Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2390 Pagini +
  • « Prima
  • 2334
  • 2335
  • 2336
  • 2337
  • 2338
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#46701 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,637
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 March 2021 - 06:38 AM

Vezi postareaadi_edi, la 13 March 2021 - 06:26 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 12 March 2021 - 05:03 PM, a spus:

Adi, fondurile de care ti-au spus tie se refera la sistemul de asigurari de sanatate de stat. Acolo se termina sumele alocate intr-o luna. Nu stiu cum e in alte orase, dar aici sunt laboratoare/clinici private unde poti sa faci orice investigatii contra cost. Dar poate costa destul de mult.

---------Da, sunt o gramada de laboratoare private, costa vreo 300 de lei. Oare se pot deconta mai tarziu la CAS?
Am vrut sa zic sa faca si sa plateasca la laboratorul asta care lucreaza cu CAS si sa deconteze cand or fi fonduri, daca asa merge treaba?

Vezi postareadragos, la 12 March 2021 - 10:16 PM, a spus:

Sistemul de asigurari medicale din Romania, cel de la stat, acopera toate cheltuielile medicale care intra in ce spun ei ca acopeta polita de asigurare. Asta insemnand polita de baza sau, daca este cazul, si chestiile suplimentare care au fost alese spre a fi asigurate. Asazisa asigurare suplimentara.

Firmele de asigurari private ofera si ele fel de fel, inclusiv asigurare suplimentara pentru mai stiu eu ce. Dar au niste preturi de mori.

Daca ai asigurare "la stat", nu exista sa spuna cineva ca "nu avem fonduri". Iar cine spune asta este un idiot. Mai mult, asigurarea la stat ofera si acoperire pentru cheltuieli medicale in strainatate. Si ti se da un card european pentru asta. Asa am si eu. Si daca, in strainatate, ai o urgenta, asigurarea acopera si cheltuiala asta.

Adi, fondurile de care ti-au spus tie se refera la sistemul de asigurari de sanatate de stat. Acolo se termina sumele alocate intr-o luna.

Nu exista asa ceva. Si cine spune altfel habar nu are.

---------Se pare ca si altora din alte judete/localitati li s-a spus acelasi lucru. Probabil ce spui tu e in teorie, dar cand e de pus in aplicare nu este cu ce... Sau chiar sunt functionari idioti, cum zici, sau te pomenesti ca asteapta "ceva" de la pacienti. Deocamdata am trimis un email la laborator, va zic daca imi raspund. Ce altceva pot face?

Adriana, crezi ca ar trebui sa ne mutam in alta parte cu discutia :) ?

#46702 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 13 March 2021 - 06:48 PM

In sfarsit a venit si la noi primavara, daca te iei dupa ghiocei. Imi place ca ii vad din casa . geaDar acum cateva zile au fost 19 grade, azi maximum 2, cu minus noaptea, brrr...
Frumoasa povestea cu mucenicii, Laponel :) .

Fisiere atasate

#46703 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,855
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 March 2021 - 08:03 AM

Neatza!

Fisiere atasate

#46704 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 March 2021 - 09:22 AM

Buna dimi.

Fisier atasat  IMG-20210314-WA0002.jpg (84.92K)
Number of downloads: 0

#46705 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 14 March 2021 - 12:06 PM

Cafea avem, flori avem, toate motivele sa incepem ziua cu un zambet :) ! atata ca la noi s-a trecut la ora de vara deja :) ...
Maica-mea e programata azi la prima tura de vaccin.
S-a inceput si la noi vaccinarea faza a 2a, tot cu "sughituri" din partea autoritatilor...

#46706 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 15 March 2021 - 11:00 AM

Adi, fondurile de care ti-au spus tie se refera la sistemul de asigurari de sanatate de stat. Acolo se termina sumele alocate intr-o luna. Nu stiu cum e in alte orase, dar aici sunt laboratoare/clinici private unde poti sa faci orice investigatii contra cost. Dar poate costa destul de mult.

Da, sunt o gramada de laboratoare private, costa vreo 300 de lei. Oare se pot deconta mai tarziu la CAS?

Sistemul de asigurari medicale din Romania, cel de la stat, acopera toate cheltuielile medicale care intra in ce spun ei ca acopeta polita de asigurare. Asta insemnand polita de baza sau, daca este cazul, si chestiile suplimentare care au fost alese spre a fi asigurate. Asazisa asigurare suplimentara.

Firmele de asigurari private ofera si ele fel de fel, inclusiv asigurare suplimentara pentru mai stiu eu ce. Dar au niste preturi de mori.

Daca ai asigurare "la stat", nu exista sa spuna cineva ca "nu avem fonduri". Iar cine spune asta este un idiot. Mai mult, asigurarea la stat ofera si acoperire pentru cheltuieli medicale in strainatate. Si ti se da un card european pentru asta. Asa am si eu. Si daca, in strainatate, ai o urgenta, asigurarea acopera si cheltuiala asta.

Adi, fondurile de care ti-au spus tie se refera la sistemul de asigurari de sanatate de stat. Acolo se termina sumele alocate intr-o luna.

Se pare ca si altora din alte judete/localitati li s-a spus acelasi lucru. Deocamdata am trimis un email la laborator, va zic daca imi raspund. Ce altceva pot face?

Am primit raspuns si e cum zice Boni:

programarea pacientilor pentru analize decontate de CJAS Hunedoara se face in limita fondurilor alocate pentru fiecare laborator in parte.In acest moment pentru luna martie aceste fonduri sunt epuizate pentru laboratorul nostru.Singura analiza care se poate efectua gratuit, fara sa existe o limitare, este hemoglobina glicozilata,analiza care este cuprinsa intr-un program national.Astfel,pacientii sunt trecuti pe liste de asteptare si vor fi anuntati in momentul cand vom avea fonduri disponibile,cel mai devreme in luna aprilie.Eventual puteti incerca la alte laboratoare,chiar si cele ale spitalelor, poate mai au fonduri disponibile.

#46707 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2021 - 11:39 AM

pentru mine poate sta si aici, oricum se vorbeste despre orice, daca si pentru voi e ok :)

#46708 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 15 March 2021 - 12:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2021 - 11:39 AM, a spus:

Adriana, crezi ca ar trebui sa ne mutam in alta parte cu discutia :floare: ?

pentru mine poate sta si aici, oricum se vorbeste despre orice, daca si pentru voi e ok ;)

sigur ;)

#46709 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 March 2021 - 11:11 AM

Cum stam cu chefometrul azi, fetelor?

Aici zapada nu-i, dar vine iar inghetul. Si, chiar si asa, a inceput sezonul alergenilor agresivi (incepand cu mesteacanu si ne(mai)terminand... Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46710 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,754
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 March 2021 - 11:25 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 March 2021 - 11:11 AM, a spus:

Eu stau surprinzator de bine, desi e o vreme bleah. Ninge/ploua de la inceputul saptamanii, deja s-a inundat valea pe unde veneam cu bicicleta (nu acum) la birou.
Dar bem o cafeluta si viata e frumoasa, ceea ce va doresc tuturor Imagine postata
Imagine postata

#46711 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 19 March 2021 - 03:59 AM

Nici eu nu stiu ce s-a intamplat, dupa ce ieri am avut o zi de leneveala, de ma tot mutam de pe o canapea pe alta, si abia-abia mi-am facut vant sa ies un pic la plimbare, azi zici ca am intrat in priza. Am reusit sa rezist fara cafea suplimentara pana la ora asta, un adevarat record :floare: .
Inca avem ghiocei ;) .

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 19 March 2021 - 04:00 AM

#46712 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 19 March 2021 - 07:28 AM

Neatza, la mine e sub zero! Probabil si din cauza ca mamei i-am anulat vaccinul din cauza unei infecție urinare care a recidivat, iar acum nu am gasit loc sa o reprogramam, este pe o listă de așteptare. Iarna asta m-au terminat plimbările cu mama la doctori.

#46713 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2021 - 10:10 AM

Buna dimineata , fetelor! Eu cu cheful sunt pe la subsol...mai ales si din cauza medicamentelor. Pentru o operatiune banala, casnica am senzatia ca am nevoie de doua zile...
Si as manca o tona de din astea...
Fisier atasat  ffd3d24843338f11ffa79b2383157955.jpg (33.24K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46714 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214

Postat 20 March 2021 - 10:08 AM

Din pacate traiesc in Romania. Si mai din pacate trebuie sa fac analize periodic. In peste 20 de ani NICIODATA nu am reusit sa le fac la un laborator de stat desi aveam trimitere. Intotdeauna sumele alocate se terminau in primele zile ale lunii, exista lista de asteptare care ma arunca peste 3-4 luni, cel putin, iar, in cazul meu, punctual - << Reactivii sunt foarte scumpi, fondurile alocate pentru ei sunt mici iar cei care au nevoie de analize de tipul asta sunt din ce in ce mai multi.<<

#46715 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 24 March 2021 - 04:30 AM

Vad ca n-a mai dat nimeni nimic de cateva zile, hai ca vin eu cu o cafeluta si prajitura cu pepene galben :) .

Fisiere atasate

#46716 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 March 2021 - 12:49 PM

Hello, hello si Happy Friday!

Nu am mai dat de multisor pe aici, tot am fost incarcata la lucru si nu am apucat sa stau si eu picior peste picior la o cafea. Acasa iarasi nu apuc sa scriu dar mai trag cu ochiul.A inceput a se face primavara si pe la mine si am inceput a iesi pe la parcuri dupa ce iau copilul de la scoala.

Noutatea cea mai noua e ca am reusit sa fac prima doza de vaccin si parca incep sa vad luminita.
Acum toata lumea in jurul meu se vaccineaza. Stiu ca inca trebuie sa respectam regulile de protectie si distantare sociala, dar zau ca ma simt un pic mai bine..

Va pup si va doresc un weekend cat mai placut!

Fisier atasat  hello!.png (291.53K)

#46717 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 26 March 2021 - 02:29 PM

Hello, hello! La noi se aplica noile reguli de restrictie, mie ciuda ca am anulat mamii vaccinul. Noi inca lucram doar 4 ore si se simte tare la buget. Avem deja un an de cand lucram cu program/salariu redus. Merge totusi o cafea sa ne mai ridice moralul!

Fisiere atasate

#46718 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 27 March 2021 - 12:20 PM

Wowy, sunteti niste frumosi :) ! va invidiez pentru plaja cu nisip!
La noi se pot vaccina la farmacii, cu AstraZeneca, persoanele de peste 60 de ani, am primit insa un email de la farmacia unde ne-am inscris, cu un formular cu intrebari suplimentare despre starea de sanatate si locul de munca, sa vedem... Eu tare as vrea sa se poata vaccina sotul inainte sa mearga inapoi la serviciu, nu are varsta dar poate il programeaza pe alte criterii, daca or mai ramane doze.

#46719 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 27 March 2021 - 10:52 PM

Lucrarile de renovare de acasa au mai avansat. Nu atat de repede pe cat am sperat dar au avansat binisor. Cand va fi gata, va pun poze sa vedeti cum a iesit :)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#46720 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2021 - 11:45 PM

spor si succes si noroc
mie mi-e groaza cind e vorba de santier in casa
ca stii cind incepi dar nu stii cind termini :)

Arata acest topic

• 2390 Pagini +
  • « Prima
  • 2334
  • 2335
  • 2336
  • 2337
  • 2338
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

36 useri citesc topicul