Primul meu tort Din ciclul..Asa nu...Asa daaaa!!!
Postat 26 August 2012 - 05:11 PM
Imagini atasate
Postat 02 April 2013 - 01:53 PM
Si detaliu la flori (pentru primii trandafiri facuti vreodata, eu zic ca sunt ok)
Va multumesc pentru ajutor, in special Adrianei pentru reteta de pasta de zahar.
Postat 04 October 2013 - 01:58 PM
Postat 04 October 2013 - 04:01 PM
Postat 25 August 2014 - 10:47 AM
Adevărul e că nici ustensilele amărâte pe care le aveam nu mă ajutau și nici nu am mai încercat altceva până anul acesta în iunie când mi-am comandat duiuri de la Wilton și ăsta e primul tort la care le-am folosit. Mai am ceva de lucrat la trandafiri și la scoici, dar se vede o evoluție, da?
Dacă am văzut că se poate mi-am comandat și câteva decupatoare și coloranți, iar aici sunt primii mei trandafiri din pastă de zahăr. Frunzele le-am făcut din marțipan pentru că mi-era teamă să nu se topească la contactul cu frișca.
Tortul acesta l-am făcut de ziua soțului meu, pe 9 august și cum eram pusă pe fapte mari de Sf. Maria nu m-am lăsat și am făcut un tort - carte (din nou trebuie să-i mulțumesc Lissei pentru explicațiile detaliate), primul (și probabil ultimul) îmbrăcat în pastă de lapte praf. Nu vă spun câte ore mi-a luat să-l îmbrac în pastă că o să ziceți că îmi lipsesc câteva rotițe de la cap, cel puțin soțul meu așa a zis și nu prea pot să-l contrazic!
Și dacă tot mi-au rămas ingrediente, am zis să fac și un tort îmbrăcat în pastă de zahăr ( Adriana ) să văd dacă e la fel de greu ca cu pasta de lapte praf, că atunci clar mă rezum la frișcă. Din fericire a fost mult mai ușor! A fost și prima dată când am folosit royal icing. Tortul trebuia să fie pentru noi, dar s-a ivit ocazia să-l duc cuiva, așa că pe unde mi s-a încrețit pasta am lipit petale de trandafiri și frunze și i-am pus un trandafir deasupra.
Vreu să mulțumesc din suflet tuturor fetelor care ne-au împărtășit din experiența lor - fără ele aș fi rămas la ideea că nu pot orna torturi - și sper să vin și eu peste vreun an - doi cu torturi la care acum doar visez.
Postat 25 August 2014 - 03:02 PM
Postat 08 April 2019 - 06:19 PM
Postat 08 April 2019 - 06:25 PM
Postat 09 April 2019 - 01:05 PM
Ana1, la 08 April 2019 - 06:19 PM, a spus:
Succes Ana, tinem pumnii!
Bine ai venit pe forum!
Postat 09 April 2019 - 10:10 PM
Tort de ciocolata, puternic (!). Fi-mea a vrut o felie mare si n-a putut-o da gata de cat de puternica era.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 09 April 2019 - 10:12 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 09 April 2019 - 11:22 PM
dragos, la 09 April 2019 - 10:10 PM, a spus:
zece.jpg
Tort de ciocolata, puternic (!). Fi-mea a vrut o felie mare si n-a putut-o da gata de cat de puternica era.
Bravo, tati de chiftea! nu cunosc multi tati sa se ocupe cu asa ceva! (taica-meu a fost unul din aia de facea de toate, de la mancare, la reparat motoare si cusut goblenuri...)
Tortul ca tortul, da' si blidu' si stergaru' !