Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2390 Pagini +
  • « Prima
  • 2376
  • 2377
  • 2378
  • 2379
  • 2380
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#47541 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,274
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2023 - 10:12 PM

Dexter, am pus aici
https://www.artaculi...5329-cassoeula/

#47542 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2023 - 11:10 PM

multumesc mult, ma duc sa ma instruiesc Imagine postata

cred ca avem de mincat niste torturi dar sarbatoritii lipsesc la apel. Geany, unde esti, vino sa te tragem de urechi de ziua matale. Oara nu asa se facea, erai tras de urechi ca sa cresti mare?

Pe cine am mai sarit? Urechile la vedere va rog! Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

#47543 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2023 - 11:47 PM

Ha ha ha ! Draga Dex',merci mult de urare! :hug: la fel iti urez si dumitale ...cu trasul de urechi nu eram obisnuita ,dar a luat sorica mea obceiul asta de cand s-a maritat cu cumnatelu' (sincer nu-mi prea place :toothy9; ...obiceiul,nu cumnatelu' =)) )

Buna la toate lumile'!

De sarbatorit am sarbatorit la o terasa cu mici, bere, pizza si alte alcolice si non alcolice (pana si domnul Geany s-a dedat la o cuba libre :71: ) tort cumparat de la cofetarie ,asa ca eu nu am facut nika',decat act de prezenta :toothy6: ,am fost doar noi mami',matusica si vara-mea( ca restul sunt plecati ,care incotro.Anglia,Italia,la vara vor veni in vacanta acasa),cadoaie,am primit ce-mi place mie cel mai mult ...Bani :headbang: ... =)) (eu sunt o fire mai practica de felul meu,iar in materie de cadouri sunt si greu de multumit, asa ca ai mei s-au lasat pagubasi demult ) am mai primit totusi trandafiri,parfum,bobo' ferrero rocher preferatele mele si cioco' amaruie,spumant roze ...mai am un cadou pe drum ,e prima oara cand domnul Geany comanda de pe Amazon.mi-a comandat un gratar electric ,hunii mei sunt mari carnivori,si ziua mea pica tocmai bine taman in zi de salar,si in sf. luna asta veni cu o marire f. consistenta ,''doamne ajuta'' :notworthy: ... =))

Imi cer mii de scuze ,dura o eternitate sa scriu mesajul asta ca ma tot intrerupea telefonul...

In rest noi suntem bine...atat de bine cat se poate fi pe vremurile astea ..va pupez si va imbratisez cu drag,va urez tot binele din lume ,si scuze daca sunt greseli dar zau ca am scris mesajul asta doar pe bucatele :toothy6:

#47544 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2023 - 09:23 PM

Nu uitati https://www.hotnews....est-weekend.htm :71:

#47545 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2023 - 09:50 PM

Azi am dus baietii la tuns ,am mers iar la terasa la o bere ,un suc si hamburgeri ( ca asta au avut ei pofta),ca a fost tare cald si frumos azi la noi,de saptamana viitoare cica vine iar frigul.S-au si inoit inainte de paste cu geci de primavara mai subtirele si adidasi noi ,eu,(o sa radeti de numa' de mine daca va spun), m-am uitat iar dupa un car de ani la lantul amintirilor si la Vandana ,am bocit iar de mi-au iesit ochii din cap ca la melc =)) =)) oare cine m-o fi pus?!
Tata iar a fos rau,acum e mai bine slava domnului ( de la diabet are rani la piciare si nu i se vindeca,il da mama cu de toate ,are dureri mari mai ales noaptea ,mereu merge mama la doctori pt. el ,ca mai are si multe altele pe langa astea ...acum iar e mai binisor slava domnului)
Maine le fac pizza ,ca asa e cererea .
Va pup...voi ce mai faceti?! :hug: :-*

#47546 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,754
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 March 2023 - 01:57 PM

Vezi postareaGeany, la 25 March 2023 - 09:23 PM, a spus:

Geany, mi-era dor sa ne anunti cand se schimba ora Imagine postata

Eu sunt tot pe graba, abea mai apuc sa va citesc, de scris nici atat... Imagine postata
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate.

#47547 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2023 - 10:46 PM

Daa,draga Boni! si eu te imbratisez cu mare drag :hug: :-* (despre schimbarea orei,chiar au fost ani cand am anuntat, si lume mi-a multumit intrucat uitasera ,si chiar avusesera treaba si le-a prins bine)...In rest eu iubesc rutina asta asta a mea de zi cu zi ,si monotonia,nu-mi plac schimbarile deloc :toothy6: ,iar acum chiar trec printr-o perioada linistita ,asa cum imi place mie ,ceea ce va doresc si voua :floare:
Vremea s-a schimbat la noi,acum ploua de rupe,torential,v-a veni frig,asa ca eu m-am conformat si am facut mancare de iarna, o fasolica prajita cu carnaciori si ceva afumatura muraturi si salata de varza murata ,servita cu paine neagra ,a mers la fix .
Numai bine va urez tuturor! :floare:

#47548 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2023 - 01:38 PM

P.S Tot despre schimbarea orei ,sa va zic un banc :lol: ...acum vine bancul :toothy9; ...''Cica un batran Sef de trib indian este intrebat ce crede el despre trecerea la ora de vara ...el a raspuns: ''Doar omul alb putea sa creada ca rupand o bucata de patura,si cosand-o in partea cealalta ,va obtine o patura mai mare'' ... :rolleyes:

=)) =))

#47549 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2023 - 01:44 PM

Va spusei ca-mi instalase domnul Geany tiktok pe calculator?! acum vad tot felul de chestii despre bucatareala ...Vazui metoda decorarii oualelor de paste cu metoda servetelul

un exemplu de pe youtube..

Bineinteles ca am fugit repedea' in bucatarie sa fac experimentul :toothy9;

Avem nevoie de servetele care sa se desfaca in straturi,cu motive pascale sau florale,kangi eu nu aveam decat unul vechi cu un ursulet de craciun :tongue3: de o proba merge si ala ...

Fisier atasat  SAM_9507.JPG (45.79K)
Number of downloads: 1

Se desface doar stratul imprimat

Fisier atasat  SAM_9508.JPG (39.55K)

Se decupeaza sau rupe bucati de servetel imprimat si se aplica pe oul fiert cu ajutorul unui penson ,liant facand albusul usor batut al unui ou crud(eu aveam in frigider un ou intreg batut ca-mi trebuise la uns ceva,dar de o proba am zis ca merge si asa)

Fisier atasat  SAM_9510.JPG (38.94K)

Si acum vi-l arat din toate directiile

Fisier atasat  SAM_9512.JPG (2.25MB)

Fisier atasat  SAM_9518.JPG (38.15K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_9519.JPG (40.04K)

Fisier atasat  SAM_9520.JPG (40.09K)

Lui domnul Geany i-a placut f. mult,deabea astept a il arat si lui Ale cand vine de la scoala ,avantaj e ca nu se mai foloseste vopsea ,eu am si un glob de craciun daruit de Stelina cu mos craciun,tot prin metoda servetelul,dureaza cam o ora sa se usuce complet,dupa eu l-am uns cu ajuorul unui servetel si cu putin ulei sa fie si mai lucios..

Fisier atasat  SAM_9521.JPG (41.66K)

#47550 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,637
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 April 2023 - 06:04 PM

Geany, ma bucur ca ti-a revenit pofta de povestit 😊😘.
A iesit fain oul! Sa ne spui cum se comporta la decojit 😛. Stiam de tehnica asta dar n-am incercat-o niciodata. Poate ma duc la cumparaturi, ca n-am servetele😄. Sau mai bine imi vad de treaba, ca am alte "proiecte", incepute tot asa, vazute pe diferite platforme, si cum ma mananca si pe mine destele, a fost musai sa le incerc. Si am devenit dependenta, nu ma mai pot opri 🤣. Va dau amanunte la "Lucru manual" 😁.

#47551 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2023 - 06:33 PM

:71: Nu stiu cum se comporta la decojit,ca oul asta e crud,l-am loat' asa direct din frigider si am comis incercarea =))

#47552 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,637
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 April 2023 - 06:50 PM

🤣 atunci imi zici cand il spargi 😛, eram curioasa daca se comporta ca abtibildurile alea care "imbraca" oul cand le scufunzi in apa clocotita, era cam nasol cand trebuiau decojite.

#47553 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2023 - 06:59 PM

O sa-ti spun.Daca gasesc servetele frumoase o sa fac vreo 2 de paste cu metoda asta sa pun asa printre celelalte ..Abea asteptam sa-l vada Ale'..Ce crezi?! a devenit f. critic,a zis ca pe spate se vede inadeala din hartie dar ursuletul de pe fata e super fain :rolleyes: ... =)) =))

#47554 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,855
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 April 2023 - 06:09 AM

M-am saturat de frig, bine ca ninge acum si de craciun a fost cald :angryfire: s-au dus pe apa sambetei caisele, ciresele si prunele, iar mancam din alea fara gust de import. In alta ordine de idei mai am cateva zile de savurat momentele de stat cu nepoata, apoi merg acasa. Am sarbatorit-o asa ca am trecut usor peste faptul ca nu o mai am pe Kitty care a murit duminica. Nu stiu cum o sa fie cand ajung acasa ca imi vine plansul de cate ori ma gandesc la ea.

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 April 2023 - 06:10 AM

#47555 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 April 2023 - 08:07 AM

Ufff, Mino-imi pare tare rau-e greu de tot 😿😿

#47556 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,274
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2023 - 11:41 AM

Of Mino, dupa atitia ani e greu de tot =((
am vazut ce vreme e, aici in schimb nu reuseste sa cada o picatura de ploaie

#47557 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2023 - 08:28 PM

Stiu ca e f. greu Mino ,imi pare tare rau de pierderea ta !

Nu stiu daca va mai amintiti ,dar eu puneam in trecut poze cu bubuletul mic,si la matusica mea era acel caine mare frumos Bello,rasa Chow Chow ,era mare cat un leu,chiar acum le-a murit si lor,era batran,si sufera enorm de mult dupa el (devenise aproape orb si nu prea mai putea sta in picioare ,numai tolanit,avea nevoie si de tratament,l-au internat intr-o clinica unde a fost ingrijit,o gramada de bani dadeau pe luna si il vizitau mereu ,iar acum atata plang dupa el,a fost exact ca si un membru din familie)

In rest eu radeam cu ai mei ca nu am facut a bine ca am facut experimentul cu decorarea oului de paste cu un servetel cu model ''craciunesc'',ca avenit la noi un viscol si cu niste nameti de numa,o gramada de copaci doborati prin tot orasul,acum s-a potolit,gandindu-ma mai bine poate ca nu e o idee rea sa mai fac oua ca si acelea ca mai am servetele ,macar sa fie de sezon :toothy9;
Azi s-a deschis la noi o shaormerie ,pt. o shaorma gratis s-au calcat in picioare prin ploaie https://www.bacau.ne...aorma-gratuita/ .o fi de ras?! o fi de plans?!...Cred ca saracia ,dar si lipsa de educatie ...

De gatit nu am gatit ca nu am avut azi gaze(fusese anuntat ) asa ca am golit si noi de prin frigider .

O seara faina ! :hug:

Aceasta postare a fost editata de Geany: 06 April 2023 - 08:31 PM

#47558 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 April 2023 - 03:03 AM

Olario, ce mai faceti? Imagine postataImagine postata

Oare cine se uita la seriale coreene? Am prins si eu microbul, abia astept sa vina seara sa ma bag la serial. The Glory, Vincenzo, anyone? Ce recomandari mai aveti?

Tot eu, oare v-am spus ca am luat mandolina japoneza Benriner ? Daca nu v-am spus v-o repet Imagine postata Imagine postata

#47559 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,855
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 April 2023 - 11:05 PM

Mie imi plac serialele coreene, am si scris la topicul respectiv! Ai vazut asta?

Încearcă „La bine și la mai bine” pe Netflix

https://www.netflix....o&clip=81604070

#47560 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,754
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 April 2023 - 01:26 PM

N-am mai baut de multisor cafeaua impreuna.
Am fost acum sa beau una si am pozat-o, asa ca va servesc si pe voi.
Fisier atasat  IMG_20230405_134150.jpg (51.25K)

Arata acest topic

• 2390 Pagini +
  • « Prima
  • 2376
  • 2377
  • 2378
  • 2379
  • 2380
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic