Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#541 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 August 2010 - 02:58 PM

Vezi postareasimonaro29, la 04 August 2010 - 01:35 PM, a spus:

Pisoi , nu-i vb de curaj , face atat de bine...
Daniella , de a doua zi mi-a fost mai bine :)
Am fost azi la doctor , am facut testul de zahar.
Valorile dupa cum urmeaza:
1. 58
2. 147
3. 85

Concluziile: Valoare a doua e cu 7 puncte peste valoarea acceptata la noi in land , in alte landuri se accepta 150 sau 160 la gravide , la noi 140.
Daca valoarea a treia e totusi buna (asta-i pana la 100 si ceva in mod normal) atunci nu e diabet gestatzional.

DAR...pt ca profesorul a descoperit ieri ca vezica era prea mare sau prea plina ( a lui BB) m-a trimis la diabetolog , merg maine , o sa-mi dea sfaturi ce sa mananc ( ca sa nu pic daca nu iau zahar deloc----azi era sa se intample , eram la cumparaturi si cand m-a luat cu transpiratzia am pus mana pe o napolitata cu ciocolata si rapid mi-a trecut) si sa ma invetze cum sa ma intzep si masar cu aparatul. Cica maine o sa primesc unul.

Deci diabet nu e dar pt ca prof. vrea sa aiba totul perfect la nastere si ca sa nu-mi faca Einleitung in data de 17 ( ca nu ma lasa mai mult de o zi peste termen) va trebui sa controlez valorile asa cum spune el.

Aici e dupa Hauptmahlzeit max 130mg%
si nüchtern <95mg%
Eu trebuia sa ma intep in deget,chestia aia arata ca un pix si aparatu e micut unde pui o folie ,dupa ce te speli pe miini te intepi lasi sa iasa o picatura de singe pui foila aia si astepti sa iti dea valoarea, o notezi in carnetel si gata.Am mai spus eu trebuia sa fac de 3ori pe zi la o ora dupa masa principala

#542 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 03:03 PM

Siomna poti sa iti iei o cioco sau ceva dulce pt diabetici si sa ai tot timpul in poseta, oricum asta dispare dupa nastere, important e ca bebe sa fie sanatos fara zahar in singe

#543 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 03:06 PM

sissi , aici trebuie sa ai mai putzin de 8o nüchtern....celelalte , ( dupa bautura aia) depind de la land la land.
In mod normal e asa:

Die Werte müssen nüchtern unter 90, nach 1 Stunde unter 160 und der dritte Wert darf nicht über 140 sein.

dar cica la noi sunt mai strictzi.

Doctoritza a zis ca fara indicatzia profesorului n-ar fi bagat niciodata in seama valorile pt ca a treia e perfecta si pt ca in ultima saptamana oricum e zaharul mai ridicat la gravide.

#544 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 03:07 PM

Aaaa btw am intrebat terapeuta de amorteala mainilor si mi-a spus ca e extrem de frecventa in timpul sarcinii, la fel ca si umflarea picioarelor si ca e diferenta mare de la amorteala, umflare, usoara durere pana la sindromul TC si ca data viitoare o sa-mi faca niste teste pentru STC. Dar, vineri la control am sa-l intreb si pe medic, desi am impresia ca data trecuta s-a enervat ca ... am venit cu diverse de la voi si parea ca veau sa- l invat eu pe el ce e de facut ... (ca i-am zis de analiza de diabet etc...).

Dr. meu e in CO in august ... si cred ca dupa controlul asta ... o sa fiu home alone pana in sept cand nasc ...
[/quote]
Si aici cind mergi la control prima data te intreaba daca ai intrebari nelamuriri ,apoi face controlul si te mai intreaba mai aveti ceva nelamuriri?
Avantajul aici e ca nu tre sa nasti cu doctorul care te monitorizeaza 8luni,nasti cu medicul care e de garda, oricum are fisa ta plus Mutter Kind Pass

#545 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 August 2010 - 03:33 PM

Vezi postareasimonaro29, la 04 August 2010 - 02:29 PM, a spus:

Daniella , nu-i de la cap :) , se numeste hipoglicemie. Doctoritza chiar m-a avertizat azi sa am grija. Nu era nevoie de cioco , ceva dulce trebuia , chiar un cub de zahar. Hipoglicemia e mai nasoala decat diabetul. :) Te ia cu traspiratzii reci.

Pisoi , eu de la lipsa de calciu vad galben :blush:

Hipoglicemie zici? am auzit de termenul asta dar nu stiu cu ce se mananca :P
de ce e mai nasoala ca diabetul? tu ce zici, sa fac caz de asta la doctor la urmatoarea vizita?

Cum vezi galben? :)
stele?

#546 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 03:57 PM

Vezi postareaPisoi, la 04 August 2010 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 04 August 2010 - 02:29 PM, a spus:

Daniella , nu-i de la cap :violent6: , se numeste hipoglicemie. Doctoritza chiar m-a avertizat azi sa am grija. Nu era nevoie de cioco , ceva dulce trebuia , chiar un cub de zahar. Hipoglicemia e mai nasoala decat diabetul. :boohoo: Te ia cu traspiratzii reci.

Pisoi , eu de la lipsa de calciu vad galben =))

Hipoglicemie zici? am auzit de termenul asta dar nu stiu cu ce se mananca =))
de ce e mai nasoala ca diabetul? tu ce zici, sa fac caz de asta la doctor la urmatoarea vizita?

Cum vezi galben? :angryfire:
stele?

Pisoi , tu faci misto???? sau nu?

Diabetul e de durata , e o boala grava ( nu ma refer la gravide ci in general) dar nu te face sa te simtzi rau. Pe cand de la hipoglicemie pur si simplu cazi!!!

N-ai de cesa faci caz ca e ceva normal la gravide. Ia biscuitzi de rezerva la tine :P

Da , mah , stele vad io....nu verzi ci galbene...dar acum ca mi-am reglat vitamina D , nu mai am treaba cu calciu. Am stat la soare de arat ca tractoristii , bronzata cu guler si maneci.

#547 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 03:59 PM

Vezi postareasimonaro29, la 04 August 2010 - 02:51 PM, a spus:

Nu-s ale noastre , :boohoo:, toata lumea are , din cand in cand. Unii o pun pe seama oboselii...

La mine a fost de vina alimentatzia radical schimbata .

In cazul meu de ex, prin luna a 3-a si a 4-a, dupa fiecare masa simteam ca daca nu mananc si ceva dulce e foc. In cazul meu cred ca era de la cap :angryfire: . Eu nu mancam inainte prajituri sau desert, dar atunci era ca o pofta reflex: nu ma gandeam dinainte. Luam cina si dupa cina ma sculam de la masa si spuneam: te rog pleaca la cofetarie ca-mi trebuie/poftesc prajituri :violent6: In ceea ce ma priveste eu cred ca era mai degaba rasfat, adica pentru prima oara nu ma mai interesa daca ma ingras ...pentru ca aveam voie ... sunt insarcinata ... nu-mi mai masoara nimeni burta ...
Spuneti ca am o scuza: era de la hipoglicemie? Iupiii ce bine =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#548 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 04:04 PM

mi s-a intamplat si mie de 3-4 ori in sarcina sa vad stelute albe umblatoare ca niste spermatozizi, dar de obicei cand ma ridic din pozitia aplecat sau odata chiar cand m-am ridicat de pe masa de eco (m-am speriat ca dr. ecografist a tot apasat pe bebelusha sa se miste ... iar eu d-abia indraznesca sa o mangai cu o mana usoara si delicata ...si m-a luat cu lesin rau)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#549 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 04:06 PM

d-alea stele vedeam si eu , cand ma ridicam.

Poftele de dulce nu-s de la hipoglicemie , sorry , cand e zaharul jos de tot in sange nu simtzi ca vrei dulce , simtzi numai ca pici.

Asa ca....nu se pune la tine :angryfire:

#550 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:15 PM

Simona, nu glumeam, mersi de explicatie.

fetelor, si eu vad stele galbene... :angryfire:

Acum confesiunea: mi-am cumparat biscuiti cu crema si jaffa cakes. am mancat jumate din jaffa cakes. nu stiu ce am, e cumva pe fond nervos, n-am nici un chef de munca dar uite ca trebuie sa muncesc si sa stau aici la birou. ca la inchisoare ma simt, la munca silnica :boohoo: .

Dupa ce le-am mancat evident mi s-a facut rau. Acum ma simt ceva mai bine.

Biscuitii i-am luat sa fie pentru zilele urmatoare. Ma gandeam in magazin "hotaraste-te, ori jaff ori biscuitii. mai bine ia doar biscuitii ca jaffa astea sunt pline de euri. Dar mi-e pofta de eleee. atunci nu mai lua si biscuitii! daaar daca pana ajung la birou nu-mi mai trebe jaffa si vreau biscuiti?". Si asa mai departe. N-am putut sa ma decid. Ma simt ca o :violent6: .

#551 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:20 PM

fetelor cu sanii mari (sper ca nu-s singura :angryfire: ), cum va descurcati cu aspectul asta? Eu port toata ziua sutien ca fara nu se poate. dar cum burta e asa mare de la o vreme, pur si simplu nu mai am aerisire sub sani cu sau fara sutien si e o temperatura acolo... mama-mama! Cat sunt acasa merg la baie si ma racoresc cu apa cand nu mai pot si cateodata noaptea dorm fara nimic in sus ca sa primesc cat mai mult aer. dar tot e chinuiala, zi de zi... Voi cum faceti, cum va descurcati?

#552 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:36 PM

Si eu am sinii mari,o data cu kilele au crescut si sinii, eu cind stau acasa nu port sutien,sau daca mai port acasa din cind in cind am sutiene fara sirme, e mai comod, din casa nu ies fara sutien cu sirme

#553 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:44 PM

Sutien cu sarme nu mai port de cativa ani, sunt prea mari pentru asa ceva. DD.

Dar nu-mi spui ce faci de arsuri, sau nu ai parte de asa ceva? Oi fi eu singura care sufera de calduri, bufeuri si din astea?

#554 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:50 PM

Sufar de arsuri , azi noapte aprope ca nu am putut dormi de la arsuri,am incercat cu de toate, lapte rece, apa minerala, migdale am mincat si maninc zilnic, bufeuri am , eu de fel is friguroasa da acu la 15 grade merg cu mineca scurta si imi e cald.Pe mine cel mai tare ma termina durerile de spate, noaptea cind tre sa merg la baie dureza secunde intregi pina fac primii pasi si apoi ma tin de pereti.

#555 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 04:53 PM

Sissi, si eu aveam probleme cu spatele la sarcina trecuta. Am facut putina gimnastica specifica, dar tot era greu. Tu cat mai ai, in ce luna esti?

In ce pozitie dormi? te ajuti la dormit cu perne intre picioare, la spate samd?

#556 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 05:05 PM

Am intrat in luna 9a ,am pe 26august dnp si la prima sarcina am avut dureri de spate, in afara de magneziu nu ni-a dat nik sa iau nici la prima sarcina si nici la a doua.
Dorm mai mult pe partea stinga si pun perna sub burta, cin ma intorc pe dreapta , ma intorc prima data cu fata in sus sa se pozitioneze bebe pe mijloc si apoi dreapta , daca fac trecerea brusc de pe stinga pe dreapta am senzatia ca mi se rupe burta.
Eu deja ma gindesc la numaratoarea inversa.De aseara am inceput sa masez sinii cu garmastan.Pe burta dau cu ulei bio de la frei, da ma ustura pielea, vergeturi am de la prima sarcina.No ca m-am vaitat destul :angryfire:

#557 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 05:22 PM

Cu o perna intre picioare ai incercat?

Cand ma gandesc ca toate astea ma asteapta si pe mine... uf!
Lasa tu, vaita-te aici ca utie are cine sa te asculte :violent6: .
Cand ma gandesc ca in prima sarcina n-am vorbit cu nimeni nimic... fraiera am fost :angryfire:

#558 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 August 2010 - 05:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 01:55 PM, a spus:

Simona, cum sa cazi daca nu mananci dulciuri? Asta cred ca e de la cap :angryfire: te referi ca nu poti rezista fara dulce din cauza sarcinii sau cum!

Nu e deloc de la cap, e vb de scadera glicemiei, atunci tb sa mananci ceva, poate sa fie un cub de zahar(cumnatul meu bolnav de diabet, are tot timpul in geanta o cutiuta cu zahar cubic) sau un sandwisch.In cazul cresterii glicemiei se recomanda miscare.

Simona, ai grija.Mai ai putin si scapi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#559 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 August 2010 - 06:03 PM

Vezi postareasimonaro29, la 04 August 2010 - 03:57 PM, a spus:

Pisoi , tu faci misto???? sau nu?

Diabetul e de durata , e o boala grava ( nu ma refer la gravide ci in general) dar nu te face sa te simtzi rau. Pe cand de la hipoglicemie pur si simplu cazi!!!

N-ai de cesa faci caz ca e ceva normal la gravide. Ia biscuitzi de rezerva la tine :angryfire:

Da , mah , stele vad io....nu verzi ci galbene...dar acum ca mi-am reglat vitamina D , nu mai am treaba cu calciu. Am stat la soare de arat ca tractoristii , bronzata cu guler si maneci.

Ba Simo, te contrazic.Eu il vedeam pe cumnatul meu cum era cand ii crestea sau scadea glicemia.
Ca sunt persoane carora le scade nivelul zaharului din sange si se simt naspa, asta e alta mancare de peste.Da numai bolnav de diabet sa nu fi, chiar daca nu este insulino-dependent.

Iti urez bafta cu aparatul, eu numai cand ma gandesc mi se ridica parul maciuca fiinca n-as suporta sa ma intep in deget de 2-3 ori/zi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#560 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 August 2010 - 06:49 PM

Ioana , zici tu acum asa...poate asa as fi spus si eu acum un an. Dar pt binele celei din burtica faci orice :) Ce conteaza intzepaturile ( is mai multe de 3 , inainte si dupa fiecare masa) in comparatzie cu BB?

Eu am fost toata sarcina o pofticioasa dar nu am pus gura pe ce n-a fost voie! A mancat al meu langa mine peste crud cumparat de mine si nu m-am gandit o clipa ca as vrea. Ce nu face bine la BB nu se discuta. Iar ce face bine , se va face . Punct.

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul