Forum Culinar: Decoratii Salata de Boeuf si nu numai... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii Salata de Boeuf si nu numai... sau cum ne decoram salatele

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 November 2010 - 12:00 AM

Deschid un nou topic cu idei pentru decorat salate de boeuf si nu numai. Ideea mi-a venit de la salata Geanynei :scratch:
Am sa postez o salata pe care am facut-o acum un an dar pentru ca se apropie sarbatorile cred ca voi reveni in curand cu noul model 2010. :(

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-128959920121.jpg


#2 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 13 November 2010 - 04:14 PM

Buna tuturor! Am si eu niste poze cu salate mai de demult,sper sa va placa.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-128965756242.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-128965757437.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-128965758932.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-128965761043.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-128965765197.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 November 2010 - 04:44 PM

Wow, cat de frumoase sunt toate. Ce idei faine. :floare:

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 November 2010 - 05:22 PM

Vin si eu acusi numa ce o sa incap de ai mei,momentan nu pot de bubulet.. :floare:

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 November 2010 - 06:50 PM

Gata am venit,nu am salvat decat cele mai nereusite adica ultimile,restul am avut si mai faine dar pe atunci nu ma interesa sa le salvez,acum am mai putin timp si rabdare si parca si mai putina inspiratie nu stiu trec printr-o perioada mai asa tra-la-la :floare: .Ma rog...Vreau sa spun ca-mi place mult sa personalizez salata in functie de sezon si de eveniment,primavara imi place sa pun in jurul ei salata verde si buburuze din rosii cery si maslinute,de pasti de jur imprejur salata verde si oua umpute si imprejur si pe ea ,fac puisori,cu capusorul de galbenus fiert ochisori din bobite de piper,cioculet din gogosar,stiti voi,culmea ca nu gasesc niciuna salvata tre' sa caut ca am o cutie de pantofi plina cu cd. de familie,tre' sa am peacolo,dar imi trebuie timp,vara fac si eu ca laponica schimb total reteta ca asta e prea greoaie vara,asa ca fac astfel:carnita o schimb cu jambon taiat cuburele fine,pun telina rasa,si cubulete de mar si maio' o indoi cu tot atata iaurt,pe asta nu o mai ornez si o pun pe frunze de salata verde,e mult mai racoroasa asa,iarna imi place sa fac bradut din castravecior murat,globuri tai cu un capacel de pix sau carioca,marker diverse marimi,maslinute,gogosar marinat,morcov murat, sau om de zapada din albus de ou fiert tare,lumanarele din castravecior murat cu flacaruie de morcov...

Destul bla-bla iaca pe cele mai nereusite si mai neinspirate din anul asta...

Martie,buburuze am mai facut din rosioare dar anul asta lene mare una de decor era un martisor,si salata verde sa fac a primavara si floricele...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966556561.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966557464.jpg

Flori de vara,crizantemuri''...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966549294.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966550071.jpg

Si ovala...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966551152.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966552061.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966558262.jpg

Cea de la concurs am facut doar o crenguta de brad si globulete,si 3 lumanarele,chenar de maslinute si bordura cu furculita,tot din cauza de lene mare...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966548556.jpg

Daca mai gasesc salvate mai pun,zau ca am avut mai reusite,aveam mai multa rabdare si timp...

Acum pt. Laponica si pt. voi ca vrea si ea sa incerce maioneza rapida dintr-un ou intreg pun si aici desi am mai scris si pe la maioneze...

Deci in cana mixerului(a mea a spart-o bubuletul,asa ca am o cana normala de 300 ml.)sparg pe fund un ou intreg,pun 1 lingurita de mustar,1 lingura de zeama de lamaie,un praf de sare,si vreo 200ml. de ulei..

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966552842.jpg

Introducem mixerul vertical ala de-l ofera fox cadou, drept in mijloc...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-12896655362.jpg

Si aici e toata smecheria nu se fac miscari stanga dreapta,ci cu stanga se tine cana,cu dreapta se actioneaza mixerul vertical fara sa-l miscam,v-om observa imediat ca incepe sa se formeze maioneza la fund,desupra balteste uleiul,incet ridicam bratul in sus,atentie ca are tendinta sa va traga in jos,deci tinem ferm de cana cu stanga si urcam usor in sus,fara miscare sus jos sau stanga dreapta asta-i tot secretul...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966554564.jpg

Oprim mixerul si daca vrem o maio mai groasa il introducem iar la fundul canii si repetam operatiunea de 2-3 ori cat de groasa o vrem..

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966555414.jpg

Se preteaza f. bine la ornat anume am pus cu spritul ,niste moate sa vedeti...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128966547857.jpg

Vara se poate indoi cu aceeasi cantitate de iaurt,o mai alejereste.Anna Moroni spune ca daca la sf. se adauga 1 lingurita de otet cald pt. aceasta maioneza dintr-un ou ca dupaia multiplicati cat vreti voi ,o pasteurizeaza si tine in frigi si 3 zile cel putin,dar cel mai indicat si sigur e sa nu fie depozitata,pasteurizarea ajuta si pt. doamne feri sarmonela ca oul crud stiti si voi,dar acum atentie la data de pe ou si nu mai e chiar asa problema ca in trecut,ma rog nu intram in polemici.Cam asta e dragele mele ce stie Geany,maioneze mai stiu retete si cu mixer si fara mai vb. aici sau la maioneze,mai ziceti si voi,si retete de salate cum va plac voua,eu va pupez... :( :hug:

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 November 2010 - 07:38 PM

Geany, foarte frumoase toate salatele si simpatica foc gargarita. O sa incerc sa fac si eu maioneza asa.

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 November 2010 - 07:50 PM

ut

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 November 2010 - 07:38 PM, a spus:

Geany, foarte frumoase toate salatele si simpatica foc gargarita. O sa incerc sa fac si eu maioneza asa.

Eu de cand am inceput sa o fac asa am renuntat definitiv la cea cu ou fiert,pt. ca o gasesc mult mai greoaie,asta e mult mai fina si mai catifelata si mai pe gustul meu,mami meu in schimb nu vrea si pace,la mine papa dar ea tot cu aia cu galbenus fiert cu cel crud si la lingura de lemn,desi i-am luat si ei un mixer desta,nu vrea si pace...

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 November 2010 - 08:04 PM

AAAAaaaa!!!! sa nu uit ulei de floarea soarelui,nu alta bazdaganie,si din nou inai se coaguleaza pe fund apoi urcati usor in sus nu stanga dreapta sau miscare sus jos ca se taie...

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 November 2010 - 08:05 PM

Ups eroare de pilotaj editat de 2 ori :lol:

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 November 2010 - 09:32 PM

Bai ce inspirate ati fost sa deschideti topicul asta! Mersi mult de idei si Geany de explicatii!
Foarte faine toate ideile!!! Gabrenia, e megahaioasa aia cu Mosh Cräshilä. Ah, sper sa apuc sa fac si eu anul asta de sarbatori.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   carminap 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 November 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaGeany, la 13 November 2010 - 08:04 PM, a spus:

AAAAaaaa!!!! sa nu uit ulei de floarea soarelui,nu alta bazdaganie,si din nou inai se coaguleaza pe fund apoi urcati usor in sus nu stanga dreapta sau miscare sus jos ca se taie...

Geany,eu am facut-o si cu ulei din samburi de struguri!
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 November 2010 - 10:26 PM

Vezi postareacarminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:

Geany,eu am facut-o si cu ulei din samburi de struguri!
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!

Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 November 2010 - 09:31 AM

Mie nu mi-a iesit cu ulei de masline(ce-i drept nu asta cu mixerul)si am aflat ca pt. orice maio' e cel mai indicat ulei, cel soreanca,dar daca tu zici ca ti-a iesit cu cel de samburi de struguri inseamna ca iese si cu ala...

#14 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 14 November 2010 - 12:07 PM

Multumesc Laponico intr-adevar haios mosul dar asteapta sa vezi ce-mi tuna mintea acum de sarbatori!Geany imi place de numa'gargarula aia a ta!Din ce ai facut-o?gogosar si masline?Sau rosie?Pupici tuturor!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#15 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 14 November 2010 - 01:49 PM

Gabrenia e absolut superb ala cu Mos Craciun! Nu am vazut asa ceva niciodata!
Imagine postata
Imagine postata

#16 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 14 November 2010 - 01:56 PM

Vezi postareaLizura, la 14 November 2010 - 01:49 PM, a spus:

Gabrenia e absolut superb ala cu Mos Craciun! Nu am vazut asa ceva niciodata!

Multumesc Lizura! M-am inspirat dupa un ornament de pom ,ma bucur ca ti-a placut,te pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 03:05 PM

Ce idee buna cu Mosu pe salata de boeuf Gabrenia!Abia astept sa o arat si mamei mele.Sa lesine vecinele de invidie! :love7:

#18 Useril este offline   carminap 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 November 2010 - 03:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Vezi postareacarminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:

Geany,eu am facut-o si cu ulei din samburi de struguri!
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!

Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.


Nici eu nu l-am folost la gatit,l-am cumparat pentru salate.Nu are nici un gust mai altfel,nu e ca cel de masline.

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 November 2010 - 04:16 PM

Vezi postareacarminap, la 14 November 2010 - 03:58 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 13 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Vezi postareacarminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:

Geany,eu am facut-o si cu ulei din samburi de struguri!
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!

Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.


Nici eu nu l-am folost la gatit,l-am cumparat pentru salate.Nu are nici un gust mai altfel,nu e ca cel de masline.

Am inteles. Atunci o sa cumpar o sticla, cand mai merg la cumparaturi.

#20 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 14 November 2010 - 04:20 PM

Felicitari pentru minunatele decoruri! :love7:
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974415625.jpgImagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974418747.jpg

si din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974426052.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974429526.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974431782.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-12897443491.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974437277.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974440056.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-366-128974443461.jpg


Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi