Forum Culinar: Pate de ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pate de ciuperci

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 12 November 2010 - 02:05 PM

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956104564.jpg

Ingrediente:

350 gr ciuperci
400 gr fasole fiarta , racita si scursa bine
1 ceapa
1 ardei
cimbru -o crenguta
100 gr migdale,fulgi
sare si piper dupa gust
2 lingurite de ulei


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956192724.jpg

Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la inmuiat in 2 lingurite de ulei

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956196261.jpg

Cand totul devine usor translucent,se adauga ciupercile taiate,cimbrul zdrobit intre degete,si eu am pus si seminte de fenel,ca-mi place grozav gustul

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956208303.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956210915.jpg

Se lasa pe foc cam 15 min , nu se pune apa,ciupercile isi lasa sosul lor

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956228904.jpgImagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956230041.jpg

Se da focul la redus si se lasa pana seaca toata zeama,practic toata bunatatea intra in amestec,care arata cam asa cand e gata,

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956244053.jpg

Se lasa la racit si se baga o jumatate din cantitatea de ciuperci la robot impreuna cu fasolea,se face ca un piure

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956255389.jpg

Intre timp se rumenesc usor migdalele,intr-o tigaie,fara grasime

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956264221.jpg

Se pun impreuna piure-ul obtinut,jumatatea de ciuperci si ceapa oprite si migdalelecoapte,se potriveste de gust si credeti-ma busuiocul,pe care m-am gandit sa-l pun la urma ,i-a dat parca tot gustul(numai daca va place)

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956287409.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956308493.jpg

Si daca nu vi se pare atragatoare culoarea,credeti-ma gustul e foarte bun,e preferatul meu,il tin la frigi,si cand vin de la serv.scot si pun pe craker-si,asta asa ,pana imi trag sufletul ;)

Pofta buna! :hug:

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956325511.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-119-128956343804.jpg

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 November 2010 - 02:22 PM

Iar ne-ai zdrobit !
;) ;) ;)

De curand am invatat de la un chef de la televizor sa dau pe razatoarea fina (cea pentru coaja de lamaie) piciorusele ciupercilor si o parte din palarii apoi sa le sotez. Aroma e mult mai intensa.
Poate ar merge si aici , asa cum a mers la sos.

Voi incerca reteta ta schimband insa fasolea cu boabe de soya muiate in apa 12 ore si apoi fierte. sunt mai digestive, proteina vegetala 100% si nu chiar atat de ... muzicale :hug: ca si fa-sooole-mioooo !
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 12 November 2010 - 02:25 PM

Shefoo-Le,fa-i cum `oi face ,da numa `s-auz ca ti-a placut! :hug: ;)

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,743
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 November 2010 - 03:36 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 12 November 2010 - 02:22 PM, a spus:

Iar ne-ai zdrobit !
:hello: :hello: :appl:


exact. la mine pe buze era: m-ai terminat!!!!

Nico, promit solemn sa-l fac, mai ales ca incepe postul si se potriveste de minune. si ca sa fiu si eu altfel decat voi ;) cred ca am sa il incerc cu naut fiert, imi place foarte tare nautul. revin cu impresii si poze :bounce:

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 November 2010 - 03:36 PM

Am citit, am vazut pozele, am plescait in gol (si-n sec) si plec in targ. Caut oale, ca nu se mai poate. Oi face eu cumva pate-ul asta, da' n-are nici un farmec, fara oale d-astea de lut.... :floare:

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 November 2010 - 04:04 PM

Vai, Nico, cum poate sa arate!!! Imi ploua in gura. De nota 10+. :floare:

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 November 2010 - 12:15 PM

Nico, eu ma pun pe treaba :love7: si revin cu pateul fie pe crackers, fie pe o mamaliguta ... :-*

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 November 2010 - 03:32 PM

... si-a fost pateul un deliciu pe mamaliguta ! :love7: Saru' mina pt. inca o reteta minunata, Nico ! :love7:


Imagine postata



#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2010 - 09:28 AM

Mamma mia ce bunatate pe aici.
Sefule mie mi se pare teribil sa dau pe razatoare ciupercile, asta doar din cauza ca mi-as da pe razatoare si unghiile :) Oare acelasi rezultat nu s-ar putea obtine punindu-le in robot si dind citeva impulsuri, doar cit sa se marunteasca bine de tot?

#10 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,743
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 November 2010 - 11:10 PM

Nico, sar'na pentru masa :((

am facut asa cum am spus, cu naut. e foarte, foarte buna, daca iti place nautul. mie imi place mult ;)
am sa incerc urmatoare tura cu fasole. este mai neutra si lasa la suprafata ciupercile. asa se simt, dar ca o combinatie.
cred ca merge perfect si ca "pate de masline". am sa il incerc si asa :P

Adriana, eu am dat o data ciupercile (crude) prin robot, pentru niste chiftelute, si nu prea mi-a placut ce a iesit. o chestie "apoasa". poate depinde si de ciuperci.
datul pe razatoarea fina mi se pare o munca criminala :P dar pe seful cel rabdator il cred in stare de orice


era sa uit de dovada doveditoare, pe felii de bagheta neagra cu seminte
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-84-128994154638.jpg

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2010 - 11:23 PM

 boni, la 16 November 2010 - 11:10 PM, a spus:

datul pe razatoarea fina mi se pare o munca criminala :(( dar pe seful cel rabdator il cred in stare de orice

pai tocmai de aceea as face o incercare

#12 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 November 2010 - 12:43 PM

 Adriana, la 16 November 2010 - 09:28 AM, a spus:

Sefule mie mi se pare teribil sa dau pe razatoare ciupercile, asta doar din cauza ca mi-as da pe razatoare si unghiile :) Oare acelasi rezultat nu s-ar putea obtine punindu-le in robot si dind citeva impulsuri, doar cit sa se marunteasca bine de tot?

Crede-ma ca nu stiu.
Eu nu am unghii, well, am si eu dar scurte. :)
Incerca cu doua, trei bucati. Eu la robot am si un set de razatoare ce se monteaz sus in capac. Cu acelea rezultatul precis va fi identic.

Boni spunea ca ar implica rabdare.
Ieri am dat pe razatoare o caserola de ciuperci de 500 g pentru o supa crema. Ciupercile sunt moi si se rad extrem de usor si de repede. Sa fi fost doua minute? Sa fi fost trei? Pana aduceam, montam robotul, pana il spalam (eu manual) uscam, cred ca mi se acrea.
Cand am ras si eu primul meu champignon, cu putina vreme in urma, am fost uimit ca au rezultat firisoare lungi si subtiri, ca un fel de taietei. Isi schimba culoare repede atat in aer cat si la gatit iar preparatele (sos, supa, pateu) capata o culoare maronie apropiata de cea a cojii de aluna.
Eu m-am indragostit de procedeu.
Pastrez de fiecare data cam un sfert din cantitatea de ciuperci pe care le feliez si calesc in unt ( a la Julia Child) , pentru diferenta de textura, aspect, aroma.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 November 2010 - 12:51 PM

O sa incep atunci sa vad cum e si daca imi salvez unghiile voi continua, daca nu vad cum o rezolv cu robotul, ca oricum il spala masina :)

#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 November 2010 - 07:34 PM

Nico , l-am facut astazi. delicios...pozele nu sunt artistice. eu am mixat totul din comoditate, si cum nu mai aveam lamele de migdale,
dar aveam unele macinate grosolan, am decis ca e ok asa :) ; gustul e delicios, merci de reteta

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-16-129001521239.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-16-129001522591.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-16-12900152522.jpg


#15 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 November 2010 - 02:47 AM

 Foxyy, la 13 November 2010 - 03:36 PM, a spus:

Am citit, am vazut pozele, am plescait in gol (si-n sec) si plec in targ. Caut oale, ca nu se mai poate. Oi face eu cumva pate-ul asta, da' n-are nici un farmec, fara oale d-astea de lut.... :)


Sunt aproape sigura ca o sa-ti placa,e light ,usor de mancat,chiat pe la 12 noaptea cand mai inatrzii pe la tv,cum mi se intampla mie, :D .


 La-Chef-A, la 13 November 2010 - 04:04 PM, a spus:

Vai, Nico, cum poate sa arate!!! Imi ploua in gura. De nota 10+. :)

Ce ma bucur ca-ti place,printre atatea bunatati pe care le faci,poate incerci... ;)

#16 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 November 2010 - 04:04 AM

 uptown girl, la 14 November 2010 - 03:32 PM, a spus:

[center] ... si-a fost pateul un deliciu pe mamaliguta ! :) Saru' mina pt. inca o reteta minunata, Nico ! :)


Dana,ce sa mai zic, esti o harnicuta si-o draguta,si nici prin gand nu-mi trecea sa pun fasole rosie,iar de mamaliga nici nu mai incape vorba.Chiar ma bucur ca ti-a placut :P


 Adriana, la 16 November 2010 - 09:28 AM, a spus:

Mamma mia ce bunatate pe aici.
Sefule mie mi se pare teribil sa dau pe razatoare ciupercile, asta doar din cauza ca mi-as da pe razatoare si unghiile :D Oare acelasi rezultat nu s-ar putea obtine punindu-le in robot si dind citeva impulsuri, doar cit sa se marunteasca bine de tot?


:P ;)

#17 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 November 2010 - 04:11 AM

 boni, la 16 November 2010 - 11:10 PM, a spus:

Nico, sar'na pentru masa :D

am facut asa cum am spus, cu naut. e foarte, foarte buna, daca iti place nautul. mie imi place mult :)
am sa incerc urmatoare tura cu fasole. este mai neutra si lasa la suprafata ciupercile. asa se simt, dar ca o combinatie.
cred ca merge perfect si ca "pate de masline". am sa il incerc si asa :P

Adriana, eu am dat o data ciupercile (crude) prin robot, pentru niste chiftelute, si nu prea mi-a placut ce a iesit. o chestie "apoasa". poate depinde si de ciuperci.
datul pe razatoarea fina mi se pare o munca criminala ;) dar pe seful cel rabdator il cred in stare de orice


era sa uit de dovada doveditoare, pe felii de bagheta neagra cu seminte
pate_mic.JPG


Bonicico,pai pentru ceapa rosie te pup de doo ori!
Am naut la conserva ,intotdeauna gata pentru urgente,in caz ca graba e mare si trebe ceva alaturi;
Dar am si boabe mari uscat,si noua ne place,am vrut sa respect reteta sa vad ce-o sa iasa,eu ca un nepriceput,cred ca fasolea e mai bogata la gust,dar fac si eu cu naut,ca m-ati facut curioasa! :)





 stella, la 17 November 2010 - 07:34 PM, a spus:

Nico , l-am facut astazi. delicios...pozele nu sunt artistice. eu am mixat totul din comoditate, si cum nu mai aveam lamele de migdale,
dar aveam unele macinate grosolan, am decis ca e ok asa :P ; gustul e delicios, merci de reteta


#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 November 2010 - 09:33 PM

Mi-a cazut falca! ;)

Ca de obicei, Nico, respect! ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 November 2010 - 10:00 AM

Nico,arata fantastic!O sa-l fac si eu! Merci ;)
La mine are sansa doar daca fac totul marunt....adica pate de tot.Sint sigura ca asa îl manînca si Denise.Desi e mare acum,are o faza de asta cu nu-mi place aia,sau ailalta.Daca e pate,si cum gustul stiu sigur ca e bun,o sa manînce si o sa aprecieze la maxim ;)

Dana,foarte faina ideea ta cu pateul asta pe mamliguta!
Pe lînga ai sosul ala de ardei copti?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,743
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 November 2010 - 10:37 AM

l-am refacut, de data asta cu fasole (ca in reteta originala) si masline. si eu, ca si Maya, trebuie sa il fac cat mai pasta, ca sa il manance toata lumea

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-84-129032858246.jpg

cum postul e lung, cred ca o sa ma tot vezi pe aici, Nico, cu tot felul de variante :P

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi