Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#521 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 06:59 PM

Pisoi sunt curioasa daca faci baietel sau fetita :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#522 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 08:07 PM

Va informez ca azi mi s-au umflat cel mai tare picioarele si nu ca pana acum doar gleznele si talpile ci piciorul pana sus: deasupra genunchiului zici ca am pulpe de elefant, sunt dubla de cum eram si pe aici si am niste pungi asa deasupra genunchiului. A remarcat si al meu ... care nu prea vrea sa accepte sa ma plang sau sa recunoasca edeme sau diverse neplaceri ale sarcinii ...
Posibil sa fie de la sedinta de terapie de azi :pupic: . M-a avertizat ca in unele cazuri simptomele se agraveaza, semn ca avem o problema functionala acolo ... si ca in aceste cazuri de reugula trebuie 3-4 sedinte pana cand se instaleaza primele efecte si incepe sa fie rezolvata cauza. Mai vedem ... am vrut doar sa stiti cum stam ....

#523 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 August 2010 - 09:47 PM

Fetele , nu ma plang! As fi o proasta sa ma plang pt cateva zile.
Mi-a zis: fara fructe , fara Brötchen, fara zahar! Indiferent de rezultatele testului de maine ( ca-l repet , asta-i al treilea) ! Ca pt cateva zile nu mor :) . A fost categoric!

Intreb ce se mananca sa nu fac ceva prostii. Fructe mai mananc deloc. Acum seara am mancat o lingura de orez integral cu ceva sos de rosii ( carnea i-am dat-o la al meu ca n-am vrut) si 2 feliutze de paine integrala cu cottage cheese.

#524 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 August 2010 - 09:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 08:07 PM, a spus:

Va informez ca azi mi s-au umflat cel mai tare picioarele si nu ca pana acum doar gleznele si talpile ci piciorul pana sus: deasupra genunchiului zici ca am pulpe de elefant, sunt dubla de cum eram si pe aici si am niste pungi asa deasupra genunchiului. A remarcat si al meu ... care nu prea vrea sa accepte sa ma plang sau sa recunoasca edeme sau diverse neplaceri ale sarcinii ...
Posibil sa fie de la sedinta de terapie de azi :) . M-a avertizat ca in unele cazuri simptomele se agraveaza, semn ca avem o problema functionala acolo ... si ca in aceste cazuri de reugula trebuie 3-4 sedinte pana cand se instaleaza primele efecte si incepe sa fie rezolvata cauza. Mai vedem ... am vrut doar sa stiti cum stam ....

Daniella , eu in prima noapte n-am putut dormi de maini , atat de tare s-a agravat.......credeam ca-l omor pe masseur :)

#525 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 10:25 PM

aha! deci nu sunt singura" si cand a inceput sa fie mai bine?

#526 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 August 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 06:55 PM, a spus:

Vezi postareaPisoi, la 03 August 2010 - 04:00 PM, a spus:

Daniela, vineri am urmatorul control, dar e la GP (medicul de familie aici, dar are mai multe atributii si competente decat cel din ro)

Pisoi si ce control iti face? palpare si stetoscop? Cred ca un dr priceput stie sa-ti spuna daca e intors copilul si la palpare..., dar daca ei, doctorii nu s-au impacientat si nu ti-au comunicat nimic special, inseamna ca nu trebuie sa te ingrijorezi nici tu

Daniela, palpare, tensiune, urina si pune un aparat special cu niste gel pe burtica sa auzim bataile inimii fatului, timp in care ii calculeaza si pulsul. Cam asta se face la GP. Si da, poate spune din palpare daca s-a intors sau nu.

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 06:59 PM, a spus:

Pisoi sunt curioasa daca faci baietel sau fetita :)

Si eu :)

#527 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:12 AM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 08:07 PM, a spus:

Posibil sa fie de la sedinta de terapie de azi :) . M-a avertizat ca in unele cazuri simptomele se agraveaza, semn ca avem o problema functionala acolo ... si ca in aceste cazuri de reugula trebuie 3-4 sedinte pana cand se instaleaza primele efecte si incepe sa fie rezolvata cauza. Mai vedem ... am vrut doar sa stiti cum stam ....

Vezi postareasimonaro29, la 03 August 2010 - 09:47 PM, a spus:

Fetele , nu ma plang! As fi o proasta sa ma plang pt cateva zile.
Mi-a zis: fara fructe , fara Brötchen, fara zahar! Indiferent de rezultatele testului de maine ( ca-l repet , asta-i al treilea) ! Ca pt cateva zile nu mor :love7: . A fost categoric!

Intreb ce se mananca sa nu fac ceva prostii. Fructe mai mananc deloc. Acum seara am mancat o lingura de orez integral cu ceva sos de rosii ( carnea i-am dat-o la al meu ca n-am vrut) si 2 feliutze de paine integrala cu cottage cheese.

Fetelor, sunteti curajoase rau sa faceti terapia asta in timpul sarcinii. Eu sunt fricoasa ca un iepure... :)

Simona, te tii tare cu alimentatia, felicitari. O mamica f buna :)

#528 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 01:35 PM

Pisoi , nu-i vb de curaj , face atat de bine...
Daniella , de a doua zi mi-a fost mai bine :)
Am fost azi la doctor , am facut testul de zahar.
Valorile dupa cum urmeaza:
1. 58
2. 147
3. 85

Concluziile: Valoare a doua e cu 7 puncte peste valoarea acceptata la noi in land , in alte landuri se accepta 150 sau 160 la gravide , la noi 140.
Daca valoarea a treia e totusi buna (asta-i pana la 100 si ceva in mod normal) atunci nu e diabet gestatzional.

DAR...pt ca profesorul a descoperit ieri ca vezica era prea mare sau prea plina ( a lui BB) m-a trimis la diabetolog , merg maine , o sa-mi dea sfaturi ce sa mananc ( ca sa nu pic daca nu iau zahar deloc----azi era sa se intample , eram la cumparaturi si cand m-a luat cu transpiratzia am pus mana pe o napolitata cu ciocolata si rapid mi-a trecut) si sa ma invetze cum sa ma intzep si masar cu aparatul. Cica maine o sa primesc unul.

Deci diabet nu e dar pt ca prof. vrea sa aiba totul perfect la nastere si ca sa nu-mi faca Einleitung in data de 17 ( ca nu ma lasa mai mult de o zi peste termen) va trebui sa controlez valorile asa cum spune el.

#529 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 01:55 PM

Simona, cum sa cazi daca nu mananci dulciuri? Asta cred ca e de la cap :) te referi ca nu poti rezista fara dulce din cauza sarcinii sau cum! Sa marturisesti doctorului acest comportament, ma tem ca nu e bin ca ai mancat napolitana si nici nu ar trebui sa te ia cu lesin daca nu mananci dulciuri. Eu spun sa mananci bine dar salate (morcov, salata verde, telina, rosie, castravete, ardei, masline, patrunjel) cu bucatele de branzeturi, de carne la gratar sau peste (ton), amesteci cu ulei masline si lamaie si gata (nici nu te coci la foc macar) ce lesin sa te ia daca mananci un ditamai castronul de asta?
Uite aici portia mea din felul meu zilnic:
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128092284259.jpg

#530 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 01:56 PM

La mine au fost doar doua valori la analiza aia de diabet, dar nu stiu codul probei sa-ti spun acum cat mi-au iesit, iti spun diseara.

#531 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:00 PM

sa stii ca mi s-au mai desumflat picioarele pana dimineata, dar nu de tot. Iar acum deja sunt umflata la talpi/glezne

pe mine m-a prevenit ca in multe cazuri, cand e o problema patologica intai se inflameaza mai rau si abia apoi incepem sa eradicam boala ... Nu stiu nu ma pronunt, mai vedem pe parcurs. Teoria suna bine ... sa vedem in practica cum va fi.

oricum neaparat sa intebi terapeutul Bowen daca se poate asocia cu ce masaje si terapii mai faci tu si sa-mi spui. Mie mi.a spus ca terapia e extrem de subtila si se sterg impulsurile daca faci orice altceva pe piele in locurile respective. Eu ma gandeam sa incep anticelulitic dupa ce nasc, de pe la 2 luni, insa daca voi continua cu Bowen nu mai am voie alt gen de masaje, terapii proceduri.

#532 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:01 PM

Daniela, mie mi se intampla des si cand nu sunt gravida. Ma ia cu ameteala si simt ca pic de pe picioare, imi amortesc mainile, din astea. Eu nu stiu niciodata daca e o cadere de calciu sau de glicemie. Ma dreg rapid cu niste lapte sau ceva dulce, asta daca nu cumva sunt la mama naibii cu masina si atunci beau inevitabil coca-cola la doza, de care am stoc in portbagaj.

#533 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:04 PM

Vezi postareaPisoi, la 04 August 2010 - 10:10 AM, a spus:

Daniela, palpare, tensiune, urina si pune un aparat special cu niste gel pe burtica sa auzim bataile inimii fatului, timp in care ii calculeaza si pulsul. Cam asta se face la GP. Si da, poate spune din palpare daca s-a intors sau nu.

aha pai aia e monitorizarea TCG de care zieam noi. Deci vineri afli daca s-a intors, oricum eu citeam ca prin S36-38 sau chiar in timpul travaliului se poate intoarce la nasterea 2. Tu esti de-o seama cu mine, in 34, nu? Asa ca ai timp ... nu-i panica.

Imi place ca aici ne place sa ne plangem una pe umarul celeilalte ... cel putin mie ... ca barbatii sunt mai putin deschisi la lamentatii :)

#534 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 02:04 PM, a spus:

aha pai aia e monitorizarea TCG de care zieam noi. Deci vineri afli daca s-a intors, oricum eu citeam ca prin S36-38 sau chiar in timpul travaliului se poate intoarce la nasterea 2. Tu esti de-o seama cu mine, in 34, nu? Asa ca ai timp ... nu-i panica.

Imi place ca aici ne place sa ne plangem una pe umarul celeilalte ... cel putin mie ... ca barbatii sunt mai putin deschisi la lamentatii :)

si mie imi place ca ne putem plange linistite :blush: . cam prin 34-35 sunt si eu. Asa am o senzatie ca de fapt sunt prin 32 si o sa nasc pe la inceputul lui ortombrie :) . ma ia groaza cand ma gandesc ca ar mai putea fi doua luni... am inceput sa ma ingras si eu, in ultima vreme mananc mult, simplu dar mult, adica des, nici nu vreau sa numar cate mese iau eu pe zi :) .

#535 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:10 PM

Vezi postareaPisoi, la 04 August 2010 - 02:01 PM, a spus:

Daniela, mie mi se intampla des si cand nu sunt gravida. Ma ia cu ameteala si simt ca pic de pe picioare, imi amortesc mainile, din astea. Eu nu stiu niciodata daca e o cadere de calciu sau de glicemie. Ma dreg rapid cu niste lapte sau ceva dulce, asta daca nu cumva sunt la mama naibii cu masina si atunci beau inevitabil coca-cola la doza, de care am stoc in portbagaj.

da??? eu nu am genul asta de stari, d-aia m-am mirat! Pot sa tin si diete, nu am nici cea mai mica slabiciune. In timp ce alte femei daca tin la fel ca mine, spun ca lesina ... eu credeam ca de fapt nu au ambitie ...
Pai si ai interbat medicul vreodata?

Aaaa btw am intrebat terapeuta de amorteala mainilor si mi-a spus ca e extrem de frecventa in timpul sarcinii, la fel ca si umflarea picioarelor si ca e diferenta mare de la amorteala, umflare, usoara durere pana la sindromul TC si ca data viitoare o sa-mi faca niste teste pentru STC. Dar, vineri la control am sa-l intreb si pe medic, desi am impresia ca data trecuta s-a enervat ca ... am venit cu diverse de la voi si parea ca veau sa- l invat eu pe el ce e de facut ... (ca i-am zis de analiza de diabet etc...).

Dr. meu e in CO in august ... si cred ca dupa controlul asta ... o sa fiu home alone pana in sept cand nasc ...

#536 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 02:10 PM, a spus:

da??? eu nu am genul asta de stari, d-aia m-am mirat! Pot sa tin si diete, nu am nici cea mai mica slabiciune. In timp ce alte femei daca tin la fel ca mine, spun ca lesina ... eu credeam ca de fapt nu au ambitie ...
Pai si ai interbat medicul vreodata?

daniela, nu am intrebat la medic niciodata... ce chestie :blush: . Sunt atat de obisnuita cu starile astea incat nu m-am gandit. me stupid :) , neaparat sa intreb vineri.

Citeaza

Aaaa btw am intrebat terapeuta de amorteala mainilor si mi-a spus ca e extrem de frecventa in timpul sarcinii, la fel ca si umflarea picioarelor si ca e diferenta mare de la amorteala, umflare usoara durere pana la sindromul TC si ca data viitoare o sa-mi faca niste teste pentru STC. Dar, vineri la control am sa-l intreb si pe medic, desi am impresia ca data trecuta s-a enervat ca ... am venit cu diverse de la voi si parea ca veau sa- l invat eu pe el ce e de facut ... (ca i-am zis de analiza de diabet etc...).

Asa sunt doctorii in ro, of! Asa niste orgoliiiiii! Aici poti intreba orice ca sunt rabdatori si te asculta si te intreaba de ce crezi ca ai avea nevoie de asa ceva si din astea. Aici ultima intrebare inainte de terminarea controlului e intotdeauna: mai e ceva care te ingrijoreaza?

Citeaza

Dr. meu e in CO in august ... si cred ca dupa controlul asta ... o sa fiu home alone pana in sept cand nasc ...

Si daca e in concediu, nu mai faci controalele de rutina cu altcineva? Aici intetesc controalele in ultima parte a sarcinii.

#537 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 02:29 PM

Daniella , nu-i de la cap :blush: , se numeste hipoglicemie. Doctoritza chiar m-a avertizat azi sa am grija. Nu era nevoie de cioco , ceva dulce trebuia , chiar un cub de zahar. Hipoglicemia e mai nasoala decat diabetul. :) Te ia cu traspiratzii reci.

Pisoi , eu de la lipsa de calciu vad galben :)

#538 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 02:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 01:55 PM, a spus:

Simona, cum sa cazi daca nu mananci dulciuri? Asta cred ca e de la cap :) te referi ca nu poti rezista fara dulce din cauza sarcinii sau cum! Sa marturisesti doctorului acest comportament, ma tem ca nu e bin ca ai mancat napolitana si nici nu ar trebui sa te ia cu lesin daca nu mananci dulciuri. Eu spun sa mananci bine dar salate (morcov, salata verde, telina, rosie, castravete, ardei, masline, patrunjel) cu bucatele de branzeturi, de carne la gratar sau peste (ton), amesteci cu ulei masline si lamaie si gata (nici nu te coci la foc macar) ce lesin sa te ia daca mananci un ditamai castronul de asta?
Uite aici portia mea din felul meu zilnic:
Atasament IMG00167-20100803-1853.jpg

daniella , tu chiar n-ai auzit de hipoglicemie????

#539 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 02:38 PM

:blush: iertaciune!

n-am stiut de hipoglicemiile voastre
apai sa faceti ce zice domn dr
io am luat :) o inghetata dubla

#540 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 02:51 PM

Nu-s ale noastre , :), toata lumea are , din cand in cand. Unii o pun pe seama oboselii...

La mine a fost de vina alimentatzia radical schimbata .

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul