sissi, la 18 December 2010 - 09:30 AM, a spus:
Buna dimineata!
Dulceata asta de usturoi arata intr-un mare fel
Ati pus reteta pe aici pe undeva?
Naţ !
A fost un experiment - reusit dupa gusturile mele
- preparat in cantitati mici.
Am fiert un sirop gros de zahar cu ceva suc de lamaie, si foarte putina apa, l-am colorat cu un pic de curry, l-am iutit cu Tabasco si i-am dat si o cam o jumatate de lingurita de sare.
Usturelul curatat l-am feliat - cam 4 mm grosime - si cand siropul a fost bine legat, l-am scapat in craticioara, dupa un minut am stins focul si am pus dulceata in borcan.
Eram curios daca se fleşcaie şi nu se mai intelege nimic din el dupa cum se intampla cu cel din supa sau din friptura.
Dupa doua luni am desfacut borcanul si am gustat. Dupa cum se vede si in poza si-a pastrat integritatea dar - ceea ce nu se vede - si-a pierdut agresivitatea odoranta, aroma fiind pastelata si doar usor insinuanta.
Cand imi aduc aminte servesc dulceata langa fripturi si carnuri gratarite. Sau daca imi cad privirile pe borcanas cand sunt in camara, ma duc in bucatarie dupa o lingurita