Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#281 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 July 2010 - 03:35 PM

Datorita sorellei mele mi-am luat un peeler, ce ma incinta enorm e ca se pot curata tipul asta de rosii care ii plac mult socrului, le planteaza in fiecare an deci si eu trebuie sa le folosesc, si cu ele metoda mea de dezpielitare nu functioneaza pentru ca au pielita foarte tare lipita :D de pulpa.
Cu asta am curatat-o in 3 secunde =))
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127920085995.jpg
si daca tot cumparam mi-am luat si chestia asta de bagat slaninuta in fripturi :)
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127920088884.jpg

#282 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 25 July 2010 - 02:18 PM

asta am primit ieri de la fratele meu care a fost in Antalia... Sunt cam dezamagita... nu prea au tarie, sau trebuie pus mutl ca sa le simti gustul?????

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-128006028648.jpg

#283 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 July 2010 - 09:48 PM

Vezi postareavrabiuta, la 25 July 2010 - 02:18 PM, a spus:

asta am primit ieri de la fratele meu care a fost in Antalia... Sunt cam dezamagita... nu prea au tarie, sau trebuie pus mutl ca sa le simti gustul?????

si io am luat tzeapa cu ele, sunt cam "trezite". vreo doua, alea tip boia, le-am aruncat fiindca dezvolta nu-stiu-ce ciuperca dupa mai mult de 6luni. si cum n-aveau niciun termen de garantie...

#284 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 July 2010 - 11:13 PM

Un cuptorel de 30 de euro de la Lidl ca sa nu il mai aprind pe ala mare, mi-l iau si la munte :lol:
In 20 de minute a incalzit parmigiana, dovleceii invizibili si ardeii Mayei :floare:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-128017887715.jpg

#285 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 08:01 PM

[quote name='moatza' date='25 July 2010 - 10:48 PM'

si io am luat tzeapa cu ele, sunt cam "trezite". vreo doua, alea tip boia, le-am aruncat fiindca dezvolta nu-stiu-ce ciuperca dupa mai mult de 6luni. si cum n-aveau niciun termen de garantie...
[/quote]
M-ai bagat in sperieti ! Le-am verificat ! Ale mele au termen de garantie iunie 2010-iunie 2012! :)

#286 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 03 August 2010 - 01:24 PM

salut ,stie cineva daca la Cast decor se gasesc sarmulite pt. flori si coloranti luster dust(praf perlat) ca cei de la LB?si daca ati fost de curand pe acolo,cam la ce pret se mai vand colorantii de la Wilton ca trebuie sa-mi refac stocul.stiu ca anul trecul am luat cu 10 ron borcanelul.
eu de cand am venit in Romania mi-am luat un sucitor din lemn de la Cora care are avantajul ca este mult mai lung decat cel clasic si costa in jur de 5 ron.mi-am mai luat tavite de briose si tavi individuale in forma de inima-cu dim. aprox de 10 cm-din complexul de la Pta Vetereanilor.n-am poze,poate fac.

#287 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 03 August 2010 - 02:37 PM

Vezi postareaortansa, la 03 August 2010 - 01:24 PM, a spus:

salut ,stie cineva daca la Cast decor se gasesc sarmulite pt. flori si coloranti luster dust(praf perlat) ca cei de la LB?si daca ati fost de curand pe acolo,cam la ce pret se mai vand colorantii de la Wilton ca trebuie sa-mi refac stocul.stiu ca anul trecul am luat cu 10 ron borcanelul.
eu de cand am venit in Romania mi-am luat un sucitor din lemn de la Cora care are avantajul ca este mult mai lung decat cel clasic si costa in jur de 5 ron.mi-am mai luat tavite de briose si tavi individuale in forma de inima-cu dim. aprox de 10 cm-din complexul de la Pta Vetereanilor.n-am poze,poate fac.

ortansa -eu am trecut chiar des pe la cast :) si mi-am luat luster dust la o fiola mica-mica,parca 2g, si am dat cam 20 lei .chiar sigur nu mai stiu , ca din nastere sunt setata sa uit preturile. oricum au si sarmulitele acelea pt flori , iar pretul este mai bun decat la lumea basmelor.eu am ajuns la concluzia ca e mai avantajos sa iei luster la gramaj mai mare , ca e mai ieftin.aveau si borcanele mai mari .

#288 Useril este offline   siriusvega 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 14-May 10

Postat 04 August 2010 - 10:43 AM

Si eu mi-am luat asa un cuptor mic, chiar la fel cred din design, dar am multe nedumeriri, m-ai putea lamuri, te rog frumos cu cateva lucruri ? Nu a venit cu manual de utilizator.

1. scrie acolo pe o foaie mica ca nu se recomanda folosirea altor accesorii, decat ale lui. Ce sa inteleg ? ca nu pot baga in el alte tavi, oale, forme silicon pt prajituri, etc ?

2. are o tavita in dotare, aproape patrata, din email obisnuit , fff putin adanca, cam 1 cm adancime. Spune-mi te rog cum naiba fac in ea prajitura care trebuie sa creasca ? nu este non adeziva, nu imi inchipui cum voi face eu prajitura in asa ceva...si cam ce fel de prajituri as putea?

3. toate formele de silicon pe care le am, sunt peste dimensiunile interne ale cuptorului care are 27x25 cm intern, masurate la tavita lui. Ce sfat in poti da?

4. eu am facut pana acum in el 1 pui la rotisor care a iesit f bine, ce crezi ca mai pot face ? il cumparasem pt rotisor si neaparat prajitura, dar cum am scris, cum fac prajitura ?

5. modelul e unul ieftin, de la DOMO, , Westwood cu rotisor. Nu am conditii pt 1 cuptor electric mare , incorporabil.

Iti multumesc anticipat, Adriana , pentru raspuns, si ma bucur ca in sfarsit v-am regasit din nou, a trebuit sa intreb pe culinar unde e Adriana Nicoleta, caci imi lipseau retetele tale, si am primit 3 raspunsuri , dar numai pe privat, si asa v-am regasit.

Lucia

,

Vezi postareaAdriana, la 26 July 2010 - 11:13 PM, a spus:

Un cuptorel de 30 de euro de la Lidl ca sa nu il mai aprind pe ala mare, mi-l iau si la munte :)
In 20 de minute a incalzit parmigiana, dovleceii invizibili si ardeii Mayei :)
Atasament P1180457.JPG

#289 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 04 August 2010 - 12:16 PM

Bine ne-ai gasit, Lucia :)

Vezi postareasiriusvega, la 04 August 2010 - 10:43 AM, a spus:

Si eu mi-am luat asa un cuptor mic, chiar la fel cred din design, dar am multe nedumeriri, m-ai putea lamuri, te rog frumos cu cateva lucruri ? Nu a venit cu manual de utilizator.

Eu l-am luat in ideea de a face chestii rapide in el, pentru ca fiind micut se incalzeste repede. Pentru restul am cuptorul mare.

1. scrie acolo pe o foaie mica ca nu se recomanda folosirea altor accesorii, decat ale lui. Ce sa inteleg ? ca nu pot baga in el alte tavi, oale, forme silicon pt prajituri, etc ?

Eu asta nu-mi amintesc sa fi citit in instructiuni, in orice caz eu am gasit o forma patrata mica care intra in el si acum o folosesc mereu, iar intr-o zi am folosit o tavita de aluminiu si la fel am folosit-o fara sa se intimple nimic. Deci eu cred ca poti folosi linistita orice are dimensiunile potrivite si merge la cuptor.

2. are o tavita in dotare, aproape patrata, din email obisnuit , fff putin adanca, cam 1 cm adancime. Spune-mi te rog cum naiba fac in ea prajitura care trebuie sa creasca ? nu este non adeziva, nu imi inchipui cum voi face eu prajitura in asa ceva...si cam ce fel de prajituri as putea?

tavita mea e neagra, dar nu mi se pare ca e email, nu stiu ce e, dar si a mea e la fel de putin adinca. Daca vrei sa faci prajitura in ea tre sa-ti cauti o tava care sa intre in el.

3. toate formele de silicon pe care le am, sunt peste dimensiunile interne ale cuptorului care are 27x25 cm intern, masurate la tavita lui. Ce sfat in poti da?

Daca sunt prea mari pentru el nu le poti folosi din pacate.

4. eu am facut pana acum in el 1 pui la rotisor care a iesit f bine, ce crezi ca mai pot face ? il cumparasem pt rotisor si neaparat prajitura, dar cum am scris, cum fac prajitura ?

In principiu poti face tot ce vrei, singura problema e ca le faci in cantitate mai mica. Iar chestia care pe mine ma incinta e faptul ca se incalzeste super rapid comparativ cu cel mare. Eu pina acum am facut mai mult probe, de exemplu, am umplut tavita cu pizzette si cornulete congelate si in 15 de minute erau gata decongelate si calde, le-am pus din start la 250°C.
Prajitura o faci procurindu-ti o tava care sa intre in el, o pui pe treapta de jos si selectezi incalzire si sus si jos, asa ma gindesc ca ar fi bine dar eu n-am incercat.

5. modelul e unul ieftin, de la DOMO, , Westwood cu rotisor. Nu am conditii pt 1 cuptor electric mare , incorporabil.

Al meu n-are rotisor, e doar o cutiuta patrata cu rezistente dedesubt care nu se vad si alte 2 sus in tavan.

#290 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 04 August 2010 - 08:44 PM

Daniela,multumesc pt.raspuns.da,si eu prefer lusterul la gramaj mai mare,eu am borcanele de 15 gr(desi pare ca e mai mult de atat) de la LB.ce bine ca au sarmulite.of,tre'sa trag o raita pe la cast decor si n-am nici o tragere de inima pe caldurile astea.au cumva site ?

#291 Useril este offline   siriusvega 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 14-May 10

Postat 06 August 2010 - 09:59 AM

Multumesc mult, mi-ai fost de folos.

L.

.

Vezi postareaAdriana, la 04 August 2010 - 12:16 PM, a spus:

Bine ne-ai gasit, Lucia :rolleyes:

Eu l-am luat in ideea de a face chestii rapide in el, pentru ca fiind micut se incalzeste repede. Pentru restul am cuptorul mare.

Eu asta nu-mi amintesc sa fi citit in instructiuni, in orice caz eu am gasit o forma patrata mica care intra in el si acum o folosesc mereu, iar intr-o zi am folosit o tavita de aluminiu si la fel am folosit-o fara sa se intimple nimic. Deci eu cred ca poti folosi linistita orice are dimensiunile potrivite si merge la cuptor.

tavita mea e neagra, dar nu mi se pare ca e email, nu stiu ce e, dar si a mea e la fel de putin adinca. Daca vrei sa faci prajitura in ea tre sa-ti cauti o tava care sa intre in el.

Daca sunt prea mari pentru el nu le poti folosi din pacate.

In principiu poti face tot ce vrei, singura problema e ca le faci in cantitate mai mica. Iar chestia care pe mine ma incinta e faptul ca se incalzeste super rapid comparativ cu cel mare. Eu pina acum am facut mai mult probe, de exemplu, am umplut tavita cu pizzette si cornulete congelate si in 15 de minute erau gata decongelate si calde, le-am pus din start la 250°C.
Prajitura o faci procurindu-ti o tava care sa intre in el, o pui pe treapta de jos si selectezi incalzire si sus si jos, asa ma gindesc ca ar fi bine dar eu n-am incercat.

Al meu n-are rotisor, e doar o cutiuta patrata cu rezistente dedesubt care nu se vad si alte 2 sus in tavan.

#292 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 15 August 2010 - 09:24 PM

salut,am fost la Cast Decor-de unde mi-am luat coloranti Wilton-pretul e intr-adevar mai bun decat la LB-costa 10 lei,fata de 12,5 la LB.Din pacate nu au decat cateva nuante de rosu,cream peach,ivory,verde,negru,maro.Eu as fi vrut rozul inchis si turcoazul.Albul-costa 20,fata de 18 la LB.Sarmulite mi-au spus ca nu au,m-am uitat prin toate ungherele si n-am vazut.Colorantii luster mi se par exagerat de scumpi-80 de Ron borcanelul-nu mai sunt sigura daca erau de 15 sau de 30 de gr.in orice caz,erau pe sfert umplute.Cuttere nu-mi mai iau pt ca am destule pe care nici nu le-am folosit.As fi vrut totusi din acelea de trandafiri cu 5 petale,mari si cele de gerbera,tot mari,dar nu aveau.
Daniela-tu unde ai vazut sarmele pt flori,tipele de acolo nu prea stiu cu ce se mananca ce au in magazin,ma gandesc eu ca n-au inteles despre ce intrebam,poate mai trag o raita pe acolo sa ma mai provizionez inainte de plecare.

#293 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 August 2010 - 09:46 PM

Vezi postareaortansa, la 15 August 2010 - 09:24 PM, a spus:

Daniela-tu unde ai vazut sarmele pt flori,tipele de acolo nu prea stiu cu ce se mananca ce au in magazin,ma gandesc eu ca n-au inteles despre ce intrebam,poate mai trag o raita pe acolo sa ma mai provizionez inainte de plecare.

Si eu mi-am luat mai de mult sarmulite de la Cast Decor. Le-a scos de undeva dintr-un sertar. Oricum, tipele alea sunt destul de acre, daca ar fi angajatele mele le-as da afara imediat. Nu au politica buna de marketing.

#294 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 August 2010 - 10:17 PM

Si pt. ca am niste finuti care tare ma iubesc,iar m-au cadorisit cu ceva pt. bucatarie!Le-am si probat si...sunt ff practice,baiu' ii ca acum tre' sa-mi schimb si lerul de la aragaz,ca asa arata pe cutie,ca se foloseste in cuptor de asta de generatie noua =))

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-128190345634.jpg

#295 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 16 August 2010 - 01:30 PM

salut,am fost la Cast Decor-de unde mi-am luat coloranti Wilton-pretul e intr-adevar mai bun decat la LB-costa 10 lei,fata de 12,5 la LB.Din pacate nu au decat cateva nuante de rosu,cream peach,ivory,verde,negru,maro.Eu as fi vrut rozul inchis si turcoazul.Albul-costa 20,fata de 18 la LB.Sarmulite mi-au spus ca nu au,m-am uitat prin toate ungherele si n-am vazut.Colorantii luster mi se par exagerat de scumpi-80 de Ron borcanelul-nu mai sunt sigura daca erau de 15 sau de 30 de gr.in orice caz,erau pe sfert umplute.Cuttere nu-mi mai iau pt ca am destule pe care nici nu le-am folosit.As fi vrut totusi din acelea de trandafiri cu 5 petale,mari si cele de gerbera,tot mari,dar nu aveau.

din pacate magazinul este din ce in ce mai gol.si eu am observat ca stau prost la capitolul aprovizionare. in urma cu doi ani cand am fost prima data la cast , aveau foarte multe chestii faine...acum, nici pe jumate nu a ramas.
cat despre `bunavointa` celor de acolo :violent1: am spus totul , nu?

#296 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2010 - 10:17 AM

Vezi postareadani_ela, la 16 August 2010 - 01:30 PM, a spus:

salut,am fost la Cast Decor

cat despre `bunavointa` celor de acolo :unsure: am spus totul , nu?

La capitolul bunavointa, subscriu si eu.... Eu merg mult mai rar, datorita distantei, dar fiica-mea fiind studenta in Bucuresti, am tot trimis-o .. II este groaza sa mearga, din acest motiv ........ :floare:

#297 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 August 2010 - 08:02 PM

Precum am promis, pun pozele cu ... chestia pentru litere si cifre, pozele sunt ca de obicei, nu grozave, dar asta e.. Daca n-ati prea inteles despre ce e vorba, mai incerc sa fac niste poze! :floare:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128241367384.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128241369286.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128241369963.jpg

#298 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 August 2010 - 12:40 PM

Vrabiuta , de unde le-ai luat/cat au costat ? Ca eu nu m-am prins .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#299 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2010 - 01:43 PM

Vezi postareaDoriana, la 22 August 2010 - 12:40 PM, a spus:

Vrabiuta , de unde le-ai luat/cat au costat ? Ca eu nu m-am prins .

Am facut vorbire despre ele dincolo la torturi, asa ca daca n-ai citit acolo, n-aveai cum sa te prinzi ! :floare: Sunt primite din germania, le-am pus poza , asa ca inspiratie, poate va descurcati cumva ! :)

#300 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:04 PM

Vezi postareavrabiuta, la 21 August 2010 - 08:02 PM, a spus:

Precum am promis, pun pozele cu ... chestia pentru litere si cifre, pozele sunt ca de obicei, nu grozave, dar asta e.. Daca n-ati prea inteles despre ce e vorba, mai incerc sa fac niste poze! :D

Vrabiuta, am si eu vreo 3-4 seturi de litere din astea de ciocolata, arata tare bine pe torturi... Tot din Germania mi le-am luat dar sunt de la alta firma. Eu insa nu am reusit sa folosesc matritele, adica dupa ce le-am folosit literele originale, am incercat sa umplu formele cu ciocolata sa fac alte litere. Adica am reusit, dar nu ies frumoase. In primul rand mi s-a parut un chin sa torn ciocolata topita in ele, apoi, dupa ce in sfarsit am reusit (am risipit foarte multa cioco), cand le-am scos erau urate, nu aveau luciu... le-am aruncat (in gura copiilor, bineinteles), nu le-am pus pe tort.

In alta ordine de idei, mi-am luat si eu carioci din alea de la Auchan, 7 lei am dat pe ele, dar nu stiu ce sa zic... scrie pe ele ca sunt cu coloranti alimentari, dar oare chiar pot fi folosite pentru pasta, pentru mancare, adica nu au chiar nimic-nimic toxic in ele? Ma gandeam ca sunt foarte ieftine fata de cele speciale si e ciudat ca se gasesc la rechizite si nu la produse alimentare. Ce ziceti voi, cele care v-ati mai cumparat?

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul