Americanii sarbatoresc in aceasta noapte Halloweenul.
Cu costume haioase ,podoabe horror si prajiturele cu tema.
Si o fac cu mare bucurie.
Halloweenul romanesc este in noapte de 29 spre 30 noiembrie.
In ajunul Sfantului Andrei.
Dar o sa vorbim despre asta,la momentul potrivit.
Ca sa alung spiritele "rele",nu am facut mere trase in zahar,ci ............. Supa crema de usturoi.
Pentru ca noi romanii alungam spiritele rele cu funii de usturoi,puse pe la porti.

poza de pe net
Eu funii nu am,dar ma gandesc ca o respiratie "parfumata" ,imi va asigura un somn linistit la noapte

In reteta originala,supa aceasta se serveste in chifle mari de paine.
Sau se pune painea cu branza pe supa si se da totul la cuptor.
Eu am pus painea alaturi,din motive practice.E mai usor de mancat.
Pentru Supa asta ,avem nevoie de :
100 g unt
2 capatani de ustroi mici sau una mai mare
1 ceapa
1500 ml supa clara de legume sau de carne
2 linguri de faina
250 ml smantana grasa
sare,piper
nucsoara si amestec de ierburi dupa preferinta
Pentru servit :
2 felii de paine
2 felii de cascaval
2 samburi de nuca
verdeata
Sa purcedem la treaba :
Am pus 2 capatani de usturoi,pentru ca erau mai mici .Usturoiul romanesc de gradina este mai "tare" decat cel chinezesc care se gaseste in magazine.
Daca aveti probleme cu colecistul,puteti scoate germenele din fiecare catel de usturoi.
El e responsabil de "rau".Merci Alex de pont.

Asadar,am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul.Le-am pus la prajit in unt.Cand se auresc usor,adaugam supa ,sarea,un varf de cutit de nucsoara pudra ,piperul si ierburile.
Cand spun ierburi ma refer la un amestec facut in casa dupa preferinta mea, din oregano,salvie si menta de gradina,uscate si date prin sita.
Piper am pus din cel rosu,pentru ca sunt indragostita de el.
Macinat proaspat bineinteles.
Lasam sa fiarba pana cand ceapa si usturoiul sunt moi,moi.
Apoi dam totul prin sita.
Punem din nou pe foc,si adaugam smantana amestecata cu faina si cu putina apa rece,cat sa nu faca cocoloase.
Lasam sa mai dea un clocot.
Intre timp,ungem feliile de paine cu ulei de masline,punem pe fiecare cate o felie de cascaval si 2 samburi de nuca.Se dau la cuptor pana cand branza se topeste .
Servim imediat.
Pofta buna !