Forum Culinar: Coq au vin de Bourgogne - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coq au vin de Bourgogne ...la Slow Cooker

#41 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 01:27 PM

ati pornit de la cocos si ati ajuns la balegar ... ba chiar si la c.... :headbang:
Buna oratanie ai mai bucatarit Alexandru. Intr-adevar tb sa ai musafiri ca sa gatesti oratania de 5 kg, dar ce ar avea daca folosesti doar un copan si un piept de la cucos sau chiar de la curcanel, ori chiar pui?, e drept retetei nu ii mai poti spune coq au vin (Daca nu-i cucos), dar gustul ..., daca fol restul ingredientelor si al procedurii nu'sh ce atat de mare diferenta poate fi ... intre carnea de coq si aia de curcan de par exemplu? o fi una dar dupa ce e atata macerat si copt in vin ... cine mai sesizeaza? :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#42 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 01:27 PM, a spus:

ati pornit de la cocos si ati ajuns la balegar ... ba chiar si la c.... :headbang:
Buna oratanie ai mai bucatarit Alexandru. Intr-adevar tb sa ai musafiri ca sa gatesti oratania de 5 kg, dar ce ar avea daca folosesti doar un copan si un piept de la cucos sau chiar de la curcanel, ori chiar pui?, e drept retetei nu ii mai poti spune coq au vin (Daca nu-i cucos), dar gustul ..., daca fol restul ingredientelor si al procedurii nu'sh ce atat de mare diferenta poate fi ... intre carnea de coq si aia de curcan de par exemplu? o fi una dar dupa ce e atata macerat si copt in vin ... cine mai sesizeaza? :rolleyes:


Asa cum spuneam, reteta se poate face si cu alte zburatoare, curcan, pui...
Diferenta sta mai ales în vîrsta orataniei, cocosul are de obicei patru-cinci ani, în care alearga si se îndeletniceste cu ocupatiile specifice ale unui cocos. Nu e chip sa fie crescut ca puii sau curcanii în baterie pentru ca ar sta toata ziua sa se bata cu congenerii.
Carnea deci este mai coriace si suporta fara probleme marinarea si fierberea îndelungata, fara sa se sfarîme. Asta este diferenta majora.
În plus, cocosul contine mai multa gelatina, ca dovada, piftie se poate face din cocos, dar din pui, nu.

Deci daca vrei sa faci reteta cu mai putine bucati de cocos, desigur, reduci corespunzator cantitatile celorlalte ingrediente. Daca vrei sa faci cu pui sau curcan, reduci pur si simplu timpii de marinare si de fierbere. Pentru pui, marinarea devine chiar inutila.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#43 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 03:24 PM

Multumesc pentru precizarile :rolleyes: bine venite, Alexandru. Intr-un singur punct as face altfel, avand in vedere ca eu marinez orice bucata de carne prind, o fac pentru gust: sa ia din marinata toate aromele acelea grozave pe care le foloseste fiecare dupa plac..., sau in cazul acesta dupa reteta originala. Acum e drept ca se si fezandeaza si nu mai e chip sa iasa carnea tare chiar de-i lighioana de tara sau vaca batrana (mai cu seama daca le lasi 24 h la marinat) asta e un alt plus al acestui procedeu, in opinia mea. Nu ne-ai spus insa cum au apreciat mesenii coq au vin-ul si nici foto nu ne-ai pus sa ne induci poftele si mai tare decat ai facut-o cu vorbele/mintea :headbang:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#44 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 February 2011 - 04:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 03:24 PM, a spus:

Multumesc pentru precizarile :rolleyes: bine venite, Alexandru. Intr-un singur punct as face altfel, avand in vedere ca eu marinez orice bucata de carne prind, o fac pentru gust: sa ia din marinata toate aromele acelea grozave pe care le foloseste fiecare dupa plac..., sau in cazul acesta dupa reteta originala. Acum e drept ca se si fezandeaza si nu mai e chip sa iasa carnea tare chiar de-i lighioana de tara sau vaca batrana (mai cu seama daca le lasi 24 h la marinat) asta e un alt plus al acestui procedeu, in opinia mea. Nu ne-ai spus insa cum au apreciat mesenii coq au vin-ul si nici foto nu ne-ai pus sa ne induci poftele si mai tare decat ai facut-o cu vorbele/mintea :biggrin:


Ce sa spun, Daniella, doar ca majoritatea s-au servit de doua ori, asta desi eram dupa mezelicuri, antreuri reci si antreuri calde.
Speram sa ramîna mai mult :floare:
Poze din pacate nu am prea avut nici timp nici stare sa fac, graba mare, deh!
Data viitoare, promit! Ca oricum mi s-a sugerat ca as face bine sa mai fac pîna nu se termina sezonul :headbang:

P.S. Aventurile cu fertilizarea gradinilor olandeze au fost mutate la sectiunea Minitehnicus :pupic:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#45 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 February 2011 - 05:22 PM

Daniela,pîna una alta,poate te intereseaza cocovanul meu care e aceeasi mîncare ca a lui Alex,doar ca coqul meu a fost pitic/de fapt au fost doi mai mici.
Eu am folosit doar bulanasele,aripile si bucatile de piept.Din gîturi si bucatile din spate am facut zeama.

Daca pomeniti de alte zburatoare,da,normal ca se poate face...dar sa-mi fie cu iertare,ar fi pacat sa strici bunatate de burgund pe o curca.(Asta vorbeste o persoana care nu înghite curca :lol: )
Eu zic ca reteta asta nu degeaba se cheama Coq au vin! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#46 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 07:04 PM

nici eu nu am vazut cocos pe aici, dar nici nu m-am uitat :floare: !

mie imi place orice zburatoare daca e de casa :lol: , sau daca e industriala oricare cu exceptia puiului care imi pare ca are un gust groaznic ... pfff si miroase apa urat daca il fierbi, are o gelatina asa sub piele ... e ceva necurat de cativa ani cu puii astia de aici!

mie in schimb dintre pasarile "industriale" imi place curcanul, e frageda carnea si imi pare destul de delicata savoarea.

ma duc sa caut si reteta ta, merci de pont

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#47 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 February 2011 - 07:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 07:04 PM, a spus:

nici eu nu am vazut cocos pe aici, dar nici nu m-am uitat
mie imi place orice zbruataore daca e de casa si daca e industriala oricare cu exceptia puiului care imi pare ca are un gust groaznic ... pfff si miroase apa urat daca il fierbi, are o gelatina asa sub piele
mie in schimb din cele industriale imi place curcanul, e frageda si imi pare destul de delicata savoarea.

ma duc sa caut si reteta ta, merci de pont

Daniela,e aici si reteta mea.A lipit Alex subiectele si a facut putina ordine(a splituit cîteva posturi) ca se intersecta cu îngrasamintele naturale :P .Vezi la început :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#48 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 February 2011 - 02:47 PM

Vezi postareaAlexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:


Cocosul trebuie sa fie matur, este un element capital al retetei. [...]


Vezi postareadragos, la 22 February 2011 - 12:59 AM, a spus:

Voi chiar gasiti de cumparat cocos?


... si cum se recunoaste specimenul asta cind il cumperi inghetat ? :notworthy:

(in my defence, am crescut la oras :floare: - unde desteptarea se facea dupa ceasul cu cuc ! :scratch: )

#49 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 February 2011 - 03:31 PM

Vezi postareauptown girl, la 23 February 2011 - 02:47 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:


Cocosul trebuie sa fie matur, este un element capital al retetei. [...]


... si cum se recunoaste specimenul asta cind il cumperi inghetat ? :notworthy:

(in my defence, am crescut la oras :floare: - unde desteptarea se facea dupa ceasul cu cuc ! :scratch: )


Specimenul, daca are înca toate cele, cap, labe, e usor de recunoscut dupa creasta, dupa uzura ciocului si a ghearelor.
Altminteri, doar dupa aspectul atletic al orataniei.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#50 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 February 2011 - 03:55 PM

Vezi postareaMaya, la 22 February 2011 - 07:23 PM, a spus:

Daniela,e aici si reteta mea.A lipit Alex subiectele si a facut putina ordine(a splituit cîteva posturi) ca se intersecta cu îngrasamintele naturale :-* .Vezi la început :-*


noroc :scratch: ca m-ai atentionat, ca nu ma gandeam sa ma uit iar de la capat pe topic.
am cetit si reteta cocovan si de poulard ... mixez io ceva in curand dintr-o zburatoare marinata cu vin si legume fierte a la long :notworthy: Despre prezentarile =)) si pozele tale ce sa mai spun ... =)) pasiune, creativitate si arta la superlativ! Doar chiar ma gandeam: ce ar mai fi site-ul asta fara preparatele, prezentarile si pozele tale :floare: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#51 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 February 2011 - 04:37 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 February 2011 - 03:31 PM, a spus:


Altminteri, doar dupa aspectul atletic al orataniei.


Respectiv dupa numarul de riduri de expresie ... ori cel al penelor albe :notworthy:)

Foarte faina retetele, impecabila executarea Maya! Chapeau!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#52 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 February 2011 - 11:57 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 February 2011 - 03:31 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 February 2011 - 02:47 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 21 February 2011 - 07:15 PM, a spus:


Cocosul trebuie sa fie matur, este un element capital al retetei. [...]


... si cum se recunoaste specimenul asta cind il cumperi inghetat ? :tongue4:

(in my defence, am crescut la oras ;) - unde desteptarea se facea dupa ceasul cu cuc ! :lol: )


Specimenul, daca are înca toate cele, cap, labe, e usor de recunoscut dupa creasta, dupa uzura ciocului si a ghearelor.
Altminteri, doar dupa aspectul atletic al orataniei.


De cap, labe, git, inima, ficat, pipota de pasare nici pomeneala ! Pe astea le gusta doar pisicile si ciinii pe aici. Ca in mincarea lor ajung. ;)
Altminteri, merci, o sa ma duc la supermarket si o sa invoc spiritul cocosului :) intrebindu-l daca a facut jogging si-a tras de fiare la viata lui ... =))

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2011 - 09:09 AM

Imi pare rau ca nu i-am facut poza celui de simbata, era intreg adica cu picioare cap git creasta, daca mai prind unul vi-l arat :tongue4:

#54 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 February 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2011 - 09:09 AM, a spus:

Imi pare rau ca nu i-am facut poza celui de simbata, era intreg adica cu picioare cap git creasta, daca mai prind unul vi-l arat :)


Zic anticipat: "saru' mina !". :hungry:

#55 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 24 February 2011 - 03:04 PM

N-ar fi mai bine sa va fac poza la unu live?Am fro' 3 care alearga prin batatura! :)

#56 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 February 2011 - 03:12 PM

Vezi postareavali, la 24 February 2011 - 03:04 PM, a spus:

N-ar fi mai bine sa va fac poza la unu live?Am fro' 3 care alearga prin batatura! :(


Trei? Nu-s cam multi? :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#57 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 February 2011 - 03:18 PM

Vezi postareavali, la 24 February 2011 - 03:04 PM, a spus:

N-ar fi mai bine sa va fac poza la unu live?Am fro' 3 care alearga prin batatura! :)


Ar fi o idee ! Da' sta campionul sa-i smulgi penele ? :( Sau le scoatem cu photoshopu' ? :(

#58 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 24 February 2011 - 03:40 PM

Alexandru, fac fata gainile la 3, nu-ti face probleme :(
Uptown, incercam, nu vrea ii declaram razbel si la oala cu el! :)

#59 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 February 2011 - 03:57 PM

Vezi postareavali, la 24 February 2011 - 03:40 PM, a spus:

Alexandru, fac fata gainile la 3, nu-ti face probleme :( ...


Vajnice, gainile tale! Hmhmhm! :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#60 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2011 - 01:21 PM

Am sunat la macelar si mi-a pus de o parte un pui cocos ce-o fi, vad dupa-masa :rolleyes: Asa ca se va face reteta lui mon cher :rolleyes:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi