Espuma de usturoi cu emulsie de espresso
#1
Postat 06 November 2010 - 09:59 PM

#2
Postat 06 November 2010 - 10:10 PM
- 3 capatani de usturoi
- 100 g pudra de migdale
- 100 g miez de paine proaspata
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 8 cl ulei de masline
- 3 albusuri de ou
- 12 g gelatina
- 100 g frunze de spanac sau creson sau ce vreti voi
Pentru vinaigrette:
- 1 lingura de supa de cafea espresso
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper proaspat macinate


#3
Postat 06 November 2010 - 10:23 PM
Apoi se pune usturoiul pe foc cu cei 250 ml frisca lichida si se da in clocot 5 minute. Atentie la frisca sa nu dea in foc. Se umfla imediat.

Cat fierbe usturoiul muiati miezul de paine si pudra de migdale cu laptele si uleiul de masline. Amestecati bine si lasati 10 minute.

Luati de pe foc si piureiati cu stabmixerul bine, pana se face o emulsie.

Adaugati gelatina muiata in apa si mixati bine sau mai puneti putin pe foc sa se topeasca bine gelatina.

Pentru ca mie mi s-a parut prea lesinata culoarea in reteta originala, am vrut sa o colorez cu sofran, dar nu am avut suficient, asa ca nu a iesit. Emulsia respectiva o treceti prin sita si o adaugati peste miezul de paine si migdalele muiate in prealabil. Mixati totul foarte bine. Adaugati sare si piper dupa gust. Personal i-am dat un praf de nuscsoara, caci mi se pare un duet tare potrivit


La final adaugati albusurile batute spuma ca pentru bezea si amestecati foarte usor cu o paleta de lemn, de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o forma de terina. Ca sa o puteti scoate cat mai usor, tapetati forma cu folie alimentara. Umeziti usor forma cu apa si tapetati cu foia de plastic. Turnati compozitia si dati la frigider pentru 6 ore. Eu am lasat peste noapte.

#4
Postat 06 November 2010 - 10:33 PM



#5
Postat 06 November 2010 - 10:34 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 06 November 2010 - 10:43 PM





#7
Postat 06 November 2010 - 10:47 PM
In rest nu pot spune decat ca le zici rar dar bine.

Si ca iar m-ai lasat bouche bée .
In ce ma priveste,nici usturoi n-am mancat,
nici gura nu-mi mirose.

Dar ma bucur sa-ti fiu muza din cand in cand.
Asta-i premiul meu pentru tine :

http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 06 November 2010 - 10:47 PM
Personal insa am gasit ca laptele si frisca in combinatie sunt superflue si data viitoare, in loc sa moi painea cu lapte, o sa o moi in zeama de pui sau de legume. Cred ca iese o nota ceva mai gustoasa. Eu am mancat alaturi de un filet. Imi imaginez ca se poate pune la fel de bine pe un peste. Nu este obligatoriu sa fie ca aperitiv servita.

#9
Postat 06 November 2010 - 10:48 PM

Mi-ai ascutit curiozitatea, trebuie musai sa o execut si eu.
Felicitari pentru realizare si pentru punerea în scena

#10
Postat 06 November 2010 - 10:49 PM
Piscotel, la 06 November 2010 - 10:47 PM, a spus:
In rest nu pot spune decat ca le zici rar dar bine.

Si ca iar m-ai lasat bouche bée .
In ce ma priveste,nici usturoi n-am mancat,
nici gura nu-mi mirose.

Dar ma bucur sa-ti fiu muza din cand in cand.
Asta-i premiul meu pentru tine :




#11
Postat 06 November 2010 - 10:50 PM
Alexandru, la 06 November 2010 - 10:48 PM, a spus:

Mi-ai ascutit curiozitatea, trebuie musai sa o execut si eu.
Felicitari pentru realizare si pentru punerea în scena

M-am fastacit de tot...cu nespresso ala? What else?

Multumesc!

#12
Postat 06 November 2010 - 10:53 PM
La asa o executie ,ar pali si un chef de restaurant cu multe stele Michelin.
Ma uitam cat de curat si corect e totul la tine.
Esti prea perfecta fata.
Asta-i defectul tau.

Trage si tu un picior,umbla despletatita,ca altfel baietii aia frumosi sunt complexati si fug.
Pup fata desteapta si experta.

http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 06 November 2010 - 10:55 PM
Alexandru, la 06 November 2010 - 10:48 PM, a spus:
Nespresso? What else!

No Martini? No party!

___________
Lorica,cum spuneam si dincolo.Arata de milioane!
Ai inmuiat sofranul in lapte caldut?Doar cîteva fire si iesea un portocaliu ca portocala.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 06 November 2010 - 11:01 PM
Maya, la 06 November 2010 - 10:55 PM, a spus:
Hai ca dau eu o palinca de prune,daca tot sunt nasa.

Si nu orice prune.Prune D Arjan.O nebunie.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 06 November 2010 - 11:06 PM
Piscotel, la 06 November 2010 - 11:01 PM, a spus:
Hai ca dau eu o palinca de prune,daca tot sunt nasa.

Si nu orice prune.Prune D Arjan.O nebunie.
Nasa sa traiesti!.Accept palinca de pruna cu mare placere.Martini nici nu-l gust....bleah!Dar îl citam pe Georgica Clooney sa fiu în ton cu Alex

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 06 November 2010 - 11:11 PM
Maya, la 06 November 2010 - 11:06 PM, a spus:
Lasam barbatii cu finetzurile.
Noi nu lasam wisikiul si palinca buna.
Scuze off Lapi,
Dar eu tot sper ca o sa gasim un No mans land la rascruce de drumuri si ne-om aduna
o data.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 06 November 2010 - 11:13 PM

Maya, nu, nu am muiat sofranul in lapte caldut...uite ca nu am stiut. Data viitoare asa procedez. Saru'muna pentru pont!

#18
Postat 06 November 2010 - 11:15 PM
#19
Postat 06 November 2010 - 11:16 PM
Piscotel, la 06 November 2010 - 10:53 PM, a spus:
La asa o executie ,ar pali si un chef de restaurant cu multe stele Michelin.
Ma uitam cat de curat si corect e totul la tine.
Esti prea perfecta fata.
Asta-i defectul tau.

Trage si tu un picior,umbla despletatita,ca altfel baietii aia frumosi sunt complexati si fug.
Pup fata desteapta si experta.



Iar eu...perfecta?? Valeu!!!


#20
Postat 06 November 2010 - 11:22 PM
Piscotel, la 06 November 2010 - 11:11 PM, a spus:
Scuze off Lapi,
Dar eu tot sper ca o sa gasim un No mans land la rascruce de drumuri si ne-om aduna
o data.
E tarlaua mea, e sambata seara, asadar: liber la off!
