Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#361 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 July 2010 - 09:54 AM

Pai atunci cand ma duc la medic joi sa incerc sa-l intreb. Desi mi se pare putin jenant sa-l intreb eu daca nu zice el.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#362 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2010 - 10:09 AM

Draga Pisoi! Tare bine ai zis!

Ieri am mancat doar 2 inghetate in loc de 5. No choccolate. Si cina frugala: 2 snitele mici. Rezultat jum de kg mai putin astazi. Iupiii
am iar 12,6 kg extra! Poate ma incadrez in 15 kg.
:blush:

#363 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 July 2010 - 11:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 July 2010 - 09:54 AM, a spus:

Pai atunci cand ma duc la medic joi sa incerc sa-l intreb. Desi mi se pare putin jenant sa-l intreb eu daca nu zice el.

Sa nu-tzi fie jena ,Daniella , sunt banii tai! Daca a uitat? ca e om si el....
Eu am avut o eleva pe care doctoritza n.a trimis-o la timp la analize si a nascut un BB de 4 kile jumate , au descoperit prea tarziu diabetul. BIne , la tine BB nu e asa de mare , DAR , un alt efect al diabetului ar putea fi cantitatea mare de apa/lichid ( Fruchtwasse-cum se spune in rom? ).

lichid amiotic/amniotic? sa nu spun prostii...:blush:

#364 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 12:03 AM

da, lichid amniotic se numeste in Romana.
de cati ani esti plecata?

#365 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 July 2010 - 11:42 AM

Vezi postareadark angel, la 24 July 2010 - 02:16 AM, a spus:

aveti o nimica toata sa dati jos, eu am pus 30 cu prima, de la 60kg la 90kg si am dat jos intr-un an. am si poze sa dovedesc, poate va pun sa vedeti ce purcicuta eram :D si capul imi era mai mare :)
la a doua am pus 15. asa ca la 10-13 cat ati pus voi....e o nimica toata :D

Darky, 30 intr-un an? :o asta chiar ca-i ceva! Si inca date jos doar cu plimbari de carucior :P , esti o norocoasa. Eu nu am slabit nici de la plimbari, nici de la alaptat. Pana n-am scazut portia de mancare nu s-a vazut nimic.

Vezi postareaDaniella, la 24 July 2010 - 05:15 PM, a spus:

Recunosc: am gresut: ufff! Azi nu am putut. Am papat deja 2. Am mancat intai una si nu simtisem nici pe o masea, asa ca am papat-o si pe a doua. Oare dupa cina =)) ma pot abtine de la a 3-a?
Dar nu am mancat cioco sau alte dulciuri azi :lol:

Tu azi cu biscutiii? Ai rabdat?

Eu cu biscuitii stau bine in weekend pt ca acasa nu am, doar la servici imi cumpar. Zici sa nu-mi mai cumpar si ai dreptate. Sper sa ma pot abtine. Faza e ca ceva trebuie sa-mi cumpar, altfel o iau razna. trebuie sa am ceva de rontait in caz ca mi se face pofta, altfel ma simt la inchisoare.

Vezi ca se poate si cu mai putina inghetata? :D

Eu am observat ca imi place inghetata in special pentru ca e f rece si eu cam sufar de cald. Poate merge sa-ti faci singura acasa din iaurt si fructe inghetate? la blender merg f fain, mai pui o banana congelata si iese ceva ff bun, racoritor si fara zahar.

Eu de ciocolata nu ma mai ating, mi-e frica. La sarcina trecuta mancam un ritter-sport odata ca asa mult imi placea. Pai cum sa nu ma ingras?

Daniela, am inteles ca nu prea mai faci miscare ca nu mai poti. te rog eu mult, iesi la plimbare! Si eu stau 8 ore in fata calculatorului zilnic, dar ma ridic cat se poate de des, de ex sa-mi umplu paharul cu apa. Urc si cobor scarile de cateva ori pe zi si fara motiv, doar pentru miscare. Nu e usor, dar fara miscare nu stiu ce-as face. Fa-ti un obiectiv: de cate ori ti se face pofta de ciocolata ridica-te si umple-ti paharul cu apa, apoi ma fa cativa pasi. Miscare te va ajuta sa ai un travaliu mai usor si sa-ti revi mai repede dupa nastere.

Eu de cateva zile nu mai pot manca seara. Cam dupa ora 5-6 nu ma mai pot atinge de nimic. Mai nou fac mancare si nu o gust =)) - asa ceva nu-mi sta in fire. Inainte de culcare beau totusi un pahar cu lapte ca ma gandesc ca o sa ma roada stomacul peste noapte si apoi putin calciu nu-mi strica. Iar peste zi mananc multa paine facuta de mine. Multa, cu branza sau chiar si goala. Carnea si mancarea gatita nu ma mai intereseaza deloc. In schimb imi plac ciorbele.

Voi cum mai stati cu mancatul, cu poftele?

#366 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 July 2010 - 12:09 PM

mancam putin dar nu dieta. mai mult ciuguleam. am fost si in romania cand avea ada 10 luni si n-am putut manca mai nimic, imi dadea dureri de stomac orice mancam, nu mai stia mama ce sa-mi faca saraca. asa ca am mai dat si acolo ceva in 4 saptamani =))

dupa anul ala am slabit ingrozitor, piele si os eram, ma imbolnavisem dar nu aflasera dr ce am ca am ramas iar, iar hormonii de sarcina 'sterg' boala din organism. m-a lovit dupa ce am nascut-o pe sara si de atunci sant yoyo (pun mult cand iau corticosteroizi) si scad iar cand am 'caderi' ca nu mananc cu saptamana. numai ca scade si masa musculara si nu e bine.

asta e povestea mea =))
mi s-a recomandat sa mai fac un copil, pana atunci or descoperi si ei mai multe chestii sa tina boala sub control mai bine si sotul n-ar zice nu :lol:

#367 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 July 2010 - 12:33 PM

Dark, dar ce afectiune ciudata ai tu. imi pare rau ca treci prin asa ceva. poate sarcina te-ar ajuta, cine stie? :lol: Noi te astepteam pprintre noi =)) . sigur o sa se gaseasca o cura mai buna in curand, medicina evolueaza asa bine! Terapia bowen nu te atrage?

#368 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 July 2010 - 12:40 PM

am chron's disease si hormonii de sarcina ii plac:)

#369 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2010 - 02:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2010 - 12:03 AM, a spus:

da, lichid amniotic se numeste in Romana.
de cati ani esti plecata?

numai de 4 , dar se uita repede unele cuvinte... :lol:

#370 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 July 2010 - 03:51 PM

Eu cu mincatul stau bine, maninc cam de toate :lol: ,lapte nu beau si ma fortez sa maninc cite un iaurt, da compensez cu brinzeturi.

#371 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 July 2010 - 06:13 PM

eu maine fac zi de fructe , sa mai elimin din apa , poate ma mai lasa mainile. Si joi zi de orez.

#372 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2010 - 08:13 PM

Sa nu mananci fructe cu o aciditate mare draga mea,cele mai indicate sunt merele dulci fainoase, bananele(asta daca nu ai probleme cu scaunul,constipatie),nectarinele si pepenele,tot ce papi tu merge la bebe si la ei e cam nashpa cu acidul ... :D
Cel putin mie asa mi-a zis doctorita mea,bun de rontait si morcovi,in nici un caz fructe ''acre''..

#373 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:03 PM

Vezi postareaPisoi, la 26 July 2010 - 11:42 AM, a spus:

Eu cu biscuitii stau bine in weekend pt ca acasa nu am, doar la servici imi cumpar. Zici sa nu-mi mai cumpar si ai dreptate. Sper sa ma pot abtine. Faza e ca ceva trebuie sa-mi cumpar, altfel o iau razna. trebuie sa am ceva de rontait in caz ca mi se face pofta, altfel ma simt la inchisoare.

Vezi ca se poate si cu mai putina inghetata? :floare:

Eu am observat ca imi place inghetata in special pentru ca e f rece si eu cam sufar de cald. Poate merge sa-ti faci singura acasa din iaurt si fructe inghetate? la blender merg f fain, mai pui o banana congelata si iese ceva ff bun, racoritor si fara zahar.

Eu de ciocolata nu ma mai ating, mi-e frica. La sarcina trecuta mancam un ritter-sport odata ca asa mult imi placea. Pai cum sa nu ma ingras?

Daniela, am inteles ca nu prea mai faci miscare ca nu mai poti. te rog eu mult, iesi la plimbare! Si eu stau 8 ore in fata calculatorului zilnic, dar ma ridic cat se poate de des, de ex sa-mi umplu paharul cu apa. Urc si cobor scarile de cateva ori pe zi si fara motiv, doar pentru miscare. Nu e usor, dar fara miscare nu stiu ce-as face. Fa-ti un obiectiv: de cate ori ti se face pofta de ciocolata ridica-te si umple-ti paharul cu apa, apoi ma fa cativa pasi. Miscare te va ajuta sa ai un travaliu mai usor si sa-ti revi mai repede dupa nastere.

Eu de cateva zile nu mai pot manca seara. Cam dupa ora 5-6 nu ma mai pot atinge de nimic. Mai nou fac mancare si nu o gust :lol: - asa ceva nu-mi sta in fire. Inainte de culcare beau totusi un pahar cu lapte ca ma gandesc ca o sa ma roada stomacul peste noapte si apoi putin calciu nu-mi strica. Iar peste zi mananc multa paine facuta de mine. Multa, cu branza sau chiar si goala. Carnea si mancarea gatita nu ma mai intereseaza deloc. In schimb imi plac ciorbele.

Voi cum mai stati cu mancatul, cu poftele?

Io nu rontai la serviciu, decat daca mi se arata ceva la colege si eu poftesc tot ce vad. Ziua mea de mancare arata asa:
- dimineata fructe inainte de a pleca la serviciu, 90% din cazuri insemnand fresh de greph sau portocale
- la pranz o salata cu de toate (salata verde, rosii, ardei, castravete, masline, branza, porumb, bucatele de friptura rece sau ton ... sau din astea ce am prin frigider doar). Dupa salata o inghetata la cornet de ciocolata. In caz ca ies colegii in repetate randuri, iau si a doua inghetata, mai bine spus luam (azi nu am luat nici una la serviciu). Ieri nici 1 inghetata (Dar 4 minitarte de fructe si 2 minieclere - am avut musafiri la un gratar).
- intoarsa acasa incinsa si cu picioarele umflate, primul lucru servesc o inghetata. Apoi, ce se gaseste prin frigider (ori o mancare gatita (mai rarutz: adica o mazare, o fasole verde un ghiveci), ori paste, ori comandam pizza (1 data pe saptamana), cel mai adesea insa e o friptura cu legume si cu salata verde. Urmeaza 1 sau 2 prize de inghetata, depinde cat timp mai e pana la culcare si au fost cateva luni bune cu prajituri/batoane de ciocolata (Acum am mai redus).
Cam asta e menu-ul meu. De poftit in mare poftesc tot ce vad ...deci siturile de profil sunt destul de criminale pt mine. Cat nu vad nici eu nu am mare pofta de mancare.

#374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:07 PM

Vezi postareaGeany, la 26 July 2010 - 08:13 PM, a spus:

Sa nu mananci fructe cu o aciditate mare draga mea,cele mai indicate sunt merele dulci fainoase, bananele(asta daca nu ai probleme cu scaunul,constipatie),nectarinele si pepenele,tot ce papi tu merge la bebe si la ei e cam nashpa cu acidul ... :floare:
Cel putin mie asa mi-a zis doctorita mea,bun de rontait si morcovi,in nici un caz fructe ''acre''..

:lol:

nu stiam! deci nu ai voie lamaie, grephfruit, portocala, visine ?
habar nu aveam! Eu am consumat toate citricele + kiwi (Acrisoare) + visine

#375 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:09 PM

Vezi postareasissi, la 26 July 2010 - 03:51 PM, a spus:

Eu cu mincatul stau bine, maninc cam de toate :lol: ,lapte nu beau si ma fortez sa maninc cite un iaurt, da compensez cu brinzeturi.

nici eu nu beau lapte, nu ma mai fortez sa beau cate un iaurt, dar mananc branzeturi si e tot aia cred ca nu e bai ... I hope ... :floare:

#376 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:12 PM

nu mananc paine, masina mea de facut paine nu i-am mai dat drumul de nu stiu cand (lui tati nu-i place a mea ca zice ca e tare, iar eu daca nu imi fac nu mananc si daca imi fac mai mult de o feliuta, doua pe zi nu mananc ... deci o paine intreaga ce fac cu ea)
Dar problema e ca nu am reusit sa fac o paine ca lumea la masina doar din faina integrala. Doar pe prima, cand am cumparat masina. Aia mi-a iesit miracol. Dupa aia mai mult teasc, sau oricum f condensate.

#377 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:16 PM

Pisoi, eu cand ajung acasa de la birou, am gleznele cat butucii si ma dor talpile. Nu vad decat sa fac un dus rece pe picioare si sa ma urc in pat si sa ridic picioarele in sus pe cele 4 perne ce le am de 2 luni ca sprijin in pat. Dar de cate ori am mers pe jos de o luan incoace m-au rupt picioarele ... Insa nici inainte de luna a 8-a nu am mers pe jos si nu am facut sport/miscare ... doar relaxare. Asta e pentru ca pe mine de regula ma prind mai mult de 8 ore la birou si ajung acasa coapta.

#378 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 July 2010 - 10:41 PM

Nici eu nu am a stiut ca nu e recomandat sa mainici in sarcina fructe acre, la prima sarcina a trebuit sa maninc fructe cu moderatie, pt ca multe fructe contin foarte mult zahar, de ex ciresle, strugurii, prunele, mar aveam voie doar unul pe zi, acum la a doua sarcina am mincat tot cu moderatie fructele.
Daniella sa stii ca daca ai fi reusit sa porti ciorapii aia nu ti s-ar mai unfla asa tare picioarele, stiu ca pe caldurile astea e crima si pedeaspa da ajuta cit de cit.

#379 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2010 - 08:52 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2010 - 10:07 PM, a spus:

Sa nu mananci fructe cu o aciditate mare draga mea,cele mai indicate sunt merele dulci fainoase, bananele(asta daca nu ai probleme cu scaunul,constipatie),nectarinele si pepenele,tot ce papi tu merge la bebe si la ei e cam nashpa cu acidul ... :blob8:

:scratch:

nu stiam! deci nu ai voie lamaie, grephfruit, portocala, visine ?
habar nu aveam! Eu am consumat toate citricele + kiwi (Acrisoare) + visine

Mie asa mi-a zis dr. :toothy9;

#380 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 08:57 AM

Sa nu mananci fructe cu o aciditate mare draga mea,cele mai indicate sunt merele dulci fainoase, bananele(asta daca nu ai probleme cu scaunul,constipatie),nectarinele si pepenele,tot ce papi tu merge la bebe si la ei e cam nashpa cu acidul ... :toothy9;

De dimineatza am mancat cirese si visine , nu stiam ca n-am voie acre , nu mai manc azi visine. Mai am o jumatate de lubenitza la frigi si mai am si mere ....Merci de sfat , Geany.

Banane nu pot , ca iau pastile cu fier....si daca mai mananc si banane peste....stii tu :scratch:

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul