Forum Culinar: Caponata ... la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caponata ... la cuptor

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 15 November 2010 - 01:20 AM

M-am uitat sa vad daca mai e vre-un topic despre caponata, dar n-am gasit ... asa ca deschid eu unul cu varianta mea de caponata.
Initial nu ma pregatisem sa fac poze si sa postez reteta asa ca n-am o poza "de grup" cu ingredientele, dar am sa le enumar:
- o vanata
- un dovlecel (zucchini)
- o ceapa
- doi ardei grasi
- doua tije de telina
- o rosie curatata de pielita
- 60 ml ulei de masline
- 30 ml otet balsamic
- o lingura de zahar
- o mana de masline (de data asta n-am avut)
- 1 - 2 linguri de capere
- frunze de patrujel
- sare si piper

Tai legumele cuburi, incercand sa pastrez aceeasi dimensiune si le amestec bine intr-un bol cu uleiul, otetul balsamic, zaharul, sarea si piperul.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-257-128977549121.jpg
Pregatesc o tava mai mare cu hartie de copt si incing cuptorul la 400 F (aproximativ 200 C).
Aranjez legumele in tava si le las in cuptor pentru aproape o ora, amestecand odata cam pe la jumatatea timpului de copt ...
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-257-128977618839.jpg
Dupa o ora legumele sunt coapte iar zaharul si otetul balsamic se caramelizeaza usor la suprafata legumelor.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-257-12897762526.jpg
Pun legumele intr-un bol, le amestec cu caperele si frunzele de patrujel tocate.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-257-128977638425.jpg
Et voilà!
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-257-128977648264.jpg

Noua ne place mult amestecata cu quinoa fiarta, ca si garnitura la felul principal.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 November 2010 - 09:56 AM

Un amestec delicios.
Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.
S-a marcat.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 November 2010 - 03:17 PM

Yammi, ce idee minunata s-o faci la cuptor.

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 November 2010 - 05:11 PM

Arata excelent si imi place mult de tot ca merge pentru disocierile mele in orice combinatie: si ca garnitura la ceva cu carne, si cu orez, cous-cous sau paste in alte meniuri. Faceam si eu niste ratatouille cu aproape aceleasi ingrediente, dar intr-o cratita pe aragaz, se faceau praf acolo, e adevarat ca lasau si un sos delicios, dar astea arata mai elegant :toothy6:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2010 - 09:25 AM

Tre sa fie buna, eu legumele le faceam asa in cuptor dar adaugam un pic de pesmet ca sa absoarba umiditatea.

#6 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 19 November 2010 - 07:49 PM

Adriana, cand fac legume la cuptor asa le fac, dupa reteta ta. Ies super bune. Si un pic off, Adriana fac si reteta ta de caponata cu vinete si dovlecei, scrisa de tine demult de tot, e yammy-yammy...

Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.
Am acum 2 variante pt legume.
Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase :floare:
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#7 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 20 November 2010 - 03:35 AM

Vezi postareaPiscotel, la 15 November 2010 - 09:56 AM, a spus:

Un amestec delicios.
Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.
S-a marcat.Imagine postata


Intr-adevar Piscotel, se poate combina si cu orez, cous-cous sau paste. Mie imi place sa le amestec cand sunt inca fierbinti, asa isi "imprumuta" aromele si mancarea e mai savuroasa.
Sa-mi spui daca ai incercat-o si daca v-a placut.

Vezi postareastella, la 15 November 2010 - 03:17 PM, a spus:

Yammi, ce idee minunata s-o faci la cuptor.


Merci Stella :hug:. Ideea nu-mi apartine, dar imi face placere s-o impart cu voi.

Vezi postareaCarmella, la 15 November 2010 - 05:11 PM, a spus:

Arata excelent si imi place mult de tot ca merge pentru disocierile mele in orice combinatie: si ca garnitura la ceva cu carne, si cu orez, cous-cous sau paste in alte meniuri. Faceam si eu niste ratatouille cu aproape aceleasi ingrediente, dar intr-o cratita pe aragaz, se faceau praf acolo, e adevarat ca lasau si un sos delicios, dar astea arata mai elegant :)

Carmella, imi pare bine ca se potriveste cu "dieta" ta. Mi-ar placea sa stiu mai multe despre "disocieri". :hug:

Vezi postareaAdriana, la 16 November 2010 - 09:25 AM, a spus:

Tre sa fie buna, eu legumele le faceam asa in cuptor dar adaugam un pic de pesmet ca sa absoarba umiditatea.


Merci Adriana. Prima data cand am facut reteta si eu m-am gandit ca-si vor lasa apa legumele, dar n-au lasat deloc lichid. Poate ca si temperatura cuptorului conteaza. La 200 C legumele se coc destul de rapid, n-apuca sa se deshidrateze.


Vezi postareamilena, la 19 November 2010 - 07:49 PM, a spus:

Adriana, cand fac legume la cuptor asa le fac, dupa reteta ta. Ies super bune. Si un pic off, Adriana fac si reteta ta de caponata cu vinete si dovlecei, scrisa de tine demult de tot, e yammy-yammy...

Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.
Am acum 2 variante pt legume.
Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase :hug:


Milena, cu mare placere. Imi pare bine ca v-a placut.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 November 2010 - 12:35 PM

Ria, nu pot decit sa-ti multumesc mult pt. reteta ;) si sa exclam: minunata caponata ! ;)

Imagine postata

Maya, Adriana, faceti-va ca nu vedeti carnita, pleeeease ! :pupic: (cind am facut poza farfuriei, am uitat ca reteta era de la vegane :D )

Imagine postata





#9 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 05 March 2011 - 10:15 PM

Minunata, supergustoasa!! Cu siguranta va mai fi facuta si cu vinete. Multumesc pt reteta, Ria. :rolleyes:

Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12993558507622.jpg



Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12993558590703.jpg


#10 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 06 March 2011 - 04:15 AM

Vezi postareauptown girl, la 24 November 2010 - 12:35 PM, a spus:

Ria, nu pot decit sa-ti multumesc mult pt. reteta :drool: si sa exclam: minunata caponata ! :(
[/center]



Vezi postareaSalmida, la 05 March 2011 - 10:15 PM, a spus:

[font="Comic Sans MS"]Minunata, supergustoasa!! Cu siguranta va mai fi facuta si cu vinete. Multumesc pt reteta, Ria. :huh:

Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.



UptownG, Salmida, ma bucur ca v-a placut.
Foarte interesante si variantele voastre, s-au notat! :hug:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#11 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 April 2013 - 01:34 AM

Foarte buna!!

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1297-13655505029307.jpg

Multumesc pt reteta :hungry:

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#12 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 May 2013 - 04:32 AM

Super buna!
Merci pt reteta :)!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-120-13674619458551.jpg

#13 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 19 May 2013 - 01:25 AM

Vezi postareaOana S, la 10 April 2013 - 01:34 AM, a spus:

Foarte buna!!
Multumesc pt reteta :)
Pupici!!



Vezi postarearalesu, la 02 May 2013 - 04:32 AM, a spus:

Super buna!
Merci pt reteta :D!


Oana, Ralu, sa va fie de bine.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 January 2014 - 05:54 PM

Eu o fac in versiunea monti de ceva timp si nu ti-am multumit niciodata. Rusine sa-mi fie!
Am inlocuit lingura de zahar cu o lingurita de fructoza.
Multumesc mult!

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-133-13909244463762.jpg
Sorina

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 April 2014 - 03:35 PM

E la cuptor o alta tura de caponata. Miroase asa de frumos in casa! :)
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi