Cel mai bun lucru este că voi sînteți întregi, restul se refac toate. M-am gîndit mereu că primul lucru pe care trebuie să-l facă cineva în situația asta este să lase tot și să aibă grijă de el și de ceilalți oameni, lucrurile, indiferent cît de valoroase sau indispensabile par (gen acte) nu contează sau contează prea puțin. Asta mi s-a confirmat și după un caz zguduitor care a avut loc în Constanța cu aproximativ 2 luni în urmă, cînd o femeie care tocmai plecase împreună cu soțul din apartamentul lor în care izbucnise un incendiu s-a întors să își ia laptopul. Unii zic că acolo avea poze cu fiul ei decedat cu o lună înainte, alții zic că avea date contabile ale firmelor cărora le ținea contabilitatea. A intrat și nu a mai ieșit, s-a agățat de balcon și a căzut și ea de la etajul 6, după ce îi căzuse și valorosul laptop
deci siguranța oamenilor mi se pare cea mai importantă. Cu uitatul pe aragaz au pățit-o și ai mei, a făcut maică-mea cartofi prăjiți și a pus deasupra cîteva copane să stea calde, apoi a plecat cu taică-miu să ne ia pe mine și pe soră-mea de la cenaclu (Flacăra)
acolo nu se termina niciodată cînd trebuia să se termine, așa că au mai stat și ei undeva să vadă show-ul pe care îl făcea Păunescu pe stadion, (fără legătură, dar cred că a fost printre ultimele manifestări ale cenaclului), pînă s-a ieșit și ne-am reunit toată familia a durat cîteva ore. Cînd am ajuns acasă și a deschis mama ușa, a ieșit un nor de fum gri, gros. Abia atunci și-a dat seama că a uitat să oprească și focul aprins sub tigaie. Au lăsat să iasă cît fum a avut de ieșit, apoi a intrat tata cu o cîrpă udă în cap să vadă ce s-a întîmplat. Nu luase foc nimic, dar se carbonizase ce era în tigaie. A durat luni de zile mirosul de ars în casă, definitiv a ieșit doar după ce au zugrăvit toată casa. Tigaia în care se întîmplase chestiunea a scăpat nevătămată, a mai folosit-o mama pînă în urmă cu 5-6 ani, era făcută din tablă, o aduseseră cu ei bunicii cînd au venit din Basarabia.
A mai fost un episod dup-aia în care era să dau eu foc la casă cu ceară de epilat, dar au ajuns ai mei la fix acasă să nu se producă o nenorocire și mai mare, asta după ce totuși mi-am făcut o arsură mare și profundă după care am semne și acum pe piciorul drept, arsură care s-a vindecat după cam jumătate de an