mai multe impliniri va doresc!


Cosulete din ciocolata

Ingrediente:
Pentru cosulete :
250 gr de ciocolata neagra
pahare de plastic ( eu am folosit pahare tip unica folosinta)

Pentru spuma de sampanie :
2 albusuri
75gr zahar
1 plic gelatin
3 linguri apa
300 ml sampanie
300 ml frisca lichida
Pentru décor: fructe proaspete si frumoase

Mod de pregatire:

Pentru inceput se i-au paharele de plastic si se introduc in congelator pana se topeste ciocolata. Se rupe bucati ciocolata neagra si si se topeste pe baie de aburi .Se scot paharele pe rand din congelator si se acopera fundul si marginile paharelor cu ajutorul unui posh sau sprit cu ciocolata topita rotind paharul ca ciocolata sa poate ajunge peste tot( atentie sa nu ramana spatiu neacoperit in pahare ca atunci nu vor iesi frumoase cosuletele),apoi se pun paharele din nou la congelator pentru 30 de minute.

Spuma de sampanie:

Se bat albusurile cu zaharul, se pregateste gelatina dupa instructiunile de pe plic dupa care se incorporeaza sampania. Se bate frisca cu mixerul iar cu ajutorul unei linguri se pune frisca incorporand usor peste compozitia de gelatina.
Se scot paharele din congelator si se pun intr-o cratita cu apa fierbinte pentru 1 minut, apoi cu grija se scot cosuletele din pahare, si se pune spuma de sampanie, se decoreaza cu un mot de frisca si fructe dupa plac. Se pun cosuletele in frigider pentru 45 de minute si apoi se pot servi.
Sunt de mare efect pentru mesele festive.

Sfatul meu: folositi si ciocolata alba inainte de a folosi neagra, topiti ciocolata alba si trageti cateva linii in pahar, apoi luati ciocolata neagra topita si acoperiti golurile cu ciocolata neagra rotind paharele sa ajunga ciocolata peste tot in pahar. Daca cosuletele sunt realizate in 2 culori, respectiv alb si negru vor arata mult mai bine. Ciocolata alba va iesi mult mai bine in evidenta.

Sper ca de data asta m-am facut mai bine inteleasa.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-421-128984947564.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 November 2010 - 08:13 PM

Olele, faceti loc, prima mea participare la un concurs culinar !:((

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-100-128993096757.jpg

Tarta cu mere si capsuni

Va propun o reteta simpla si gustoasa cu care v-ati putea incanta toti prietenii.
Ptr blatul de tarta va trebuie:
-4 oua
-4 lg faina+1 lg amidon alimentar Gustin
-5 lg zahar
-1 lgta praf de copt, un praf de sare
-arome -eu am pus coaja de portocala rasa
Amestecati energic ouale cu sarea si zaharul pana acesta din urma se topeste, inglobati si faina, amidonul si praful de copt, adaugati aromele. Toata operatiunea dureaza 3 minute si se face cu mixerul. Ungeti, tapetati cu hartie, o forma de tarta. Dati toata povestea la cuptor. Eu n-am grade la cuptor, dar am dat-o la foc mare la inceput si-apoi am redus la mediu cand am vazut ca-ncepe sa se coloreze. Oricum, se coace repede.
Umplutura:
-6 mere
-1 lg unt
-100gr zahar farin amestecat cu o lgta scortisoara
-1 lg zahar tos
-1/2 lgta Vege-Gel( gelatina vegetala de la Dr Oetker)
-1 cutie compot de capsuni
-200 ml smantana de frisca + 3 lg zahar farin + esenta de vanilie
Merele se curata, se taie cubulete. Se pun la inmuiat in tigaie, peste untul topit si impreuna cu zaharul cu scortisoara. Se amesteca usor pana se inmoaie merele.Cand se stinge focul, se adauga vege-gel si se amesteca usor.
Cojile de mar+150ml apa+ 1 lg zahar tos se pun la fiert pana rezulta un suc colorat si f parfumat- cca 5min.
Se bate frisca cu zaharul, se aromeaza.

Montaj :P
Se scoate usor blatul din forma (eu am emotii de fiecare data), se aseaza pe platou si se insiropeaza cu sucul de mere.
Se pun merele calite, se niveleaza usor.
Se orneaza frumos cu frisca - capitol total deficitar la mine - se pun capsunele si-n mijloc o lumanarica, ca doar serbam un an de cand ne-am regasit aici ;)
Numai bine va doresc si-as vrea sa ne sarbatorim multi ani inainte de-acum incolo!

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-100-128993104824.jpg

#16 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 November 2010 - 10:43 PM

Pe fundal se aude cum cineva incearca timid sa isi dreaga vocea...si isi trage nasu' infundat :scratch: . Eu eream . Vocea mi-o dreg atat de emotie (pai dupa ce am vazut postarile de mai sus...ni s-o cam pleojtit steagu' si avantu') cat si de dlatzi :occasion14: ...care belzebuti, ni-or influentat starea de spirit si feelingul pentru poze, asa ca nu o iesit ce aveam eu in cap, dar in fine. De draci am lasat aparatul si am mancat rezultatul...dupa care mi-am adus aminte ca vroiam sa il pun, de fapt, la concurs :scratch: Daca va fi validat sau nu, asta va decide Maya. Eu il pun oricum.

Asadar este vorba despre o reteta care pe mine m-a convins dintr-un foc, din mai multe argumente: simplicitate (in ciuda careia insa tot mi-a luat trei zile sa fac desertul asta...), rapiditate, specificul anotimpului si un gust deosebit. Vorbesc despre Gâteau de potimarron, coulis au chocolat. Sursa este aceeasi Choupette, persoana al carei mod de gatit il apreciez nespus si care ramane o vesnica sursa de inspiratie pentru mine. Insa, desi am respectat ingredientele, am adaptat reteta la maniera mea de gatit.

Pentru aceast desert aveti nevoie de:

-250 g dovleac (eu am luat Hokkaido, sper ca am scris corect)
- 300 ml frisca
- 1 pastaie de vanilie
- 70 g zahar
- 2 foi de gelatina - asa e in reteta, insa eu am pus doar jumatate de foaie asa ca dintr-o sarlota eu am facut de fapt un mousse.

Prepararea mea: am taiat in doua dovleacul, curatat de matze si pus la cuptior. L-am lasat sa se coaca bine - mirosea in casa, nebunie! Am scos miezul, am bagat stabmixerul pana s-a facut o crema. Jumate din cantitatea de frisca am pus-o la fiert, am adaugat foita de gelatina muiata in prealabil in apa rece. Am luat de pe foc, am adaugat pastaia de vanilie si am lasat sa se infuzeze 10 minute. Cealalta jumatate am batut-o frisca. Cand s-a racit frisca vanilata si gelatinata, am amestecat cu piureul de dovleac, am pus si frisca batuta, am amestecat cu grija, am adaugat generos praf de nucsoara si am dat la rece.

Pentru glazura de ciocolata, va trebuie:

- o ciocolata amara de calitate
- cafea espresso
- frisca

Faceti glazura intr-o sosiera, pe baie de aburi. Cand a ajuns la temperatura camerei turnati peste prajiturica de dovleac, altfel daca o turnati fierbinte se topeste prajitura. Heuuu...cred ca asta e tot. Sper ca nu am uitat nimic.

Et voilà:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-129002631482.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-129002633097.jpg


Concluzii: personal am ocolit de cand ma stiu faimoasa placinta cu dovleac (si cea cu varza) a mamaicii mele. Nu ma dau in vant dupa dovleac, insa gustul acestei combinatii este absolut delicissim. Este un desert foarte usor iar daca sunteti si in dispozitie creatoare, il puteti tranforma in senzatia meniului.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#17 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 November 2010 - 12:01 PM

In primul rand doresc sa felicit toate concurentele pentru retetele postate. Unele mi-au trezit amintiri dragi, altele m-au facut sa salivez de pofta. Cate o :hug: pentru fiecare, pentru mine toate sunteti castigatoare. :hug:

Si eu pe ultima suta de metri just for fun, cu o reteta pe care as dori sa o mute un moderator la retete in imagini dupa concurs. Cum sunt o lenesa din fire nu prea am retete postate de fapt cred ca aici nu am deloc retete in imagini postate, aasa ca datorita acestui concurs m-am invrednicit si eu sa fac poze pas cu pas unui desert care la noi in casa e favorit in ultima vreme.Dar, vorba multa saracia omului. Sa trecem la reteta:


CLATITE AMERICANE
(reteta e luata de pe forumul desprecopii acum cativa ani, imi cer scuze ca nu mai stiu autoarea, insa ii multumesc si eu si plozii din dotare :hug: pentru ea)
Reteta e modificata pentru nevoile mele cu 3 feciori in dotare :) , daca vreti mai putine clatite dati cu regula de 3 simpla ;)


Ingrediente:

1 litru lapte batut / iaurt / sana /kefir (asta e preferatul nostru)
3 oua
6 linguri unt topit sau ulei (eu folosesc ulei)
esenta de vanilie - optional
1 litru faina (masor cu pahar gradat)
6 linguri zahar
3/4 lingurita sare
1,1/2 lingurita bicarbonat
3 lingurite praf de copt

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024706128.jpg

Se amesteca intr-un vas laptele batut cu oul, untul/uleiul, vanilia si zaharul.
Intr-un alt vas se cerne faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024708424.jpg

Acum urmeaza cel mai important lucru: se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecind lejer de citeva ori, dar nu de tot, adica aluatul trebuie sa arate ca avind cocoloase de faina.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024712318.jpg

Se lasa aluatul sa stea cam 15-20 minute, timp in care cocoloasele vor disparea. Daca nu se respecta acest detaliu, clatitele nu vor iesi pufoase.
Se toarna aluatul cu lingura intr-o tigaie teflonata incinsa.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024716536.jpg

Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024721478.jpg

Se mananca offcource cu sirop de artar ;) daca aveti. Daca nu, sunt delicioase cu sirop parfumat de zmeura, facut in casa. Mai jos, cu sirop de coacaze, mmmm o bunatate. Sau cu dulceata, sau goale, sau cu ce va place. Se poate pune si in aluat fructe mici gen afine (am facut ) sau mere rase.
Pofta mare!

Ia priviti pufosenia:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-12902555734.jpg

Si poza de concurs:


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129024744649.jpg


edit: pentru ca sunt o aiurita am crezut ca azi e 21 ;) Daca nu e in regula, postez maine reteta ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#18 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 20 November 2010 - 11:10 PM

Eu n-am in general nici o legatura cu concursurile, dar azi, pen'ca tot am prestat prajitori, imi spusei io mie, "hai si la concurs, ca poate fi fun"

Asadar si prin urmare, "Rainbow pastries", o reteta executata de Daneza13, dar insiprata de aici:
http://www.cooldesse...w-pastries.html
Spre deosebire de reteta originala, eu am "aromat" cremele dupa cum au vrut papilele mele; deasemeni am tinut cont de sfaturile Danezei. ;)

Si, ca sa nu intind pelteaua, iaca si reteta:


Blat
3 oua
100 g zahar + esenta vanilie
50 g faina
20 g amidon
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-12902848532.jpg

Crema
1 ou
160 ml lapte
2 linguri zahar
2 linguri amidon
20 gr gelatina
280 ml smantana pentru frisca
cacao, cappuccino, si vanilie

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028497252.jpg

Glazura
200 gr ciocolata neagra
80 ml smantana pentru frisca (80 ml)


Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia, dupa care se adauga faina, amidonul si praful de copt amestecate in prealabil. (Daca n-aveti prealabil, folositi un castron :lol: )
Albusurile se bat pina la intepenire cu un praf de sare, dupa care se adauga restul de zahar.
Cele doua compozitii se amesteca (pale-pale...stiti voi :) , se toarna intr-o tava patrata de 20cm, unsa, tapetata, alea-alea si se coace in cuptorul prencalzit la 170C pret de vreo 20 minute (sau pina trece testul scobitorii).

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-12902853459.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028543771.jpg

Crema(-ele)
Amidonul se amesteca cu zaharul, si impreuna cu oul batut. Se adauga laptele caldut, amestecind cu grija sa nu se cocoloseasca, dupa care se incalzeste la bain-marie pina la ingrosare.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028581922.jpg

Crema se lasa la racit, timp in care se bate frisca si se pune gelatina la inmuiat.
Se amesteca crema cu frisca si gelatina, dupa care se imparte in 3 parti, egale de preferinta :lol:

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028602984.jpg

Fiecare din cele trei creme se aromatizeaza dupa preferinta; eu, ciocolatoasa inraita, am pus intr-un vanilie, in alta cappuccino, si in ultima cacao, o lingura de ciocolata topita si-o dusca buna de coniac ( ;) hic!!)

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028615153.jpg

Blatul se taie in trei fisii. Pe fiecare fisie de blat se pune cu poshul cite o linie de crema.
Doua creme vor sta pe blat, a treia crema va sta pe celelalte doua.....

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028644605.jpg

Daca nu intelegeti ce zic ( si nici nu m-ar mira, la cit de "buna" sint :lol: ) va lamuriti, sper, uitindu-va la poze.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028665179.jpg

Prajitura se da la congelator, timp in care pregatim glazura...adica topim ciucalata la bain-marie si amestecam cu smintina de frisca.
Se glazureaza prajitura, se decoreaza dupa posibilitati si inspiratie.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028683701.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028699767.jpg

Si gata!

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028731725.jpg

#19 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 20 November 2010 - 11:20 PM

Si, ta-daaaaaammm, poza de concurs:

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-129028775436.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-68-1290287832.jpg

#20 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 21 November 2010 - 10:04 PM

Ma primiti si pe mine? Va invit la o feliuta din minunatul tort
Death by Chocolate


Reteta o am de pe forumului lui Teo (Teo's Kitchen), insa i-am adus niste modificari. Sper din suflet sa va placa la fel de mult cum ne-a placut noua :love7:

Ingrediente pentru blat:
- 200 gr unt
- 100 gr cacao
- 100 gr faina
- un pliculet praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 3 oua
- 175 ml smantana

Incepem prin a amesteca intr-un vas ingredientele solide, si anume faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Mixam untul pana devin cremos si adaugam zaharul. Mixam in continuare 2 minute pana se dizolva zaharul, urmand sa adaugam ouale unul cate unul. Peste compozitia de unt adaugam alternativ cate o lingura de compozitie solida si o lingura de smantana, pana obtinem o crema usor teapana. Turnam aluatul intr-o tava de tort cu pereti detasabili si o dam la cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Ingrediente pentru crema:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- coaja de la o portocala, rasa
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 1 galbenus
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 gr zahar pudra

Topim ciocolata in bain marie, adaugam coaja de portocala si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam galbenusul. Amestecam bine si adaugam zaharul si esenta de rom. La sfarsit adaugam ciocolata topita.

Dupa ce blatul este gata, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca putin. Il taiem pana este caldut si adaugam jumatatea din cantitatea de crema. Caldura blatului va topi crema si acesta se va insiropa perfect. Cu restul de crema decoram tortul. Radem putina ciocolata, asezam frumusel cateva feliute de portocala in jurul tortului si finalizam toata procedura prin decorarea tortului cu cateva bombonele Raffaello, facute de verisoara mea mai mica, Oana. Gata!

Tortul este nemaipomenit. Blatul nu este foarte dulce, aduce mai degraba a biscuite de ciocolata. Crema este delicoasa si ciocolatoasa. Intr-un cuvant, un vis!

Va invit cu drag la o feliuta de tort! :love7:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-593-129036939021.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-593-129036946538.jpg

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi