Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#1801 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 December 2011 - 04:35 PM

Vezi postareaanaiordan, la 28 November 2011 - 09:55 PM, a spus:

Angel...pompa electrica o folosesti pt ca vei lucra si vei lipsi de acasa sau pur si simplu pt comoditatea ta, sa te poata ajuta si sotul sa ii dea lui bebe sa pape peste noapte? te intreb ca sunt tare in cumpana cu ea...si nu stiu ce sa fac..eu la asta ma gandesc sa se mai poata trezi si sotul sau mama cat va sta aici sa ii dea lui bebe sa pape...

Eu am facut destul de multe cumapraturi inainte: camera bebe, patut+lenjerii, cadita baie, landou, vreo 7 body + 7 salopete ... in fine e un topic unde o sa ne vedeti in special pe mine si Mutti ca am umplut paginile, ca eram cele mai guralive si aveam milioane de intrebari ... Dar nu am luat pompa de san, ca nici mie nu imi era clar daca o sa am sau nu nevoie. Dupa ce mi.a venit laptele ala mult, m-am dus la dr, se umflasera sanii si bebelusa mea nu era papacioasa, sugea tare putin, dar des. Mi-a zis dr sa iau sa golesc sanii, ca alfel fac mastita. Am luat-o si am folosit-o fix de 3 ori si am luat si una scumpa de la avent de vreo 150-200 euri ..si acu'ce naiba sa mai fc cu ea, ca desi am sterilizat-o cin'sa cumpere pompa folosita? In fine ideea e ca rezolvi problema la dus cu apa calda: sanii curg - ce e surplus, si daca e nevoie pt doar cateva zile pana cand scapi de febra aia cand vin bidoane de lapte, parerea mea de acu e ca una simpla manuala e suficienta, caci apoi in cateva saptamani (vreo 3) se regleaza lactatia si ai doar cat suge bebele, merge pe principiul cerere-oferta.

Vorbeste de acum cu bebelusul din burtica sa fie cuminte, sa doarma bine si sa fie un ingeras cand o veni, sa fie linistit si fericit. Povesteste-i asta si tu si sotul in fiecare seara la culcare. Ti s-o fi parand de ras ce zic, dar nu e. Pune-i si muzica, Clasica la casti in burtica. Noi asa am facut si Beatrice a dormit toata noaptea (in prima luna se trezea cam la 3-hh, in a 2 luna de 1-2 x / noapte, din a 3a luna dormea snur pana dimineata. Doar in perioada de dinti se mai trezeste noaptea, in rest doarme bine, slava Domnului, sa nu o deochi!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1802 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaCarpatica, la 29 November 2011 - 12:05 AM, a spus:

Ana, pana vine Angel sa-ti spuna de ce si-a luat ea pompa, pot sa-ti spun ca al meu copil n-ar fi baut lapte matern daca nu aveam pompa. A fost tare somnoros in primele luni si nu sugea destul din cauza ca adormea. M-am tot dus pe la spitale si pe la consultatii de lactatie ca mi-a zis doctoritza ca nu-mi ia copilul in greutate, ba din contra inca mai slabise (asta dupa perioada aceea de prima saptamana cand e normal sa slabeasca). La consultatii si studii pe mine si pe bebe au constatat (asa cum le-am spus si eu dar nu m-au crezut) ca aveam lapte destul, copilul se mufa bine, sugea corect, dar adormea in mai putin de 10 minute si nu mai era chip sa-l scol. Il dezbracam pana la scutec, ca sa nu-i fie cald si sa nu fie prea confortabil, il trageam de manute, de picioruse, il bazaiam, dar tot nu se trezea cat sa mai suga, decat tragea de doua ori si adormea la loc. Atunci mi-au spus sa ii dau de la san 15 minute la fiecare, apoi sa ii dau lapte din biberon (ce-l mulgeam dupa ce terminam cu masa lui), apoi sa ma pompez de laptele ce ramane. Am facut asta timp de doua luni, dupa care el nu a mai vrut sa suga de la san, ci astepta biberonul ca-i era mai usor. Hmmm, m-am pompat de 6-8 ori pe zi (cate 30 de minute, alteori si mai mult) un an de zile :violent6: . Dar a baut copilul numai lapte de la ma-sa, fara formula un an. Am zis ca acum, la al doilea, sper sa nu mai trebuiasca sa ma pompez, ca-i mult mai usor si comod sa-i dai de la san. Am zis ca o sa stau cu copilul atarnat de mine la san in primele luni pana ia destul lapte ca sa nu trebuiasca sa trec pe biberon. Plus ca baietelul meu era cam confuzat saracul ca trebuie sa deschida gura si sa apuce diferit sanul decat biberonul, chiar si cu cele mai bune biberoane care imita sanul, etc.

Inteleg exact ce zici, ca si noi pe aproape!
Din experienta mea: si fiica-mea nu a fost mancacioasa si in 5 min adormea la san, dupa 1.5-2 h cerea iar, eu ii dadeam, daca se angorjau sanii ma duceam la dus si laptele curgea. In prima luna udam cearsafurile (+hainele) noaptea si ziua, dar apoi a trecut. Fiica-mea nu a vrut sa vada biberonul dupa ce am venit de la sptal. Daca i-l dadeam cand il atingea cu gurita se punea pe urlat, insa la san orice problema a avut s-a rezzolvat: ca e racita, ca ii e frig/cald, disconfort, orice se rezolva punand copilul la san, imediat se linisteste. Nici colici nu a avut decat 1, max 2 episoade. Daca as fi insistat cu biberonul sunt sigura ca nici ea nu ar mai fi vrut sanul, ca e de munca la san. Ea a luat normal in greutate in primele 2 luni, dupa care nu s-a mai tinut de grafic a cazut pe urmatoarea curba, fata de cea pe care se nascuse (conf statisticilor). Mi-a zis si mie pediatra sa ii dau LP sau lapte muls dar nu afacut-o si a fost f bine. De fapt am incercat 1-2 dati nu a vrut asa ca am mers inainte... E putin sub greutatea din statistici, dar nu ma mai impresioneaza, mai rau m.ar impacienta sa fie peste ... cu viitor de obeza. Somaleza nu e ... :rolleyes:

#1803 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 04:45 PM

Vezi postareaAngel, la 29 November 2011 - 12:59 AM, a spus:

a raspun Carpatica oarecum. sant chitita sa alaptez si cand mai creste sa poata sa-i dea si altcineva decat eu. daca nu goleste amandoi sanii copilul e naspa, dureros. asa ma pompam si mai luam din presiune putin. am avut manuala eu dar prefer electrica.

am luat-o la pret de nimic, 30$ de la 150$ am zis chiar daca n-am nevoie de ea nu e cine stie ce pierdere.

m-am cantarit de dimineata si am 400g mai mult ca la ultimul control. nu mai ma cantaresc seara dupa ce mananc :violent6: ca imi venea sa plang. :D

nu are rost sa te cantaresti decat dimi pe stomacul gol, dupa ce ai scaun, sau mai bine 1 data pe sapt, luni dimi. E normal sa iei in greutate, lasa ca ne sustinem moral dupa aia sa dam jos, eu inca am cele 8 kg in + lipite bine, desi am taiat dulciurile, useleses :rolleyes:

#1804 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 04:46 PM

Vezi postareaAngel, la 29 November 2011 - 12:59 AM, a spus:

a raspun Carpatica oarecum. sant chitita sa alaptez si cand mai creste sa poata sa-i dea si altcineva decat eu. daca nu goleste amandoi sanii copilul e naspa, dureros. asa ma pompam si mai luam din presiune putin. am avut manuala eu dar prefer electrica.

am luat-o la pret de nimic, 30$ de la 150$ am zis chiar daca n-am nevoie de ea nu e cine stie ce pierdere.

m-am cantarit de dimineata si am 400g mai mult ca la ultimul control. nu mai ma cantaresc seara dupa ce mananc :rolleyes: ca imi venea sa plang. :violent6:

daca ai dat 30$ e ef bine, o ai in casa si esti linistita! asa merita!

#1805 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaanaiordan, la 03 December 2011 - 03:50 PM, a spus:

Fetelor.... Am fost la ecografie si bebe e bine... Si este baietel:)... Ne-am intors ieri din Atena si azi me odihnim. Weekend placut si voua! Pupici

sa-ti traiasca baietelul sa fie sanatos si sa iasa la termen, usor ca uns ... Io si asta i.am povestit, sa iasa usor, ca unsa (desi am nascut prin cezariana, m-am gandit eu ca nasterea sa mearga ca unsa ... si a mers) ... conteaza mult autosugestia.
u ai facut bine sa te uiti la filmulete pe youtube. O madam "draguta" de pe celalalt forum m-a indemant si pe mine sa o fac, pt ca ii casunase ca vreau sa nasc cu cezariana si avea ea un deranj de taietura mea! Am incercat sa ma uit, dar m-am uitat la o naturala si m-a luat groaza. Eu erammoarta de frica nasterii, nu neapart de alte dureri ... , mi s-a inoculat pt ca auzisem prea multe povesti horror, incat nu a mai contat ca nasteam la privat, unde nasterea era asistata si totul ar fi fost cu siguranta ok si dc nasteam natural ... eram pur si simplu in panica sa aud de nastere naturala.... Am tot respectul pt cele ce o pot face si ferice de cele ce au o nastere usoara, ca eu probabil prea putine povesti de astea am auzit!

#1806 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 04:56 PM

Vezi postareaCarpatica, la 03 December 2011 - 08:36 PM, a spus:

Felicitari Ana! Nu stiu cum e sa ai fete, dar cu baieti e tare fain! Numai ce l-am luat jos de pe un raft ca a dat toate lucrurile jos si s-a asezat el pe raft pe burta sa se odihneasca. Inventivitate si aventura scrie pe ei! :rolleyes:

asa face si Bea, deci nu sexul conteaza, sunt la varsta cand exploreaza.
scoate si tot din sertar si se baga in el
se catara pe noptiera de dinainte de a incepe sa mearga ... , ii place sa esscaladeze garduri, scara nu mai zic, e atractia ei...

#1807 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 05:06 PM

Asmera felicitari! sarcina usoara si bebe sanatos!

#1808 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 08 December 2011 - 09:27 PM

Vezi postareaasmera, la 08 December 2011 - 10:02 AM, a spus:

Fetele imi spuneti si mie cat e de normal sa te doara burta in perioada asta? Ma doare jos de tot, nu insuportabil, mai mult o senzatie asa parca de extindere, de gol...

Asmera, cum au spus si celelalte mamici, e normal sa te doara cate un pic si cateodata, atata vreme cat nu sangerezi sau nu sunt dureri insuportabile sau pe termen lung si care se amplifica. Daca te doare din ce in ce mai tare si des, ar fi bine sa vorbesti cu doctorul tau cat mai repede. Spun asta pentru ca am experiente de tot felul, de care nu vreau sa pomenesc aici, ca nu vreau sa sperii pe nici o mamica. Aaaa, si o sa mai ai si dureri bruste, ca nise intepaturi, cateodata cand stai intr-o pozitie inconfortabila, sau cand stranuti sau tusesti, dar si astea sunt normale, pentru ca tesuturile uterului se extind sa faca loc bebelusului care creste. Cel putin eu am si aceste intepaturi. Si, cum zicea MariaSan, o centura sau o burtiera pentru gravide ajuta mult atunci cand simti ca se extind tesuturile. Deci nu trebuie sa te stranga tare, numai sa fie un pic de suport.

#1809 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 December 2011 - 06:45 AM

Vezi postareaAngel, la 08 December 2011 - 10:12 AM, a spus:

asmera si eu am avut dureri si am crezut ca am UTI (infectie urinara sau piatra la rinich) :drool:...nici prin minte nu mi-a trecut ca e cu ochi. si e normal sa ai si o scurgere ceva pana se lipeste bine. daca e durerea mare si crampe trebuie sa mergi la dr. si sangerarea poate fi iar semn naspa daca e abundenta.

Mutti, you're next :salut:

Da, am si o scurgere insa eu am crezut ca e de la Utrogestan pe care mi l-a dat doctorita ... Presimt ca o sa imi fiti de foarte mare ajutor. Multumesc tare mult.
:thumleft:

#1810 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2011 - 06:47 AM

Vezi postareaCarpatica, la 08 December 2011 - 09:27 PM, a spus:

Vezi postareaasmera, la 08 December 2011 - 10:02 AM, a spus:

Fetele imi spuneti si mie cat e de normal sa te doara burta in perioada asta? Ma doare jos de tot, nu insuportabil, mai mult o senzatie asa parca de extindere, de gol...

Asmera, cum au spus si celelalte mamici, e normal sa te doara cate un pic si cateodata, atata vreme cat nu sangerezi sau nu sunt dureri insuportabile sau pe termen lung si care se amplifica. Daca te doare din ce in ce mai tare si des, ar fi bine sa vorbesti cu doctorul tau cat mai repede. Spun asta pentru ca am experiente de tot felul, de care nu vreau sa pomenesc aici, ca nu vreau sa sperii pe nici o mamica. Aaaa, si o sa mai ai si dureri bruste, ca nise intepaturi, cateodata cand stai intr-o pozitie inconfortabila, sau cand stranuti sau tusesti, dar si astea sunt normale, pentru ca tesuturile uterului se extind sa faca loc bebelusului care creste. Cel putin eu am si aceste intepaturi. Si, cum zicea MariaSan, o centura sau o burtiera pentru gravide ajuta mult atunci cand simti ca se extind tesuturile. Deci nu trebuie sa te stranga tare, numai sa fie un pic de suport.

Nu am sangerat decat o data si mi-a dat Utrogestan. Durerile nu sunt mari, ma apuca asa dimineata si ma lasa pe la 11. O sa caut burtiera dar cred ca mai astept putin, o sa rada la meu de mine ca nici nu am burta si eu pun centura.

#1811 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2011 - 06:49 AM

Urmatorul stres pe lista:cafeaua
Am citit articole gramada in care se spune a e ok sa bei o cescuta de cafea pe zi si doctorita mea mi-a spus ca e ok sa beau insa am citit si cateva articole in care se spune ca ar fi bine sa nu se bea, ca ar fi una din cauzele avortului spontan. Voi ati baut?

#1812 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 09 December 2011 - 08:49 AM

Sarcina usoara tuturor burticilor :thumleft:
Asmera eu am baut cafea cu amindoi copii, am baut cite o ceasca pe zi, mie doctorita asa mi-a zis ca daca is bautoare de cafea o ceasca nu face rau.Apropos de burtiera eu am avut un fel de chiloti cu burtiera si au fost foarte faini si in timpul iernii mi-au tinut de cald si la spate si la burta

#1813 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2011 - 08:55 AM

Vezi postareasissi, la 09 December 2011 - 08:49 AM, a spus:

Sarcina usoara tuturor burticilor :thumleft:
Asmera eu am baut cafea cu amindoi copii, am baut cite o ceasca pe zi, mie doctorita asa mi-a zis ca daca is bautoare de cafea o ceasca nu face rau.Apropos de burtiera eu am avut un fel de chiloti cu burtiera si au fost foarte faini si in timpul iernii mi-au tinut de cald si la spate si la burta

Trebuie sa incep sa caut magazine in Timisoara cu haine pentru burtoase:D si lenjerie.
De pe net parca nu am curaj sa comand ca mi-e frica sa nu nimeresc marimea

#1814 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 09 December 2011 - 09:35 AM

eu beau cafea acum. una pe zi, maxim 2 (la mine asta e limita). nu sant puternice, de obicei daca sant in oras si vreau cafea iau decaf. la Ada am lasat tigarile si cum eram in sevraj nici cafeaua nu intra.
la Sara pur si simplu nu mi-a placut, am trecut pe ceai negru doar iarna, vara nimic. Sara mi-ar fura cafeaua acuma daca o las nesupravegheata, e terminata dupa cafea. cum o veni asta nu stiu :thumleft:

eu sant de parere ca ei voie cu moderatie, ca si un pahar dee vin sau o sampanie la o ocazie. asta sant eu, nu zic sa faceti ca mine. mie nu mi-a stricat cu nimic. nu pot sa beau vin acum ca nu-mi place gustul , nici macar moscatul meu preferat.

daca vrei sa fii linistita si nu esti bautoare de cafea inraita, nu bea in primul trimestru(trece al drak de repede :drool: ). sper sa nu ai greturi insa. ca atunci cam tai tot de pe lista si ce-ti place cel mai mult o sa fie cah :salut:

#1815 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2011 - 11:55 AM

Vezi postareaAngel, la 09 December 2011 - 09:35 AM, a spus:

eu beau cafea acum. una pe zi, maxim 2 (la mine asta e limita). nu sant puternice, de obicei daca sant in oras si vreau cafea iau decaf. la Ada am lasat tigarile si cum eram in sevraj nici cafeaua nu intra.
la Sara pur si simplu nu mi-a placut, am trecut pe ceai negru doar iarna, vara nimic. Sara mi-ar fura cafeaua acuma daca o las nesupravegheata, e terminata dupa cafea. cum o veni asta nu stiu :D

eu sant de parere ca ei voie cu moderatie, ca si un pahar dee vin sau o sampanie la o ocazie. asta sant eu, nu zic sa faceti ca mine. mie nu mi-a stricat cu nimic. nu pot sa beau vin acum ca nu-mi place gustul , nici macar moscatul meu preferat.

daca vrei sa fii linistita si nu esti bautoare de cafea inraita, nu bea in primul trimestru(trece al drak de repede :D ). sper sa nu ai greturi insa. ca atunci cam tai tot de pe lista si ce-ti place cel mai mult o sa fie cah :D

Din fericire nu am greturi si nici ameteli, deocamdata... O sa beau in continuare cate o cafea daca imi va veni pofta, cat nu am greturi.
Tigarile le-am lasat si eu si alcoolul . Sa las si cafeaua ar fi cam greu...

#1816 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2011 - 01:24 PM

Vezi postareaasmera, la 09 December 2011 - 06:49 AM, a spus:

Urmatorul stres pe lista:cafeaua
Am citit articole gramada in care se spune a e ok sa bei o cescuta de cafea pe zi si doctorita mea mi-a spus ca e ok sa beau insa am citit si cateva articole in care se spune ca ar fi bine sa nu se bea, ca ar fi una din cauzele avortului spontan. Voi ati baut?

eu am baut pana am aflat (adica la o luna dupa ultima menstruatie, probabil embrionul avea vreo 2 sapt) apoi am baut decof. Apoi mai incolo deloc, ca nu mai suportam amareala (eu o beau fara zahar). Cred ca nu face rau, sincera sa fiu. Alcool nu am baut decat la vreo ocazie si putin, dupa care in lunile mari cate 1 paharel mic de bere ca erau 40000 grade ...

#1817 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 09 December 2011 - 07:44 PM

daniella multumesc de sfaturi....si eu am deja multe lucruri pt bebe desi nasterea e tocmai in aprilie =))...sora mea ne-a ajutat f mult si a luat de toate, noua ne-au ramas mobilierul si carutul si sa imi fac eu de cap cu hainutele =))..in rest avem cam tot ce tb...pompa o sa vad atunci ce si cum...am rasfoit si topicul de la cumparaturi pt bb...

angel ce burtica frumoasa ..imi plac la nebunie pozele cu un copil mare langa burtica mamicii :105:

asmera felicitari! sarcina usoara! si eu am avut dureri la inceput...ca niste crampe si cand mai stranutam simteam intepaturi, dar au trecut si au venit greturile :) au trecut si alea...acum burtica creste :) Cafea mai beau si eu din cand in cand...dar eu pap multa ciocolata

fetele care ati nascut la spitale de stat..in tara sau afara...ati avut o lista cu ce tb sa aveti la voi?:)...pp ca lucrurile astea la spitalele private au fost asigurate (in afara de hainele voastre :) )...cel putin aici se asigura..chiar si pt bebe hainute doar de scos din spital sa aiba familia.

weekend placut!! :floare:

#1818 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 09 December 2011 - 09:27 PM

Vezi postareaAngel, la 08 December 2011 - 10:12 AM, a spus:

Mutti, you're next :105:

Musca-te de limba , da' iute-iute!!!!!!

Daca o fi sa se intample , stiu cine e de vina =))

Acum serios, tare mi-ar mai place , dar la noi nu se mai poate. Suntem amandoi cu job full , cu unul ne descurcam (sau credem ca ne descurcam :floare: ) dar cu 2 ar fi mult mai greu.

Oricum , graviditatea e o perioada superba! Bucuratzi-va de ea !

#1819 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 10 December 2011 - 12:59 AM

mda, asa am zis si eu, nu se mai poate, imbatranesc nu o mai iau de la capat iar...ihi...ia uite la mine!....in feb pt o luna (daca vine cand mi-a zis dr) o sa am si eu timp singura fara fete. nu o sa stiu ce sa fac de capul meu. 1 luna, atat :floare:
si o sa fiu cat casa si caldura ca la balamuc. asta e

ana, la mine, la spital de stat am nascut, nu se compara cu Ro insa. iti da hainute dar eu nu am luat, sa ia altcineva care intr-adevar are nevoie. sant multi amarati si aici, emigranti care le-ar folosi mai mult ca mine. am schimbat fetele imediat cum am ajuns in salon eu.
iti da nappies, crema de popou, crena de sani pt mama, e pachet facut special.
eu imi iau ce-mi trebuie de-acasa. si nu iau ce scrie pe lista :floare:...nu o sa folosesti tot ce scrie acolo.

aici inca se practica freebirth, adica nasc fara dr sau spital, etc. daca vrea cineva sa vada dau link (in nici un caz nu dau link la proaspetele gravidute :lol:)...in mijlocul padurii(outback), spala copilul cu apa de ploaie, etc...hippy style :)

#1820 Useril este offline   asmera 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 10 December 2011 - 07:19 AM

asmera felicitari! sarcina usoara! si eu am avut dureri la inceput...ca niste crampe si cand mai stranutam simteam intepaturi, dar au trecut si au venit greturile :floare: au trecut si alea...acum burtica creste :floare: Cafea mai beau si eu din cand in cand...dar eu pap multa ciocolata

Multumesc! La fel si tie, sarcina usoara

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic