Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#1761 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 28 November 2011 - 09:55 PM

eu nu am cantar...o sa imi iau la sf asta de saptamana...cand m-am cantarit ultima data aveam 79...era chiar in perioada cand se terminasera greturile...adica acu vreo doua saptamani...mie mi se pare ca nu am pus dar nu cred asta :love7:

ce-mi place ideea de baby shower...pacat ca aici nu se practica, oricum nu am asa multe prietene sa le invit :hug:...aici aduc cadouri la nastere sau la botez la biserica..

Angel...pompa electrica o folosesti pt ca vei lucra si vei lipsi de acasa sau pur si simplu pt comoditatea ta, sa te poata ajuta si sotul sa ii dea lui bebe sa pape peste noapte? te intreb ca sunt tare in cumpana cu ea...si nu stiu ce sa fac..eu la asta ma gandesc sa se mai poata trezi si sotul sau mama cat va sta aici sa ii dea lui bebe sa pape...

seara faina! :occasion14:

#1762 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 29 November 2011 - 12:05 AM

Ana, pana vine Angel sa-ti spuna de ce si-a luat ea pompa, pot sa-ti spun ca al meu copil n-ar fi baut lapte matern daca nu aveam pompa. A fost tare somnoros in primele luni si nu sugea destul din cauza ca adormea. M-am tot dus pe la spitale si pe la consultatii de lactatie ca mi-a zis doctoritza ca nu-mi ia copilul in greutate, ba din contra inca mai slabise (asta dupa perioada aceea de prima saptamana cand e normal sa slabeasca). La consultatii si studii pe mine si pe bebe au constatat (asa cum le-am spus si eu dar nu m-au crezut) ca aveam lapte destul, copilul se mufa bine, sugea corect, dar adormea in mai putin de 10 minute si nu mai era chip sa-l scol. Il dezbracam pana la scutec, ca sa nu-i fie cald si sa nu fie prea confortabil, il trageam de manute, de picioruse, il bazaiam, dar tot nu se trezea cat sa mai suga, decat tragea de doua ori si adormea la loc. Atunci mi-au spus sa ii dau de la san 15 minute la fiecare, apoi sa ii dau lapte din biberon (ce-l mulgeam dupa ce terminam cu masa lui), apoi sa ma pompez de laptele ce ramane. Am facut asta timp de doua luni, dupa care el nu a mai vrut sa suga de la san, ci astepta biberonul ca-i era mai usor. Hmmm, m-am pompat de 6-8 ori pe zi (cate 30 de minute, alteori si mai mult) un an de zile :occasion14: . Dar a baut copilul numai lapte de la ma-sa, fara formula un an. Am zis ca acum, la al doilea, sper sa nu mai trebuiasca sa ma pompez, ca-i mult mai usor si comod sa-i dai de la san. Am zis ca o sa stau cu copilul atarnat de mine la san in primele luni pana ia destul lapte ca sa nu trebuiasca sa trec pe biberon. Plus ca baietelul meu era cam confuzat saracul ca trebuie sa deschida gura si sa apuce diferit sanul decat biberonul, chiar si cu cele mai bune biberoane care imita sanul, etc.

In alta ordine de idei, e bine sa ai o pompa sa poata hrani bebele si altcineva ocazional, ca sa mai poti dormi si tu o noapte sau sa poti pleca undeva cateva ore fara bebe, dar pe cat posibil, e bine sa alaptam la san. Iar pentru situatiile in care n-ai ce face si trebuie sa te pompezi daca vrei sa-i dai bebelui lapte de la san (cum a fost in cazul meu sau alte mame care trebuie sa lucreze sau alte situatii speciale) e super sa ai o pompa buna... si o vointa de fier, ca nu-i usor! Plus ca mie mi-a fost platita pompa de catre asigurarea medicala! Pentru fetele din US, sunati la asigurarea medicala si interesati-va, ca multe asigurari platesc pentru pompa daca doctorul vostru da o recomandare cum ca aveti nevoie de pompa pentru ca veti lucra, sau pentru ca nu puteti alapta din diferite motive.

Scuze, ca iarasi am scris epistole.

#1763 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 November 2011 - 12:59 AM

a raspun Carpatica oarecum. sant chitita sa alaptez si cand mai creste sa poata sa-i dea si altcineva decat eu. daca nu goleste amandoi sanii copilul e naspa, dureros. asa ma pompam si mai luam din presiune putin. am avut manuala eu dar prefer electrica.

am luat-o la pret de nimic, 30$ de la 150$ am zis chiar daca n-am nevoie de ea nu e cine stie ce pierdere.

m-am cantarit de dimineata si am 400g mai mult ca la ultimul control. nu mai ma cantaresc seara dupa ce mananc :occasion14: ca imi venea sa plang. :love7:

#1764 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 29 November 2011 - 01:27 AM

Carpatica...mi-ai spus un punct de vedere f interesant..chiar nu m-am gandit la asta...

Angel...chiar ca ai luat-o la un pret infim...si se merita..aici sunt in jur de 150e cele electrice...nu stiu daca e prea mult, dar putin sigur nu e...si cum ai zis si tu se aduna multe..

multumesc de pareri!

seara faina fetelor! :occasion14:

#1765 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 03 December 2011 - 03:50 PM

Fetelor.... Am fost la ecografie si bebe e bine... Si este baietel:)... Ne-am intors ieri din Atena si azi me odihnim. Weekend placut si voua! Pupici

#1766 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 03 December 2011 - 07:36 PM

Vezi postareaanaiordan, la 03 December 2011 - 03:50 PM, a spus:

Fetelor.... Am fost la ecografie si bebe e bine... Si este baietel:)... Ne-am intors ieri din Atena si azi me odihnim. Weekend placut si voua! Pupici

bravo, sa ai un baietel sanatos si cuminte!

#1767 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 03 December 2011 - 07:56 PM

multumesc frumos moatza! :occasion14:

#1768 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 December 2011 - 08:36 PM

Felicitari Ana! Nu stiu cum e sa ai fete, dar cu baieti e tare fain! Numai ce l-am luat jos de pe un raft ca a dat toate lucrurile jos si s-a asezat el pe raft pe burta sa se odihneasca. Inventivitate si aventura scrie pe ei! :occasion14:

#1769 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 04 December 2011 - 01:11 AM

cine ti-a zis ca fetele nu sant la fel?
ale mele s-ar catara pe casa de ar putea. vb cu vecinul stand pe gardul ditre noi ca pisicile. se catara rau, cel putin ale mele sant baietoi amandoua cand vine vb de asta. Ada sare gardul cand iese de la scoala, ma dispera. nu iese si ea pe poarta ca toata lumea, nu...e mai bine sa sara gardul :occasion14:

felicitari Ana pt baietel.

eu cresc intr-una :105:...din ce in ce mai naspa de dormit, caldura mare...asta e. dansez si fetele mor de ras. ii fac rau la bebe auzi :D

#1770 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 December 2011 - 06:26 AM

Aha, deci si fetele pot fi nazdravane, nu numai baietii! Eu zic ca-i bine, ca-s creativi, si cu putina (de fapt multa) ghidare din partea parintilor, copiii astia inventivi pot creste in adulti cu initiativa care vor face lucruri mari. Drept ca intre timp ne scot noua peri albi, dar trebuie sa albim si noi cumva, nu? Dar sa nu ma plang, ca eu inca n-am par alb, deci mai incape...

Angel, daca-mi amintesc bine parca tu ai zis ca ai body pillow pentru dormit. Cum e cu ea? Ca eu vesnic am plapuma intre genunchi si sub burta si il disper pe barbatu-meu ca il tot descopar. Acuma am luat o perina dar e greu sa trag de ea sa ajunga si la genunchi si sub burta, iar daca mai iau una nu mai avem loc noi in pat, plus ca ma tot trezesc atunci cand ma intorc si trebuie sa caut dupa perini. Trebuie sa ma uit sa vad cat ar costa un body pillow. A mai folosit cineva?

#1771 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 04 December 2011 - 10:05 AM

nu am luat body pillow ca e scumpa si ia mult loc in pat. am din aia V shaped care e la fel de buna si costa 1/3 din pretul celeilate.
nu stiu cum ar fi fara ea sa fiu sincera, are exact consistenta care o vreau si nu ia loc mult in pat . ce intra intre picioare si sub burta aia este perna.

http://www.the-pillo...pillow_more.php

de-asta am avut si la fete, i-am dat-o soacra'mii cand n-am mai avut folosinta cu ea si escroaca nu mi-a mai dat-o inapoi acuma :occasion14:...sant f practice. si ieftine la mine, nu ca asta de am pus poza, am dat 17$ eu pe ea.

#1772 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGrecia-Syros

Postat 05 December 2011 - 02:31 PM

multumesc frumos fetele! inca ma obisnuiesc cu ideea....acum dezbatem numele...tare greu e :)

si eu abi adorm...am pus doua perne una peste alta si e bine cu alea, dar ocupa mult loc in pat :)...si in plus noaptea le pierd..ca imi cad...dimineata can draman singura in pat dorm cel mai bine :)

mie mi-a luat sora mea o perna si de alaptat si de dormit...acum nu stiu de care este ca inca nu mi-a ajuns...sper sa ajunga zilele astea...ca erau mai multe modele..sper sa nu fie d-aia de burete dur..mi se par destul de greu de folosit...

eu pot sa ma laud ca nu am recut..am ramas la aceeasi greutate de acum o luna la 79.5kg :D acum nu stiu cat o sa ma mai tina...dar e bine ca nu am luat nimic pana acum :D

o saptamana cat mai buna sa aveti! :rolleyes:

#1773 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 05 December 2011 - 02:42 PM

eu am pus 8kg. am 78 deja. sar de 80 cred ca in trimestrul 3 pui cel mai mult.
pe net zice ca pun exact ca la carte cum se spune. la 27sapt trebuie 7.700
nu ar fi rau. am ca inceput sa ma umflu la picioare insa, s-ar putea sa am retentie de apa iar. beau apa ca la balamuc insa, multa pe zi. sar de 2kg cred....
nu ma plang. inca ma incap rochitele de le aveam. oricum, la ce pb imi face stomacul o sa le dau eu jos dupa.

uite si poza

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-49-13230889490372.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-49-13230891199383.jpg

#1774 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 06 December 2011 - 01:02 AM

Angel poza a doua este waw :)
Felicitari Ana pentru baietel
Eu pompa am folosit-o la inceput si o voi mai folosi cand incep serviciul. Ai luat-o f bine Angel - a mea a fost mult mai scumpa.
Perna lunga am avut si eu - luata de la Target la un pret ok. A fost foarte buna cel putin in ultima perioada de sarcina

#1775 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 06 December 2011 - 01:15 AM

mersi Cris.
Sara e un pic mai posesiva in ultimul timp cu amandoi :)...aseara zicea si el ca vrea sa intre in sufletul lui mereu si unde merge el hop si ea. Abia asteapta amandoua sa vada ce e

Pompa e scumpa de obicei, asta are si gentuta sa o tii in ea ;) iar fara perna nu cred ca as fi putut dormi deloc.
Nu stiu daca trebuie sa ma programez la testul de GD sau nu. o sa sun sa intreb ca trebuie facut sapt asta neaparat.

pe 15 este urmatorul control pt mine, fara ultrasound, doar control.

#1776 Useril este offline   Nasha 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 06 December 2011 - 01:46 AM

Vezi postareaAngel, la 06 December 2011 - 01:15 AM, a spus:

mersi Cris.
Sara e un pic mai posesiva in ultimul timp cu amandoi :)...aseara zicea si el ca vrea sa intre in sufletul lui mereu si unde merge el hop si ea. Abia asteapta amandoua sa vada ce e

Pompa e scumpa de obicei, asta are si gentuta sa o tii in ea ;) iar fara perna nu cred ca as fi putut dormi deloc.
Nu stiu daca trebuie sa ma programez la testul de GD sau nu. o sa sun sa intreb ca trebuie facut sapt asta neaparat.

pe 15 este urmatorul control pt mine, fara ultrasound, doar control.

bafta frumoasa angelina-darkelina ;)

#1777 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2011 - 02:33 AM

Vezi postareaAngel, la 04 December 2011 - 10:05 AM, a spus:

nu am luat body pillow ca e scumpa si ia mult loc in pat. am din aia V shaped care e la fel de buna si costa 1/3 din pretul celeilate.
nu stiu cum ar fi fara ea sa fiu sincera, are exact consistenta care o vreau si nu ia loc mult in pat . ce intra intre picioare si sub burta aia este perna.

http://www.the-pillo...pillow_more.php

de-asta am avut si la fete, i-am dat-o soacra'mii cand n-am mai avut folosinta cu ea si escroaca nu mi-a mai dat-o inapoi acuma :)...sant f practice. si ieftine la mine, nu ca asta de am pus poza, am dat 17$ eu pe ea.

Merci de pont! O sa caut din asta ca si a ta.

#1778 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 December 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 July 2010 - 05:41 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 28 July 2010 - 01:42 PM, a spus:

Eu am citit pe net ca foarte multe ceiuri sunt interzise in rom in perioada sarcinii si aici nu.

Dada, nu ai voie nici suplimente nutritive din plante medicinale, nici ceaiuri. Pentru ca sa nu credeti ca daca e ceai e natural si orice ceai in orice cantitate si necontrolat e bun pt organism. Si cucuta e o planta, e naturala, dar e otravitoare. Deci si la plante e restrictie, uite:

La gravide este interzisa folosirea purgativelor, specii care contin alcaloizi, precum si toate plantele sau substantele active vegetale specificate expres la fiecare formula sau planta descrisa;

In perioada lactatiei sunt interzise substante amare, purgative puternice, derivati de opiu (din capsulele de Mac), Rostopasca si altele nominalizate in lucrare.

Infuziile, decocturile, tincturile sau orice produse fitoterapeutice nu se vor asocia la intamplare, deoarece pot produce fenomele de incompatibilitate sau reactii adverse.

O dezvoltare ampla a plantelor contraindicate in sarcina sa afla in tabelul ce urmeaza. Al doilea tabel prezinta plantele cate pot fi utilizate limitat si cu mare prudenta in timpul sarcinii.

Plante contraindicate in timpul sarcinii

Coada soricelului - Achillea millefolium L. - Ulei esential, substante amare, actiune emenagoga.
Obligeana - Acorus Calamus L. - Substante amare, emenogog, stimuleaza contractiile uterine.
Pelin - Artemisia sp. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog abortiv datorita uleiului esential.
Dracila – Berberis vulgaris L. – Contine substante amare si alcaloizi toxici.
Ardei iute – Capsicum sp. (Cayenne) – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Rostopasca – Chelidonium majus L. – Alcaloizi, substanta amare, emenagog.
Feriga – Dryopteris filix-mas (L.) SCOTT – Substante amare, stimuleaza contractiile uterine.
Carcel – Ephedra sp. Alcaloizi, substante amare, Stimuleaza contractiile uterine.
Anason dulce, Fenicul – Foeniculum vulgare MILL. – Ulei esentiale, stimuleaza contractiile uterine
Lemn dulce – Glycyrrhiza glabra L. – Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Hydrastis – Hydrastis canadensis L. – Substante amare, alcaloizi, stimuleaza contractiile uterine.
Ienupar – Juniperus communis L. – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
Levantica – Lavandula officinalis CHAIX – Contine ulei esential si substante amare cu actiune emenagoga.
In – Linum usitatissimum L. – Stimuleaza contractiile uterine.
Busuiocul cerbilor – Mentha pulegium l. – Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Floarea patimilor – Passiflora incarnata L. - Ulei esential, stimuleaza contractiile uterine.
Carmaz – Phytolacca americana L. - Stimuleaza contractiile uterine, emenagog.
Podophyllum – podophyllum peltatum L. – Podofilotoxina pe care o contine este un purgativ drastic datorita derivatilor antracenici; stimulant uterin, emenagog, abortiv.
Specii inrudite cu Crusinul – Rhamnus sp. – Contin derivati antracenici cu actiune emnagoga, abortiva.
Revent, Rubarbar – Rheum sp. – Contine derivati antracenici si substante amare cu actiune emenagoga si stimulanta uterin.
Salvie – Salvia officinalis L. – contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin datorita subsatantelor estrogene.
Vetrice – Tanacetum vulgare L. – Contine ulei esential si substante amare; stimulant uterin, emenagog.
Cimbru – Thymus vulgaris L. – contine ulei esential, cu efect stimulant uterin, emenagog.
Vasc – Viscum album L. – stimuleaza contractiile uterine, emenagog.

Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii

Angelica – Angelica aschangelica L. – Radacinile
Dand gui – Angelica sinensis (Oliv.) Diels – Radacinile
Brusture – Arctium lappa L. – Radacinile
Merisor – Vaccinium vitis-idaea L. – Frunzele
Filimica, Galbenele – Calendula officinalis L. – Florile
Sunatoare, Pjarnita – Hypericum perforatum L. - Partile ariene inflorite
Isop – hyssopus officinalis L. - Partile ariene inflorite
Talpa gastii – Leonurus cardica L. - Partile superioare inflorite
Voronic, Unguras – Marrubium vulgare L. - Partile superioare inflorite
Musetel – Matricaria chamomilla L. – Florile
Lucerna – Medicago sativa L. – Planta intreaga fara radacini
Melisa, Roinita – Melissa officinalis L. - Partile ariene inflorite
Menta, Izma – Mentha piperita L. – Frunzele
Patlagina – Plantago sp. – Frunzele
Armurariu – Silybum marianum (L.) GAERT – Semintele
Spilcute, Granat – Tanacetum parthenium SCH.-BIP
- Partile ariene inflorite
Schinduf – Trigonela foenum-graecum L. [/i] – Semintele
Urzica – Urtica dioica L. [/i]– Planta intreaga sau frunzele
Ghimbir – Zingiber officinale L. [/i] – Radacinile[/i]

Practic nu e voie cam niciun fel de ceai...:(
Nedumerirea mea maxima in sarcina erau ceaiurile. Acum se pare ca incep sa ma lamuresc. Apa ramane sfanta :(

#1779 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 07 December 2011 - 01:28 PM

Vezi postareaasmera, la 07 December 2011 - 12:23 PM, a spus:

Nedumerirea mea maxima in sarcina erau ceaiurile. Acum se pare ca incep sa ma lamuresc. Apa ramane sfanta :(

da' di ci ti intereseaza pi mata? am ramas eu in urma cu vestile? :(

#1780 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 December 2011 - 02:43 PM

Vezi postareamoatza, la 07 December 2011 - 01:28 PM, a spus:

Vezi postareaasmera, la 07 December 2011 - 12:23 PM, a spus:

da' di ci ti intereseaza pi mata? am ramas eu in urma cu vestile? :(

Pentru ca am si eu un bebe mic mic mic- 6 saptamani si 1 zi :(

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou