Forum Culinar: Despre parfumuri - Forum Culinar

Salt la continut

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre parfumuri

#821 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 21 May 2020 - 05:41 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 May 2020 - 10:04 AM, a spus:

Acum ceva timp am mirosit pe prietena mea ceva ce cunosteam, dar nu imi aduceam aminte de ce. Si mi-a spus ea - Organza. Dar al ei cred ca era Eau d'été, al meu e parfumul original.

Givenchy nu este una din marcile mele obisnuite. Acum muuulti ani , cand eram mica si toanta si lucram intr-o vacanta la un supermarket foarte cunoscut in Bucuresti , tanti Aglaie care era mare sefa de magazin vine intr-o zi cu o dara dupa ea. Nu am spus nimic, dar normal ca multe altele au remarcat si au intrebat ce e. Mvai este ceva foarte pretios , nu stiti voi (vanzatoarele de la mezeluri) ce e aia Givenchy, Organza!
Am visat mereu sa fiu femeie pe picioarele mele , insa in momentul ala mi-am spus: Si voi avea mereu un buget la dispozitie pentru una din cele mai mari pasiuni ale mele. Si stiu ca in primul an de pribegie chiar imi luasem un Organza, insa l-am maritat rapid pentru ca ceva din el nu se pupa cu nasul meu.

Dupa jdezeci de ani, cand l-am mirosit pe Iulia, mi-a placut. Si l-am comandat. Si la fel de repede il voi marita...nush , are ceva dulce in el, un ceva care ma face sa ma gandesc la Versailles, pote putin pretentios, ceva care imi spune sa pastrez distanta. Mamei insa ii va place mult.

La baza are ambra, vanilie si cedru. La mijloc iris, iasomie, cica si bujor - eu nu-l detectez- si tuberoze. La varf gardenii si bergamote. Da, e un pretentios.

Atasament 97681885_168528411239973_729271866174210048_n.jpg

Dar, daaaaaaar, desi Givenchy nu e casa mea, am avut de la 15 ani un preferat constant, pe care il dadusem uitarii. L-am comandat dupa atatia ani si m-a incantat la fel de mult. Cred ca vom ramane aproape mere.

Amarige, cel original , facut in 91: Aceeasi compozitie la baza ca si Organza, plus tonka, santal si mosc. In inima contine garoafe, gardenii, orhidee, trandafiri, tuberoze. Nota de varf este fructoasa, cu piersici, mandarine si prune si siiii toporasi. Ei, pentru mine asta e un mariaj per-fect!
Atasament 97861210_235951080996905_191349894072500224_n.jpg

Mie imi place mult Organza Imagine postata...cred de la iris si iasomie :blackeye: De multa vreme nu l-am mai avut... Si eu la fel, cand incepusem sa lucrez la biblioteca si aveam un salariu din care practic plateam transportul si cel mult din cand in cand vreun parfum de pe la Avon (inca il mai iubesc pe FarAway, l-am luat de curand :rolleyes: ) aveam o colega care spunea ca foloseste Organza...Mi se parea cel mai frumos parfum din lume si visam la momentul in care o sa pot sa mi-l cumpar. Puff...cum este viata....

Apropo de Avon, prin februarie mi-am cumparat (spre aducere aminte, si pentru ca imi plac) FarAway care imi aduce aminte de mine cu 20-25 de ani si Rare Gold care miroase exact, exact a flori de tei! Nu tine mult, dar daca va place mirosul de tei merita o incercare, e foarte ieftin.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#822 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,618
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 February 2021 - 06:47 PM

Vad ca n-ati mai cumparat de mult timp parfumuri :P . Tocmai mi-am comandat niste apa de toaleta de violete, cica, daca tot n-am putut sa-mi iau toporasi. Va spun impresii cand vine. Eu nu prea imi cumpar parfumuri ca n-am cand sa le port, aici aproape peste tot pe unde te duci e politica "scent free" :P ...

#823 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 February 2021 - 07:06 PM

Io mi-am mai luat ceva in ultimul an dar n-am mai povestit.

Ceva nuante arabesti... oud... am avut o perioada in care nu puteam fara :P) Acum mi-a mai trecut dar nu de tot. Oricum, nu ma mai dau cu ce se gaseste prin parfumeriile clasice.

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-102-0-08997700-1613754117.jpg

Apoi am mai descoperit la Hermes niste chestii misto...

Imagine postata

Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#824 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 February 2021 - 07:52 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 February 2021 - 06:47 PM, a spus:

Vad ca n-ati mai cumparat de mult timp parfumuri :P . Tocmai mi-am comandat niste apa de toaleta de violete, cica, daca tot n-am putut sa-mi iau toporasi. Va spun impresii cand vine. Eu nu prea imi cumpar parfumuri ca n-am cand sa le port, aici aproape peste tot pe unde te duci e politica "scent free" :P ...

Zici tu? Imagine postata

Aaaaaaa, abia astept sa ne spui ce e cu apa de toporasi! Pana la ora actuala , consider un singur parfum reusit de toporasi: Féerie de la Van Cleef und Arpels. Cred ca am mai spus pe aici. Hai ca sunt super curioasa, tin pumnii!

Vezi postareadragos, la 19 February 2021 - 07:06 PM, a spus:

Io mi-am mai luat ceva in ultimul an dar n-am mai povestit.

Ceva nuante arabesti... oud... am avut o perioada in care nu puteam fara :P) Acum mi-a mai trecut dar nu de tot. Oricum, nu ma mai dau cu ce se gaseste prin parfumeriile clasice.

Atasament IMG_4985.JPG

Apoi am mai descoperit la Hermes niste chestii misto...

Imagine postata

Imagine postata

Domnul Li este deja de ani buni un membru de vaza al familiei mele odorifice :P L-am purtat intenes intr-o vara romaneasca. Dispare destul de rapid la caldurile alea...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#825 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 February 2021 - 09:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 February 2021 - 07:52 PM, a spus:

Domnul Li este deja de ani buni un membru de vaza al familiei mele odorifice :P L-am purtat intenes intr-o vara romaneasca. Dispare destul de rapid la caldurile alea...

Dispare rapid si la necalduri :P

#826 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,261
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2021 - 11:55 PM

Vezi postareaadi_edi, la 19 February 2021 - 06:47 PM, a spus:

Eu nu prea imi cumpar parfumuri ca n-am cand sa le port

io mi-l pun in fiecare dimineata si chiar de mai multe ori pe zi chiar si cind stau in casa cit ii ziulica de mare :P

#827 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2021 - 12:07 AM

Eu am ajuns sa urasc Paco Rabanne Invictus. Anul trecut, cat am fost in Romania, toata Romania miroase a Invictus, ca sa zic asa. Nu mai suportam. Si nici acum nu-l suport. Cum il simt la cineva, cum iau distanta.

La Paco Rabanne am ramas fidel clasicului.

Imagine postata

De ce? Cand eram inca in Romania si mai lucram si ca ghid la ONT, asta a fost primul after shave adevarat pe care l-am avut (primit de la un turist). Cand am ajuns in Olanda, primul lucru pe care l-am facut a fost sa mi-l cumpar :P) De atunci am mereu o sticluta in casa si ma dau din cand in cand. Cum se termina, cum imi iau alta. Si ma tine o sticluta d-asta cativa ani pentru ca nu ma dau mereu. Asa, din cand in cand... ca sa-mi aduc aminte de timpuri trecute :P

#828 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2021 - 12:24 AM

Ca tot vorbim de parfumuri... o chestie amuzanta intamplata pe aeroportul din Toronto.

Eram in free shop si ma dusesem la parfumuri, undeva, sa vad ce si cum. Ma uitam dupa ceva de la Tom Ford. Vine cucoana de la sectia Tom Ford si incepem sa vorbim. Si o prind ca are accent italienesc. Gandesc io... o iau pe limba ei, asa cum pot, ca sa o impresionez si sa obtin o reducere de pret mai mare decat altfel. Si o iau in italieneasca mea de cacat. Atat mi-a trebuit! :P) A inceput sa turuie, nene, de mi se invarteau timpanele. Dar a fost misto. Mai aruncam si eu doo vorbe, ea o suta... Amuzant.
Pana la urma, dupa ce i-am explicat cam ce as vrea (in engleza), mi-a dat sa miros cate ceva, comentand in italieneste, evident :P

Pana la urma m-am hotarat la Venetian Bergamot.

Imagine postata

Booon. Mergem la casa, mi-l baga in toate alea, platesc si-mi zice, evident, in italieneste (si-mi si arata)... fii atent, te dai cu el pf in stanga, pf in dreapta si gata! NU pffffffffff!!! :P))))))))))

Aceasta postare a fost editata de dragos: 20 February 2021 - 12:27 AM

#829 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2021 - 12:50 PM

Vezi postareadragos, la 19 February 2021 - 09:03 PM, a spus:

Dispare rapid si la necalduri :P

Asta nu stiu pentru ca nu l-am purtat niciodata la sub 25°C...

Vezi postareadragos, la 20 February 2021 - 12:24 AM, a spus:

Ca tot vorbim de parfumuri... o chestie amuzanta intamplata pe aeroportul din Toronto.

Eram in free shop si ma dusesem la parfumuri, undeva, sa vad ce si cum. Ma uitam dupa ceva de la Tom Ford. Vine cucoana de la sectia Tom Ford si incepem sa vorbim. Si o prind ca are accent italienesc. Gandesc io... o iau pe limba ei, asa cum pot, ca sa o impresionez si sa obtin o reducere de pret mai mare decat altfel. Si o iau in italieneasca mea de cacat. Atat mi-a trebuit! :P) A inceput sa turuie, nene, de mi se invarteau timpanele. Dar a fost misto. Mai aruncam si eu doo vorbe, ea o suta... Amuzant.
Pana la urma, dupa ce i-am explicat cam ce as vrea (in engleza), mi-a dat sa miros cate ceva, comentand in italieneste, evident :P

Pana la urma m-am hotarat la Venetian Bergamot.

Imagine postata

Booon. Mergem la casa, mi-l baga in toate alea, platesc si-mi zice, evident, in italieneste (si-mi si arata)... fii atent, te dai cu el pf in stanga, pf in dreapta si gata! NU pffffffffff!!! :P))))))))))

Si reducerea, reducereeeeeeaaaaa? Simpatica istorioara.

N-am crezut sa spun asta vreodata dar...mi-e dor sa zbor Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#830 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2021 - 12:54 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2021 - 12:50 PM, a spus:

Si reducerea, reducereeeeeeaaaaa?

A fost si aia :P

#831 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2021 - 11:02 PM

Si aia extra? Cam cat la suta?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#832 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2021 - 11:30 PM

De mic copil am fost fascinata de parfumuri! Dupa experienta de aproape o viata, cred ca am ajuns , in sfarsit, la reductii, respectiv scos tot ceea ce a fost achizitionat de curiozitate, de impulsul momentului ori al sezonului, si concentrat exclusiv pe esentele de productie superioara, adica cele fabricate, pe cat posibil, cu fixativi de inalta calitate, desi ... tot sintetice raman.

Nu mai tin minte in care carte despre parfumuri citeam ca intre timp au disparut aproape in totalitate fixativii naturali cum ar fi ambra cenusie, produsa in sistemul digestiv al unor specii de balene si casaloti si eliminata prin procesul de defecatie. Unii oameni de stiinta presupun ca si prin regurgitare, dar nu e sigur. In orice caz, ca si trufele, ambra cenusie este un produs foarte cautat - ba chiar se folosesc si caini care sa detecteze ambra de balena pentru ca , surpriza , cateii sunt atrasi de absolut tot ceea ce are miros de fecale. Proprietatea deosebita a acestei substante, care s-ar presupune ca e secretata de catre stomacul balenelor ca sa le protejeze de partile solide ale unor animale pe care le mananca, de exemplu ciocurile de calamari, sepie, etc. , este ca isi imbunatateste mirosul pe masura ce se invecheste. Daca atunci cand e defecata, substanta are, logic, un miros tipic, amestecat cu unul marin, ei bine, cu timpul, capata un miros placut, usor dulceag , discret si elegant, treaba mirosita de nasul meu propriu si personal intr-un muzeu marin de la Marea Nordului. Pentru nasul meu este o varianta foarte discreta a mirosului Prada - Eau Ambrée. Altii zic ca ar avea un iz de tabac, care e tot dulceaga, daca ati apucat sa intindeti vara frunze de tutun pe sfoara care se agatau de peretii caselor care erau orientati spre soare ca sa se usuce.

Chiar daca multe dintre substantele naturale au fost inlocuite de cele sintetice, preturile la parfumurile de nisa raman ridicate, ceea ce inseamna o investitie chiar serioasa. Cu timpul mi-am dat seama ce anume ramane cu mine si voi purta mereu si mereu. Nu am mai intrat de foarte multa vreme intr-o parfumerie comerciala pentru ca , in ultimii ani, am descoperit aceeasi Marie in diverse palarii si sticlute si sub diverse denumiri, asa ca m-am concentrat doar pe cele de clasa superioara. Cand descopar ceva ce ma intriga si atrage , imi las timp nu gluma,intre doi si trei ani, pana cand m-am convins ca licoarea aceea va face casa cu mine.

De cel putin doi ani l-am avut pe radar pe Bracken, Amouage. Am si scris despre el pe aici. Insa, nu pe cel de fete ci pe cel masculin. Pentru mine Bracken e refugiu in inima padurii, pe un pat de muschi si ferigi, acasa la elfi :P

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-98487100-1613856585.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#833 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2021 - 11:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2021 - 11:02 PM, a spus:

Nu mai stiu. Oricum ne-am tocmit 😂

#834 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2021 - 11:34 AM

Vezi postareadragos, la 20 February 2021 - 11:38 PM, a spus:

Zau? In duty free? Pai au voie angajatele sa faca ele pretul? E cazul sa fac o excursie prin Canada Imagine postata
Ups...a crezut ca e necesar sa iti precizeze sa nu depasesti puffurile? Imagine postata

Cand era asta, cand ai fost in DF?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#835 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 February 2021 - 11:39 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 February 2021 - 11:34 AM, a spus:

Vezi postareadragos, la 20 February 2021 - 11:38 PM, a spus:

Zau? In duty free? Pai au voie angajatele sa faca ele pretul? E cazul sa fac o excursie prin Canada Imagine postata
Ups...a crezut ca e necesar sa iti precizeze sa nu depasesti puffurile? Imagine postata

Cand era asta, cand ai fost in DF?

2019

#836 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 February 2021 - 04:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2021 - 11:30 PM, a spus:

De cel putin doi ani l-am avut pe radar pe Bracken, Amouage. Am si scris despre el pe aici. Insa, nu pe cel de fete ci pe cel masculin. Pentru mine Bracken e refugiu in inima padurii, pe un pat de muschi si ferigi, acasa la elfi :rolleyes:

Atasament 375x500.40206.jpg

Si mie imi place. Are in el ceva aparte.

#837 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 26 February 2021 - 05:35 AM

Aaaaaaa, abia astept sa ne spui ce e cu apa de toporasi! Pana la ora actuala , consider un singur parfum reusit de toporasi: Féerie de la Van Cleef und Arpels. Cred ca am mai spus pe aici. Hai ca sunt super curioasa, tin pumnii!

Mare teapa! nu ma pricep sa descriu parfumuri, note de baza, de mijloc, din aia, din aialalta - dar asta nu-i nici pe departe de violete. Mi s-a parut ca miroase ca un detergent de rufe, m-am si spalat dupa ce l-am adulmecat pe piele, sa nu-mi apara ceva iritatii :rolleyes:...

#838 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,261
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2021 - 01:59 PM

incearca asa de curiozitate sa-l pui pe pielea celorlalti din familie si sa vezi cum miroase la ei

#839 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 26 February 2021 - 05:32 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 February 2021 - 05:35 AM, a spus:

Mare teapa! nu ma pricep sa descriu parfumuri, note de baza, de mijloc, din aia, din aialalta - dar asta nu-i nici pe departe de violete. Mi s-a parut ca miroase ca un detergent de rufe, m-am si spalat dupa ce l-am adulmecat pe piele, sa nu-mi apara ceva iritatii :unsure:...

Hmmm...am patit si eu din astea... imi pare tare rau.
Parca si pe forumul vechi era topic de parfumuri? Nu mai stiu concret discutia dar parca Piscotel pomenise de unul de violete/toporasi si asa de mult imi doresc sa am unul , ca am cautat parfumelul ala de nebuna si l-am comandat la una pe ebay...aceeasi dezamagire ca a ta.Ii faci , te rog, o poza? Sau pui un link?
Cand si daca ai ocazia, incearca-l pe Féerie de la Van Cleef und Arpels. Toporasi si zmeura imi spune mie parfumelul asta =))
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-14196200-1614353554.png
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#840 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 26 February 2021 - 05:55 PM

Asta e, fix sticluta asta, dar am vazut alte variante, poate ca formula veche o fi cu fost violete intr-adevar. De fapt e ditamai sticloanta, macar daca era mica :unsure: ...
Dar cum zice Adriana, poate pe alte persoane sa aiba alt miros. Primisem mai demult un parfum care mie mi se parea greoi, dulceag, innecacios, l-am dat unei prietene si pe ea mirosea divin.

Asta e, fix sticluta asta, dar am vazut alte variante, poate ca formula veche o fi cu fost violete intr-adevar. De fapt e ditamai sticloanta, macar daca era mica =)) ...
Dar cum zice Adriana, poate pe alte persoane sa aiba alt miros. Primisem mai demult un parfum care mie mi se parea greoi, dulceag, innecacios, l-am dat unei prietene si pe ea mirosea divin.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2021/post-192-0-37868800-1614354925.jpg

Arata acest topic

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic