Dupa concediul reusit de anul trecut facut la sfarsit de septembrie in Spania (inceput in Madrid, turul Andaluziei facut cu masina si incheiat pe plaja in Alicante) ne-am propus ceva asemanator si anul acesta. De data aceasta am ales Sicilia. Roma si Venetia vizitate acum cativa ani ne-au placut mult si inca de atunci ne-am propus sa revenim in Italia.
Sicilia, facts:
Sicilia este cea mai mare insula din M. Mediteraneana si e regiune autonoma a Italiei.
Are o suprafata de 25 708 km2 si o populatie de aprov. 5 mil. locuitori.
Numeroase culturi si-au lasat amprenta de-a lungul anilor: greaca, romana, bizantina, araba, normanda.
Simbolul Siciliei este triacle, triskele (gr.) si simbolizeaza cele trei intrari in Sicilia (Marsala, Messina si Syracusa). Se folosea in antichitate pe monedele din Siracuza.

Am zburat din Göteborg la Trapani. De pe aeroport ne-am luat masina si am plecat spre oras. Dupa un slalom de aproape o ora pe stradutele inguste ale orasului reusim sa gasim hotelul. Ne cazam si dupa un repaus scurt iesim in oras. Cina noastra, dupa cum ghiciti a fost … pizza, dar una foarte buna.
Dupa plimbarea de dimineata de a doua zi ne-am continuat drumul. Prea multe nu erau de vazut in Trapani.

Un model vechi al "marcii nationale" de masina – Fiat. Cel mai popular se pare ca este Fiat Punto, mic si potrivit pe drumurile lor, adesea inguste, abrupte si cu multe serpentine.

O vitrina cu mobilier in miniatura.

Si apoi ne-am indreptat spre Palermo.

Cateva imagini de pe drum:


Palermo, facts:
Se gaseste in regiunea Palermo si are ca 720 000 locuitori (4 564 loc/km2).
In Palermo ne-am propus sa stam trei nopti. Hotelul a fost mai usor de gasit de data aceasta, desi ne temusem de aglomeratia capitalei. Am profitat de soare si ne-am relaxat cateva ore pe balcon, dupa care am iesit la plimbare.
Orasul e f aglomerat si cu f multe masini. Claxonul e des folosit ceea ce pt noi e ceva deosebit. La trecerile de pietoni nu are rost sa astepti pt ca rar se intampla sa ti se dea prioritate. Daca ai noroc sa nu treaca masini in momentul acela e bine, altfel trebuie sa iti faci curaj si sa speri ca opresc in dreptul tau. Cum a si facut o masina, dar in acelasi timp s-a si auzit bubuitura cu care masina din spate o lovit-o pe babutza care oprise pt noi. Si dupa cateva zile aici am inteles de ce majoritatea masinilor sunt lovite.
O imagine a traficului sicilian in Palermo:
