Phoenix, la 06 January 2015 - 10:26 AM, a spus:
Intreb si eu cunoscatorii. Ma tenteaza de mult timp un DSLR si acum , cu un ajutor substantial de la Mos Craciun ma pot apropia de el. Stiu sigur ca vreau un Canon, iar la banii disponibili am de ales intre un Canon Eos 600D si 1200D. Pretul e +/- 100 lei , acelasi obiectiv inclus . Pe care l-ati recomanda?
1200D e mai nou, dar 600D e mai bun
EOS 600D e mai bun pentru ca:
- 3,89% mai mult Megapixel
- 2,74% senzor mai mare - cu cît mai mare cu atît mai multa lumina, duce la calitatea mai buna a imaginii
- 9,53% mai putin zgomot de imagine
- 23,33% fotografie în serie mai rapida, utila la sport fotos, miscare
- display miscator/rabatabil..nush cum îi spune
- 2 x calitate mai buna a imaginii - Calitatea imaginii a unui dispozitiv este compus din adîncimea de culoare, gama dinamica si performanta lumina scazuta
- 0,91% adîncime de culoare mai profunda, mai multe nuante pot fi distinse
- focalizarea automata cu detectie de faza este mai rapida decît autofocusul bazat pe contrast, deci video mai clar
- 1.50x densitate mai mare de pixeli, deci afisaj mai fin
- 1,77% interval dinamic mai mare - cu cît intervalul dinamic este mai mare, numarul de valori între întuneric si lumina permite mai multe detalii
- 2,26% rezolutie mai mare
- are AF tracking/urmarire AF, autofocalizarea subiectului în miscare
- are o intrare pentru microfon care permite conectarea de microfoane speciale
- rezolutie de 580 k dots mai înalta la display, faciliteaza revizuirea imaginilor în ecran
- permite setarea manuala a vitezei obturatorului
- si reglarea manuala a expunerii
1200D are gratis app, pentru comunicarea între telefon/tableta si camera... deloc interesant pentru mine. Prefer altele. Dar cum spun mereu, fiecare trebuie sa hotarasca singur ce îi potriveste mai bine.