Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#561 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 August 2010 - 07:08 PM

Simo, e normal, daca as fi intr-o astfel de sitauatie normal ca as face, spun doar ca ma gandesc cu groaza ca stiu ce inseamna.

Tocmai fiinca e vb de copil as face orice, chiar daca urasc acele, am zis ca sunt dispusa sa ma intep singura in burta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#562 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 04 August 2010 - 09:34 PM

Simona, fain e ca mai ai un pic , mai rau era daca trebuia de pe la 7 luni sa te intepi.Din cite imi aduc eu aminte ,nu trebuie direct in buricul degetului sa te intepi ci un pic in laterala.
Pisoi, pai te poti plinge, eu m-am vaitat destul si sa contiunii cu vaicareala, cind zic gata fac o pauza stau un pic in pat vine copilul mami vreau aia , sau aia ,ailalta si uite asa nu apuc sa stau intinsa 1minut.Gata nu ma mai pling :)
Dar abia astept sa nasc :)

#563 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 August 2010 - 09:50 PM

fetele cu hipoglicemia imi pare rau, sper sa aveti in gentuta mereu ce va trebuie sa nu-mi lesinati acum ca trebuie sa va tineti tepene pe doua pentru bebelusii vostri!

cu sanii ... si eu simt arsura pe linia de sub sani. In casa nu port sutien si doar rochite subtiri (120g) de bbc din cel mai racoros si bun.
In afara casei sutien cu sarme, captuseala pe sani e de bbc. Sub sani am urme de la el. Eu nu am schimbat sutienul de cand cu sarcina. Voi? Ati marit nr? Ai mei oricum nu sunt sani mari, medii (cu indulgenta).

O alta belea ma lovise saptamana trecuta, m-am oparit pe zona inghinala, poate si jupuit cumva din cauza tampoanelor zilnice ... nu stiu dar vreo 3 zile am tras sa mi se vindece. Si acolo simt o fierbinteala ... de nu stiu cum sa ma aerisesc ... lateralele alea unde vin chiloteii sunt incinse rau si nu e aer.

Neajunsuri de genul : bufeuri si calduri si transpir toata am si eu. In fiecare noapte ma trezesc lac de transpiratie si cam de cand afara au depasit 25 grade mie mi se parea mare zaduf! D-aia am zis merci ca in concediu am prins nor si ploaie, ca daca sunt calduri sunt meduza!

Asa ... plangeti-va fetelor, aveti aici un umar si o mana care sa va racoreasca fruntea! Racoriti-va! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#564 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 09:55 PM

dar cel mai rau si mai rau neajuns in sarcina mea si sa zic singurul serios ...celelalte mai putin... a fost cu retentia de apa si edemele de la picioare ... paharul tau cu gheata suna foarte bine pentru gleznele mele!

Mi-am comandat alt scaun (ergonomic cu reglaje pe orizontala pt spatar si cu scaunel de picioare) la birou de 2 saptamani tot ma codesc ... pana la urma l-am luat ca nu mai pot rezista de pozitie ... ma doare fundul si burta si mi se umfla rau burta in pozitie la 90 grade. Acu'mi trebuie si alta masa, ca biroul meu are o placa verticala dedesubt si nu pot intinde picioarele.
Abia astept sa il probez :) !

#565 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:15 PM

Cred ca am inteles gresit eu cind a intrebat pisoi de arsuri, nu am arsuri pe sub sini ci arsuri de alea de la stomac, pina pe esofag pe mine alea ma omoara.
Daniella pt zona inghinala foloseste crema pt bebelusi , poate te ajuta si se vindeca mai repede .
Eu is o fericita ca nu tre sa folosesc absorbante

#566 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:24 PM

adica nu ai avut scurgeri in sarcina?
la mine e ceva ... imi tot ia secretie si nu am nimic ... dar eu ud scutecul .... Bine, mi.a iesit candida de doua ori, dar in rest nimic si secretia cascada ...

Eu nu am avut arsuri de alea pe esofag decat de cateva ori (4-5) si singura oara mai serios a fost alaltaieri seara, dar cam dupa 2 ore m-au lasat si am putut sa dorm fara sa mai trimit pe tati la farmcie.

stiu ca prietena mea care a nascut lua renie, voi ce stiti? e voie?

n.am luat crema pt bebelus inca, m-m gandit si eu ... am dat cu garmastan ... dar nu cred ca e tot aia, chiar daca vindeca ragadele

Sissi dar tu ce o sa ai fetita sau baietel ca nu mai stiu?

deci ti-a spus si tie sa incepi sa dai cu garmastanul? vezi ca nu e proasta fata? :)

#567 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 09:39 AM

Daniella, am si eu ceva secretii, is normale da nu imi trebe scutec, eu is mai mult acasa si imediat ma spal.
Nu mi-a zis nici un doctor sa ma dau inainte cu garmastan da am vazut ca la alte fete a dat rezultate si incerc si asta, cu dennis am avut ragade, cind il puneam la sin plingeam, primele secunde.
Si al doilea e tot baietel.
Sunt si aici tablete pt arsuri de alea da prefer sa nu bag pastile asa aiurea, doctorita mea mi-a recomandat lapte, apa minerala si migdale.
La Dennis folosesc Bepanthen si cind eram in spital moasele spuneau ca e bine de dat si pe sini cu Bepanthen.
De cind nu mai iau magneziu ma incearca circeii, azi dimineata am avut unul groaznic in pulpa :hungry:

#568 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 10:19 AM

si eu am avut ceva carcei, dar daca apuci (Stiu ca de obicei te ia somnoroasa sau chiar in somn) sa indrepti laba piciorului spre tibie cand da semnal ca se instaleaza si nu dupa, scapi
si eu am luat magneziu b6 forte toata sarcina, acum l-am terminat de doar cateva zile si am uitat sa trec pe la farmacie sa-mi mai iau

acum iar am ...asa ca un puls jos in bazin ... ori bebe sughite, ori sunt contractii

am vazut azi dimi o emisiune cu dulciurile si cat sunt de daunatoare ... fetelor nu mai mancati si nu mai dati la bebei, inlocuiti cu un fruct sau inghetata din fructe + iaurt/smantana

da, chiar criza de hipoglicemie sau de diabet se rezolva cu un fruct sau numai cu zahar concentrat?

a spus si de balsam ca problema ar fi ca bebe face alergii la parfumuri si daca folosesti balsam trebuie sa fie fara miros, la fel orice detergent cu care speli (haine, vase, obiectele sanitare si chair si daca speli in casa bebe inhaleaza, asa ca avea dreptate Simona cand spunea ca trebuie sa luam detergenti ecologici, asa a recomandat si dr) trebuie limpezit fff bine, sa nu ramana urma de miros, altfel alergia poate sa mearga pana la astm

#569 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 10:26 AM

Eu nu mai tre sa iau magneziu, asa ca pina nasc incerc sa fentez cit pot circeii astia, de regula ii preintimpin, da acum ma luat din somn.
De cind l-am nascut pe Dennis nu am mai spalat rufele cu balsam,la masina am program de dubla clatire.

#570 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 10:42 AM

Si eu puneam oricum la clatire supliementara, insa nu se duce mirosul, doar ca mie imi place ca rufele sa miroasa a detergent si balsam. Chiar ma enervam ca rufele mele miros putin in comparatie cu ale altora.

Inteleg ca la bebe nu e voie si oricum nu vad in nici un caz sa speli rufele de adult cu cele de copil mic. Mi-am luat un Ariel pe care scrie ca e pt copii. Nici Lenorul gel nu prea are miros.

#571 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 10:44 AM

Gama bepanthene este doar la farmacie, sau si in magazine? Cred ca totusi e mai bine sa astept sa vb cu neonatologul inainte de a cumpoara cosmeticalele.

#572 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 10:49 AM

Fetelor , pt arsuri ( la stomac) e bun ingwer / ghimbir-ul.

Mie mi-au provocat ardeii arsuri si nu am mai prea mancat.

Ah , pe langa ghimbir mai e buna si acupunctura.

#573 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 August 2010 - 11:10 AM

Fetelor si eu am carcei din astia, dar am invatat smecheria sa indoi laba piciorului si imi trece rapid. Sarcina trecuta am suferit enorm de la ei. Intre timp am mai invatat o smecherie pentru carcei si mancarimi inauntrul piciorului: e total interzisa pozitia picior peste picior. De cand am aflat asta am renuntat la pozitia mea preferata de la birou :lol: si cred ca a avut efect pentru ca nu ma mai chinui ca in sarcina trecuta.

daniela si eu am problema cu udatul, bine ca am scapat de oparitul intre picioare. Si eu am fost diagnosticata cu candida si tocmai am terminat tratamentul local, tare teama mi-e ca nu scap pana nu nasc.

Apropo de udatul asta, oare nu e si un semn ca se pierde din lichidul bebelui? Chiar ma intrebam zilele trecute.

Daniela, deci tu stii de arsurile de sub sani (mai bine nu stiai! :) ) Si ce faci sa scapi de ele? sa te racoresti? Eu am zile ca azi de ex cand m-am trezit cu o temperatura normala acolo si ce bucuroasa am fost! dar de obicei pot face gratar acolo =)) .

Mie mi s-au marit sanii cu 3 numere deja, esti o norocoasa ca ai ramas la fel. Asta inseamna ca o sa-ti ramana sanii frumosi si dupa nastere.

Si eu mai am arsuri de stomac, dar rar. In sarcina trecuta aveam zilnic pe la sarsitul sarcinii si luam gaviscon, e un medicament pe baza de bicarbonat care se accepta in sarcina. Si ca remediu natural - fruct de papaia copt, mergea foarte bine, dar nu gaseam mereu, plus ca era scump.

#574 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 11:25 AM

Nici mie nu mi s-au marit , dar de fapt eu aveam deja cupa D :lol:

IN fine , am fost azi la diabetologie , am plecat cu indicatzii sa mananc putzin altfel , ca sa vedem ce se intampla , dar sa mananc neaparat si fructe, din cand in cand si praji , ca daca nu ma paste hipoglicemia.

Am primit si aparat , si zaharul masurat la o ora dupa micul dejun era 78! Perfect!

Merg luni iar. Si femeia asta s-a mirat ca am fost trimisa la ea , cica-s caz clar de gravida sanatoasa!

#575 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 11:28 AM

Bravo Simona, ma bucur pentru tine :lol:

#576 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 12:19 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 11:10 AM, a spus:

Fetelor si eu am carcei din astia, dar am invatat smecheria sa indoi laba piciorului si imi trece rapid. Sarcina trecuta am suferit enorm de la ei. Intre timp am mai invatat o smecherie pentru carcei si mancarimi inauntrul piciorului: e total interzisa pozitia picior peste picior. De cand am aflat asta am renuntat la pozitia mea preferata de la birou :lol: si cred ca a avut efect pentru ca nu ma mai chinui ca in sarcina trecuta.

daniela si eu am problema cu udatul, bine ca am scapat de oparitul intre picioare. Si eu am fost diagnosticata cu candida si tocmai am terminat tratamentul local, tare teama mi-e ca nu scap pana nu nasc.

Apropo de udatul asta, oare nu e si un semn ca se pierde din lichidul bebelui? Chiar ma intrebam zilele trecute.

Daniela, deci tu stii de arsurile de sub sani (mai bine nu stiai! :) ) Si ce faci sa scapi de ele? sa te racoresti? Eu am zile ca azi de ex cand m-am trezit cu o temperatura normala acolo si ce bucuroasa am fost! dar de obicei pot face gratar acolo =)) .

Mie mi s-au marit sanii cu 3 numere deja, esti o norocoasa ca ai ramas la fel. Asta inseamna ca o sa-ti ramana sanii frumosi si dupa nastere.

Si eu mai am arsuri de stomac, dar rar. In sarcina trecuta aveam zilnic pe la sarsitul sarcinii si luam gaviscon, e un medicament pe baza de bicarbonat care se accepta in sarcina. Si ca remediu natural - fruct de papaia copt, mergea foarte bine, dar nu gaseam mereu, plus ca era scump.

Ba da, in cazul meu, dupa tratamentul local mi-a repetat secretia, deoarece eu tot asa abundente scurgeri aveam si eram sigura ca nu mi s-a rezolvat, dar analiza a iesit buna deci s-a dus. Bine candidoza asta e foarte sensibila apare mereu, cel putin la mine. Ce am mai facut eu pentru ea este sa ma spal doar cu sapun special pentru zonele intime cu ph neutru si de asemenea te poti spala cu solutie de bicarbonat de sodiu: 1 lingura cu varf la 1/2 l apa calda (eu pun direct intr.un pet, am petul si bicarbonatul la baie si la dus mi-o prepar si o folosesc). Aceasta solutie calmeaza imediat pruritul, deci cred ca o poti folosi cu incredere si la sani.
SWolutia de bicarbonat de sodiu e un remediu natural si pentru indigestii.

Nu fac nimic pentru arsurile de sub sani, decat cat mai multa aerisire si bumbac, adica in afara serviciului doar rochite sau camasuta lejera din bbc, care nu vine pe sani si fara sutien. Stiu ca mama mea, care are sanii fffff mari si are mereu probleme de arsura si chiar iritatii rele -mai ales vara, da cu pudra de talc (poti incerca cu pudra de bebelushi, sau eventual cu crema de funduletz bebe). Neaparat pentru tine sutien din bbc si sa nu te stranga - pentru cand esti plecata de acasa. Mai poti incerca cu o bustiera sport (uite-te la cele bune din bbc de la Champion, Nike) care are proprietatea materialului ca respira, poti face sport in ea ca nu e probl dc transpiri, nu te coci.

Si pozitia mea preferata tot picior peste picior, cam din luna a 5-a am abandonat-o si eu cand prima oara mi s-au umflat picioarele. Dar geu m-am dezobisnuit, pe masura ce incepusera carceii mai des, si acum involuntar mai fac ...

#577 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 12:22 PM

Simona ce bine ca ti-a iesit analiza bine! ce bine! :lol:

si cum consumi ghimbirul? in stare proaspata? il adaugi la mancaruri? sau ceai? sau cum?
nu am avut arsuri de la ardei

Pisoi o sa am uit de papaya, dar de unde stii ca e copt bine? eu fructele astea exotice nu ma pricep sa le aleg, si ananasul si kiwi si avocado si mango eu tot necoapte le nimeresc ... si aici sunt scumpe astea exotice ...

#578 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 12:30 PM

Daniela, eu port numai sutiene de bumbac, problema e ca sanii mei sunt suficient de mari incat nici un sutien nu ii poate ridica suficient incat sa nu mai faca contact cu toracele si de acolo supraincalzirea.

O sa incerc si eu spaltul cu bicarbonat, multumesc de idee. Eu am renuntat sa ma mai spal cu sapun chiar acolo, spal doar marginile si restul spal cu apa calduta, asa mi-a recomandat la medic. Si nu e rau. Chiar sunt curioasa daca apare iar candida aia sau ma lasa. Bicarbonat scrie pe mine :lol: .

Papaia coapta se cunoaste cand incepe sa aiba niste pete pe coaja si coaja tinde spre galben, cam ca la banane. Dar de multe ori astea sunt trecute, e greu sa mergi la sigur. Oricum, daca e tare si verde, sigur nu e coapta.

#579 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 12:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 12:22 PM, a spus:

Simona ce bine ca ti-a iesit analiza bine! ce bine! :lol:

si cum consumi ghimbirul? in stare proaspata? il adaugi la mancaruri? sau ceai? sau cum?
nu am avut arsuri de la ardei

Pisoi o sa am uit de papaya, dar de unde stii ca e copt bine? eu fructele astea exotice nu ma pricep sa le aleg, si ananasul si kiwi si avocado si mango eu tot necoapte le nimeresc ... si aici sunt scumpe astea exotice ...

Io-l pun in mancare chinezeasca , la legume la wok...asta in mod general. Cand am arsuri pun rondele de ghimbir in apa. Sau il razui. Mie-mi place gustul mult , e piscacios.

Si in ceai e bun , adica o rondea peste ceaiul fierbinte il aromatizeaza placut.

Analiza a iesit bine dar io tot ma intzep sa vad ce-o fi. Intzepaturile-s nimica toata. Numaica tot arunc din fasii ca ma intzep si nu iese destul sange , apoi da aparatul eroare....naja...ma specializez eu =))

Cumnata-mea atat se vaita ca trebuia sa se intzepe de 6 ori pe zi ( inainte si dupa masa). Nici nu simtzi intzepatura.

#580 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 12:40 PM

MI-A VENIT CUTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!

de la Seracell , pt celulele stem.

Acum poate sa vina Elena :lol:

Arata acest topic