Gata am venit,nu am salvat decat cele mai nereusite adica ultimile,restul am avut si mai faine dar pe atunci nu ma interesa sa le salvez,acum am mai putin timp si rabdare si parca si mai putina inspiratie nu stiu trec printr-o perioada mai asa tra-la-la

.Ma rog...Vreau sa spun ca-mi place mult sa personalizez salata in functie de sezon si de eveniment,primavara imi place sa pun in jurul ei salata verde si buburuze din rosii cery si maslinute,de pasti de jur imprejur salata verde si oua umpute si imprejur si pe ea ,fac puisori,cu capusorul de galbenus fiert ochisori din bobite de piper,cioculet din gogosar,stiti voi,culmea ca nu gasesc niciuna salvata tre' sa caut ca am o cutie de pantofi plina cu cd. de familie,tre' sa am peacolo,dar imi trebuie timp,vara fac si eu ca laponica schimb total reteta ca asta e prea greoaie vara,asa ca fac astfel:carnita o schimb cu jambon taiat cuburele fine,pun telina rasa,si cubulete de mar si maio' o indoi cu tot atata iaurt,pe asta nu o mai ornez si o pun pe frunze de salata verde,e mult mai racoroasa asa,iarna imi place sa fac bradut din castravecior murat,globuri tai cu un capacel de pix sau carioca,marker diverse marimi,maslinute,gogosar marinat,morcov murat, sau om de zapada din albus de ou fiert tare,lumanarele din castravecior murat cu flacaruie de morcov...
Destul bla-bla iaca pe cele mai nereusite si mai neinspirate din anul asta...
Martie,buburuze am mai facut din rosioare dar anul asta lene mare una de decor era un martisor,si salata verde sa fac a primavara si floricele...
Flori de vara,crizantemuri''...
Si ovala...
Cea de la concurs am facut doar o crenguta de brad si globulete,si 3 lumanarele,chenar de maslinute si bordura cu furculita,tot din cauza de lene mare...
Daca mai gasesc salvate mai pun,zau ca am avut mai reusite,aveam mai multa rabdare si timp...
Acum pt. Laponica si pt. voi ca vrea si ea sa incerce maioneza rapida dintr-un ou intreg pun si aici desi am mai scris si pe la maioneze...
Deci in cana mixerului(a mea a spart-o bubuletul,asa ca am o cana normala de 300 ml.)sparg pe fund un ou intreg,pun 1 lingurita de mustar,1 lingura de zeama de lamaie,un praf de sare,si vreo 200ml. de ulei..
Introducem mixerul vertical ala de-l ofera fox cadou, drept in mijloc...
Si aici e toata smecheria nu se fac miscari stanga dreapta,ci cu stanga se tine cana,cu dreapta se actioneaza mixerul vertical fara sa-l miscam,v-om observa imediat ca incepe sa se formeze maioneza la fund,desupra balteste uleiul,incet ridicam bratul in sus,atentie ca are tendinta sa va traga in jos,deci tinem ferm de cana cu stanga si urcam usor in sus,fara miscare sus jos sau stanga dreapta asta-i tot secretul...
Oprim mixerul si daca vrem o maio mai groasa il introducem iar la fundul canii si repetam operatiunea de 2-3 ori cat de groasa o vrem..
Se preteaza f. bine la ornat anume am pus cu spritul ,niste moate sa vedeti...
Vara se poate indoi cu aceeasi cantitate de iaurt,o mai alejereste.Anna Moroni spune ca daca la sf. se adauga 1 lingurita de otet cald pt. aceasta maioneza dintr-un ou ca dupaia multiplicati cat vreti voi ,o pasteurizeaza si tine in frigi si 3 zile cel putin,dar cel mai indicat si sigur e sa nu fie depozitata,pasteurizarea ajuta si pt. doamne feri sarmonela ca oul crud stiti si voi,dar acum atentie la data de pe ou si nu mai e chiar asa problema ca in trecut,ma rog nu intram in polemici.Cam asta e dragele mele ce stie Geany,maioneze mai stiu retete si cu mixer si fara mai vb. aici sau la maioneze,mai ziceti si voi,si retete de salate cum va plac voua,eu va pupez...