Decoratii Salata de Boeuf si nu numai... sau cum ne decoram salatele
Postat 14 November 2010 - 04:24 PM
Gabrenia, esti o artista deosebita!
Chef-A... sunt tare vesele aperitivele tale! Imi plac foarte mult!
Geany, tu esti plina de idei, parol! Trebuie sa vin pe la tine, sa iau lectii.
Postat 14 November 2010 - 04:24 PM
vrabiuta, la 14 November 2010 - 04:20 PM, a spus:
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........ IMG_0011 (Small).JPG IMG_0017 (Small).JPG
si din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date:
Vrabiuto, ce talentata esti! Imi plac mult de tot, conurile de brad, omul de zapada, lumanarica, toate sunt frumoase.
Postat 14 November 2010 - 04:33 PM
Foxyy, la 14 November 2010 - 04:24 PM, a spus:
Gabrenia, esti o artista deosebita!
Chef-A... sunt tare vesele aperitivele tale! Imi plac foarte mult!
Geany, tu esti plina de idei, parol! Trebuie sa vin pe la tine, sa iau lectii.
Luminis, la 14 November 2010 - 04:24 PM, a spus:
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........ IMG_0011 (Small).JPG IMG_0017 (Small).JPG
si din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date:
Vrabiuto, ce talentata esti! Imi plac mult de tot, conurile de brad, omul de zapada, lumanarica, toate sunt frumoase.
HOOOOOOOOOOOO fetelor !Ca n-o tin tot intr-un chef ! Ia cititi mai atent (sau n-am fost destul de explicita ?) Doar primele 2 poze sunt ale mele ca restul nu stiu pe unde sunt ! sunt facute la diverse evenimente si tot am la foldere .......
Deci rectificare : primele 2 poze sunt ale mele, restul le-am salvat ca inspiratie si vi le arat si voua in acelasi scop!
Postat 14 November 2010 - 05:49 PM
vrabiuta, la 14 November 2010 - 04:33 PM, a spus:
Deci rectificare : primele 2 poze sunt ale mele, restul le-am salvat ca inspiratie si vi le arat si voua in acelasi scop!
Am inteles! Deja imi era rusine numai cand ma gandeam la salata mea mea beof ornata cu 3 masline si 2 felii de gogosar. Foarte frumoase sunt, oricum.
Postat 14 November 2010 - 06:46 PM
Sorry..... am citit din 3 in 12.... Dar si ornamentele facute de tine sunt tare frumoase!!!
Postat 14 November 2010 - 06:49 PM
Gargarita cum am povestit si eu e doar o brosa martisor,fiindca eu in fiecare an fac salata beof ori pe 1 martie,ori pe 8 martie ori pe 15 ziua mea,si atunci imi place sa o personalizez astfel incat sa-mi faca a primavara,asa ca musai cu salata verde de jur imprejur,floricele si buburuze(de pasti idem salata verde si puisori din ou umplute)ca ashea vrea piticul meu...eiii anul asta aveam rosioarele cery alea mici si maslinute dar din criza de timp nu am mai facut decat dezastrul de decor ce s-o vazut,totusi nu am vrut sa renunt la piticul meu si am pus pe platou o brosa de martisor,o buburuza.
Eu buburuzele le fac astfel:rosioare cery,,le pun cu codita in jos(ca-i mai plat si-mi da stabilitate)si-i tai capacelul ala bombat,le scobesc le scurg si le umplu tot cu salata beof,ca pe ouale umplute adica astfel incat sa fac burtica sa refac rosioara mea,capacelul de-l tai il mai tai o data in doi astfel sa formeze 2 aripioare,si le fixez pe rosioara umpluta usor departate la un capat ca si cum gargarita mea sta sa zboare,se formeaza astfel un triunghi intre aripi,in vf. fixez cu putina maio' un capsor din maslinuta neagra si intre aripi pe corpusor pun feliute subtit de maslinute neagra sa fie niste dungute(asa cum fac copii corpul la un fluturas stiti voi)pe aripioare tot cu in strop de maio fixez mici bucatele tot de maslina neagra sa fac punctele.Altadata am facut tot din feliute subtiri de maslina si antene si picioruse(3 pe o parte 3 pe alta)dar sotului nu i-au placut a zis ca nu mai sunt dragute si prea seamana a gandaci care merg pe salata asa ca nexam,mai bine le las dragute,fara antene,tentacule,picioruse...
Cum am mai zis anul asta chiar m-am lasat pe tanjeala rau,altadata le ghighileam,eram mai atenta la detalii,acum nu stiu ce-i cu mine,parca nu mai am rabdare si nici inspiratie,nu stiu,sper sa-mi treaca...
Postat 14 November 2010 - 07:12 PM
Eu teoretic stiu,practica ma omoara,ca nu mai fac asa si iese,ce,iese,d-zeu cu mila...
Postat 14 November 2010 - 08:13 PM
Geany, la 14 November 2010 - 07:12 PM, a spus:
Eu teoretic stiu,practica ma omoara,ca nu mai fac asa si iese,ce,iese,d-zeu cu mila...
Pfua! Geometrie pura! Echerul si raportorul mai lipsea la salata beof, ca la torturi le folosesc de mult... I-am descompletat trusele copilului.
Postat 14 November 2010 - 09:08 PM
Ce bine ca le-ati pus aici.
Va fi cu siguranta o buna sursa de inspiratie.
Multumesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 14 November 2010 - 09:29 PM
Luminis, la 14 November 2010 - 05:49 PM, a spus:
Am inteles! Deja imi era rusine numai cand ma gandeam la salata mea mea beof ornata cu 3 masline si 2 felii de gogosar. Foarte frumoase sunt, oricum.
eu nici pe alea nu le mai pun . asa ca admir ce faceti voi
Postat 14 November 2010 - 09:50 PM
Ex: ia uite domne' cum taie cutare sau cutare maslina sau gogosarul,sau ce pune in reteta,ia sa incerc si eu...
Postat 14 November 2010 - 09:50 PM
Multumim!
Postat 14 November 2010 - 09:53 PM
[/quote]
eu nici pe alea nu le mai pun . asa ca admir ce faceti voi
[/quote]
Daniela, pai dupa atatea torturi de decorat ...te inteleg perfect!
Dar uite, acuma avem sursa de inspiratie, poate poate evoluam!
Postat 14 November 2010 - 10:04 PM
M-am intors sa ma mai uit o data la aia cu cascaval si floricele mici albe.
Imi place de mor.
Yo nu stiu sa sculptez in oua.
Asa ca de maine merg sa caut forme de floricele mici,mici.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 15 November 2010 - 11:55 AM
Eataly, la 14 November 2010 - 03:05 PM, a spus:
Eataly ce ma bucur ca ti-au placut!Sper ca anul acesta sa vin cu alte idei si mai mai !
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........ din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date:
Vrabiuto sunt super frumoase si ingenioase decoratiile de salate!Mi-a placut in mod deosebit acea floare a soarelui facuta de tine numai ca nu-mi pot da seama din ce ai facut petalele?Imi place mult tare!Foxyy esti o draguta,te pup!Geany multumesc pentru explicatiile cu gargarita.Te pup!
Postat 15 November 2010 - 12:29 PM
Postat 15 November 2010 - 12:34 PM
[quote name='gabrenia' date='15 November 2010 - 11:51 AM' timestamp='1289814668' post='64665']
[quote name='Eataly' date='14 November 2010 - 04:05 PM' timestamp='1289739950' post='64456']
Ce idee buna cu Mosu pe salata de boeuf Gabrenia!Abia astept sa o arat si mamei mele.Sa lesine vecinele de invidie!
[/quote]
Eataly ce ma bucur ca ti-au placut!Sper ca anul acesta sa vin cu alte idei si mai mai !
[quote name='vrabiuta' date='14 November 2010 - 05:20 PM' timestamp='1289744440' post='64491']
Felicitari pentru minunatele decoruri!
Va pun si eu ceva dintr-ale mele, da nu prea le gasesc prin calc........ din ciclu de la lume adunate si-napoi la lume date:
[/quote]
Vrabiuto sunt super frumoase si ingenioase decoratiile de salate!Mi-a placut in mod deosebit acea floare a soarelui facuta de tine numai ca nu-mi pot da seama din ce ai facut petalele?Imi place mult tare!
[/quote]
Chipsurile, iti spun ceva ?
Postat 15 November 2010 - 03:37 PM
Postat 16 November 2010 - 01:52 PM
De ce nu exista si acum o luna?! Cat m-am chinuit sa caut pentru ziua lui David decoratii de aperitive!
Scuzati calitatea pozelor si imaginile dimprejur!
Salata de ciuperci:
Salata de ton:
Salata de boeuf:
Salata de vinete:
Salata de conopida: