Forum Culinar: Primul meu tort - Forum Culinar

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Primul meu tort Din ciclul..Asa nu...Asa daaaa!!!

#81 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 November 2010 - 10:52 PM

Vezi postareaRamo, la 22 November 2010 - 07:19 PM, a spus:

Primul a fost un dobos care s-a dorit a fi rochita.

Vezi postareaLuminis, la 22 November 2010 - 10:03 PM, a spus:

Primul am crezut la inceput ca este un fluture,

=)) =)) =))

eu am crezut ca-i o canapea/jiltz/fotoliu. =)) il vedeam 3D.

Ramo =)) , sa ma ierti, eu chiar n-am dreptul sa vorbesc la faza cu ornatul torturilor, da' ma amuza prea tare topicu' asta! buna idee!

#82 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 23 November 2010 - 08:27 AM

Vezi postareamoatza, la 22 November 2010 - 10:52 PM, a spus:

Primul a fost un dobos care s-a dorit a fi rochita.

Vezi postareaLuminis, la 22 November 2010 - 10:03 PM, a spus:

Primul am crezut la inceput ca este un fluture,

=)) =)) =))

eu am crezut ca-i o canapea/jiltz/fotoliu. :D il vedeam 3D.

Ramo :D , sa ma ierti, eu chiar n-am dreptul sa vorbesc la faza cu ornatul torturilor, da' ma amuza prea tare topicu' asta! buna idee!

Acuma ca zici, mai ales cu dunga aia ce "evidentiaza" talia chiar seamana cu un fotoliu 3D :D are si "manere" solide (cotiere) Sincer mi drag si mie sa intru pe topicul asta, de cand exista tot aci is, pe la torturi am dat mai rar, inca ma minunez de piscina lui Oti =)) =))
Otilia draga :D Tu stii ca eu te iubesc,nu? :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#83 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 23 November 2010 - 10:14 AM

:hug:

Vezi postareaLivia, la 22 November 2010 - 07:09 PM, a spus:

Va arat si eu cu ce-am inceput, defapt nu sunt chiar primele torturi, dar sunt primele torturi "ornate" :tongue3:
Livia mergi chiar bine bine,ghiveciul e dragute mult mai bine decat la mine! chiar ti-am mai admirat torturile acelea aniversare,sunt frumoase si rosul acela e teribil.eu nu am reusit sa fac asa un rosu la ultimul meu torta iesit mai mult ciclame.tie cum ti-a iesit?

Ei da, dupa sapaturi in alt computer, am gasit si eu niste poze ... si nu, nu sunt preimele, dar cred ca merita "apreciate" aici
Primul a fost un dobos care s-a dorit a fi rochita. Obligatoriu trebuia ornata cu zahar ars si crema de ciocolata.
[iar al doilea este chiar printre Sa va mai zic cat de madra eram eu de "ghivecele" mele?(erau 2) daca m-ar fi intrebat cineva atunci as fi zis ca nici unu real nu are o "forma" mai perfecta :hug:

ramo nu te mai plange scumpici ca nu ai de ce!Mie ,sincer,"rochita "chiar mi-a placut!Bineinteles ca nu mi-am dat seama ce reprezinta dar cui ii pasa? =)) Zi si tu ca a fost o sculptura abstracta si gata!Pe bune,mi-a placut prezentarea si aspectul curat dar ia zi si la maica cum zici tu ca ai facut ornarea cu zahar ars ca nu am mai vazut?!pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#84 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 23 November 2010 - 11:11 AM

super topicul!Gabi,bravo! :tongue3:
acum nu mi-s "toti boii acasa",cum se zice,dar o sa revin cu primul meu tort,il am salvat pe undeva,prin calculator.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#85 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 23 November 2010 - 11:15 AM

Vezi postareaMIMI, la 23 November 2010 - 11:11 AM, a spus:

super topicul!Gabi,bravo! :tongue3:
acum nu mi-s "toti boii acasa",cum se zice,dar o sa revin cu primul meu tort,il am salvat pe undeva,prin calculator.

Saru'mana!Hai ,te asteptam cu primele creatii,si "sa-ti vina boii acasa cat mai repede"! :hug:

#86 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 November 2010 - 12:53 PM

Vezi postareagabrenia, la 22 November 2010 - 01:14 PM, a spus:

?Sa te mai gandesti cum ar trebui nominalizate si votate torturile despre care trebuie expuse acolo

Eu m-am gandit ca unul din criterii sa fie acuratetea tortului in ansamblu...si a detaliilor in particular..
Apoi un criteriu fff important..dupa parerea mea...tipul de tehnica folosit in decoratie...
Ar mai fi originalitatea...deci tema...
Apoi decoratiile impartite in doua categorii: flori si celelalte...si criteriul ar fi cat de mult se aproprie de realitate prin executie (flori, figurine de toate felurile)
Ce ziceti cand il deschidem?

Natasha
hai draguta te astept cu topicul lunii...ca topicul anului e chiar cel de fata...:hug: :tongue3:
L-as deschide eu...dar nu se cade...ideea iti apartine :hug:

#87 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 23 November 2010 - 01:31 PM

Vezi postareadora, la 23 November 2010 - 12:53 PM, a spus:

?Sa te mai gandesti cum ar trebui nominalizate si votate torturile despre care trebuie expuse acolo

Eu m-am gandit ca unul din criterii sa fie acuratetea tortului in ansamblu...si a detaliilor in particular..
Apoi un criteriu fff important..dupa parerea mea...tipul de tehnica folosit in decoratie...
Apoi decoratiile impartite in doua categorii: flori si celelalte...si criteriul ar fi cat de mult se aproprie de realitate prin executie (flori, figurine de toate felurile)

Natasha
hai draguta te astept cu topicul lunii...ca topicul anului e chiar cel de fata...=)) :hug:
L-as deschide eu...dar nu se cade...ideea iti apartine :hug:

noi astea mai nepricepute stam si jurizam , da? ca pe topicul ala vor fi doar vreo 4-5 fete , hai 6-7 , sau punem toate torturi acolo , daca ni se par fromoase? haideti cu regula ca sa stim si noi . :tongue3:

#88 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 November 2010 - 02:56 PM

Vezi postareadora, la 23 November 2010 - 12:53 PM, a spus:

Natasha
hai draguta te astept cu topicul lunii...ca topicul anului e chiar cel de fata...:P :P
L-as deschide eu...dar nu se cade...ideea iti apartine :P

Dora bune ideile tale dar totusi mi se par prea riguroase :P
chiar ca am avea doua torturi sau daca se inscrie Ben pe forum :P
sa ne ajute la o asa colectie
glumesc desigur
Eu ma gindeam ca este de ajuns sa fie bineinteles ingrijit,un tort drept nu orice strimbatura,acoperit frumos cu pasta,desigur cum zici si tu decoratiile deci sa placa ochiului
acum astai doar parerea mea
alte pareri?
eu o sa-l deschid si vedem noi ce si cum
dar dorinta mea era nu numai pozele voastre recente deci si pozele
care au ramas dincolo daca se poate si se incadreaza(stiu eu multe)

#89 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 November 2010 - 02:57 PM

[quote name='dani_ela' date='23 November 2010 - 01:31 PM'

noi astea mai nepricepute stam si jurizam , da? ca pe topicul ala vor fi doar vreo 4-5 fete , hai 6-7 , sau punem toate torturi acolo , daca ni se par fromoase? haideti cu regula ca sa stim si noi . :P
[/quote]
despre care noi vorbesti?sau glumesti :P

#90 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 23 November 2010 - 03:46 PM

Vezi postareaRamo, la 23 November 2010 - 08:27 AM, a spus:

Sincer mi drag si mie sa intru pe topicul asta, de cand exista tot aci is, pe la torturi am dat mai rar, inca ma minunez de piscina lui Oti :P :P

Asa deci. Bine ca nu zici nimic de trandafir :P
V-am spus ca aici eu sunt nr 1 :P Vreau si un premiu! :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#91 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 November 2010 - 08:31 PM

Natasha mie criteriile propuse de mine mi se par foarte...dar foarte pertinente...
Si pot veni cu torturi acolo toate fetele care se incadreaza macar la unul din criterii...sau a caror torturi sunt frumoase, demne de o colectie...
Fiindca tot se vor aduna intr-o expozitie eu zic ca torturile expuse sa se supuna unor criterii...si tehnicile folosite (explicate de cele care le vor folosi) vor putea avea o contributie constructiva...parerea mea...
In fine...eu urmaresc cu interes orice initiativa... :pupic:

#92 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 23 November 2010 - 09:08 PM

Vezi postareagabrenia, la 23 November 2010 - 10:14 AM, a spus:

Livia mergi chiar bine bine,ghiveciul e dragute mult mai bine decat la mine! chiar ti-am mai admirat torturile acelea aniversare,sunt frumoase si rosul acela e teribil.eu nu am reusit sa fac asa un rosu la ultimul meu torta iesit mai mult ciclame.tie cum ti-a iesit?

Gabrenia sincer nici eu nu stiu foarte bine, am folosit coloranti romanesti, combinat colorant lichid rosu si ceva colorant alimentar la pliculet, l-am luat din Metro.
As vrea sa-mi mai iasa culoarea asta, dar nu garantez...

#93 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 23 November 2010 - 09:51 PM

Vezi postareaLivia, la 23 November 2010 - 09:08 PM, a spus:

Gabrenia sincer nici eu nu stiu foarte bine, am folosit coloranti romanesti, combinat colorant lichid rosu si ceva colorant alimentar la pliculet, l-am luat din Metro.
As vrea sa-mi mai iasa culoarea asta, dar nu garantez...

lavinia multumesc si eu tot lichid romanesc am folosit la inceput apoi am mai adaugat doua nuante de rosu de la wilton dar nu mi-a iesit asa de frumos.trebuie sa ma duc si eu pe la metro sa vad acei coloranti,multumesc!

#94 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 23 November 2010 - 10:53 PM

Chiar aveam nevoie sa ma destind putin in seara asta, am ras de una singura in fata calculatorului. Tare bun de vizitat topicul asta cand mai dau rateu cu cate un tort, asa am si eu motiv sa le pozez, ca sa le expun aici :pupic:
Gloxinia, imi aduc aminte de tortul tau cu piscina de pe site-ul celalalt. Sa stii ca atunci chiar mi se parea reusit :D . Acum ca stiu ce poti sa faci,
Vrabiuta, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce ai trecut cand ai dat tortul tau clientului. Aaa, si mi-am intrebat fetita ce animal e ala si dupa ceva gandire a spus ham-ham (catel). Dar sa stii ca a fost incantata de el, ca tot cerea sa mai vada catelul =)) .

Si acum ca am ras destul sa ma fac si eu de rusine cu vreo doua torturi (ar fi ele mai multe, dar nu vreau sa fac impresie chiar proasta).

Asta e prima mea tentativa de a imbraca un tort in pasta. Si nu orice tort, ci unul in forma de carte. Si nu m-am bagat la unul mic, ci de vreo 3 kile (habar nu am cum am reusit sa-l fac asa mare). Si bineinteles ca nu puteam alege sa-l imbrac in pdz cum facea toata lumea ca mi-a fost frica, asa ca am ales....pasta de lapte praf (si ce daca zicea Lissa si alte fete ca se lucreaza ceva mai greu si se intareste repede), eu ma descurc =))
Asa ca mi-am trimis barbatul si fetita de acasa si m-am apucat de ornat. Dupa vreo 2 ore in care am facut vreo 2 portii de pasta, era lapte praf prin toata bucataria si sotul ma suna si imi spunea ca trebuie sa vina acasa ca ii este somn copilului, cam asta este ce mi-a iesit =)) . Din lateral nu am poza ca sa nu ma demoralizez complet si sa nu va dau cosmaruri in noaptea asta

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-494-129054469966.jpg

Tortul s-a vrut un cadou pentru o nepoata care terminase primul an la medicina. Oricum ea a fost incantata =)) (sau poate a fost doar politicoasa :) ) iar gustul a compensat zic eu aspectul.

Si acum primul tort facut la comanda, imbracat si ornat in pdz, la alegerea mea (clienta ceruse un tort simplu, facut in casa, dar eu am vrut sa o dau pe spate). Pasta am intins-o muuult prea subtire, se vedea blatul prin ea, colturile bineinteles ca au avut cute iar acolo unde am mai trintit floricele, volanase si frunze, bineinteles ca era pasta rupta. Atunci nu imi venea sa dau tortul si mi-am spus ca ar fi cazul sa ma rezum la a face torturi pentru familia apropiata.
Spre marea mea mirare clienta a fost multumita (din fericire nu cred ca a vazut vreodata vreun tort facut de voi) si mi-a lasat si vreo 20 lei peste cat cerusem (imi acopeream ingredientele ca mi-era jena sa cer bani si pentru decor :pupic:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-494-129054524778.jpg

Si acum sa va arat si 2 torturi de care sunt eu mandra:

Pentru finuta mea si pentru un baietel care a implinit un an(ignorati va rog decorul, am facut poza in mare graba, era clientul la usa)
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-494-129054550032.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-494-129054558471.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#95 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 24 November 2010 - 11:45 AM

Si daca vreti sa va ma amuzati si pe seama altora, uitati-va si aici : http://cakewrecks.bl...bel/Oh-So-Ugly.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#96 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 November 2010 - 12:21 PM

Topicul asta e bestial.Felicitari pentru idee :pupic:
Eu nu prea intru la torturi ca nu am de ce,am tot incercat si eu sa fac cate un toirt,crezand ca am talent,adica,convinsa fiind ca am si eu talent :D

Pun pariu ca va iau locul vrabiuta si gloxi daca postez eu torturile mele;eu am mai multe ca la mine toate sunt primele ;)
Mi-ati dat de lucru pt astazi si maine sa caut poze.Stati aproape ca va dau curand motiv de ras
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#97 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2010 - 07:00 PM

Livia,Tango pai primele voaste torturi sint :floare:
nu aveti voi ce arata aici :hungry:
Ramo chiar as vrea sa am un ghiveci real modelul ala(primu)e interesant rau(oare exista?) :D

#98 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 15 December 2010 - 10:01 AM

Vezi postareapetunie, la 24 November 2010 - 12:21 PM, a spus:

Topicul asta e bestial.Felicitari pentru idee :pupic:
Eu nu prea intru la torturi ca nu am de ce,am tot incercat si eu sa fac cate un toirt,crezand ca am talent,adica,convinsa fiind ca am si eu talent =))

Pun pariu ca va iau locul vrabiuta si gloxi daca postez eu torturile mele;eu am mai multe ca la mine toate sunt primele =))
Mi-ati dat de lucru pt astazi si maine sa caut poze.Stati aproape ca va dau curand motiv de ras

Petu te asteptam cu torturile!!!! Nu de alta dar ne-ai promis o sendinta de ...ras!!! Imagine postata

#99 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 17 December 2010 - 11:03 PM

haideti fetele,ce ne mai aratati?

#100 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 18 December 2010 - 09:44 AM

Iaca si "minunea" mea,da' sa nu radeti prea tare

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12926581816528.jpg

Asta vorbind de frisca!o sa-l caut si pe primul cu pasta.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic