Forum Culinar: Espuma de usturoi cu emulsie de espresso - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Espuma de usturoi cu emulsie de espresso

#1 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 09:59 PM

Asadar...azi cand vazui cat morman de munca ma asteapta mi s-a activat automat sistemul de ignore si m-au doborat instantaneu o tona de alternative vis-à-vis de "Doamneeeee, in ce hal arata casa asta!" sau : "Tztztztz, imi trebe neaparat surubu asta, deci imediat plecam sa gasim!" sau "Offff...de cand nu am mai gatit si eu ceva!" Am stat stramb si m-am gandit drept dupa care m-a lovit asa o amintire cu aroma de usturoi: Piscotzel! Asadar, Anca: tie iti datorez momentul inspirator si sporul pentru reteta aceasta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:10 PM

Boooon, eu va dau cantitatile fix cum scrie in reteta. Eu insa am pus dupa ochi si gust.

- 3 capatani de usturoi

- 100 g pudra de migdale

- 100 g miez de paine proaspata

- 250 ml lapte

- 250 ml frisca lichida

- 8 cl ulei de masline

- 3 albusuri de ou

- 12 g gelatina

- 100 g frunze de spanac sau creson sau ce vreti voi

Pentru vinaigrette:

- 1 lingura de supa de cafea espresso

- 3 linguri ulei de masline

- sare si piper proaspat macinate
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907431117.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:23 PM

Primul pas este sa curatati cateii de usturoi si sa le scoateti inima, mai ales daca nu va pica bine usturoiul. Eu am folosit doar o capatana jumatate de usturoi si mai putin din cantitatile de mai sus, caci in reteta originala nu era specificat cat de mari erau capatanile. Dupa ce curatati usturoiul se opareste de 7 (da, sapte!) ori. Eu am pus in Wasserkocher apa, cand a dat in clocot am turnat peste cateii de usturoi pusi intr-o craticioara. Am oparit, am scurs, am oparit, am scurs si tot asa.
Apoi se pune usturoiul pe foc cu cei 250 ml frisca lichida si se da in clocot 5 minute. Atentie la frisca sa nu dea in foc. Se umfla imediat.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907464374.jpg

Cat fierbe usturoiul muiati miezul de paine si pudra de migdale cu laptele si uleiul de masline. Amestecati bine si lasati 10 minute.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-12890747796.jpg

Luati de pe foc si piureiati cu stabmixerul bine, pana se face o emulsie.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907485489.jpg

Adaugati gelatina muiata in apa si mixati bine sau mai puneti putin pe foc sa se topeasca bine gelatina.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907484128.jpg

Pentru ca mie mi s-a parut prea lesinata culoarea in reteta originala, am vrut sa o colorez cu sofran, dar nu am avut suficient, asa ca nu a iesit. Emulsia respectiva o treceti prin sita si o adaugati peste miezul de paine si migdalele muiate in prealabil. Mixati totul foarte bine. Adaugati sare si piper dupa gust. Personal i-am dat un praf de nuscsoara, caci mi se pare un duet tare potrivit :)
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907491736.jpg

La final adaugati albusurile batute spuma ca pentru bezea si amestecati foarte usor cu o paleta de lemn, de jos in sus.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907781235.jpg



Compozitia se toarna intr-o forma de terina. Ca sa o puteti scoate cat mai usor, tapetati forma cu folie alimentara. Umeziti usor forma cu apa si tapetati cu foia de plastic. Turnati compozitia si dati la frigider pentru 6 ore. Eu am lasat peste noapte.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:33 PM

Pentru aranjarea finala, lasati-va imaginatia pe campii. Eu am facut in doua variante respectiv cu taler de parmezan si fara. Luati ceva verdeturi -spanac, mangold etc- aranjati cateva frunze, stropiti cu emulsia de espresso, puneti o feliuta-doua de mousse si gata! Ca detaliu mai deosebit am folosit sarea de jambon postata de Lili si careia ii multumesc!

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907558033.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907559581.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 10:34 PM

Hai cu forma aia egipteana in care le-ai pus la racorit.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:43 PM

:) :) Pe aia vrei sa o vezi tu? Uite, numai pentru tine cu dedicatie speciala, caci tie iti datorez impulsul. :)

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-12-128907618754.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 10:47 PM



In rest nu pot spune decat ca le zici rar dar bine.Imagine postata
Si ca iar m-ai lasat
bouche bée .

In ce ma priveste,nici usturoi n-am mancat,
nici gura nu-mi mirose.Imagine postata

Dar ma bucur sa-ti fiu muza din cand in cand.

Asta-i premiul meu pentru tine :


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-48-128907638971.jpg




Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:47 PM

Fete, acum sa va spun impresii: este o reteta extrem de inedita, care provine din sudul Frantei. Eu am repsectat toate ingredientele retetei pana la nuscoara si sofran si ceva boia de ardei dulce, ca sa ii dau culoare, insa nu mi-a iesit culoarea. Data viitoare o sa pun fire de sofran mai multe, acum nu mai aveam. Ori o lasati asa alba si o combinati cu sarea de jambon, cu un taler de branza mai galbena, eventual cu parmezan amestecat cu branza Ceddar sau sunca de Serrano. Combinatii se pot face fara numar.

Personal insa am gasit ca laptele si frisca in combinatie sunt superflue si data viitoare, in loc sa moi painea cu lapte, o sa o moi in zeama de pui sau de legume. Cred ca iese o nota ceva mai gustoasa. Eu am mancat alaturi de un filet. Imi imaginez ca se poate pune la fel de bine pe un peste. Nu este obligatoriu sa fie ca aperitiv servita.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 November 2010 - 10:48 PM

Nespresso? What else! :)

Mi-ai ascutit curiozitatea, trebuie musai sa o execut si eu.

Felicitari pentru realizare si pentru punerea în scena :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:49 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 November 2010 - 10:47 PM, a spus:



In rest nu pot spune decat ca le zici rar dar bine.Imagine postata
Si ca iar m-ai lasat
bouche bée .

In ce ma priveste,nici usturoi n-am mancat,
nici gura nu-mi mirose.Imagine postata

Dar ma bucur sa-ti fiu muza din cand in cand.

Asta-i premiul meu pentru tine :


Atasament garlic-wreath-on-the-door-240x300.jpg


:) Vrajitoarele ca mine cam fug de usturoi dar pe asta il primesc cu draga inima! :) Multumesc!





Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 10:50 PM

Vezi postareaAlexandru, la 06 November 2010 - 10:48 PM, a spus:

Nespresso? What else! :)

Mi-ai ascutit curiozitatea, trebuie musai sa o execut si eu.

Felicitari pentru realizare si pentru punerea în scena :)


M-am fastacit de tot...cu nespresso ala? What else? :)
Multumesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 10:53 PM

Asa si sa-ti mai spun ceva.
La asa o executie ,ar pali si un chef de restaurant cu multe stele Michelin.

Ma uitam cat de curat si corect e totul la tine.
Esti prea perfecta fata.
Asta-i defectul tau.Imagine postata

Trage si tu un picior,umbla despletatita,ca altfel baietii aia frumosi sunt complexati si fug.

Pup fata desteapta si experta.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 November 2010 - 10:55 PM

Vezi postareaAlexandru, la 06 November 2010 - 10:48 PM, a spus:


Nespresso? What else! :)




No Martini? No party! :)
___________

Lorica,cum spuneam si dincolo.Arata de milioane!
Ai inmuiat sofranul in lapte caldut?Doar cîteva fire si iesea un portocaliu ca portocala.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 11:01 PM

Vezi postareaMaya, la 06 November 2010 - 10:55 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 06 November 2010 - 10:48 PM, a spus:

Nespresso? What else! Imagine postata




No Martini? No party! Imagine postata


Hai ca dau eu o palinca de prune,daca tot sunt nasa.Imagine postata
Si nu orice prune.Prune D Arjan.O nebunie.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 November 2010 - 11:06 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 November 2010 - 11:01 PM, a spus:



Hai ca dau eu o palinca de prune,daca tot sunt nasa.Imagine postata
Si nu orice prune.Prune D Arjan.O nebunie.



Nasa sa traiesti!.Accept palinca de pruna cu mare placere.Martini nici nu-l gust....bleah!Dar îl citam pe Georgica Clooney sa fiu în ton cu Alex :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 November 2010 - 11:11 PM

Vezi postareaMaya, la 06 November 2010 - 11:06 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 06 November 2010 - 11:01 PM, a spus:

Hai ca dau eu o palinca de prune,daca tot sunt nasa.Imagine postata
Si nu orice prune.Prune D Arjan.O nebunie.



Nasa sa traiesti!.Accept palinca de pruna cu mare placere.Martini nici nu-l gust....bleah!Dar îl citam pe Georgica Clooney sa fiu în ton cu Alex Imagine postata


Lasam barbatii cu finetzurile.
Noi nu lasam wisikiul si palinca buna.

Scuze off Lapi,


Dar eu tot sper ca o sa gasim un No mans land la rascruce de drumuri si ne-om aduna
o data.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 11:13 PM

Fete, facem party?? No Mr. Nespresso...no party! In rest poa' sa fie si apa plata! :)

Maya, nu, nu am muiat sofranul in lapte caldut...uite ca nu am stiut. Data viitoare asa procedez. Saru'muna pentru pont!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 November 2010 - 11:15 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 November 2010 - 11:13 PM, a spus:

Fete, facem party?? No Mr. Nespresso...no party! In rest poa' sa fie si apa plata! :)

Maya, nu, nu am muiat sofranul in lapte caldut...uite ca nu am stiut. Data viitoare asa procedez. Saru'muna pentru pont!

Party? Unde? Cand? Cum? Si io!!!! :)

#19 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 11:16 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 November 2010 - 10:53 PM, a spus:

Asa si sa-ti mai spun ceva.
La asa o executie ,ar pali si un chef de restaurant cu multe stele Michelin.

Ma uitam cat de curat si corect e totul la tine.
Esti prea perfecta fata.

Asta-i defectul tau.Imagine postata

Trage si tu un picior,umbla despletatita,ca altfel baietii aia frumosi sunt complexati si fug.

Pup fata desteapta si experta.Imagine postata

:) :) Draga de ea!! Nu mai! Pozez din unghiuri favorabile doar!

Iar eu...perfecta?? Valeu!!! :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#20 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 November 2010 - 11:22 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 November 2010 - 11:11 PM, a spus:



Scuze off Lapi,


Dar eu tot sper ca o sa gasim un No mans land la rascruce de drumuri si ne-om aduna
o data.



E tarlaua mea, e sambata seara, asadar: liber la off!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi