Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#661 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 August 2010 - 11:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 August 2010 - 09:25 PM, a spus:

Pisoi, spune aici, ca la cumparaturi eram complet offtopic: cu ce au fost diferite intre ele cele doua sarcini? Eu ma gandeam ca am avut o sarcina usoara si ma pot apuca peste un an de bebe 2, dar daca a doua o fi de.aia cu greturi si vomitizme, arsuri si tot restul de neplaceri la limite max ... ei atunci ne mai gandim ...

Daniela, incerc sa-ti spun asemanarile si diferentele intre sarcini.
Asemanari: ambele sarcini le-am perceput ca grele per total.
Deosebiri:
In prima sarcina mi-a fost rau cam pana pe la trei luni jumate, cu varsaturi in fiecare dimineata, cu ameteli, cu pofte, cu stare de somnolenta si pierdere ( :pupic: ) a memoriei. Am facut niste prostii mari la servici in perioada aia ca aveam greu de lucru iar eu nu ma puteam concentra deloc, ba chiar mai adormeam cu capul pe birou. Apoi la 8 seara cadeam secerata si adormeam bustean. Dupa ce au trecut astea de prin luna a sasea am inceput sa retin apa si sa ma ingras binisor. Aveam pofta de unt cu paine, salamuri rafinate italienesti si frantuzesti, branzeturi fine, din alea cremoase de 60% grasime si pe astea le mancam ca gustari :rolleyes: . Spre sfarsitul sarcinii ma umflam tare rau, mancam foarte mult, inainte de culcare neaparat trebuia sa mananc ceva si ingurgitam un bol de 500ml de cereale cu lapte, ma rodea rau stomacul daca nu mancam, ce sa mai de fapt nu rezistam sa nu mananc. Iar mancare mancam in portii irlandeze ;) , generoase. Aveam dureri de spate si imi era tare greu sa-mi gasesc o pozitie de dormit. Ma trezeam de doua ori pe noapte sa merg la toaleta si imi era tare greu sa ma dau jos din pat. Plimbarea devenise o covoarda. Imi amintesc ca citeam o carte pentru gravide si acolo zicea pentru ultima luna ca miscare se recomanda 'plimbari vioaie' si eu pe strada abia ma tarama si in sinea mea injuram ;) ce plimbari vioaie??! de unde cand abia pot face pas dupa pas. ;)
Ah, si inca o chestie importanta, era mai mereu ingrijorata pentru bebe si dimineata ma trezeam cu palpitatii de multe ori. Am fost foarte stresata si din cauza asta cred ca am si mancat asa mult, compulsiv as zice.

In a doua sarcina mi-a fost rau si am vomitat pana pe la 4 luni jumate, dar mi-a fost mult mai rau decat la prima. La servici tot asa ametita eram, dar am stat mult mai bine cu memoria si cu concentrarea, desi am mai adormit cu capul pe birou. Dupa ce mi-au trecut greturile pur si simplu am inceput sa ma simt mai bine. Dar am avut perioade cu dureri de solduri si coloana nasoale ca pana la urma am ajuns la medic si mi-a prescris fizioterapie. Pana mi-a venit programare numai bine mi-a trecut de la sine si nu m-am mai dus. Tot in perioada greturilor am fost destul de activa zic eu, doar ca la ora 9 fix pur si simplu adormeam, trebuia sa ma intind si aia eram. Si cum fata mea numai seara ma vedea, voia sa se joace cu mine si pentru ca eu eram cu ochii inchisi, ma tragea de fata, ma striga si intr-un final se urca cu picioarele pe capul meu, doar doar o bag in seama, dar eu nu puteam pur si simplu sa reactionez, asa eram de anesteziata. Apoi am inceput sa ma simt bine, dupa ce a trecut faza cu greturile. Si acum ma simt bine, adica cum stii deja, am zile in care mi-e rau si uneori zac, dar nu pot spune ca am dureri sau neplaceri mari. Nu mai retin apa decat f putin, nu ma mai doare coloana, dorm noaptea bine, inca pot dormi pe spate, nu ma trezesc la toaleta noaptea decat f rar si in perioada asta mananc f putin. Cina mea aseara a fost pepene rosu, de altceva nu m-am putut apropia. Micul dejun asemenea. De data asta nu mai sunt deloc stresata, dar in ultima vreme m-am mai trezit cu palpitatii dimineata. Pofte am avut dar total diferite de prima sarcina. Sunt f curiaoasa daca bebelino va prefera mancarurile de care mi-a fost mie pofta. La fata pot spune ca se potriveste binisor.

#662 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2010 - 09:56 AM

woaaaw Pisoi merci de descrieri! deci oarecum mai rau ti-a fost la inceput la aceasta sarcina, in schimb esti mai linistita.
Eu nu am avut somnolenta, am continuat sa stau la serviciu in primele 6 luni de la 10-13 ore pe zi, fara probleme. Lipsa memoriei si a concentrarii m-a afectat mult in lunile 4-6.

Sa stii ca si eu am mancat mult in sarcina si tot mai degraba compulsiv: mi-e sau nu foame... poftesc tot ce vad/miros/aud, de felul meu fiind gurmanda si pofticioasa ... acum m-am destrabalat ...

Tu ce vrei sa ai ? Baietel sau tot fetita?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#663 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 09:57 AM

fetele, ce faceti astazi? ce ati mancat? cum va simtiti? cald la voi?

#664 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 12 August 2010 - 10:00 AM

La noi e vreme ploioasa.....si mie tocmai mi-a curs portzia zilnica de sange pe nas....

Am uitat sa intreb doctoritza si moasa. A inceput acum vreo 3-4 zile.

#665 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 10:04 AM

eu
- azi noapte am avut niste dureri in dreapta jos (apendic sau ficat sau nu stiu ... ), apoi ca niste contractii, aia mica se zvarcolea, M-am si enervat: pleaca medicul meu doar 5 zile in concediu si atunci ma trezesc sa nasc! Apoi s-a calmat teaba ca m-am intors pe stanga (_Eram pe dreapta).

- azi dimineata am facut omleta cu branza si sunca pentru tati, dar eu nu am avut pofta.
pastilele am uitat sa mi le iau dimineata
fructe nu am avut
am spalat o masina de rufe si am facut putina ordine in bucatarie
am ajuns la serviciu si am mancat deja un iaurt mare de 300 gr si jum de pachet de biscuti de cereale integrale si parca tot as baga ceva in gura asa ... a prosteala.
nu am alte neplaceri azi ...

#666 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 August 2010 - 10:07 AM

Daniella , tu cand intri in prenatal? La voi nu se intra cu 6 saptamani inainte?

#667 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 10:07 AM

sunt frecvente sangerarile nazale in sange, datorita cantitatii mari si fluxului mult mai mare de sange din origanizm pe timpul sarcinii.

la noi sunt calduri de 40 grade de vreo 2-3 saptamani:
- ziua la serv mi-e bine la aer conditionat.
- acasa ... e ceva mai cald pentru ca tati nu prea suporta si stam cu aerul si cu usa deschisa .... deci cam tot timpul sunt 27,7 grade in camera,
- iar noaptea mi-l stinge ca se trezeste cu dureri de dinti, cap, infundat si racit ... Asa ca eu noaptea fac sauna....si dorm prost

#668 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 August 2010 - 10:11 AM

Eu asa dorm de bine de cand fac acupunctura asta de pregatire.........dimineatza nici nu l-am auzit pe al meu cand a coborat. Nici la toaleta nu mai cobor noaptea. Dorm dusa!!!

#669 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 10:15 AM

nu este nici o regula, intri cand vrei ... in total inainte sau dupa ai 126 zile din punct de vedere legal. Dupa acest concediu de lauzie poti lua pana la doi ani, concediu de ingrijire copil, care in prezent se plateste cu 70%, dar nu mai mult de 3.400 lei (800€), care e f putin comparativ cu 70% ai mei, adica as pierde foarte mult si locul de munca.
Din punct de vedere practic, eu nu prea pot sa iau concediu (sau daca iau trebuie sa continui sa lucrez de acasa, deoarece nu are cine sa imi tina locul, iar eu asa am apucat sa spun patronului ca voi asigura continuitatea cu exceptia a circa doua luni dupa nastere)... Pentru moment, din motive de: imi place ce fac si nu ma oboseste niciodata, stau la aer conditionat, + ca mi-am schimbat si scaunul si mi-am luat unul care culiseaza pe spate si are si functie de masaj si scaunel de picioare, stau mai bine la serviciu si sunt cu oamenii mei pot sa fac inca multe ... , ei au multe sa ma intrebe mereu. Asa ca probabil voi continua sa vin pana joi, pe 2 septembrie (cu o zi inainte de nastere).

#670 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 10:19 AM

Eu am avut intotdeauna un somn foarte usor si ma trezesc la orice zgomot. Am, de asemenea, un management prost al somnului: ma culc tarziu (1-2 noaptea), ma trezesc tarziu (9-10) si greu, daca m-a trezesc noaptea nu mai pot adormi. Insa in sarcina a fost un pic mai bine (am adormit mai devreme decat de obicei - pana in 12), desi am avut luni in care am vazut filme jumatate de noapte... , dupa ce ma trezeam sa merg la toaleta.

#671 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 August 2010 - 10:20 AM

Te intzeleg , si la mine e la fel , la noi se dau 67% dar nu mai mult de 1800. Si noi am fost obisnuitzi altfel. Dar eu inca primesc salariul intreg si inca 2 luni dupa nastere. Apoi incepe distractia :notworthy:. Din Februarie o sa ramana al meu acasa ( el poate sa lucreze de acasa , deci sa primeasca salariul intreg ) si merg eu la servici , ca altfel....

La noi , insa , e INTERZIS sa lucrezi in ultimele 6 saptamani de sarcina si 8 saptamani dupa :floare:

#672 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 12 August 2010 - 10:40 AM

Buna dimineata burtici!
eu ma trezesc la 7 ca trebe dus juniorul la gradi, bine ca pina pe 8.30 nu iesim din casa, are tot timpul cite ceva de facut, dureza jumate de ora sa il trezesc,spalat , apoi vrea sa manince si tot asa, isi alege o jucarie cu care sa mearga la gradi.Acum pe ultima suta de metri ma trezesc si eu noaptea cam de 2 ori pt mers la baie, de mai multe ori sa ma intorc de pe o parte pe alta, nu pot dormi toata noaptea pe o singura parte, din cauza spatelui si plus ca imi amortesc soldurile.
Aici esti obligata sa intri in concediu prenatatl cu 8 saptamini inainte de nastere, apoi te poti intoarce oricnd la servici, daca nu vrei sa stai in Karenz 2sau 2 1/2ani acasa cu copilul.
Eu la ambele sarcini nu am dormit mai mult decit dorm de obicei, nu pot sa dorm la prinz decit foarte rar, poate o data sau de 2 ori pe an.
Aici e un pic de soare sunt cam 23de grade dau au anuntat ploaie.

#673 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 11:03 AM

La noi, pentru a beneficia de cei 2 ani de concediu de ingrijire copil (70%), e obligatoriu sa iei 126 zile de maternitate (in astea esti platit 100%), insa inainte sau dupa e la libera alegere sau mai bine spus dupa cum recomanda medicul. Mie pana acum nu mi-a spus niciodata medicul ca ar trebui sa stau la pat. Sunt o fire foarte activa nu as sta acasa acum ... decat dca ar fi INTERZIS, sau ca sa fac nesting ca si voi, insa prefer si ma relaxeaza/satisface mai mult jobul decat menajul... si asa ca mai bine platesc o femeie care imi face luna tot in casa la 10 zile- 2 sapt, petru o suma care nu merita sa-mi rup eu oasele spaland geamurile si faianta ... . Asta e o decizie pe care am luat-o cu mult timp inainte de a ramane insarcinata, asa ca, cu atat mai mult acum nu o sa ma apuc sa ma transform in gospodina. Imi ajunge rolul de mamica, iar pe asta vreau sa-l iau in serios si sa il indeplinesc cat pot mai bine. Mai bine in timpul ala produc mult mai multi bani decat platesc femeia si ma relaxez cu tati sau cu prietenii sambata decat sa avem zi de curatenie. Noi doar intretinem + aranjam, decoram, gatim, spalam vasele, rufele, cumparaturi etc.

#674 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 11:06 AM

Nu ne vine sa credem ca peste 3 saptamani si un pic avem copilasul.
Azi dimineata tati mangaia caruciorul ...
Aseara vorbeam si ne gandeam ... cum va fi peste 4 saptamani ? Vom duce dorul acestor clipe de liniste?
Sa vedem cum va fi si la noi micuta matinala, diurna, noctambula ... sau se adapteaza pe stilul meu/nostru ... dupa cum o alaptez...?
acum pana pe la 10 nu misca ... dar mai are noaptea cand ma intorc eu si ea ceva miscari ...

#675 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 11:11 AM

eu sambata si duminica dorm la pranz dupa masa ma ia un somnuuuc
in timpul saptamanii nu stiu ca la serviciu nu mi-a fost niciodata somn ca de obicei am mult de lucru si toate sunt urgente...., doar acum m-am gandit sa o las mai moale si formuesc ... ca sa fiu mai relax si pentru ca macar pentru cele doua luni cat lipsesc trebuie sa deleg foarte mult, deci ii invat pe colegi sa se descurce deja cu minima supervizare....

#676 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 12:24 PM

Ieri am auzit de la o prietena ca ananasul ar fi bun pt provocarea nasterii, mi-a zis sa maninc cit mai mult ananas sau sa fac suc de ananas ,eu is un pic scceptica, da rau nu cred ca poate sa faca, tot ea mi-a zis ca uleiul de ricin , parca 30ml pus in suc de portocale provoaca nasterea, da provoaca si diaree si tre sa stai pe linga wc.Eu sincer ma cam tem sa incerc uleui de ricin, ananas ar fi o idee da na.
Eu mai pot astepta pina miercuri cind merg din nou la control sa vedem cu se prezinta bebe, singurl motiv pt care mi-ar provoca nasterea e ca bebe e mare.

#677 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 August 2010 - 12:32 PM

Azi deseara merg la Hebamme , am ultima acupunctura. Daca fata nu vrea sa vina pana luni , atunci tre' sa ma prezint la sala de nasteri. Se uita daca m-am dilatat , se mai uita la hartiile de la diabetologie ( sunt harnica si scriu in caiet tot :D ). Si cica sa vada daca-mi fac Einleitung ( provocare) sau nu.

Se mai uita inca o data la hartii si daca e cazul imi recalculeaza dpn-ul. ( V-am spus ca eu am avut cicle de 32 de zile , nu de 28 si doctoritza mea nici n-a vrut sa auda de asta pana acum , ca cica n-are legatura).

Pai nu-s nebuna sa ma las sa-mi faca Einleitung cand , de fapt , eu n-o sa fiu peste termen , nu?

Si daca n-am diabet , poate sa ma lase pana la 10 zile peste termen !!!!!!!!!!!!!!

Ahhhhhhhhhh , am uitat sa va spun ceva :D. Stitzi ca noi numai ce ne-am mutat si e gata numai baia mica , aia cu dus. Hebamme si doctoritza mi-au recomandat baie caldutza pt relaxare. Stitzi ce sotz am? A muncit cateva zile si mi-a terminat vana !!!!!!!!!!!!! ( in baia noastra) Restul nu sunt montate dar vana e functzionabila. El a muncit si mama a fcaut curat.......aseara am facut prima baie in cada mea!!!!!!!!!!!!!!!!

#678 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 August 2010 - 12:41 PM

Simona dr vrea sa iti faca einleitung pt ca ai probleme cu miinile nu?
Fa bai caldute si maseaza sfircurile, mai faci si huta-huta, urici si cobori scarile, o plimabare si pina luni vine bebelina,
Eu ieri am fost la cumparatrui si am carat doua plase destul de grele, de la masina pina la et 2 da n-am avut nik, azi noapte am visat cred ca ma durut un pic burta, acu is ok, fac zacusca :D
Apropo de acupunctura aici mi-au zis ca fac numa de 2ori inaintea nasteri , asta cred ca numa pt durere, da eu o sa zic mirecuri la control ca vreau si PDA.

#679 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 August 2010 - 12:41 PM

Simona, si eu am perioada cam la 32-34 de zile. Zici ca asta de fapt ar intarzia dnp-ul?

fuarte bine faci daca nu te lasi provocata inainte de termen, asa te vreau :D .

sotul tau e un adevarat :D

#680 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 August 2010 - 01:20 PM

Da , Pisoi , am citit pe net. Stii , cand itzi calculezi termenul pe net tre sa pui prima zi a ultimului ciclu si cate zile are ciclul. Daca nu schimbi , el e setat pe 28.

Sissi , am incercat si cu hatza-hatza :D si tot nu merge. Scari urc de nush cate ori pe zi ca veci pururi am de facut ceva in dormitoare , de plimbat ma plimb , umblu ca banu' cel rau :P , Hebamme a zis sa o las mai incet ca stresez pruncu. Luni am plecat la 10 de acasa si am venit pe la 16.30 !!!!
Ieri am fost doar juma de ora , azi iar , dar azi mai am de mers :D

V-am scris ca m-a controlat Hebi? Martzi. Si a zis ca Muttermund-ul e complet inchis!!!! Mi-a dat niste globuli , de 2 feluri....pur si simplu pitica nu vrea inca. Si Hebi e stresata ca sunt stresata eu :D dar zice ca sa le spun la spital ce vreau si punct!!! Ca si ea banuie ca vor sa-mi faca atatea ca-s asigurata privat. ( si asigurarea mea plateste mult mai bine decat restul - v-am povestit cum e, aici nu e un tarifunic pt totzi). In fine.

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul