Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#601 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 11:27 AM

azi am facut iar Bowen si de data asta m-a luat un somn...desi am dormit toata noaptea1 Nici la baie nu am fost! Somnul e de la acupunctura de ieri cred....dar acum? Numai de la Bowen poa' sa fie.
Merg la nani, cu toate ca dupa Bowen nu e indicat sa stai mai mult de 30 de min am Stück la orizontala.

#602 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 06 August 2010 - 11:54 AM

la prima nastere nu am avut nimic, la a doua gazul a fost la putere :rolleyes:
trageam tare de imi urca in creieri de-mi cadea capu' pe pat(eu am nascut in picioare) da ce bine era.....

#603 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 August 2010 - 12:06 PM

Dark-ule, eu n-am putut suporta gazul. Eu nu primeam suficient aer oricum si cand am pus gazul la gura am simtit ca ma sufoc pentru ca am primit si mai putin oxigen. L-am aruncat cat colo, degeaba s-au rugat moasele de mine ca nu l-am mai vrut.

O amica de-a mea a patit la fel la prima nastere, apoi la a doua nastere a primit gazul foarte bine si a nascut si repede si fara epidurala (pda). Deci fiecare nastere poate f bine sa fie diferita.

Eu ma cam duc cu gandul la epidurala, pur si simplu m-a apucat frica. :)

#604 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 12:24 PM

Fetelor, am probleme mari cu concentrarea la servici. Si deja e de ceva vreme. Am tot dat vina pe lipsa de chef si pe lene, dar de fapt azi am realizat ca mi-e greu sa ma concentrez. Nu stiu ce sa fac... oare ar trebui sa iau vitamine? A mai patit cineva asa?

#605 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 August 2010 - 01:09 PM

Mie nu mi-a dat nici un fel de gaz :) Au incercat cu aromaterapie, stat in cada cu apa calda, plimbat si dimineata PDA, aia a fost faina numa ca mi-a oprit dilatatia, in loc sa coboare bebe il simteam cum urca.Acum intreb de Mobile PDA.Pisoi vezi si tu daca fac la voi la Spital Mobil PDA.
Tu nu iei nici un fel de vitamine?
Apropo de lene, am o lene de ma doare :) , azi dimineata am uitat rucsacul lui dennis acasa, uit de la mina pina la gura, bine ca nu uit sa conduc :)

#606 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 01:18 PM

Sissi sa stii ca nu iau nici un fel de vitamine. am asa o incapatanare de magar, mi-e frica de ele ca am auzit eu ca ingrasa si nu am luat nici in sarcina trecuta. Dar am ajuns sa iau la cateva luni dupa nastere ca ajunsesem sa pic din picioare, mie-ra rau mereu, desi eram grasa si frumoasa :) .

O sa intreb si eu de mobile PDA, probabil ca au si aici ca se tin in rand cu lumea moderna.

Intreaba si tu daca nu au gaz, e cea mai simpla, rapida si fara riscuri metoda de ameliorare a durerilor in travaliu.

#607 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 01:28 PM

La prima sarcina am luat elevit, da m-am ingrasat, nu stiu daca neaparat de la ele.La a doua sarcina am luat altfel de vitamine, am pus numa 6 kg, la ultimul control slabisem un kil.

#608 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 02:06 PM

Pisoi , nu-i periculos sa nu iei vitamine? Eu am intrebat-o pe doctoritza si mi-a zis ca da.

Moasa , in schimb , mi-a spus ca potzi sa-tzi iei vitaminele singura din alimente , dar asta inseamna analize o data la saptamana sa vezi cam ce tzi-ar lipsi si sa mananci alimente care contzin mai mult vitamina respectiva.

#609 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 02:12 PM

Simona, nu stiu daca e periculos sau nu. Aici ti se recomanda de catre medic, dar ti se spune ca nu sunt obligatorii. Eu am mers mai pe natural in ideea ca o sa mananc sanatos. Ceea ce si fac in general, dar in ultima vreme nu cred ca mai mananc suficient, mi-a pierit pofta si de multe chestii mi se face greata numai cand le vad.

Pentru ce anume sa fie periculos?
Am inteles ca bebe are suficiente resurse de la mine din organism (pentru ca am o greutate normala si pentru ca sunt sanatoasa).

Ar putea fi periculos pentru mine?

#610 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 02:19 PM

Vezi postareaPisoi, la 06 August 2010 - 02:12 PM, a spus:

Simona, nu stiu daca e periculos sau nu. Aici ti se recomanda de catre medic, dar ti se spune ca nu sunt obligatorii. Eu am mers mai pe natural in ideea ca o sa mananc sanatos. Ceea ce si fac in general, dar in ultima vreme nu cred ca mai mananc suficient, mi-a pierit pofta si de multe chestii mi se face greata numai cand le vad.

Pentru ce anume sa fie periculos?
Am inteles ca bebe are suficiente resurse de la mine din organism (pentru ca am o greutate normala si pentru ca sunt sanatoasa).

Ar putea fi periculos pentru mine?

1. pt tine ca BB extrage tot ce poate si ramai fara
2. si pt BB ar putea fi , pt ca daca n-are de unde lua , n-are de unde.

Fiecare vitamina e in stransa legatura cu vreo faza de crestere la BB. La inceput trebuie acid folic , trebuié DHA....pt creier. Nu le stiu pe toate. Majoritatea gravidelor dufera de lipsa de vitamina D , daca BB nu are destula oasele nu se incheaga bine , apare mai tarziu riscul de osteoporoza. Io d-asta am avut si n-am primit medicamente ca endocrinologul a spus ca poate sa fie periculos , daca am prea multa vitamina D? Se fac depuneri pe oase la BB ca asimileaza prea mult calciu. In schimb a trebuit sa stau la soare , macar cu mainile si fara ochelari de soare. Dupa 2 saptamani nu mai aveam nimic , dar arat ca tractoristii , sunt bronzata cu guler si maneci :)

Asta e ce mi s-a explicat mie.

#611 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 02:22 PM

O sa intreb azi la medic ca am programare in 2 ore. Chiar mai am niste vitamine speciala acasa, de data trecuta, cele de le-am luat dupa nastere. Sper sa fie totul bine. Mersi.

#612 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 August 2010 - 02:52 PM

Vezi postareaPisoi, la 06 August 2010 - 02:22 PM, a spus:

O sa intreb azi la medic ca am programare in 2 ore. Chiar mai am niste vitamine speciala acasa, de data trecuta, cele de le-am luat dupa nastere. Sper sa fie totul bine. Mersi.

Exact!

Poate medicul itzi spune ca esti sanatoasa tun si ca n-ai nevoie de vitamine in plus :) tzinem pumnii.

Cat de frecvent se fac la voi analizele de sange?
La noi cam la o luna , si daca iese ceva mic in neregula se pot face si la 2 saptamani.

#613 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 03:44 PM

Pisoi te asteptam cu vesti :hug:

#614 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 August 2010 - 04:13 PM

Mey fetele , daca vreti sa grabiti venirea lui bebe ia incercati voi un Belly Dance, cica face adevarate minuni :hug:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#615 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 04:54 PM

Gata, m-am intors.

Despre starea mea de slabiciune:
- e normala atata timp cat nu dorm bine si nu mananc bine
- mi-a recomandat fier dar am zis pas ca deja sunt constipata
- mi-a zis sa iau vvitaminele

Mai depaste, pentru starile mele de hipoglicemie din dicutiile anterioare, despre care nu stim sigur ca-s de la glicemie, m-a programat pentru o sendinta de luat sange sa verifice vreo trei lucruri... numaratoarea nu stiu ce, anemia si tiroida. Am fost total de acord :hug:

tensiunea ok, inima lui bebe se aude in regula siiii... vestea cea mare... bebeloiu s-a intors! gata, m-am linistit :)

de candida n-am scapat, s-a intors si mi-a mai dat ceva tratament, dar o sa mai astept cateva zile pana il iau ca sa fiu 100% ca s-a intors, ca deocamdata doar banui

Simona, la noi nu se fac teste de sange decat la prima vizita la spital care e undeva dupa 12 saptamani, in rest nu e un test de rutina. se face doar daca e nevoie, cum ar fi acum in cazul meu.

Ioana, eu nu stiu sa dansez din buric... :)

#616 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2010 - 07:16 PM

Brav bebelino, ca sa intors :hug: Pisoi ia vitamine ca nu o sa te ingrasi foarte tare, acum in ultima luna bebe pune in jur de 100-200gr pe saptamina si trebe sa aiba resurse
Pt constipatie incearca sa bei dimineata pe stomacul gol suc de prune.Pe mine m-a ajutat dupa ce am nascut si acum in sarcina asta, mai puneam 2 lingurite de tarite la inmuiat si le mincam asa umflate, asta in perioda in care luam fier.

#617 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 August 2010 - 08:12 AM

Pisoooi, ce bine ca s-a intors. E totul bine de acum :rolleyes:
ia medicamentele ca poti avea mari carente tu dupa aia si pe alocuri si bebele. Din experienta proprie, in perioadele cat nu am luat medicamentele in sarcina, aveam o foame nebuna, non stop. Cat iau medicamentele dupa o saptamana ma reglez si mananc normal.

Si eu am avut ieri ultima ecografie. Bebelina mea e micutza, nu are decat 2.200g si mi-a spus sa incerc sa o duc peste 2,5 kg. Dar nu stiu cum sa fac eu asta? De luat in greutate am luat 14 kg, clar ca ma alimenez suficient. In res mi-a spus ca totul e bine: lichidul, uterinele, placenta, pozitia, TCG.

Siiiii : mi-a facut programarea. Nasc pe 3 septembrie.
Am facut contractul, am vizitat maternitatea, am vazut rezervele, camera de neonatologie si sala de nasteri (de operatie). Brrrrr .... m-a luat cu frica :D

Dr. meu e in concediu saptamana urmatoare 5 zile, in rest ma asteapta toata luna august si septembrie ... -_-m, este asa de fain omul asta

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#618 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 08:14 AM

aaa vineria viitoare am intrevedere cu anestezistul si cu neonotologul si stabileste si la mine tipul de anestezie

#619 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 08:38 AM

Daniella, pina la urma faci cezariana?
Am mai scris, in ultima luna bebelu ia in jur 100-200gr , nu stiu ce sa faci sa puna mai mult bebelina pe ea.La mine la inceput de sarcina mi-a zis ca e bebe mai mic ,acum la ultimile 2 controale, mi-a zis ca ar fi bine sa vina inainte de tremen ca va fi si bebe 2 mare.Si noi suntem destul de mari, sotul are 183cm si eu 176cm.

#620 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 08:57 AM

io sunt sapt 35/36 si bebe trebuia sa aiba acum 2,500-2,700 kg

si la eco apare 2,200 +/- 350 g care corespunde saptamanii 34

din luna a 8-a bebelusul creste circa 200-300 g/sapt, de acum incolo bb mai creste asa 200 g in sapt 36 si 300 g in sapt 37, 200g in sapt 38; iar in sapt 39-40 nu prea mai creste, se intaresc organele si functiile.
Asta scrie la carte ... acum fiecare copil cu ritmul sau.

Noi suntem medii: 1,60/55kg eu si 1,75/70kg tati

Eu m-am nascut cu 2.900, avand in vedere ca bebelina se naste in sapt 39 (da, cezariana) probabil o sa aiba ceva sub 2.900.
Dar nu-mi fac griji ... creste ea dupa aia...
Am fost ieri la magazin si era un bebe de 7 saptamani in carucior, mititel, dar vioi. Se nascuse la 1,700kg mai devreme (probabil 7 luni) ... acum era bine si frumusel.

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic