Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#421 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2010 - 01:32 PM

Deci iar am editat de 2 ori se vede ca face figuri la mine calculatorul sau internetul...Soryy!! :)

#422 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 28 July 2010 - 01:42 PM

Geani, cite bordeie atitea obicee :) De ex mie doctorita mi-a recomandat sa beau apa minerala, pt arsuri, plus ca eu nu beau apa potabila decit din an in pasti,crane cruda, oua maioneze si alte alea nu am avut voie, in rest mi sa dat liber , in cantitati moderate.
Eu am citit pe net ca foarte multe ceiuri sunt interzise in rom in perioada sarcinii si aici nu.
Cu fierul si eu am avut probleme da am renuntat momentan la el, sa vad la urmatorul control cum stau, oricum parca vad ca dupa nastere o sa iau iar fier.
Cind am fost copil am avut hepatita B, in schimb mi-a iesit rubeola mare in singe, chiar daca am facut-o cind am fost mica, dupa ce am nascut prima data am facut vaccin, apoi inainte de sarcina 2 am facut din nou analize si a trebuit din nou repetat vaccinul pt Rötteln(Rubeola)dupa vaccin a trebuit sa asteptam 3 luni si apoi am avut verde la bebe, in romania am citit ca dupa vaccin tre sa astepti doar o luna, plus ca dupa ce am ramas insarcinata pe linga alte analize am facut si ptHIV.

#423 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 July 2010 - 01:59 PM

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 01:42 PM, a spus:

Cind am fost copil am avut hepatita B, in schimb mi-a iesit rubeola mare in singe, chiar daca am facut-o cind am fost mica, dupa ce am nascut prima data am facut vaccin, apoi inainte de sarcina 2 am facut din nou analize si a trebuit din nou repetat vaccinul pt Rötteln(Rubeola)dupa vaccin a trebuit sa asteptam 3 luni si apoi am avut verde la bebe, in romania am citit ca dupa vaccin tre sa astepti doar o luna, plus ca dupa ce am ramas insarcinata pe linga alte analize am facut si ptHIV.

Eu eram sigura ca Röteln e Rujeola :) .Asadar eu rubeola am avut.Adevarul ca le cam incurc rujeola cu rubeola. :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#424 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 02:12 PM

Vezi postareaIoana, la 28 July 2010 - 12:53 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 28 July 2010 - 12:44 PM, a spus:

La gravide se plateste. Cel putzin la cei asiguratzi la stat. Poate depinde si de asigurare. Sau, daca ai avut ceva cazuri in familie sau ceva de genul asta , atunci o fac pe gratis , habar n-am .

Nu m-au intrebat nimic.Si nici nu am in familie cazuri(chiar am intrebat si rasintrebat fiinca sunt suspecta de ceva si nici ei nu stiu de ce).Eu oricum facusem si la dr de familie analizele pt hepatita B si fiinca am avut A m-am vaccinat gratuit.

IAr de asigurare, eu sunt la stat.

Floricica azurica, naspa e cu fierul.E clar ca eu cand am sa fiu gravi voi papa fier pe paine. :)

Lasa Ioana, ca de asta s-au inventat tabletele, pt unele ca noi :)

#425 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 July 2010 - 04:25 PM

Am venit sa raportez ca in pauza de masa, cand am fost la cumparaturi, NU mi-am cumparat biscuitii cu crema. Iar acum sunt intr-o mare dilema: ce mananc eu pana se termina programul de lucru? Am trei mere si un ardei, dar nici un chef de asa ceva... :floare: . Help!

#426 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 July 2010 - 05:28 PM

:floare:

Vezi postareaPisoi, la 28 July 2010 - 04:25 PM, a spus:

Am venit sa raportez ca in pauza de masa, cand am fost la cumparaturi, NU mi-am cumparat biscuitii cu crema. Iar acum sunt intr-o mare dilema: ce mananc eu pana se termina programul de lucru? Am trei mere si un ardei, dar nici un chef de asa ceva... :( . Help!

Deci nu ai voie biscuiti! am spus!

Ma intorc de la dr cu urmatoarele:
- glucoza in urina de azi dimineata (aseara am manacat 3 napolitane asa inainte de culcare... am uitat ca poate influenta ... pfff). Prin umrare nu a mai fost nevoie sa inteb eu ca mi-a dat de facut testul de TTGO la 1h (asta e ala de care spuneati?)
- dr. mi-a spus ca nu recomanda masaj de drenaj limfatic, deoarece retentia de apa si edemele sunt normale in timpul sarcinii si este o interventie fortata asupra unui fenomen natural sa incerci drenajul. Si ca singurele ce recomanda sunt leacurile naturale babesti: mancare complet fara sare, hidratare 2-4 l apa aplata/zi, picioarele in sus cat mai mult timp si multa miscare :floare: . A zis sa mai incerc ciorapii tromboflebitici. Bine inteles ca un facut, azi ca si datile trecute cand am fost la dr. picioarele mele nu erau umflate decat f putin. Ieri erau de 2 ori pe atat!
- de Bowen nu a auzit si nu se poate exprima
- sa refacem testul de listeria (pentru scaparile in decor- tiramissu, scoici, fructe de mare) a spus ca nu e cazul, daca era vreo problema pe parcurs o depista
- obligatoriu acum refacem testul de hepatita B, deoarece este in protocolul de sarcina sa refacem toate analizele in trimestrul 3 pentru a sti de ce sa avem grija la nastere. (Ioana in primul trimestru la protocolul de sarcina intra si hepatitele A,B,C si HIV). Eu nu am avut nici o hepatita si nu am auzit sa se faca vreun vaccin in timpul sarcinii. Insa vaccinul asta de hepatita B nu se face in copilarie, sau chiar la nou nascuti? parca da. Insa nu sunt sigura, am aruncat caietul de puericultura ... :floare:
- asa si cand am pomenit sa ma programez la cezariana, iar mi-a tinut o teorie ... si a zis a nu-mi fac griji, daca intru in travaliu sa merg la spital ... poate ajung cu dilatatie maxima si capul copilului intre picioare si scap de ce mi-e mai frica ...
Oh nu s-ar putea sa ma duc seara la spital, sa faca un ABRACADABRA si dimineata sa am bebelusa :D langa mine fain frumos :D:D ? Nu dati.... :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#427 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:32 PM

Deci daca nu ai chef de mere si ardei (si mie mi s-a intamplat sa nu am chef de ce imi luasem hrana sanatoasa la mine), ai voie sa rontai ceva sarat: sticksuri sau paine prajita. Sau ce ti-o fie tie pofta, dar nu dulciuri condensate, ca vezi ca eu cu ciocolata si inghetata acum mi-a iesit glucoza +. Deci: cuminte Pisoi!

#428 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:41 PM

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 01:42 PM, a spus:

Eu am citit pe net ca foarte multe ceiuri sunt interzise in rom in perioada sarcinii si aici nu.

Dada, nu ai voie nici suplimente nutritive din plante medicinale, nici ceaiuri. Pentru ca sa nu credeti ca daca e ceai e natural si orice ceai in orice cantitate si necontrolat e bun pt organism. Si cucuta e o planta, e naturala, dar e otravitoare. Deci si la plante e restrictie, uite:

La gravide este interzisa folosirea purgativelor, specii care contin alcaloizi, precum si toate plantele sau substantele active vegetale specificate expres la fiecare formula sau planta descrisa;

In perioada lactatiei sunt interzise substante amare, purgative puternice, derivati de opiu (din capsulele de Mac), Rostopasca si altele nominalizate in lucrare.

Infuziile, decocturile, tincturile sau orice produse fitoterapeutice nu se vor asocia la intamplare, deoarece pot produce fenomele de incompatibilitate sau reactii adverse.

O dezvoltare ampla a plantelor contraindicate in sarcina sa afla in tabelul ce urmeaza. Al doilea tabel prezinta plantele cate pot fi utilizate limitat si cu mare prudenta in timpul sarcinii.

Plante contraindicate in timpul sarcinii

Coada soricelului - Achillea millefolium L. - Ulei esential, substante amare, actiune emenagoga.
Obligeana - Acorus Calamus L. - Substante amare, emenogog, stimuleaza contractiile uterine.
Pelin - Artemisia sp. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog abortiv datorita uleiului esential.
Dracila – Berberis vulgaris L. – Contine substante amare si alcaloizi toxici.
Ardei iute – Capsicum sp. (Cayenne) – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Rostopasca – Chelidonium majus L. – Alcaloizi, substanta amare, emenagog.
Feriga – Dryopteris filix-mas (L.) SCOTT – Substante amare, stimuleaza contractiile uterine.
Carcel – Ephedra sp. Alcaloizi, substante amare, Stimuleaza contractiile uterine.
Anason dulce, Fenicul – Foeniculum vulgare MILL. – Ulei esentiale, stimuleaza contractiile uterine
Lemn dulce – Glycyrrhiza glabra L. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Hydrastis – Hydrastis canadensis L. – Substante amare, alcaloizi, stimuleaza contractiile uterine.
Ienupar – Juniperus communis L. – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
Levantica – Lavandula officinalis CHAIX – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
In – Linum usitatissimum L. – Stimuleaza contractiile uterine.
Busuiocul cerbilor – Mentha pulegium l. – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Floarea patimilor – Passiflora incarnata L. - Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Carmaz – Phytolacca americana L. - Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Podophyllum – podophyllum peltatum L. – Podofilotoxina pe care o contine este un purgativ drastic datorita derivatilor antracenici; stimulant uterin, emenagog, abortiv.
Specii inrudite cu Crusinul – Rhamnus sp. – Contin derivati antracenici cu actiune emnagoga, abortiva.
Revent, Rubarbar – Rheum sp. – Contine derivati antracenici si substante amare cu actiune emenagoga si stimulanta uterin.
Salvie – Salvia officinalis L. – contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin datorita subsatantelor estrogene.
Vetrice – Tanacetum vulgare L. – Contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin, emenagog.
Cimbru – Thymus vulgaris L. – contine ulei esential, cu efect stimulant uterin, emenagog.
Vasc – Viscum album L. – stimuleaza contractiile uterine, emenagog.

Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii

Angelica – Angelica aschangelica L. – Radacinile
Dand gui – Angelica sinensis (Oliv.) Diels – Radacinile
Brusture – Arctium lappa L. – Radacinile
Merisor – Vaccinium vitis-idaea L. – Frunzele
Filimica, Galbenele – Calendula officinalis L. – Florile
Sunatoare, Pjarnita – Hypericum perforatum L. - Partile ariene inflorite
Isop – hyssopus officinalis L. - Partile ariene inflorite
Talpa gastii – Leonurus cardica L. - Partile superioare inflorite
Voronic, Unguras – Marrubium vulgare L. - Partile superioare inflorite
Musetel – Matricaria chamomilla L. – Florile
Lucerna – Medicago sativa L. – Planta intreaga fara radacini
Melisa, Roinita – Melissa officinalis L. - Partile ariene inflorite
Menta, Izma – Mentha piperita L. – Frunzele
Patlagina – Plantago sp. – Frunzele
Armurariu – Silybum marianum (L.) GAERT – Semintele
Spilcute, Granat – Tanacetum parthenium SCH.-BIP
- Partile ariene inflorite
Schinduf – Trigonela foenum-graecum L. [/i] – Semintele
Urzica – Urtica dioica L. [/i]– Planta intreaga sau frunzele
Ghimbir – Zingiber officinale L. [/i] – Radacinile[/i]

#429 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:48 PM

Daniella ce inseamna TTGO la 1h ?
Si eu la prima sarcina am avut picioarele ca la elefant,plus edeme si picioarele umflate le-am avut si dupa nastere, nu mai tin minte cit timp, la bebe 2 mi se mai umfla picioarele da nu asa tare, plus ca port zilnic cioarpii aia.
E bine ca ti sau dus o parte din griji, aaa si daca zici ca dr a fost ceva vreme in De atunci o va tine pe a lui si va incerca sa te convinga de nastere normala, mai ales daca bebe e ok si tu la fel.Incearca sa nu te mai stresezi cum o sa nasti, o sa fie bine egal daca nasti cu cezariana sau natural :floare:

#430 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 05:53 PM

Daniela, nu stiu daca se face vaccinul contra hepatitei B in copilarie.Poate acum, dar pe vremuri nu.
Eu nici macar n-am stiu cat am avut-o pe aia A.

Apropo de rujeola, rubeola, intr-un final am reusit sa o intreb pe mama cand am avut si mi-a adus aminte ca surorile mele, dragele de ele au impartasit cu mine cand erau la gradi.Asa ca in copilarie am facut toate bolile specifice, inclusiv cea mai naspa forma de pojar, pe care surorile n-au vrut sa mai imparta cu mine, ele facand forma usoara.La vremea aia din 20 de cazuri am fost singura care a scapat.Pt mamitzu meu a fost o perioada naspa(cred ca daia sunt puiu mamei :floare: ) si pt asta ii voi fi mereu recunoscatoare dr Marcu.

Acasa la mine

#431 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 06:01 PM

Aici se face vaccinul impotriva hepatitei la bebelusi
Edit: m-am uitat in carnetul lui dennis , se cheama Infanrixe hexa, e pt difterie, influenta,hepatita b,Wundstarrkrampf(nu stiu ce e in rom),tuse convulsiva

#432 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 06:14 PM

Da, sa dea Doamne Doamne sa fie bine la toata lumea si la fiecare dupa cum isi doreste si ii vine bine! ... si la burtici si la aspirante :floare:

acum mai avem de trecut hopul cu glucoza. TTGO 1h asa mi-a dat trimitere pentru testul de diabet. Nu stiu ce isneamna la o ora, pomeneati voi ceva ca la nu stiu ce interval te pune sa bei glucoza si iti ia sange sau asa ceva. In cat timp se da rezultatul la analiza asta? La urina am dus dimineata la 10 si la ora 15 era rezultatul gata.
Mi-a dat si leucograma de facut maine sa vedem cum stam cu fierul, am uitat ca nu era din urina rezultatul la fier. Si la hemoleucograma imi da rezultatul pana seara.

Si eu am avut fierul bun la inceput de sarcina, a scazut prin luna a 6-sub limita min a normalitatii ... si mi-a dat Tardiferon spunand ca pana acum ar trebui sa avem un rezultat, de o luna iau. Vedem maine, presupun ca trebuie macar sa nu mai scada, pentru ca de la inceput mi-a spus ca tratamentul va fi de min 3 luni.
Ioana de ce spui ca urasti tratamentul cu fier? Ai vreo reactie adversa de la pastiluta?

#433 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 06:19 PM

Aici in primele 3 zile ale beblusului, inainte de iesirea din spital se fac vaccinurile pentru copii – vaccin antihepatită B, antituberculoza, şi vitamina K.
Acum nu stiu daca am facut si noi cand eram mici ..., cine poate sti ce se facea atunci... ca am aurncat caietul de puericultura :floare:

#434 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 06:21 PM

:floare: azi am implinit cifra de 70 kg. Nu credeam sa ajung vreodata de la 47 kg la 70 kg. Abia astept sa vad si eu cantarul la 52 macar :floare:

#435 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 06:29 PM

Daniela, fierul imi da o stare aiurea,plus parca gustul e schimbat si normal rezulatul de la inceput sau sf de zi :floare:

Nici eu nu stiu ce se facea inainte, a ramas in tara dosarul meu,da ma pot uita peste al sotului.

Acasa la mine

#436 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 07:04 PM

Daniella, testu si aici si in germania dureaza 2 ore, iti ia singe, urina, bei glucoza, astepti o ora, ia singe, mai astepti o ora ia din nou singe si urina, imporatnt ca in alea 2 ore sa nu faci miscare, rezultatul nu stiu cind la dat, la trimis direct la doctorita care ma monitoriza.

#437 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 07:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 05:28 PM, a spus:

:floare:

Vezi postareaPisoi, la 28 July 2010 - 04:25 PM, a spus:

Am venit sa raportez ca in pauza de masa, cand am fost la cumparaturi, NU mi-am cumparat biscuitii cu crema. Iar acum sunt intr-o mare dilema: ce mananc eu pana se termina programul de lucru? Am trei mere si un ardei, dar nici un chef de asa ceva... :( . Help!

Deci nu ai voie biscuiti! am spus!

Ma intorc de la dr cu urmatoarele:
- glucoza in urina de azi dimineata (aseara am manacat 3 napolitane asa inainte de culcare... am uitat ca poate influenta ... pfff). Prin umrare nu a mai fost nevoie sa inteb eu ca mi-a dat de facut testul de TTGO la 1h (asta e ala de care spuneati?)
- dr. mi-a spus ca nu recomanda masaj de drenaj limfatic, deoarece retentia de apa si edemele sunt normale in timpul sarcinii si este o interventie fortata asupra unui fenomen natural sa incerci drenajul. Si ca singurele ce recomanda sunt leacurile naturale babesti: mancare complet fara sare, hidratare 2-4 l apa aplata/zi, picioarele in sus cat mai mult timp si multa miscare :pupic: . A zis sa mai incerc ciorapii tromboflebitici. Bine inteles ca un facut, azi ca si datile trecute cand am fost la dr. picioarele mele nu erau umflate decat f putin. Ieri erau de 2 ori pe atat!
- de Bowen nu a auzit si nu se poate exprima
- sa refacem testul de listeria (pentru scaparile in decor- tiramissu, scoici, fructe de mare) a spus ca nu e cazul, daca era vreo problema pe parcurs o depista
- obligatoriu acum refacem testul de hepatita B, deoarece este in protocolul de sarcina sa refacem toate analizele in trimestrul 3 pentru a sti de ce sa avem grija la nastere. (Ioana in primul trimestru la protocolul de sarcina intra si hepatitele A,B,C si HIV). Eu nu am avut nici o hepatita si nu am auzit sa se faca vreun vaccin in timpul sarcinii. Insa vaccinul asta de hepatita B nu se face in copilarie, sau chiar la nou nascuti? parca da. Insa nu sunt sigura, am aruncat caietul de puericultura ... :floare:
- asa si cand am pomenit sa ma programez la cezariana, iar mi-a tinut o teorie ... si a zis a nu-mi fac griji, daca intru in travaliu sa merg la spital ... poate ajung cu dilatatie maxima si capul copilului intre picioare si scap de ce mi-e mai frica ...
Oh nu s-ar putea sa ma duc seara la spital, sa faca un ABRACADABRA si dimineata sa am bebelusa :( langa mine fain frumos :D:( ? Nu dati.... :D

Nu-ti da nimeni :floare: toate ne dorim acelasi lucru :(

#438 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 July 2010 - 07:15 PM

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 07:04 PM, a spus:

Daniella, testu si aici si in germania dureaza 2 ore, iti ia singe, urina, bei glucoza, astepti o ora, ia singe, mai astepti o ora ia din nou singe si urina, imporatnt ca in alea 2 ore sa nu faci miscare, rezultatul nu stiu cind la dat, la trimis direct la doctorita care ma monitoriza.

Vineri la ora 8 am ma asteapta experienta asta :violent5: am luat deja de la farmacie saftul ala, am aruncat numai o privire la cutie ca nu vreau sa ma imprietenesc cu ea, am vazut ceva de ordinul a 300 ml :violent6:

#439 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 08:11 PM

Voi trebuie sa cumparati siropul ala, aici nu si la bebe1 si la bebe2 l-au dat de la ei, vezi ca tre sa il bei cu inghituri mici, nici foarte repede si nici in timp indelungat mi se pare ca intre 5 si 10 minute, oricum iti spun ei ce si cum tre sa faci.Nu e chiar atit de rau, trece repede :violent6:
Edit:
ca in loc sa scriu de la ei ,am scris de la el.Eu la prima sarcina pina dupa ce am nascut am tot repetat testul asta, deja ma obisnuisem cu gustul.

#440 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2010 - 09:02 PM

Vezi postareaIoana, la 28 July 2010 - 06:29 PM, a spus:

Daniela, fierul imi da o stare aiurea,plus parca gustul e schimbat si normal rezulatul de la inceput sau sf de zi :violent6:

Nici eu nu stiu ce se facea inainte, a ramas in tara dosarul meu,da ma pot uita peste al sotului.

Sa stii ca am citit acum si eu ca daca faci (ca tine) toate analizele inainte de sarcina si te pregatesti de sarcina, in cazul in care nu ai anticorpi de hepatita si de rubeola este indicat sa te vaccinezi.
Doar ca eu nu am facut pregatirea inainte de sarcina temeinic si asa ca nu am facut nici vaccin. Desi am fost cu 1 an inainte de a ramane insarcinata la medicul de familie si i.am spus ca vreau toate analizele pre-sarcina, mi-a spus ca nu are rost ca oricum mi le fac regulat 1 data pe an si ca pentru sarcina sa le fac dupa ce raman imediat sa vedem daca e vreun motiv de ingrijorare. Partea proasta e ca nu am fost eu la ginecolog inainte, pentru ca pe dr asta mi l.am gasit cand eram deja in 12 saptamani, ce am avut inainte nu mi.a inspirat incredere sa ii pastrez ca medici ginecologi personali.
Concluzia era ca, da, ai dreptate Ioana, pentru cei ce nu au facut hepatita si rubeola se recomanda vaccin inainte de sarcina.

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic