Tea and fruit -retete si discutii despre ceaiuri în toate variantele
Postat 11 August 2015 - 07:25 AM
Am văzut o chestie care merită atenție, cuburi de pepene roșu congelate, ca niște cuburi de gheață, apoi puse prin citronade sau alte băuturi răcoritoare.
Postat 11 August 2015 - 01:11 PM
Carmella, la 11 August 2015 - 07:25 AM, a spus:
Am văzut o chestie care merită atenție, cuburi de pepene roșu congelate, ca niște cuburi de gheață, apoi puse prin citronade sau alte băuturi răcoritoare.
Faina idee, cum imi pica sub labuta un pepene rosu incerc. Problema e ca aici sunt lubenite enorme pe care nu le pot cumpara pentru ca nici nu intra in frigider nici nu le maninca nimenea in asemenea cantitate, tre sa gasesc un magazin (aprozar) care le vinde felii.
Si pot incerca direct cu sucul ca asa e sigur ca se amesteca cu restul lichidelor.
Postat 11 August 2015 - 01:12 PM
Postat 24 July 2016 - 01:35 PM
Si pentru ca am cuburi de pepene in frigider pe lista cu jdemii de lucruri pe care o am de facut azi mai pun si bilute din pepene de congelat
Postat 24 July 2016 - 11:42 PM
Voilà, au luat drumul congelatorului, plecind eu de la bucati pina la urma au fost jumatati de bilute, da' e bine si asa, data viitoare tre' sa-mi aduc aminte din timp sa le fac, adica inainte de a taia pepenele in bucatele

Imagini atasate
Postat 24 March 2019 - 09:24 PM
cel mai bun "ceai", este de origina asiatica, l-am baut prima oara la un restaurant japonez
cantitati pentru aprox 700 ml de ceai, nu faceti mai putin ca e asa de bun ca o sa va para rau ca nu ati facut mai mult
3 "bețe" de scorțișoara, mai solide, cam 15 cm lungime/1 cm diametru, intregi sau rupte sa incapa in oala/ibric
1 lingura de ginger ras
3-4 linguri de miere/zahar, modelul original e foarte dulce
se fierbe scortisoara in apa 15 minute de cand da in clocot
fiertura se pune peste ginger si miere
se bea

PS NU se pune lamaie, ala e alt ceai
cantitati pentru aprox 700 ml de ceai, nu faceti mai putin ca e asa de bun ca o sa va para rau ca nu ati facut mai mult
3 "bețe" de scorțișoara, mai solide, cam 15 cm lungime/1 cm diametru, intregi sau rupte sa incapa in oala/ibric
1 lingura de ginger ras
se bea

Postat 25 March 2019 - 12:51 PM
Dexter, la 24 March 2019 - 09:24 PM, a spus:
cel mai bun "ceai", este de origina asiatica, l-am baut prima oara la un restaurant japonez
1 lingura de ginger ras
se bea
IMG_5327.JPG
1 lingura de ginger ras
se bea

Chiar m-au facut curioasa sa incerc combinatia!