buna feteleeee,
eu sunt bine: mare, greoaie si cu umflatul picioarelor, altfel nu ma am neplaceri ale sarcinii si nici nu am avut decat minore: gen arsuri (doar de cateva ori), durere de spate luna a 4-a si un pic in a 7-a, amorteala mainilor, de constipatie cronica (colopatie de fermentatie, dischinezie biliara, colon iritabil, balonare vesnica) sufar de cand ma stiu ... de pe la 18 ani cred ... , deci nu e ceva nou, ba chiar cu sarcina a fost mai bine decat ma asteptam dupa ce am trecut primele 3-4 luni (inainte de sarcina nu ieseam fara ceai sau pastile, acum ies natural, nu chiar zilnic, dar e ok, inainte dc nu luam nik stateam si o saptamana si nu ieseam)
pai vineri am fost si am vizitat clinica (e spital obstetrica-ginecologie si maternitate) si cea mai neprietenoasa sala (patul de operatie, aparatele si instrumentarul de tortura brrrr) era blocul operator. Cea de nasteri naturale era mai prietenoasa cu diverse jucarii (mingiile, funiile cu noduri etc)
dupa ce mi-a fixat dr data ... asa de repede (eu tot am vrut sa-i spun mai incolo pe 9 sau 10, 11 dar nu a vrut sa auda ...desi zice ca e bebelusha mica, in prima faza am avut un sentiment intre usurare (stiu ceva sigur - am data - pentru mine inseamna control al situatiei) si teama ca se apropie operatia si nu in ultimul timp fericire ca mai sunt nici patru saptamani si o sa-mi tin bebelusha in brate, o sa avem in sfarsit marea intalnire.
Cand am fost la maternitate si am vazut sala ... m-a luat cu frik, nu ca nu mi-era o fricaaaaaaaa si pana acum ....Dar stiu ca totul va fi bine si bucuroase ne-om duce toate sarcinile la bun sfarsit si ne-om bucura de bebeii nostri mai acusi in ordinea: Simona, Sissi, eu si apoi Pisoi. Cam asa imi iese mie calindarul de nasteri de august-septembrie.
Maine am a 2-a sedinta de Bowen. Am senzatia ca atat durerile la maini (imediat acutizare primele 4 zi, incepand de sambata) s-au mai atenuat deja. Astfel, sambata am plecat pe la 11-12 la cumparaturi si am umblat intr.una pana la 19 si am venit acasa cu picioarele relativ ok, unde inainte dupa o ora-doua de umblat eram umflata rau de tot.
Sissi te plangeai la un moment dat de durerile de spate. Eu am avut dureri mari toata luna a 4-a, de credeam ca am hernie de disc ceva si ca asa o sa raman (cazusem si pe scari zdravan si ma lovisem la spate). Remediul este cel pe care ti l-au mai spus si fetele, dar eu iti spun ca deja ma durea spatele si asta a rezolvat problema:dormit noaptea cu perna tare si mai maricica intre picioare si dormit pe stanga cat mai mult posibil. Doar cat am fost in Concediu in iunie si nu am avut perna, am mai avut dureri de spate, in rest nu am nici acum, desi burticioiu e mare si cu greu merg dreapta de spate.
Simona, nu ma ingrijorez asa tare cu greutatea bebelushei, eu zic ca pt ca o sa o nasc un pic mai repede in S39, poate calculat ar fi chiar un pic mai rpd din cauza ciclului mai lung eu cred ca o sa fie in jur de 2,800 kg. Eu am avut 2.900 nascuta la termen si bebelusha ia bine in greutate vad eu bine,ca-mi creste burta cu ochii si in rest nu ma ingras .... deci e de la bebe. In astea 4 saptamani (De vineri - ult eco pana la nastere) mai ia minimum 600g, daca nu chair 800 g ... deci sigur vom avea peste 800g.
Si da, pe acelasi aparat, masurata de doi doctori (celalat cred ca e mai expert ca si ecografist, el mi-a facut morfo trim 1 si 2, precum si amniocenteza) mi-a iesit diferenta de o saptamana la varstas ecografia. Deci nu ma agit si nici nu fac scandal ... ca stiu ca masuratorile astea nu sunt nici exacte (am auzit multe multe cazuri) si depind mult de experienta ecogragistului si tocmai de aia nu sunt nici subiect de panica pt mine. Eu nu ma iau dupa ele, eu citesc in fiecare saptamana planul si caonsider ca bebelusha e ca la carte ... cum zice acolo

. Cine ma interaba eu zic greutatea pe care ar trebui sa o aiba in saptamana de dezvoltare respectiva si spun la toata lumea ca face ceea ce scrie la carte ca face. Btw vineri la eco numai pumnul ni l-a aratat. Oare de ce nu lasa mereu pe 4D, ci muta in 2D?
Pana in prezent nu stiu ce fel de cezariana imi face din cele 3 (Ca daca pana acum nu a vrut sa luam in discutie cezariana), tocmai mi-a comunicat vineri fata de la vanzari cu care trebuie sa semnez contratul ca nu se face la ei cu lipici inca, ci tot cu ata chirurgicala. Asta nu ma asteptam. Saptamana asta dr meu e in concediu si ma duc doar la monitorizare CTG si la interviu cu anestezistul si neonatoaloaga in maternitate, dar sapt viit miercuri sper sa ma lamureasca/linisteasca medicul si sa aiba vesti bune pentru fricoasa de mine.