Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#1221 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 September 2010 - 11:25 AM

pana la urma cum il cheama pe noul membru al pisoilor? :rolleyes:

#1222 Useril este offline   Floare albastra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationDE

Postat 30 September 2010 - 01:49 PM

Vezi postareaDana Timcu, la 30 September 2010 - 09:52 AM, a spus:

Pisoi si pisoias mic bine ati venit acasa alaturi de familie!
Ma bucur ca a decurs totul bine si repede, acum sa va intrati in rutina si sa fiti sanatosi sa va faceti mari! :pupic:

Floare albastra multa bafta ca totul o sa fie bine, esti foarte aproape si daca piticuta e bine asta-i important.
Asteptam vestea cea mare la timpul potrivit! :floare:

Multumesc, Dana :lol:

Vezi postareasissi, la 30 September 2010 - 10:24 AM, a spus:

Flori, uite ca aprope a trecut saptamina :rolleyes: cum esti azi, presupun ca esti acasa, odihna, odihna si relax :floare:

Da de unde?!... Raportez inca prezenta in spital, astept medicul sa semneze actele sa pot pleca... Nu mai am rabdare, tropai pe loc ca un copil mic :lol:

#1223 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 September 2010 - 05:02 PM

Floricicaaaa? ai ajuns acasa? sa te pui in repaus.
Nici eu nu am facut mare lucru in ultimele 3 luni: serviciu (stat pe scaun) si acasa cu picioarele in sus.
Asa ca te rugam sa stai si tu cu picioarele in sus 4-5 saptamani si sa faci pe sefa acasa :rolleyes:

Pisoi? Oare tu si pisoiul cel mic si pisicuta ta ce faceti ? Tot ok, incepeti sa va obisnuiti unii cu altii? Cum merge cu alaptatul?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1224 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 October 2010 - 10:48 AM

Buna dimineata!

Evident sunt pe fuga, asa ca imi cer scuze tuturor ca nu raspund individual.
Multumri din suflet pentru cuvintele bune si gandurile frumoase!

Bebelino se numeste Christian si intre timp s-a facut o frumusete de baiat!

Cand am venit acasa de la spital Cati mi s-a parut uriasa, nu-mi venea sa cred. Bebelino mi se pare si acum incredibil de mic si fragil, desi s-a nascut cu aproape 1kg mai baban decat Cati.

De la inceput, de cand a iesit, a urlat ca un adevarat barbat ce se afla! :hug:
Si in continuare urla cu patos cand vrea mancare, nu sta mult pe ganduri. Comparativ, Cati a fost o pisicuta, abia gancurea si nu o auzeam din alta camera. Acum stiu si eu cum e sa ai copil urlator :drool: .

Bebelino a fost f sensibil la atingere de la bun inceput, e un chin sa-i schimbam pempersul, sa-i dam cu crema...

Dupa nastere a facut o iritatie urata despre care doctorii au spus ca e doar o reactie la mediul inconjrator. Ni s-a reomandat o crema pe care o folosesc odata pe zi, desi pediatra a zis 'de cat de multe ori pe zi'. Iritatia s-a dus in doua zile, dar pielea i-a ramas cam uscata si inca ii mai dau pe alocuri.

Acum a inceput sa isi schimbe pielea si totul intra intr-un oarecare normal.

De ieri am hotarat sa il spal sub robinet cu apa potrivita atunci cand ii schimb pempersul. Rezultatul: nici vorba de urlat, ii place apa bebelui! :drool: Ce ususrare! A inceput sa se mai obisnuiasca si cu atingerile asa ca si dezbracatul/imbracatul devin din ce in ce mai usoare. Azi de dimineata am reusit spalat la robinet, sters, pus pemp si imbracat la loc fara plansete :floare: .

Schimbatul pempului la un baiat e mult mai complicat decat la o fata! Dar sub robinet se face cat ai clipi =)) . Acum mai trebuie sa fiu atenta sa am mereu apa calda, in rest m-am mai relaxat.

Alaptatul merge bine, l-am cantarit pe bebe acum doua zile sa vedem daca laptelel meu e bun de ceva si bebe luase deja 150gr, deci deocamdata e bine.

Buricul i-a cazut in ziua a 5-a la fel ca la fata. Nu i-am facut nimic si nici nu am curatat in jurul lui, asa cum nici acum nu curat, desi asa am fost sfatuiti. Eu prefer sa nu umblu acolo... mi se pare mai sigur. Nu are nici o rana acolo, nici o urma de sangerare sau lichid, asa ca mai bine il las in pace.

A facut icter cand am ajuns acasa de la spital. Prea multe nu stiu despre icter, dar aici suntem sfatuiti sa alaptam cat mai des ca ajuta. Eu alaptez la cerere asa ca mai mult nu am ce face.

Deja bebele suge mai putin timp si pare sa se sature mai repede. Sta mai mult cu cohii deschisi si e capabil sa urmareasca degetul meu cum se plimba prin fata lui.

Incerc sa il pun la el in patut intre 'mese', dar il mai tinem si in brate pentru ca uneori se cere, e agitat, plange putin, dar nu vrea san. In brate se linisteste repede.

Nu reusesc sa-i scot gazul dupa fiecare masa si observa ca de multe ori il doare burtica pentru ca se strange.

@Floare-albastra, tin pumnii sa fie totul OK!

#1225 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2010 - 10:54 AM

Vezi postareaPisoi, la 01 October 2010 - 10:48 AM, a spus:

Cand am venit acasa de la spital Cati mi s-a parut uriasa, nu-mi venea sa cred.

Mi s-a intimplat si mie cind Marco avea citeva saptamini si m-a vizitat o vecina cu un copil de 10 luni. Pentru ca in spital l-ai vazut non stop numai pe el.
:floare:

#1226 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 October 2010 - 12:53 PM

Pisoi :drool: Christian, nume frumos, da asteptam si o pozica ceva :floare:
Si mie mi sa parut la fel, cind am ajuns acasa si ma uitam la dennis cum doarme si la patrick, diferenta si acum mi se pare dennis mare :drool:
Al meu stiti a facut icter in spital si ia facut phototerapie si tot asa mi-a zis multe lichide, adica alaptat la greu, eu nu avem suficient lapte si i-am dat si completare si dupa ce am ajuns acasa a trebuit sa mai merg de 2ori la control pt verificarea bilirubinei.

#1227 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 02 October 2010 - 10:26 AM

Bine atzi venit acasa , Pisoilor!!!

#1228 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 October 2010 - 09:57 PM

pisoi sa-ti traiasca Christian!
Vad ca e totul pe un fagas bun, asa ca sa fiti in continuare sanatosi amandoi si sa ne tii la curent cu evolutia lui beblino!

:floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1229 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 October 2010 - 11:31 PM

Vezi postareasissi, la 01 October 2010 - 12:53 PM, a spus:

dupa ce am ajuns acasa a trebuit sa mai merg de 2ori la control pt verificarea bilirubinei.

Acu e totul bine, da? :floare:

#1230 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 October 2010 - 09:53 AM

Floare albastra :hug: , ce faci cum te simti, nu ai mai dat deolc pe aici
Mai zi si tu ceva ca ai ramas numa tu graviduta pe aici

#1231 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2010 - 11:55 AM

Mai e si doamna vaxile la gravidute.

#1232 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 06 October 2010 - 01:11 PM

Vezi postareabbenyci, la 28 August 2010 - 07:13 PM, a spus:

Felicitari Sissi sa creasca mare si sa fie sanatos. tie recuperare usoara.

Fetelor si eu am nascut in 12 august, o fetita dulce. O cheama Arienne Sophie. E o mancacioasa si jumatate.
Va pupam cu drag.

Blanka, felicitari pentru fetita, e superba!
Sa fiti cu totii sanatosi si micuta sa va insenineze mereu zilele!

#1233 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 06 October 2010 - 01:11 PM

Vezi postareasimonaro29, la 30 August 2010 - 03:43 PM, a spus:

Buna , fetelor!

Bubulina s.a nascut la 4 si 10 , 2980 de grame si 49,5 cm!!!!!

Simo, sa va traiasca printesa! E tare frumusica!

#1234 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 06 October 2010 - 01:12 PM

Vezi postareaFloare albastra, la 30 August 2010 - 06:13 PM, a spus:

Io sunt de-abia intrata in saptamana 31, DPN am pe 7 noiembrie... mult si putin in acelasi timp =))

Las' ca mai stiu io pe cineva nascut de ziua Marii Revolutii din Octombrie....

Vezi postareaFloare albastra, la 26 September 2010 - 09:33 AM, a spus:

Neatza de pe patul de spital de unde zac de joi cu iminenta de nastere prematura... Da da, am vrut sa fiu prima si sa-i iau locul lui Pisoi exact din fata podiumului :hug:
FELICITARI PISOI SI SA-TI TRAIASCA BAIETELUL !!!
Joi la pranz m-a luat deodata cu contractii dureroase, am fost la control la dr mea care m-a trimis de urgenta la spital pt internare. Sunt pe perfuzii care au calmat contractiile uterului, am facut injectii menite sa pregateasca plamanii lui bb sa respire singuri in caz ca nasterea nu poate fi oprita. Nu am voie decat la baie si inapoi, repaus total. Is sita de cate injectii am facut si voi mai face. In jur de o saptamana voi sta internata sub tratament si observatie pt a se asigura ca trec de perioada de risc si apoi pot naste cand s-o intampla, dar dupa saptamana 36, ideal 37 -spun medicii (azi am intrat in 35). Fac o pauza de degete si poate mai continui sa va scriu (butonez de pe brate cu o singura mana pe iPad).

Sarcina usoara in continuare, fara peripetii!!!

#1235 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Vezi postareaAdriana, la 01 October 2010 - 10:54 AM, a spus:

Mi s-a intimplat si mie cind Marco avea citeva saptamini si m-a vizitat o vecina cu un copil de 10 luni. Pentru ca in spital l-ai vazut non stop numai pe el.
:-*

In sfarsit m-am obisnuit cu fetita si nu mi se mai pare ciudat de mare :-*

Vezi postareasissi, la 01 October 2010 - 12:53 PM, a spus:

Pisoi :hug: Christian, nume frumos, da asteptam si o pozica ceva =))
Si mie mi sa parut la fel, cind am ajuns acasa si ma uitam la dennis cum doarme si la patrick, diferenta si acum mi se pare dennis mare :-*
Al meu stiti a facut icter in spital si ia facut phototerapie si tot asa mi-a zis multe lichide, adica alaptat la greu, eu nu avem suficient lapte si i-am dat si completare si dupa ce am ajuns acasa a trebuit sa mai merg de 2ori la control pt verificarea bilirubinei.

La noi a fost o forma usoara si acum se pare ca si-a recapatat culoarea in mare parte. Inca nu stim daca e putin creol sau inca mai are icter :-* . La voi acum e totul ok, este?

Vezi postareasimonaro29, la 02 October 2010 - 10:26 AM, a spus:

Bine atzi venit acasa , Pisoilor!!!

Multumim Simona!

Vezi postareaDaniella, la 02 October 2010 - 09:57 PM, a spus:

pisoi sa-ti traiasca Christian!
Vad ca e totul pe un fagas bun, asa ca sa fiti in continuare sanatosi amandoi si sa ne tii la curent cu evolutia lui beblino!

:-*

Multumim Daniela!

M-am convins ca bebelino are colici, aseara m-a tinut in priza pana dupa miezul noptii. Curand o sa ies din casa sa-i cumpar sirop de colici.

Am fost ieri la asistente si ne-am cantarit, are putin peste 4 kg - si normal la cat de mult mananca si cu cata lacomie! Baietii astia sunt niste lacomi :-* . In rest totul ok, iritatia de pe piele a trecut, mai are putina piele care se xfoliaza pe picioare, pe maini si in cap. Inca i se lipeste ochiul drept, noi il curatam mereu. Ii place pe afara, se uita pe drum si dupa un timp adoarme. de altfel si mie imi place la nebunie pe afara, avem o vreme faina in perioada asta, desi putin racorica, totusi e insorit si asta e minunat.

Merg sa ma imbrac si sa fug afara cu bebelino.

#1236 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Vezi postareasissi, la 01 September 2010 - 05:52 PM, a spus:

Halli hallo!
am ajuns si noi acasa, am stat atit in spital ca a facut bebe icter si a trebuit sa faca fototerapie, miine mergem sa ii faca din nou control sa vada cum sta cu bilirubina.Eu alaptez, mi-a venit laptele dar nu de ajuns si ii dau si completare ca ii trebuie la bebe mai mult sa pape acum din cauza icterului.Cu varsatul de vint , dr a zis ca bebe a primit anticorpi de la mine si daca sotul face nu e problema pt bebe.

Felicitari Sissi pentru baietel. Acum, esti o regina, cu 2 printisori...

#1237 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Vezi postareaDaniella, la 06 September 2010 - 10:53 PM, a spus:

Eu si printesa mea Beatrice, va multumim mult tuturor de incurajari, de urari, de primire.

Suntem amandoua bine si toti 3 (si cu tati) foarte fericiti. De astazi suntem acasa si a fost o jumatate de zi mai grea cu adaptarea Beatricei de la mediul unde s-a nascut (maternitatea si personalul pediatric de nota 20) la noi acasa cu parinti nesiguri la primul bebeu. La spital a fost usor: 5 asistente si 1 pediatru in permanenta la dispozitie si un copil foarte cuminte si invatat ca un soldatel, nu si.a iesit de loc din ritm de vineri pana azi la 13:3o cand am plecat spre casa.
pup toate fetele si baietii :hug:

Beatrice, bun venit pe lume!
Daniella, sa va traiasca minunea si sa-i daruiti cat mai curand un fratior ori o surioara!

#1238 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 06 October 2010 - 01:13 PM

Vezi postareaCalugaru, la 07 September 2010 - 11:02 AM, a spus:

io "nasc" in fro luna sh-o stamina, sau asa ceva. deja la al doilea nu ma mai agit. ala mare e de 4 zile la gradinita, si io-l duc si-l aduc. adica io-mi incasez portia de plinsete sfisietoare. nevazmea s-a apucat sa faca curat in casa ... prima sarcina a fost ok, la a doua vad ca loveste puternic hormonu'

Sarcina usoara in continuare sotiei!

#1239 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 06 October 2010 - 01:13 PM

Vezi postareaPisoi, la 27 September 2010 - 11:57 AM, a spus:

Fetelor multumiri pentru toate cuvintele si gandurile bune! Adriana mersi pt ca ai anuntat! A trimis sotul mesajele inclusiv tie si lui Sissi.

Ne-am intors ieri dupamasa din spital si azinoapte a fost bine, m-am odihnit mai mult decat credeam ca voi apuca. Am nascut repede si fara complicatii, ajutata de gaz pana a venit epidurala si apoi cu epidurala pana la capat. Nasterea am simtit-o calumea asa cum imi doream, am impins ca si cand omenirea depindea de impinsul meu si moasele api mi-au spus ca a fost un impins maraton. Eu am impins in ritmul in care mi-au spus ele. Am avut doua moase super, tinerele si prietenoase. Nu am avut nevoie de doctor, asa ca nici ca am vazut vreunul. Bebe e minunat, mi l-a pus in brate imediat si l-am pus la san unde a stat vreo doua ore. De atunci suntem cu alaptatul, muncim amandoi pe rupte si speram sa ne intram intr-un ritm dupa ce se instaleaza bine lactatia. Acasa e bine... revin cu amanunte cand o sa am timp.

Pisoi, felicitari pentru baietel!

#1240 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 01:19 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 October 2010 - 01:13 PM, a spus:

Pisoi, felicitari pentru baietel!

Foxyy, multumesc!! Bine ai revenit :hug:

bebelino imediat dupa nastere: