Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#141 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 April 2010 - 01:36 PM

Vezi postareaPisoi, la 07 April 2010 - 12:27 PM, a spus:

Simona si eu zic ca ai luat chiar putin! 7kg in 5 luni e foarte bine. se zice ca 12-13 kg e ideal sa iei in sarcina, bine si pentru mamica si pentru bebe.

Da , dar am citit in ceva carte ca incepand din luna a 7-a(sau saptamana 25) potzi lua in medie 500 de gr pe saptamana. Pai daca in ultimele 15 saptamani iau cate 500 de grame , unde ajung? Eu si asa mi-s rotunda....si ma ingras iute si slabesc greu.....

In fine , ce-o fi, o fi. Bubulina sa fie sanatoasa !

#142 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 May 2010 - 10:37 AM

Fetelor , voua cum va mai merge?
Eu se pare ca am karpaltunnel syndrom , tre' sa merg la neurolog sa masoare. Imi amortzesc mainile , mai ales noaptea si cand se dezmortzesc dor de parca mi-ar fi strivit cineva incheieturile cu ciocanul!
Saptamana trecuta m-a pus doctoritza sa mananc o zi numai orez , ca sa mai elimin din apa. A ajutat. Ieri am baut 2 cani de ceai de urzica , am stat tot pe WC dar azi noapte iar dureri...astept sa ma sune doctoritza sa vad ce zice....Tre' sa-mi masoare nush ce la nervi sa vada daca trece cu bandaj....sper sa nu ajung la operatzie.

In rest , bebelina creste...are aproape 900 de grame...dupa loviturile pe care le primesc inclin sa cred ca se face fotbalista :floare:

#143 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 May 2010 - 11:30 AM

Simona, am avut si eu asa ceva la sarcina trecuta, ma dureau in special cateva degete dar nu atat de rau incat sa fie nevoie de interventie chirurgicala. Mi s-a sups ca va trece abia dupa ce nasc si m-am resemnat, dar imi amintesc ca am suferit. Ooof, multe suferinte mai are o gravida!

Nu stiu ce sfat sa-ti dau sa iti amelioreze durerile, nici la mine n-am stiut... Bafta multa cu masuratorile :D

Eu am luat deja 7kg si sunt cred in luna a cincea, mi-e greu sa calculez ca neuronii mei au plecat in vacanta.

Bebele meu da din picioare zdravan, inca de ceva timp.

Eu ma simt binisor, am dureri de burtica acolo jos unde se pune presiunea pe ligamente.
Am avut o perioada dureri de solduri, dar s-au dus (uf ce bine!).

Acum sunt foarte activa si doar ceva putina oboseala ma mai chinuie, dar nu rau.
In schimb am niste impulsuri spre mancare, dulciuri, sucuri... eu acum beau coca-cola, nu stiu ce sa fac dar simt nevoia sa ma rasfatz cu ceva, desi stiu ca nu e bine si mai si ingrasa...

#144 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 May 2010 - 12:55 PM

Eu nu mai am chef sa mananc nimic , in afara de capsuni si castravetzi!
Tocmai m-a sunat doctoritza si mi-a zis sa termin cu legumele si sa incerc sa mananc proteine , ca astea nush cum leaga apa-n organism si nu se mai depune.
De cand au aparut capsunile nemtzesti asta mananc dimineatza si la amiaza , iar seara castravetzi. ( si inghetzata) . Am luat in total 8 kilograme ( in ultima vreme , de cand cu lipsa poftei de mancare am si slabit putzin)si sunt in saptamana 27.

Doctoritza tocmai mi-a spus ca nu prea are ce sa-mi faca sa-mi treaca durerile , ori acupunctura ( dar medicul meu e in concediu) , ori sa speram ca cu cat mananc mai multe proteine , cu atat mai bine. Si sa tzin mainile in sus cand dorm.

Eu am si tensiunea 9 cu 5 si durerile cica-s insuportabile in cazul asta. Ca tunelul ala-i mic , stramtat, si inima nu reuseste sa pompeze destul....

Bebele tau ce-i? fetitza sau baiat?

Tu ce saptamana esti?

#145 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 16 May 2010 - 03:09 PM

sa nu puneti o poza, zgarcitelor :)
am avut si eu cu ada dar nu s-a pus problema de operatie. aveam retentie de apa rau, am purtat papuci cu 2 nr mai mari si dupa 6 luni abia am putut sa port altceva si sa-mi bag verigheta pe deget :)
din cauza asta insa am fost suspecta de preeclampsie si aveam controale mai dese decat normal.
dupa ce am nascut nu am putut ridica mana dreapta cateva luni, am crezut ca am paralizat. mi-am revenit in timp insa

#146 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 May 2010 - 08:34 AM

Vezi postareadark angel, la 16 May 2010 - 03:09 PM, a spus:

sa nu puneti o poza, zgarcitelor :tongue3:
am avut si eu cu ada dar nu s-a pus problema de operatie. aveam retentie de apa rau, am purtat papuci cu 2 nr mai mari si dupa 6 luni abia am putut sa port altceva si sa-mi bag verigheta pe deget :biggrin:
din cauza asta insa am fost suspecta de preeclampsie si aveam controale mai dese decat normal.
dupa ce am nascut nu am putut ridica mana dreapta cateva luni, am crezut ca am paralizat. mi-am revenit in timp insa

dark , ma sperii.....

#147 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 May 2010 - 09:19 AM

hai mai fii barbata, ce santem la fel?
asta mi s-a intamplat mie, la tine nu trebuie sa fie la fel.

cand ai carpo-tunel sau cum se traduce e mai dificil dar ai dr care te vede si-i spui ce simptome ai. la mine retentia de apa a fost de kko, uriesa ma facusem.

stai linistita, nu am vrut sa te sperii :tongue3: si nu schimba subiectul, poze cand pui? :biggrin:

#148 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 11:16 AM

Vezi postareasimonaro29, la 14 May 2010 - 12:55 PM, a spus:

Eu nu mai am chef sa mananc nimic , in afara de capsuni si castravetzi!
Tocmai m-a sunat doctoritza si mi-a zis sa termin cu legumele si sa incerc sa mananc proteine , ca astea nush cum leaga apa-n organism si nu se mai depune.
De cand au aparut capsunile nemtzesti asta mananc dimineatza si la amiaza , iar seara castravetzi. ( si inghetzata) . Am luat in total 8 kilograme ( in ultima vreme , de cand cu lipsa poftei de mancare am si slabit putzin)si sunt in saptamana 27.

Doctoritza tocmai mi-a spus ca nu prea are ce sa-mi faca sa-mi treaca durerile , ori acupunctura ( dar medicul meu e in concediu) , ori sa speram ca cu cat mananc mai multe proteine , cu atat mai bine. Si sa tzin mainile in sus cand dorm.

Eu am si tensiunea 9 cu 5 si durerile cica-s insuportabile in cazul asta. Ca tunelul ala-i mic , stramtat, si inima nu reuseste sa pompeze destul....

Bebele tau ce-i? fetitza sau baiat?

Tu ce saptamana esti?

Simona, si eu am avut tensiunea mare si am retinut multa apa si am fost suspecta de preeclampsia dar totul s-a terminat cu bine pana la urma.

Ce bine de tine ca nu mai ai pofta de mancare. Si mie mi s-a mai diminuat, parca mi-e cumva greatza de orice, mananc putin si parca nu mai am chef. Doar pofta de dulce ma cam necajeste...

Bebele meu nu stiu inca ce-i si personal nu vrea sa aflu pana la nastere. Sotul vrea sa afle din timp de data asta ca sa ne pregatim cu niste hainutze. Avand in vedere ca am toate hainele de la buburuza inca si ca pe ea n-am purtat-o exclusiv in rozalii si dulcegarii, merg multe si la un baietel. De cumparat nu se prea pune problema avand in vedere situatia naspa in care suntem, cu doar un salariu... Mai am mamici care nasc in aceeasi perioada cu mine si ne-am propus sa facem schimb de hainute in caz ca facem copiii 'invers'.

Cred ca sunt in saptamana 20-21.

#149 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 11:20 AM

Vezi postareadark angel, la 16 May 2010 - 03:09 PM, a spus:

sa nu puneti o poza, zgarcitelor :tongue3:
am avut si eu cu ada dar nu s-a pus problema de operatie. aveam retentie de apa rau, am purtat papuci cu 2 nr mai mari si dupa 6 luni abia am putut sa port altceva si sa-mi bag verigheta pe deget :biggrin:

Se pare ca ai patzit-o mai rau ca mine, eu cam la o luna dupa nastere am scapat de mai toata apa, in fiecare zi la dush vedeam cum sunt mai subtire. Verigheta cred ca am pus-o si eu la cateva luni bune de la nastere ;) . Si eu am purtat incaltaminte cu doua numere mai mari :D . Faza cu mana chiar ca e putin sperietoare, dar na, eu sunt ok cu tot ce vine cu sarcina, stiu ca sunt trecatoare si incerc sa ignor si durerile si starile ;) .

Chiar ma gandeam aseara ca aveam niste nervi asa... mai speciali, indreptati spre cei ai casei pe diverse nimicuri - mi-am amintit ca-s gravida si sigur de la hormoni e lipsa mea de toleranzta :D . Partea buna e ca de data asta chiar nu mi-am dat in petec, nervii sunt inca suficient de ok incat sa nu-i manifest. Ma felicit pentru asta, ca data trecuta ma transformasem intr-o crizata.

Dark, chiar ieri ma gandeam ca merit si eu o poza din profil, sa vad ce pot face zilele astea si vin sa ma laud cu burtica :D .

#150 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 17 May 2010 - 12:10 PM

hai ca nu va mai bat la cap dar e bine sa va faceti in fiecare luna poze sa vedeti cum creste burta ca ....uiti dupa ce nasti :scratch:

nici pana in ziua de azi nu stiu de ce am avut durerea respectiva, am fost la chiropractor si tot nu a trecut. nu puteam tine copilul cu mana aceea, nu puteam ridica mana de pe langa corp sa pun un tricou pe mine

#151 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 May 2010 - 12:21 PM

Am fost azi la neurolog , a masurat ( adica m-a curentat putzin) si am Karpaltunnel Syndrom la ambele maini. ( sindromul tunelului carpian , am gasit in romaneste)
In cateva zile imi vin acasa bandajele cu shina pe care va trebui sa le port noaptea. Sa speram ca se amelioreaza. Noaptea , cel putzin , zice medicul , voi putea dormi :scratch:. In rest.....mai am doar 3 luni , a zis :hungry: Si e foarte probabil ca boala sa dispara la nastere.

Mi-a dat nush ce tablete cu ananas sa le iau cand se umfla mainile rau....

Daca nu se amelioreaza nici cu bandaj , nici cu tablete mai vorbim , a zis...E rau ca-mi amortzeste si degetul mic , si asta e semn ca ar acm trebui operatzie. Dar mai asteptam :!:

Acum stiu ce-i pre-clamsia aia , la noi ii spune otravire....sau cam asa ceva. Am afcut si eu analizele cand cu durerile alea insuportabile de cap . ca aveam toate simptomele in afara de tensiune ( a mea-i mica rau). Dar a iesit bine iar durerile de cap mi-au trecut cu acupunctura.

#152 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 May 2010 - 10:38 AM

Tu , fetelor , e normal sa nu pot sa stau in picioare mai mult de 10 min? Eu bateam inainte km intregi pe jos , la scoala nu ma asezam nici la lucrari :D si acum simt ca pic! Ba mai mult , dupa-masa trebuie sa ma intind. E normal????

#153 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 19 May 2010 - 11:04 AM

Vezi postareasimonaro29, la 19 May 2010 - 10:38 AM, a spus:

Tu , fetelor , e normal sa nu pot sa stau in picioare mai mult de 10 min? Eu bateam inainte km intregi pe jos , la scoala nu ma asezam nici la lucrari ;) si acum simt ca pic! Ba mai mult , dupa-masa trebuie sa ma intind. E normal????

da, e normal. odihneste-te daca asa simti si nu forta nota, corpul trece prin transformari si se adapteaza la chirias acum , trage mai greu :D

#154 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 11:10 AM

Vezi postareasimonaro29, la 19 May 2010 - 10:38 AM, a spus:

Tu , fetelor , e normal sa nu pot sa stau in picioare mai mult de 10 min? Eu bateam inainte km intregi pe jos , la scoala nu ma asezam nici la lucrari :D si acum simt ca pic! Ba mai mult , dupa-masa trebuie sa ma intind. E normal????

Simo, asa cum zice si Dark, e normal, odihneste-te cat de des iti cere organismul, el stie mai bine ce-i trebuie. Are o 'sarcina' grea, nu? ;)

#155 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 19 May 2010 - 03:53 PM

Simo, imi faci frica cu ce povestesti... si mie imi amortesc bratele si am tensiunea mica de cand ma stiu :toothy9;
Incerc sa nu-mi fac singura ganduri negre si sa ma pastrez cat mai zen... am urmatorul control pe 9 iunie si mi se pare o vesnicie pana atunci. Intre timp astept rezultatul de la analiza - mi-au gasit sange in urina - dr. nu a vrut sa-si dea cu parerea, a spus numai sa asteptam rezultatul si intre timp sa beau multa apa si sa stau la cald (inteleg de aici ca e ceva cu vezica...)...
Asupra sexului nu a vrut sa se pronunte, a spus sa asteptam pana data viitoare... voi avea atunci 18 saptamani si ceva, teoretic ar trebui sa se vada bine :)

#156 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 19 May 2010 - 08:29 PM

Simo,

In ultimele 2 luni,dupa masa am stat numai in pat.Cu perna mare la spate.
Aveam dureri de spate ingrozitoare.

Am luat in jur de 5 kilograme in ultimele 2 luni.
Apa multa ,glezne de elefant si sandale marimea 41.
Pe vremea aia nu era ecograf,nu era 3 D,Nu era nic.Nici sexul copilului nu l-am stiut pana la nastere.
Habar nu au avut ca e dublu strangulata.Si am nascut normal.
Adica fara cezariana in 24 de ore de cand s-a rupt apa.
Dar totul e bine cand se termina cu bine.
Cand il tii in brate prima data,uiti tot.

P.S.
Singura mea pofta a fost inghetata si nucile verzi,ca am nascut in 24 septembrie.
Luam 6 inghetate Polar ,sa fie si pentru al meu.
Si pana seara le mancam singura pe toate.Imagine postata

Dar am alaptat si pana in primavra am ajuns la greutatea initiala.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#157 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 May 2010 - 12:22 AM

Simo, pune poze hai mai fete, puneti-va burticoasele ca vreau si eu sa va vad macar pe voi daca la mine nica :angryfire:

Simo, pe mine ma termina mana dreapta de ceva saptamani. Ma doare intre umar si cot dar habar nu am de ce. Noaptea o simt cel mai rau, uneori ma sageata de ma trezesc.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#158 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2010 - 10:55 AM

Lori , pui , nu-i sindromul asta , daca te doare la cot , asta e la palma :-*

Poze ac saptamana asta , sper !

Pisco , merci de imbarbatari! O sa fie bine , stiu!
Dark si Pisoi , pupici!

Floare albastra , daca e sa fie , o sa fie. Daca-tzi amortzes mainile spune-i medicului , o sa te trimita la neurolog , ala o sa faca ceva masuratori cu curent si o sa-tzi spuna daca ai sau nu. Apoi primesti bandaje cu sina de otzel ca sa nu se mai miste incheietura. Nu mai doare asa de tare.... :D Adica normal doare ca si cum cineva mi-ar fi strivit degetele cu un ciocan. Nu vreau sa te sperii , deloc. Dar mie moasa mi-a spus ca tre sa fiu pregatita pt orice. In mod normal dispare la 6 luni de la nastere. Dar pana atunci situatzia se va inrautatzi. Se poate trata cu acupunctuta NUMAI din saptamana 36 ca riscul e prea mare , punctele sunt prea apropiate de cele care provoaca durerile nasterii. Daca inca mai ai ceva , punctele se schimba si se poate mai repede.
Eu am facut acupunctura pt migrene si mi-a luat durerea cu mana! Immer wieder! Hebamme a ta face asa ceva?

Am inceput cursurile de pregatire , cu mine in curs e una care are sindromul asta mai rau ca mine....mie mi-e bine. Ma trezesc ( de cand am bandajele) numai de vreo 3 ori pe noapte cu dureri , merg la baie , desfac bandajele , bag mainile in apa rece , le misc bine sa se dezmortzeasca si adorm iar! Deh , obisnuintza! Ma gandesc la ce spune Pisco , la momentul cand o sa tzin bubulina in bratze ^_^

#159 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2010 - 10:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2010 - 12:22 AM, a spus:

Simo, pune poze hai mai fete, puneti-va burticoasele ca vreau si eu sa va vad macar pe voi daca la mine nica ^_^

Simo, pe mine ma termina mana dreapta de ceva saptamani. Ma doare intre umar si cot dar habar nu am de ce. Noaptea o simt cel mai rau, uneori ma sageata de ma trezesc.

De ce nu te duci la acupunctura? O fi vreun nerv , ceva incordat , de la stres...ca ai avut destul!

#160 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2010 - 11:00 AM

Vezi postareaFloare albastra, la 19 May 2010 - 03:53 PM, a spus:

Simo, imi faci frica cu ce povestesti... si mie imi amortesc bratele si am tensiunea mica de cand ma stiu ^_^
Intre timp astept rezultatul de la analiza - mi-au gasit sange in urina - dr. nu a vrut sa-si dea cu parerea, a spus numai sa asteptam rezultatul si intre timp sa beau multa apa si sa stau la cald (inteleg de aici ca e ceva cu vezica...)...

Bea multa apa , mai creste tensiune ceva , ceva...
sange in urina poate sa fie de la vreo pietrica , poate ai eliminat vreuna...n-ai avut ceva dureri? Poate ai avut si ai crezut ca-s de la burtica....

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul