Decoratii Salata de Boeuf si nu numai... sau cum ne decoram salatele
#1
Postat 13 November 2010 - 12:00 AM
Am sa postez o salata pe care am facut-o acum un an dar pentru ca se apropie sarbatorile cred ca voi reveni in curand cu noul model 2010.
#2
Postat 13 November 2010 - 04:14 PM
Imagini atasate
#4
Postat 13 November 2010 - 05:22 PM
#5
Postat 13 November 2010 - 06:50 PM
Destul bla-bla iaca pe cele mai nereusite si mai neinspirate din anul asta...
Martie,buburuze am mai facut din rosioare dar anul asta lene mare una de decor era un martisor,si salata verde sa fac a primavara si floricele...
Flori de vara,crizantemuri''...
Si ovala...
Cea de la concurs am facut doar o crenguta de brad si globulete,si 3 lumanarele,chenar de maslinute si bordura cu furculita,tot din cauza de lene mare...
Daca mai gasesc salvate mai pun,zau ca am avut mai reusite,aveam mai multa rabdare si timp...
Acum pt. Laponica si pt. voi ca vrea si ea sa incerce maioneza rapida dintr-un ou intreg pun si aici desi am mai scris si pe la maioneze...
Deci in cana mixerului(a mea a spart-o bubuletul,asa ca am o cana normala de 300 ml.)sparg pe fund un ou intreg,pun 1 lingurita de mustar,1 lingura de zeama de lamaie,un praf de sare,si vreo 200ml. de ulei..
Introducem mixerul vertical ala de-l ofera fox cadou, drept in mijloc...
Si aici e toata smecheria nu se fac miscari stanga dreapta,ci cu stanga se tine cana,cu dreapta se actioneaza mixerul vertical fara sa-l miscam,v-om observa imediat ca incepe sa se formeze maioneza la fund,desupra balteste uleiul,incet ridicam bratul in sus,atentie ca are tendinta sa va traga in jos,deci tinem ferm de cana cu stanga si urcam usor in sus,fara miscare sus jos sau stanga dreapta asta-i tot secretul...
Oprim mixerul si daca vrem o maio mai groasa il introducem iar la fundul canii si repetam operatiunea de 2-3 ori cat de groasa o vrem..
Se preteaza f. bine la ornat anume am pus cu spritul ,niste moate sa vedeti...
Vara se poate indoi cu aceeasi cantitate de iaurt,o mai alejereste.Anna Moroni spune ca daca la sf. se adauga 1 lingurita de otet cald pt. aceasta maioneza dintr-un ou ca dupaia multiplicati cat vreti voi ,o pasteurizeaza si tine in frigi si 3 zile cel putin,dar cel mai indicat si sigur e sa nu fie depozitata,pasteurizarea ajuta si pt. doamne feri sarmonela ca oul crud stiti si voi,dar acum atentie la data de pe ou si nu mai e chiar asa problema ca in trecut,ma rog nu intram in polemici.Cam asta e dragele mele ce stie Geany,maioneze mai stiu retete si cu mixer si fara mai vb. aici sau la maioneze,mai ziceti si voi,si retete de salate cum va plac voua,eu va pupez...
#6
Postat 13 November 2010 - 07:38 PM
#7
Postat 13 November 2010 - 07:50 PM
La-Chef-A, la 13 November 2010 - 07:38 PM, a spus:
Eu de cand am inceput sa o fac asa am renuntat definitiv la cea cu ou fiert,pt. ca o gasesc mult mai greoaie,asta e mult mai fina si mai catifelata si mai pe gustul meu,mami meu in schimb nu vrea si pace,la mine papa dar ea tot cu aia cu galbenus fiert cu cel crud si la lingura de lemn,desi i-am luat si ei un mixer desta,nu vrea si pace...
#8
Postat 13 November 2010 - 08:04 PM
#10
Postat 13 November 2010 - 09:32 PM
Foarte faine toate ideile!!! Gabrenia, e megahaioasa aia cu Mosh Cräshilä. Ah, sper sa apuc sa fac si eu anul asta de sarbatori.
#11
Postat 13 November 2010 - 09:39 PM
Geany, la 13 November 2010 - 08:04 PM, a spus:
Geany,eu am facut-o si cu ulei din samburi de struguri!
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!
#12
Postat 13 November 2010 - 10:26 PM
carminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!
Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.
#13
Postat 14 November 2010 - 09:31 AM
#14
Postat 14 November 2010 - 12:07 PM
#15
Postat 14 November 2010 - 01:49 PM
#16
Postat 14 November 2010 - 01:56 PM
Lizura, la 14 November 2010 - 01:49 PM, a spus:
Multumesc Lizura! M-am inspirat dupa un ornament de pom ,ma bucur ca ti-a placut,te pup!
#17
Postat 14 November 2010 - 03:05 PM
#18
Postat 14 November 2010 - 03:58 PM
Foxyy, la 13 November 2010 - 10:26 PM, a spus:
carminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!
Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.
Nici eu nu l-am folost la gatit,l-am cumparat pentru salate.Nu are nici un gust mai altfel,nu e ca cel de masline.
#19
Postat 14 November 2010 - 04:16 PM
carminap, la 14 November 2010 - 03:58 PM, a spus:
Foxyy, la 13 November 2010 - 10:26 PM, a spus:
carminap, la 13 November 2010 - 09:39 PM, a spus:
Eu am reteta in manualul mixerului,am incercat-o atunci cand l-am cumparat si de atunci nici eu nu am mai facut maioneza cu ou fiert!
Si nu are un gust mai altfel? Am vazut ulei din samburi de struguri, dar inca n-am luat, ca nu stiu cum se comporta la gatit.
Nici eu nu l-am folost la gatit,l-am cumparat pentru salate.Nu are nici un gust mai altfel,nu e ca cel de masline.
Am inteles. Atunci o sa cumpar o sticla, cand mai merg la cumparaturi.
#20
Postat 14 November 2010 - 04:20 PM
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........
si din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date: