Lapona Enigel, la 15 May 2020 - 10:04 AM, a spus:
Givenchy nu este una din marcile mele obisnuite. Acum muuulti ani , cand eram mica si toanta si lucram intr-o vacanta la un supermarket foarte cunoscut in Bucuresti , tanti Aglaie care era mare sefa de magazin vine intr-o zi cu o dara dupa ea. Nu am spus nimic, dar normal ca multe altele au remarcat si au intrebat ce e. Mvai este ceva foarte pretios , nu stiti voi (vanzatoarele de la mezeluri) ce e aia Givenchy, Organza!
Am visat mereu sa fiu femeie pe picioarele mele , insa in momentul ala mi-am spus: Si voi avea mereu un buget la dispozitie pentru una din cele mai mari pasiuni ale mele. Si stiu ca in primul an de pribegie chiar imi luasem un Organza, insa l-am maritat rapid pentru ca ceva din el nu se pupa cu nasul meu.
Dupa jdezeci de ani, cand l-am mirosit pe Iulia, mi-a placut. Si l-am comandat. Si la fel de repede il voi marita...nush , are ceva dulce in el, un ceva care ma face sa ma gandesc la Versailles, pote putin pretentios, ceva care imi spune sa pastrez distanta. Mamei insa ii va place mult.
La baza are ambra, vanilie si cedru. La mijloc iris, iasomie, cica si bujor - eu nu-l detectez- si tuberoze. La varf gardenii si bergamote. Da, e un pretentios.
97681885_168528411239973_729271866174210048_n.jpg
Dar, daaaaaaar, desi Givenchy nu e casa mea, am avut de la 15 ani un preferat constant, pe care il dadusem uitarii. L-am comandat dupa atatia ani si m-a incantat la fel de mult. Cred ca vom ramane aproape mere.
Amarige, cel original , facut in 91: Aceeasi compozitie la baza ca si Organza, plus tonka, santal si mosc. In inima contine garoafe, gardenii, orhidee, trandafiri, tuberoze. Nota de varf este fructoasa, cu piersici, mandarine si prune si siiii toporasi. Ei, pentru mine asta e un mariaj per-fect!
97861210_235951080996905_191349894072500224_n.jpg
Mie imi place mult Organza ...cred de la iris si iasomie De multa vreme nu l-am mai avut... Si eu la fel, cand incepusem sa lucrez la biblioteca si aveam un salariu din care practic plateam transportul si cel mult din cand in cand vreun parfum de pe la Avon (inca il mai iubesc pe FarAway, l-am luat de curand ) aveam o colega care spunea ca foloseste Organza...Mi se parea cel mai frumos parfum din lume si visam la momentul in care o sa pot sa mi-l cumpar. Puff...cum este viata....
Apropo de Avon, prin februarie mi-am cumparat (spre aducere aminte, si pentru ca imi plac) FarAway care imi aduce aminte de mine cu 20-25 de ani si Rare Gold care miroase exact, exact a flori de tei! Nu tine mult, dar daca va place mirosul de tei merita o incercare, e foarte ieftin.