Sarma(le) la metru Reteta inspirata de Pastorel Teodoreanu
#21
Postat 17 December 2010 - 10:59 PM
Am facut 2 sarmaloaie lungi si una rotunda, in poza sunt doar cele lunguiete care au ajuns pe masa la musafiri. M-am rusinat din cauza culorilor diferite iesite din acelasi cuptor, din aceeasi transa si cu aceeasi varza, dupa o perioada egala de timp...deh cred ca e o problema pe care or sa o rezolve cei de la Dosarele x...
Au avut maaare succes! Multumim de idee!
#22
Postat 18 December 2010 - 02:32 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#23
Postat 18 December 2010 - 05:08 AM
laura_lala, la 17 December 2010 - 10:59 PM, a spus:
- Ca sunt gigantic de bune!
Am facut 2 sarmaloaie lungi si una rotunda, in poza sunt doar cele lunguiete care au ajuns pe masa la musafiri.
Au avut maaare succes! Multumim de idee!
Harasho mega sarmale !
Offtopic:
Ceaşcă si cu Brejnev vizitau o gradina zoologica. La hiperpotam rusul intreaba:
- Chto eto?
Ghidul raspunde: Hipopotam. Ceuasescu il corecteaza:
- Niet, Leonid Ilici e un purcelus de de lapte de la CAP-ul mamei din Scornicesti.
Elefantul:
- ?
- Vitel de 3 zile de la CAP-ul mamei din Scornicesti
Strutul:
- ?
- Pui de gaina de la CAP-ul mamei din Scornicesti.
Si tot asa.
In fata broastelor testoase de Galapagos, Leonid Ilici i-o ia inainte.
- Stiu. Păduchi laţi de la mă-ta din Scornicesti.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#24
Postat 22 January 2011 - 11:34 AM
M-am ocupat de ele de la scosul curechiului din putina (mi-a inghetat si maduva din oase), compozitie, grijirea frunzelor, tocat varza fideluta pana la invelit. De asta s-a ocupat Mamaroatta, care le-a rasucit ca la masina in doi timpi si trei miscari.
Am un egoism pe ea ...
Pentru noi, am facut eu o mono-sarma.
La metraj.
Azi la patru dimineata. (calitate poze - ioc! )
In tava am facut un parter din felii subtiri de slanina afumata, varza tocata, cearsaf-plapuma de frunze si compozitia.
Etnobotanicele acelea verzui sunt pulberi de cimbru, marar si piper verde, macinate in creuzet.
.
.
Am facut miscarea de invaluire, am acoperit cu varza tocata, am turnat moarea si mi-am adus aminte de chisca lui Nico. Am taiat desupra felii tot subtiri de toba de casa afumata, productie proprie, am acoperit cu staniol si am dat la cuptor trei ceasuri, fara un sfert. Toba s-a topit aproape de complet si sarmaua s-a copt in grasimea gustoasa.
.
.
.
Am facut o degustare. IMHO, au iesit epice.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#25
Postat 11 June 2011 - 08:52 PM
Eu, neavind acces la varza murata, am apelat la serviciile de impachetare in foi de vitza, iar in umplutura am pus: 300 g carne de pui tocata + 1 chorizo taiat cubulete + 1 morcov raschetat finutz + 2 esalote tocate (mi se par mai delicate la gust decit ceapa) + 1,5 dl orez arborio + 1 ou + 1 Lg patrunjel verde tocat + 1 Lg marar verde tocat + 1 Lg pasta de rosii (bulion) + sare/piper dupa gust. Legumele + orezul le-am calit un pic inainte de-a le amesteca cu restul de ingrediente. Dupa ce-am infofolit megasarmaua, am incoronat-o cu citeva felii de rosii si 2 fire de cimbru, i-am turnat in cap 5 dl de apa fiarta in care dizolvasem 2 Lg de ketchup Heinz (i-a dat un gust acrisor neasteptat de bun ! ) si-am dat-o la cuptorul preincalzit 190°C timp de 40'.
megasarmaua s-a servit pe un pat de mamaliga, cu un motz de creme fraiche si cu o maaare pofta de sarmale !
#27
Postat 09 July 2011 - 06:23 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#28
Postat 09 July 2011 - 07:43 PM
#29
Postat 09 July 2011 - 10:15 PM
#30
Postat 15 July 2011 - 01:55 PM
Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze.
#31
Postat 15 July 2011 - 02:07 PM
laura_lala, la 15 July 2011 - 01:55 PM, a spus:
Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze.
... si se lungeste saramauaaaaaaaa ....
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#32
Postat 14 October 2011 - 11:10 AM
Am in cuptor 0,6 metri de musaca - doua tavi de cozonac - si in camara inca 0,25 m - o tava de chec ce asteapta sa se elibereze cuptorul.
(Gatesc si pentru parinti si musacaua rece de a doua zi imi place si mai mult decat cea proaspata.)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#33
Postat 03 January 2012 - 08:33 PM
maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut
PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni
#34
Postat 03 January 2012 - 09:32 PM
#35
Postat 04 January 2012 - 12:15 AM
#36
Postat 04 January 2012 - 12:33 AM
#37
Postat 04 January 2012 - 12:57 AM
#38
Postat 04 January 2012 - 09:56 AM
Dexter, la 03 January 2012 - 08:33 PM, a spus:
maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut
P1160613.JPG
PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni
Sa va fie de mine!
La mai multe!
Infofolite individual, sau cu o singura plapuma mai lunga ori mai lata, gustul e acelasi.
Daca nu ma insel, parca Maya le numea "sarmale sparte".
Sa zica ea daca ma insel. Cred ca pune gogoloaie de compozitie pe pat de varza tocata, apoi le ascundea
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#39
Postat 04 January 2012 - 10:27 AM
dupa ce-am adus-o acasa pe zimbareata si i-am spalat foile, am taiat un pic din partea lor alba (pe care am tocat-o ulterior si pus-o peste sarmala)
apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2', le-am scurs si am facut sarmaua rapidos si fara dureri de cap
in 30' la cuptor (190°C) era gata !
ca fapt divers, rezista la socul rasturnarii pe platoul de servire
si poate fi taiata in felii - pofta mare !
#40
Postat 04 January 2012 - 02:34 PM
uptown girl, la 04 January 2012 - 10:27 AM, a spus:
apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2',
mie nu mi-a ajuns varza la Craciun si patru sarmale le-am invelit in varza de-asta ca a Danei. Mi-era asa o lene sa le oparesc...si mi-a venit ideea de-a pune frunzele asa, ude, la mo, cateva secunde. exact aceasi rezultat in mai putin de juma de minut.
Any, ce-ar fi sa incerci si cu varza voastra bolovan? cateva frunze, de experiment, sa vezi daca se inmoaie suficient.