Forum Culinar: Piept de rata cu pere si vin rosu - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piept de rata cu pere si vin rosu

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2010 - 02:30 PM

Am tot avut pulpe de rata, am zis sa mai schimb.Am luat un piept.
Pentru un piept mare de rata, am folosit:

1 para
1 pahar de vin rosu bun
2-3 cuisoare
1 bastonas mic de scortisoara
sare, piper

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922432065989.jpg

Para am curatat-o si am taiat-o in sferturi.Am pus-o la fiert impreuna cu vinul rosu si condimentele.Intre timp am pus pieptul de rata la prajit intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, fara nimic.Se prajeste mai intai partea cu piele, timp de 10 minute, dupa care am intors pieptul de rata si l-am mai lasat inca 5 minute.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922432366116.jpg

Am taiat pieptul de rata felii si l-am servit cu feliile de para fierte in vin.Deasupra am stropit cu vinul ramas de la pere si fiert pana s-a redus la jumatate din cantitate, sau chiar mai putin.Mie mi-au ramas 4-5 linguri de sos.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12922433003381.jpg

Voilà!

#2 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 December 2010 - 02:41 PM

:floare: :D :D =)) no comment
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 December 2010 - 02:44 PM

Simplu si de bun gust ! =))
Saru' mina, Eataly, m-am scos cu friptura de Craciun ! :floare:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2010 - 02:55 PM

Vezi postareaIoana, la 13 December 2010 - 02:41 PM, a spus:

:D :D =)) :D no comment


Sa-nteleg ca-ti place?!? :D


Vezi postareauptown girl, la 13 December 2010 - 02:44 PM, a spus:

Simplu si de bun gust ! :D
Saru' mina, Eataly, m-am scos cu friptura de Craciun ! :floare:


In general, la pulpe, rata intreaga nu mai vorbim, fierbi si coci de-ti vine rau.Pieptul, e mai rapid.
Si cum spui tu e si tres chic! =))

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 December 2010 - 09:58 PM

Superb!!! Ultima poza mai ales, e de belea! :appl: Si cum mie imi place ratusca.... si jupanului la fel, cre'ca stiu cu ce sa-l intampin cand soseste-n garnizoana! :toothy9;

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 December 2010 - 10:36 PM

Arata la fel cum este!Bun rau!Vreau si eu!Mmmmmmmmmmmmmmm!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 December 2010 - 10:42 PM

Lilly, am mai spus-o si pe blog si o mai spun din nou. Superb, elegant, apetisant. Yammmmmmiiiii!!!

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,228
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 December 2010 - 11:46 PM

Am luat unul de la Briançon, hai ca-l fac asa. :toothy9;

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 December 2010 - 07:38 PM

Ma bucur ca va place.Mie mi-a intrat in sange carnea de rata, acu nu mai pot fara ea! =))

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 January 2011 - 10:30 PM

Vezi postareaEataly, la 13 December 2010 - 02:55 PM, a spus:

In general, la pulpe, rata intreaga nu mai vorbim, fierbi si coci de-ti vine rau.Pieptul, e mai rapid.
Si cum spui tu e si tres chic! :D


Eataly, tres chicu' ca tres chicu' =)) , da' gustul ne-a dat pe spate si pe noi, si pe musafiri !!! :D

(inca o reteta pt. care iti multumesc mult ! :D :D )

Imagine postata



#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2011 - 11:11 PM

Prezentare eleganta in ambele cazuri pentru un preparat apetisant ... =))
Felicitari !

cum de sunt asa lucioase varzucele? si ce piure ai acolo ? imi place grav cum ai taiat para!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2011 - 09:27 AM

Vezi postareauptown girl, la 02 January 2011 - 10:30 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 13 December 2010 - 02:55 PM, a spus:

In general, la pulpe, rata intreaga nu mai vorbim, fierbi si coci de-ti vine rau.Pieptul, e mai rapid.
Si cum spui tu e si tres chic! :appl:


[center]Eataly, tres chicu' ca tres chicu' :D , da' gustul ne-a dat pe spate si pe noi, si pe musafiri !!! :wub:

(inca o reteta pt. care iti multumesc mult ! :appl: :drool: )




UpG, ce bine arata! :appl:
Ma bucur ca v-a placut.

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 January 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2011 - 11:11 PM, a spus:

cum de sunt asa lucioase varzucele? si ce piure ai acolo ? imi place grav cum ai taiat para!


Daniella, dupa ce-am indepartat o parte din cotorul si frunzele mai inestetice ale verzisoarelor de Bruxelles, le-am fiert pt. 3' in apa cu sare, le-am scos cu o spumiera din cratita si le-am pus intr-un castron cu apa rece sa opresc procesul de fierbere. Apoi le-am inabusit pt. inca 2' intr-o tigaie cu 1 Lg de unt saltindu-le din cind in cind. Asa au devenit lucioase.
Piureul e unul simplu, de cartofi, peste care am risnit un amestec de piper negru + roz + verde. Obisnuiesc sa mai pun citeodata si radacina de telina la piure, dar in cazul retetei de fatza mi s-a parut ca nu era cazul sa fac un talmes-balmes de arome. :)

#14 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 08:48 PM

Acu vazui retzeptu'. Sa-mi intreb jumatatea in care zile vine la cina acasa ( ca saptamana asta vine numai ca sa doarma :D ) si s-a facut!!!!!!!!!!!!

#15 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 September 2012 - 11:29 PM

O reteta banal de simpla insa extrem de delicioasa. Satisface orice asteptari!

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 September 2012 - 08:56 PM

Vezi postareayoyo, la 10 September 2012 - 11:29 PM, a spus:

O reteta banal de simpla insa extrem de delicioasa. Satisface orice asteptari!


Exact Yo, o descriere mai potrivita nici nu gaseam! :pupic:

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 September 2013 - 09:47 PM

Lilly, scot reteta ta la aer si pun dovada ca i-am ramas fidela de buna ce e ! :floare:

Imagine postata



#18 Useril este offline   georgeleus 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 30-December 13
  • LocationPloiesti

Postat 08 January 2014 - 12:05 PM

Eataly, presupun ca vinul trebuie sa nu fie dulce.

Apoi intrebarea-ntrebatoare: de unde ma descurc de pere ?
Pentru ca-n perioada asta singurele care sunt de gasit sunt plasticele din hipermarket-uri.
Acuma facand abstractie de anotimp: si dac-ar fi s-o gatesc toamna, de care pere pot lua de la tzarani? Sunt o data cele fffffoarte moi -galben cu maro- pe care daca le-ai scapat s-au balegat, sau mai sunt cele care dau impresia de usor necoapte, verzi cu accente de rosu. Presupun ca cele din urma.

A crescut taica-miu 5 ani la tzara o galagie de ratze si noi n-am fost in stare sa facem decat pilaf si ciorbe.

Ia ca anu'asta-l pun sa le cultive din nou si-o sa ma sparg in ceva fonfleuri d-astea.

Inca o-ntrebare: pieptul observ ca ti-a iesit spre mediu, asta pe langa faptul ca l-ai prajit cu piele.
Pana la urma e strict o chestiune de gust sau culoarea pieptului facut nu e un simplu moft?

Par example, observ oameni care-l prefera in sange. Btw, does duck even serve so alive ?
Imagine postata

Pe de alta parte, altora le place un pic overdone.
Imagine postata

Personal, consider ca un medium ca al tau se apropie de adevar si vreau sa stiu informativ cam de cate minute ar fi nevoie pentru combinatia asta:
Imagine postata
...probabil cam 2 in plus fata de ce-ai facut tu.
Dar revin la faza cu pielea, zici ca fara nimic in tigaie: cum ai avut focul de nu ti s-a-ntarit ? Pare extraordinar de frageda.

Felicitari si multumesc pentru reteta.
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.

#19 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 January 2014 - 03:50 PM

Vezi postareageorgeleus, la 08 January 2014 - 12:05 PM, a spus:

Par example, observ oameni care-l prefera in sange. Btw, does duck even serve so alive ?



Asta e crud de-a binelea :)

Ala al doilea imi place cel mai mult cum arata, parca ar fi o rata marinata in vin rosu sau un vinat, dar nu pare overdone...

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2014 - 04:39 PM

Vezi postareageorgeleus, la 08 January 2014 - 12:05 PM, a spus:

Eataly, presupun ca vinul trebuie sa nu fie dulce.



Stai sa o iau cu inceputul. :wasted:

Vinul nu trebuie sa fie dulce, ai presupus bine.

Eu iti recomand o para "de iarna", mai "necoapta" pe care oricum o fierbi in vin.
Eu am folosit soiul asta:

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-9-13891913082144.jpg

Stiu ca nu-i sezon de pere, dar ceva imi spune ca merge si gutuia.

Daca-ti place mediu, il faci mediu.Am facut mai multe incercari.Mai "coapta" se intareste, eu o prefer asa.

Trec la intrebarea cu prajitul pe plita: nu, nu s-a intarit.Pieptul, dar mai ales pielea e destul de grasa, lasa suficienta grasime pentru o prajire decenta.
Eu cred totusi ca depinde si de rasa ratelor( de carne, de ouat) nu vreau sa spun bestialitati.Presupun ca-i ca la toate inaripatele domestice.

Sper ca am raspuns la toate intrebarile si bine ai venit la noi! :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi