Forum Culinar: Sarma(le) la metru - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarma(le) la metru Reteta inspirata de Pastorel Teodoreanu

#21 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 December 2010 - 10:59 PM

Ce inseamna cand soacra din dotare (care toata viatza ei a avut 48 kg) se serveste de 3 ori de pe platou??? :P :-*

Am facut 2 sarmaloaie lungi si una rotunda, in poza sunt doar cele lunguiete care au ajuns pe masa la musafiri. M-am rusinat din cauza culorilor diferite iesite din acelasi cuptor, din aceeasi transa si cu aceeasi varza, dupa o perioada egala de timp...deh cred ca e o problema pe care or sa o rezolve cei de la Dosarele x... :notworthy:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-97-12926192082503.jpg

Au avut maaare succes! Multumim de idee! :wasted:

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 December 2010 - 02:32 AM

Daca si vasele au fost identice/din acelasi material...atunci chiar tre' sa descoase aia de la dosarele X...saaau,a stat una în fata si alta în spate(ma refer la pozitia din cuptor),si în una din parti cuptorul arde mai tare :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 December 2010 - 05:08 AM

Vezi postarealaura_lala, la 17 December 2010 - 10:59 PM, a spus:

Ce inseamna cand soacra din dotare (care toata viatza ei a avut 48 kg) se serveste de 3 ori de pe platou??? :D :D
- Ca sunt gigantic de bune! :D
Am facut 2 sarmaloaie lungi si una rotunda, in poza sunt doar cele lunguiete care au ajuns pe masa la musafiri.
Au avut maaare succes! Multumim de idee! :floare:


Harasho mega sarmale !

Offtopic:
Ceaşcă si cu Brejnev vizitau o gradina zoologica. La hiperpotam :) rusul intreaba:
- Chto eto?
Ghidul raspunde: Hipopotam. Ceuasescu il corecteaza:
- Niet, Leonid Ilici e un purcelus de de lapte de la CAP-ul mamei din Scornicesti.
Elefantul:
- ?
- Vitel de 3 zile de la CAP-ul mamei din Scornicesti
Strutul:
- ?
- Pui de gaina de la CAP-ul mamei din Scornicesti.
Si tot asa.
In fata broastelor testoase de Galapagos, Leonid Ilici i-o ia inainte.
- Stiu. Păduchi laţi de la mă-ta din Scornicesti.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#24 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 January 2011 - 11:34 AM

Pentru parinti am facut aseara 30 de sarmale "regular" :D . Sa tot aiba si sa puna si la congelator.
M-am ocupat de ele de la scosul curechiului din putina (mi-a inghetat si maduva din oase), compozitie, grijirea frunzelor, tocat varza fideluta pana la invelit. De asta s-a ocupat Mamaroatta, care le-a rasucit ca la masina in doi timpi si trei miscari.
Am un egoism pe ea ... :tongue3:

Pentru noi, am facut eu o mono-sarma.
La metraj.
Azi la patru dimineata. (calitate poze - ioc! :D )
In tava am facut un parter din felii subtiri de slanina afumata, varza tocata, cearsaf-plapuma de frunze si compozitia.
Etnobotanicele :D acelea verzui sunt pulberi de cimbru, marar si piper verde, macinate in creuzet.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12956886027964.jpg
.

Am facut miscarea de invaluire, am acoperit cu varza tocata, am turnat moarea si mi-am adus aminte de chisca lui Nico. Am taiat desupra felii tot subtiri de toba de casa afumata, productie proprie, am acoperit cu staniol si am dat la cuptor trei ceasuri, fara un sfert. Toba s-a topit aproape de complet si sarmaua s-a copt in grasimea gustoasa.
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12956886463703.jpg
.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-168-12956887112071.jpg
.

Am facut o degustare. IMHO, au iesit epice.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#25 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 June 2011 - 08:52 PM

Mamarotti, sa-ti dea 'mnezeu sanatate, ca mare pomana ti-ai mai facut cu reteta asta ! :occasion14:
Eu, neavind acces la varza murata, am apelat la serviciile de impachetare in foi de vitza, iar in umplutura am pus: 300 g carne de pui tocata + 1 chorizo taiat cubulete + 1 morcov raschetat finutz + 2 esalote tocate (mi se par mai delicate la gust decit ceapa) + 1,5 dl orez arborio + 1 ou + 1 Lg patrunjel verde tocat + 1 Lg marar verde tocat + 1 Lg pasta de rosii (bulion) + sare/piper dupa gust. Legumele + orezul le-am calit un pic inainte de-a le amesteca cu restul de ingrediente. Dupa ce-am infofolit megasarmaua, am incoronat-o cu citeva felii de rosii si 2 fire de cimbru, i-am turnat in cap 5 dl de apa fiarta in care dizolvasem 2 Lg de ketchup Heinz (i-a dat un gust acrisor neasteptat de bun ! :scratch: ) si-am dat-o la cuptorul preincalzit 190°C timp de 40'.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

megasarmaua s-a servit pe un pat de mamaliga, cu un motz de creme fraiche si cu o maaare pofta de sarmale ! Imagine postata

Imagine postata



#26 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 July 2011 - 05:06 PM

iar ne-am megasarmalit :lol:

Imagine postata



#27 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 July 2011 - 06:23 PM

Vezi postareauptown girl, la 09 July 2011 - 05:06 PM, a spus:

iar ne-am megasarmalit =))



Sa va fie de mine! :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#28 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2011 - 07:43 PM

eu de ce n-am văzut reţeta asta pînă acu? maestro, n-am decît material dublu lat, o fi bai?

#29 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 July 2011 - 10:15 PM

Bine ca ati reinviat subiectul cu sarmaloaiele. Maine merg la cumparaturi si pun varza pe lista. Daca gasesc sauerkraut, perfect! Daca nu fierb cu bors. :love7:

#30 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 15 July 2011 - 01:55 PM

Inspirata de uptown girl am preparat si eu sarmaua gigant. Am fiert-o cu bors si suc de rosii ca sa prinda gust de varza murata. Chestiile acelea inestetice de deasupra sunt felii de sangerete care s-au cam imprastiat sub grill. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-97-13107306386111.jpg

Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze.

#31 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 July 2011 - 02:07 PM

Vezi postarealaura_lala, la 15 July 2011 - 01:55 PM, a spus:

Inspirata de uptown girl am preparat si eu sarmaua gigant. Am fiert-o cu bors si suc de rosii ca sa prinda gust de varza murata. Chestiile acelea inestetice de deasupra sunt felii de sangerete care s-au cam imprastiat sub grill. :)
Ma gandesc ca pe viitor sa incerc si alte frunze.

... si se lungeste saramauaaaaaaaa ....
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#32 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 October 2011 - 11:10 AM

Azi am aplicat tehnologia La Maître :tongue3: musacalei de vinete.

Am in cuptor 0,6 metri de musaca - doua tavi de cozonac - si in camara inca 0,25 m - o tava de chec ce asteapta sa se elibereze cuptorul.
(Gatesc si pentru parinti si musacaua rece de a doua zi imi place si mai mult decat cea proaspata.)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#33 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 January 2012 - 08:33 PM

pînă la urmă n-am avut material dublu lat, da' am pus sarmaua pe bie, intr-o olcuţa de lut, compoziţia fără orez, numa ceapă călită şi carne de porc mai grasă, tocată mare, ca la cîrnaţi, la fiert am pus şi un pic de afumătură. data viitoare pun o căptuşală de varză mai mare, poate chiar o mesadă :blink:
maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13256148419575.jpg

PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni


#34 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 January 2012 - 09:32 PM

Aaaa ce idee buna mi-ai dat Dexter!! Am o varza in frigi care era destinata pentru sarmale la metru de Rev si nu am mai facut, insa acum voi proceda ca si tine, va fi o sarma pe bie. :rolleyes:

#35 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 January 2012 - 12:15 AM

Ideea-i de comitet,dar intrebarea mea e: varza trebuie sa fie doar de calitatea verzei de sarmale,adica pufoasa,usor de scos de pe capatina sau ar merge si una mai...Nu de alta,dar eu am acces exclusiv la varza care-i varza pentru asa ceva(bolovan nu alta,ca pot sa rup foile doar pe bucati din ea),si aia doar in stare proaspata.Sa mai incerc sau pot s-o las nechinuita?

#36 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 January 2012 - 12:33 AM

eu folosesc varza de savoia cînd am nevoie de frunze maleabile. asta murată din sarmaua pe bie, tot savoia e.

#37 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 January 2012 - 12:57 AM

Multam de sugestie,sa vad cand si DACA o voi gasi aici in 'sat' la mine .Din cate inteleg,elementara varza buna de sarmale lipseste in masa,la cea murata nici nu mai indraznesc sa ma gandesc.

#38 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 January 2012 - 09:56 AM

Vezi postareaDexter, la 03 January 2012 - 08:33 PM, a spus:

pînă la urmă n-am avut material dublu lat, da' am pus sarmaua pe bie, intr-o olcuţa de lut, compoziţia fără orez, numa ceapă călită şi carne de porc mai grasă, tocată mare, ca la cîrnaţi, la fiert am pus şi un pic de afumătură. data viitoare pun o căptuşală de varză mai mare, poate chiar o mesadă =))
maestro, să-ţi trăiască metru şi ruleta, că uşor s-au mai făcut =))

Atasament P1160613.JPG

PS e prima mea încercare la sarmale, dar să nu spuneţi la nimeni



Sa va fie de mine! =))
La mai multe!

Infofolite individual, sau cu o singura plapuma mai lunga ori mai lata, gustul e acelasi.

Daca nu ma insel, parca Maya le numea "sarmale sparte".
Sa zica ea daca ma insel. Cred ca pune gogoloaie de compozitie pe pat de varza tocata, apoi le ascundea :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#39 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 January 2012 - 10:27 AM

Ellani, de aceeasi problema a verzei cu foi tari ca piatra =)) , m-am lovit si eu. de-aia anul trecut prin vara m-a pocnit o idee, in timp ce o napa cabbage (varza chinezeasca) imi zimbea de pe rafturile cu legume de la supermarket. =))


dupa ce-am adus-o acasa pe zimbareata si i-am spalat foile, am taiat un pic din partea lor alba (pe care am tocat-o ulterior si pus-o peste sarmala)

Imagine postata

apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2', le-am scurs si am facut sarmaua rapidos si fara dureri de cap

Imagine postata

in 30' la cuptor (190°C) era gata !

Imagine postata

ca fapt divers, rezista la socul rasturnarii pe platoul de servire

Imagine postata

si poate fi taiata in felii - pofta mare ! =))

Imagine postata


#40 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 January 2012 - 02:34 PM

Vezi postareauptown girl, la 04 January 2012 - 10:27 AM, a spus:


apoi intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic de sare, am oparit foile de varza timp de 2',



mie nu mi-a ajuns varza la Craciun si patru sarmale le-am invelit in varza de-asta ca a Danei. Mi-era asa o lene sa le oparesc...si mi-a venit ideea de-a pune frunzele asa, ude, la mo, cateva secunde. exact aceasi rezultat in mai putin de juma de minut.

Any, ce-ar fi sa incerci si cu varza voastra bolovan? cateva frunze, de experiment, sa vezi daca se inmoaie suficient.

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi