Forum Culinar: Despre parfumuri - Forum Culinar

Salt la continut

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre parfumuri

#181 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 June 2011 - 02:59 PM

Pansy, mersi mult de poze. Azi am mai invatat ceva =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#182 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 10 June 2011 - 12:43 AM

da'io cate am invatat.Sonia Rykiel e o evreica basarabeanca se pare la origine.e una urata cu parul ca focul,dar care face o moda care mie imi place grozav.de exemplu ea a inventata cusaturile de pe fata facute ca pe dos,daca ma intelegi ce spun.zici ca ti-ai imbracat hainele pe dos. ii placea sa lucreze tricoturile, jerseurile,din care facea minuni.uitati-va pe site-ul ei ca precis are pentru pret-a-porte.
baiatul meu a primit ,pe la 8-9 ani sa fi avut,deci prin 98-99 2 compleuri de vara,de la o prietena a mea,care erau sonia rykyel :unul din ceva tricot buclat, pantaloni scurti si cu un hanorac ce avea prins pe spate un mic rucsacel in forma de ceva gaza,o nebunie si un costum de "marinel" s-i spun format din pantaloni negri cu tot felulde fermoare,bluza de bumbac in dungi fine alb cu negru si un jerseu superb culoarea untului,genul marinar iralndez,evident cu cusaturile inverse de ziceai ca-i pe dos.hanoracul i l-au furat la scoala,dar restul le am puse bine,nici nu mai stiu unde,dar le am ca am zis sa le pastrez ca amintire si daca o fi sa le poarte copilul lui. am pastrat si ambalajele in care mi le-a adus,care erau personlizate cu numele lui tudor pe ele scrise zice ca de sonia,dar evident ca in stilul ei.erau negre pungile cu pricina cu manere de matase neagra si cu scrisul auriu,iar cartea personalizata era aurie cu scris negru.ce va sa zic,ca numai ambalajele astea de hartie cand le vedeai cadeai pe spate,de elegante ce erau.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#183 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 10 June 2011 - 01:09 AM

mi-e greu sa-ti zic lapona enigel,ca eu stiu si un banc cu lapona enigel si de cateori vad numele tau mi-l amintesc,nu ma intreba cum e bancu',ca ne amendeaza cna-ul.n u-l pot spune.dar de fapt vroiam sa-ti spun daca vrei carticica cu parfumurile,imi face mare placere sa ti-o ofer,daca imi trimiti adresa pe mail.lasa ca am vazut ca esti si pestisoara ca baiatul meu,deci e de bine,inteleg pansantul tau petru luxe,calme et volupte.
culinareasa blogareasa

#184 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 June 2011 - 02:11 PM

Pansy,la vremea ei,Sonia sigur nu a fost urîta,cum de fapt nu este nici acum.Are si ea o anumita vîrsta(nascuta 1930).
Mie îmi place cînd o "baba" iese din matrita,si de aia consider ca tipa e superba! :hungry:
Este fiica unei rusoaice si a unui român.

Imagine postata

Imagine postata

..si fac pariu,ca în tinerete,putin stilizata putea arata cam asa,ca una din fetele care îi prezinta moda :

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#185 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 June 2011 - 03:15 PM

Vezi postareapansy, la 10 June 2011 - 01:09 AM, a spus:

mi-e greu sa-ti zic lapona enigel,ca eu stiu si un banc cu lapona enigel si de cateori vad numele tau mi-l amintesc,nu ma intreba cum e bancu',ca ne amendeaza cna-ul.n u-l pot spune.dar de fapt vroiam sa-ti spun daca vrei carticica cu parfumurile,imi face mare placere sa ti-o ofer,daca imi trimiti adresa pe mail.lasa ca am vazut ca esti si pestisoara ca baiatul meu,deci e de bine,inteleg pansantul tau petru luxe,calme et volupte.

Pansy, eu sunt curioasa ca o maimuta, vreau sa stiu cum e bancu.Chiar si la topicu' cu pupeze: aici.

#186 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 04:06 PM

Vezi postareapansy, la 10 June 2011 - 01:09 AM, a spus:

Offf, j'aime les gens qui me comprennent :lol: Si eu vreau sa stiu bancul, da da!

Cat despre moda Soniei, oh da, eu am asa ceva si da, ador genul putin delasator, desucheat si totusi stilat, ce mai, imi plac oamenii (motiv pentru care si activez aici :D ) si lucrurile aparte :D
Daca ti-e greu sa-mi spui Lapona, poti la fel de bine sa imi spui pe nume - Lori. Cat despre carte iti multumesc nespus, imi faci o mare bucurie si mi-o faci pur si simplu intr-un moment atat de oportun! Am avut o perioada extrem de urata si stresanta. Pansy, iti multumesc foarte sincer! Abia astept, mai ales ca poate asa voi descoperi parfumuri pe care le caut inca.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#187 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 June 2011 - 04:06 PM

Revin: imi place muuuult inelul Soniei :lol:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#188 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 11 June 2011 - 06:58 PM

intai va spun bancul,ce-o fi o fi :
pe campia inghetata se juca micuta lapona Elemele.Uita de timp si se face ora mesei,nu se intoarce in igluu si aude chemarea bunicului : vino-n coa' Elemele Imagine postata
acuma sa vad arat ce am primit eu azi,cadou de la rudele canadiene .e primul cadou de acest fel in ultimul an : Magniphique de la Lancome.Mi-am adus aminte ca Sikkim a fost primul parfum cumparat din leafa mea,acum 100 de ani.De la Lancome am mai avut O,care mi-a placut tare la vremea aia si cred ca si acu' mi-ar place.Desi l-am mirosit acum vreo 2 ani in magazin si parca nu era ala care-l stiam eu.
Magniphique asta,e apa de toaleta si e floral si cu accente de santal si condimente,scortisoara parca.dupa 2 ore a ramas,pe pielea mea accesntele de santal si condimente parca.nu tine prea bine pe mine.probabil si pentru ca e apa de toaleta,dar dupa parere ea nu prea e de vara parfumul asta.are un oarecare stil si nu e de dimineata,asta definitly

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13078114673298.jpg
culinareasa blogareasa

#189 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 11 June 2011 - 07:33 PM

acuma in alta ordine de idei ,voi stiati ca sunt parfumuri speciale pentru blana?daca le dai pe altceva nu are un efect cine stie ce.dar daca le dai pe blana sunt nemaipomenite.am vazut asa ceva ani de zile in urma si m-a uimit tare cand am vazut efectul.era revillon cred sau revlon,nu mai tin minte exact ca au trecut vreo 25 de ani de atunci.ideea e ca exista parfumuri speciale cand imbraci blana.aici in romania nu am gasit.e drept ca fetele alea ce sunt vanzatoare nu prea au habar.nu am gasit nici un magazin care sa aiba vanzatoare care sa stie sa-ti spuna despre parfumuri,te aburesc cu fraze standard.habar nu au nici despre produsele marcilor pe care le vand.vorbesc de magazine specializate.ca sa vezi,avand in vedere ca aici in romania preturile sunt mai mari decat la paris,dupa cum am constatat.la paris nu am fost,dar mi-au spus prietenele mele ce traiesc acolo si cu care am intrat in magazinele de aici. .chiar sa nu scolesti fetele alea care vand produse de lux ?merg pe ideea ca lasa ca cumpara romanul, daca are bani.
am primit acum multi ani o crema extraodinara ,d-stress ,(crema anti stres,adica impotriva efectelor stresului pe fata)de la o prietena a mea.cercetand am aflat ca se face in monaco si e o divizie de lux a lui l'oreal.e o crema anti-stres.daca dimineata te scoli cu ochii umflati,mie mi se intampla avand tensiune,te dai cu crema asta si in 10 minute esti ca nou nascuta.nu spun ca ten iti face,dar eu o foloseam in general pentru ochi.(asta de economie ).am cautat-o in magazine,dar n-am gasit,ele nu stiau,nici nu pra aveau produse biotherm,doar demachiante.le recomand cu caldura daca aveti bani,pare ca sunt scumpe (eu am primit de la o prietena a mea de la paris).deci crema n-am gasit-o,dar nici n u stiau ca exista asemenea creme.eu credca cineva care lucreaza in magazin cosmetic scump,trebuie sa fie scolit despre tot ce exista ca sa stie sa raspunda sau sa ofere altceva.am buchisit eu pe acolo si am gasit o crema antistres de la nu mai stiu ce firma,ysl cred,vreo 300 de lei,dar fata n-a stiut sa-mi spua nimic despre cum actioneaza.pai la pretul asta e posibil sa nu stii nimic sa-i spui clientului ?lasa ca eu as angaja nu fete tinere la un astfel de magazin ci femei macar de 40 de ani sa stie ce si cum,nu de 25 de ani,care in afara de um sa-si incarce fata cu farduri nu stiu nimic.gresesc eu oare ?oi fi prea batrana?(sper sa ziceti ca nu sunt prea batrana )
am uitat sa va spun ca am primit anul trecut niste cercei sonia rykiel,da' acum nu i-am gasit sa-i pozez sa vi-i arat.trebuie sa fac musai ordine.de indata ce-i gasesc ii pozez.
culinareasa blogareasa

#190 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 11 June 2011 - 07:49 PM

Vezi postareaMaya, la 10 June 2011 - 02:11 PM, a spus:

Pansy,la vremea ei,Sonia sigur nu a fost urîta,cum de fapt nu este nici acum.Are si ea o anumita vîrsta(nascuta 1930).
Mie îmi place cînd o "baba" iese din matrita,si de aia consider ca tipa e superba! :occasion14:
Este fiica unei rusoaice si a unui român.

Imagine postata

Imagine postata

..si fac pariu,ca în tinerete,putin stilizata putea arata cam asa,ca una din fetele care îi prezinta moda :

Imagine postata

maya nu pot sa-ti spun cat de mult imi place o baba ca asta (lasa ca are varsta mamei),dar eu tare mi-as dori sa fiu o baba ca ea.atata ca sunt supraponderala de cand am trecut intr-o alta perioada a vietii mele,dar asta poate se rezolva,asa zice.io slaba moarta n-am fost niciodata.
revenind la sonia eu stiu de ea din 1979,cand am primit de la un bun prieten al meu un gel de dus si o mica,mica sticluta de parfum,care au fost absolut extraodinare,sticlele le am si acum.parfumurile ei de acum sunt cu totul altceva ,mai comerciale as spune,dar tot bune sunt.stiam ca e romanca pe jumatate si mai stiam ca ei nu-i place sa recunoasca asta.num ai ea stie ce o fi fost in viata ei.dar stilul ei mi se potriveste manusa.
culinareasa blogareasa

#191 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 June 2011 - 10:13 PM

Maya, am citit ce spui tu despre mirosuri si eu de vreo 2 ani sunt la fel. TOt incerc sa gasesc un parfum care sa ma dea pe spate, cand il miros, sa simiti ca iti intra placerea prin toti porii si sa exclami exaltat: WOOOOW...Dar nu merge, frate...tot mirosuri cunoscute, parca toate parfumurile au aceeasi baza, parca nu mai apare nimic original.

Eu am purtat multi ani J'adore de care am incercat sa scap ca ma plictiseam. Apoi am descoperit CK Euphoria. L-am avut si pe asta vreo 4-5 ani. Inca mai am o sticluta cadou de acum 2 craciunuri si tot trag de ea sa se termine. Mai e un pic pe fundul sticlei.

Mai de iarna, am descoperit acum cativa ani, desi nu imi plac parfumurile foarte dulci, Crystal Noir de la Versace. Mi se pare o aroma speciala care pe pielea mea da bine.

Mie imi place cand calatoresc, in aeroporturi sa ma opresc la parfumuri si sa imi fac cate un cadouas. Acum cateva luni mi-am cumparat un Chance Fraiche de la Chanel. Am avut si Chance 'normal', a fost ok dar nu m-a facut sa il mai cumpar a doua oara. Mie daca imi place ceva, raman statornica :). Chance-ul asta Fraiche e un parfum usor, de vara, fresh si chiar daca nu puternic, lasa un iz placut. Asta e o poza de pe net:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13082549444337.jpg

In ultima calatorie am descoperit Miss Dior care imi place foarte mult. Cum spunea si Pansy, cand ma dau cu el imi da asa o stare de bine si de relaxare...

#192 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 16 June 2011 - 11:59 PM

LE , vad ca n-ai mai raspuns.Ti-am zis ca e cam deplasat bancul.dar daca ai insistat atata l-am zis.ce era sa fac.
Am umblat zilele astea de-am inebunit in librarii.Cartea cu pricina nu mai este pe nicaieri,am cautat-o si pe internet.Asa ca am sa incerc sa vad daca merge scanata.Ca are un format mic,de buzunar dar e destul de groasa.N-am avut zilele astea timp,dar am sa incerc si daca iese ceva lizibil,iti trimit asa scanata.Acelasi autor a scos o carte mai noua cu o istorie a parfumurilor parca,dar are doar 21 de parfumuri in ea.Nici asta nu era pe stoc,da'zice ca saptamana viitoare or sa mai primeasca. la humanitas ca asta e editura.dar cred ca aia prima este cea grozava,fiind mai complexa.plus ca mai are compatibilitatile zodiilor cu parfumurile.e o parere de-a lui,cu care eu nu sunt cu totul de acord,dar e umoristic muscator prezentata.
culinareasa blogareasa

#193 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 17 June 2011 - 12:19 AM

ehee.. Armina,eram juna copilita cand se gasea miss dior si imi placea.oricum la vremea aia nu cred ca prea mi se potrivea.am sa ma uit dupa chance fraiche,pare interesant.imi placea grozav no 5 ,dar n-am avut bani de el si desi mi l-as fi dorit,desi cand m-am dat de test mi s-a parut ca nu da bine pe mine,desi avusesem un gel de dus si body cream no 5 si era grozav.am incercat si no 9 si acelasi rezultat.darasta nu inseamna cu nu mi-l doresc.
fetelor care suntet in strainatate.acum vreo 27 de ani am primit un parfum,de fapt cred ca era apa de parfum sau toaleta nu mai stiu exact,ca am aruncat in cele din urma sticla,desi imi place sa pastrez sticlele parfunurilor si cutia.cand am plecat in strainatate am cautat parfumul asta dar nu l-am gasit.era pur si simplu senzational.am prietene care si-l amintesc si acum.se chema Cie si era de la shoulton,aia cu old spice-ul barbatesc cred.era ceva relativ puternic si subtil in acelasi timp.nu mai imi amintesc decat ca tare mi-a placut.aducea cu jungle de la kenzo cred,dar era mai subtil.memoria olfactiva are si ea limitele ei.
culinareasa blogareasa

#194 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 03:32 AM

eu m-am idragostit de ceva ;) dpa dute-vino la magazin :71:
vi-l arat cand vine( mult, mult mai ieftin pe net). sper sa ma tina dragostea ;)

#195 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 17 June 2011 - 08:48 AM

Vezi postareaAngel, la 06 June 2011 - 03:11 AM, a spus:

Maya, sant in aceeasi oala cu tine. ma tot duc si miros si vin tot cu mana goala.
si eu simt ca miros toate la fel, singururl care il mai folosesc la ora actuala e The One. imi trebuie ceva de iarna mie si nu am gasit nimic sa ma satisfaca. nu vreau neaparat unul pe care-l recomanda tanticile de acolo ca " se cumpara rau" :71:, vreau ceva care sa ma faca sa ma gandesc la miros ;) (daca intelegeti ce vb eu aici)

Apai...mai mama voi ati auzit de mass production? ei asta au inceput sa faca si cu parfumurile, mira'm'as sa nu fie produse toate in China de fapt...

In final cind se topesc un pic pe mina miros toate la fel...indiferent ce iei...de aia eu nu mai cumpar nimic...singurul pe care am zis ca il iau e Estee Lauder - Tuberose Gardenia a....si imi mai parea deosebit unul de la Dior parca Portofino.
In rest toate miros la fel si se numesc la fel, doar cu "coada" schimbata sub forma unui adjectiv in plus care clincheteshte solitar...nefacind altceva decit sa te bage in ceata...

Mi s-a intimplat la "n parfurmuri de la aceeasi casa, sa nu imi mai dau seama ce vroiam sa cumpar pt ca toate sticlele arata si miros la fel...

Esteri...ce mai...ca parfumurile adevarate s-au dus:))
Imagine postata
Imagine postata

#196 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 09:51 AM

santem o groaza vad care gandim la fel :71:...ma bucur ca nu sant defecta
eu nici nu ma apropii de parfumurile vedetelor...B Spears, P Hilton, etc...singurul care mi-a placut cat de cat e Heat - Beyonce si JLo imi place....restul, pauza,

am vazut ca si Kim Kardashian a scos unul si Rhianna...etc

#197 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 10:07 AM

pansy...astea le-am gasit eu. pe forumuri s-a zis ca aici s-ar gasi inca Cie

www.thefragrancefactory.com
Www.1stperfume.com

pe ebay la vintage perfumes s-ar putea sa mai gasesti, incearca.

#198 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 17 June 2011 - 11:58 PM

pupu-te Angel.Am sa cercetez,io cu ebay-ul is paralela ,da'am o prietena care se ocupa.Acuma mai eproblema daca o mai semana parfumul asta de acum cu ala de acum 100 de ani.ca v-am spus ca am avut un soc cu O de la lancome,care nu mai e ce a fost o data.
culinareasa blogareasa

#199 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationbucuresti

Postat 18 June 2011 - 12:22 AM

am cercetat si sunt putin in ceata.sticla seamana perfect,dar cutia nu ( pe ebay am gasit sa semene si cutia ),da'acu-i zice ca e jaqueline cochran ,nu shulton,desi pe sticla mea scria shulton.am gasit si un shulton pe ebay.toate arata la fel,sticlele.in fine nu stiu sa spun decat ca prin 1979 era nr 1 in sua.tare ma roade sa iau unul,fie ce-o fi.
culinareasa blogareasa

#200 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 June 2011 - 10:58 AM

Vezi postareapansy, la 16 June 2011 - 11:59 PM, a spus:

LE , vad ca n-ai mai raspuns.Ti-am zis ca e cam deplasat bancul.dar daca ai insistat atata l-am zis.ce era sa fac.
Am umblat zilele astea de-am inebunit in librarii.Cartea cu pricina nu mai este pe nicaieri,am cautat-o si pe internet.Asa ca am sa incerc sa vad daca merge scanata.Ca are un format mic,de buzunar dar e destul de groasa.N-am avut zilele astea timp,dar am sa incerc si daca iese ceva lizibil,iti trimit asa scanata.Acelasi autor a scos o carte mai noua cu o istorie a parfumurilor parca,dar are doar 21 de parfumuri in ea.Nici asta nu era pe stoc,da'zice ca saptamana viitoare or sa mai primeasca. la humanitas ca asta e editura.dar cred ca aia prima este cea grozava,fiind mai complexa.plus ca mai are compatibilitatile zodiilor cu parfumurile.e o parere de-a lui,cu care eu nu sunt cu totul de acord,dar e umoristic muscator prezentata.

Pansy ti-am dat mesaj, sper ca de data asta ai primit :hug: Nu iti face nici o grija! Da-mi te rog autorul si titlul poriginal al caretii daca poti, o sa caut pe amazon. Stai linistita cu bancul :)))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou