Caponata ... la cuptor
#1
Postat 15 November 2010 - 01:20 AM
Initial nu ma pregatisem sa fac poze si sa postez reteta asa ca n-am o poza "de grup" cu ingredientele, dar am sa le enumar:
- o vanata
- un dovlecel (zucchini)
- o ceapa
- doi ardei grasi
- doua tije de telina
- o rosie curatata de pielita
- 60 ml ulei de masline
- 30 ml otet balsamic
- o lingura de zahar
- o mana de masline (de data asta n-am avut)
- 1 - 2 linguri de capere
- frunze de patrujel
- sare si piper
Tai legumele cuburi, incercand sa pastrez aceeasi dimensiune si le amestec bine intr-un bol cu uleiul, otetul balsamic, zaharul, sarea si piperul.
Pregatesc o tava mai mare cu hartie de copt si incing cuptorul la 400 F (aproximativ 200 C).
Aranjez legumele in tava si le las in cuptor pentru aproape o ora, amestecand odata cam pe la jumatatea timpului de copt ...
Dupa o ora legumele sunt coapte iar zaharul si otetul balsamic se caramelizeaza usor la suprafata legumelor.
Pun legumele intr-un bol, le amestec cu caperele si frunzele de patrujel tocate.
Et voilà!
Noua ne place mult amestecata cu quinoa fiarta, ca si garnitura la felul principal.
#2
Postat 15 November 2010 - 09:56 AM
Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.
S-a marcat.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 15 November 2010 - 05:11 PM
#5
Postat 16 November 2010 - 09:25 AM
#6
Postat 19 November 2010 - 07:49 PM
Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.
Am acum 2 variante pt legume.
Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase
#7
Postat 20 November 2010 - 03:35 AM
Piscotel, la 15 November 2010 - 09:56 AM, a spus:
Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.
S-a marcat.
Intr-adevar Piscotel, se poate combina si cu orez, cous-cous sau paste. Mie imi place sa le amestec cand sunt inca fierbinti, asa isi "imprumuta" aromele si mancarea e mai savuroasa.
Sa-mi spui daca ai incercat-o si daca v-a placut.
stella, la 15 November 2010 - 03:17 PM, a spus:
Merci Stella . Ideea nu-mi apartine, dar imi face placere s-o impart cu voi.
Carmella, la 15 November 2010 - 05:11 PM, a spus:
Carmella, imi pare bine ca se potriveste cu "dieta" ta. Mi-ar placea sa stiu mai multe despre "disocieri".
Adriana, la 16 November 2010 - 09:25 AM, a spus:
Merci Adriana. Prima data cand am facut reteta si eu m-am gandit ca-si vor lasa apa legumele, dar n-au lasat deloc lichid. Poate ca si temperatura cuptorului conteaza. La 200 C legumele se coc destul de rapid, n-apuca sa se deshidrateze.
milena, la 19 November 2010 - 07:49 PM, a spus:
Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.
Am acum 2 variante pt legume.
Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase
Milena, cu mare placere. Imi pare bine ca v-a placut.
#9
Postat 05 March 2011 - 10:15 PM
Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.
#10
Postat 06 March 2011 - 04:15 AM
uptown girl, la 24 November 2010 - 12:35 PM, a spus:
[/center]
Salmida, la 05 March 2011 - 10:15 PM, a spus:
Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.
UptownG, Salmida, ma bucur ca v-a placut.
Foarte interesante si variantele voastre, s-au notat!
#13
Postat 19 May 2013 - 01:25 AM
Oana S, la 10 April 2013 - 01:34 AM, a spus:
Multumesc pt reteta
Pupici!!
ralesu, la 02 May 2013 - 04:32 AM, a spus:
Merci pt reteta !
Oana, Ralu, sa va fie de bine.
#14
Postat 28 January 2014 - 05:54 PM
Am inlocuit lingura de zahar cu o lingurita de fructoza.
Multumesc mult!
#15
Postat 16 April 2014 - 03:35 PM