Forum Culinar: Sarcina, cea mai frumoasa perioada... - Forum Culinar

Salt la continut

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarcina, cea mai frumoasa perioada...

#1401 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 July 2011 - 03:57 AM

Vezi postareaAngel, la 09 July 2011 - 04:40 PM, a spus:

in sfarsit am si eu pozici, va pun si voua una sa ma laud :105:
cum am deschis poza a fost dragoste la prima vedere. o ador deja! :105:

Atasament 263046_253756917972653_100000150407067_1218350_1732056_n.jpg

numele final tot nu-l stiu, greu se mai hotarasc, se ciondanesc inca pana luni cand trebuie inregistrata :hug:
nasii au pretentii mari la nume, etc...

nu pare de 2.700 asa-i? :-*

Oh...cat e de dulce! Sa va traiasca!!

Ce tupeu pe nasi - eu am fost (si sunt nasa) dar nicio clipa nu m-as gandi ca asta e dreptul meu!
A cat is a friend fur-ever !

#1402 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 July 2011 - 05:59 AM

Mirela , Anastasia e cel mai frumos nume din cele citate ( parerea mea).

#1403 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 11 July 2011 - 06:22 AM

Vezi postareastella, la 11 July 2011 - 05:59 AM, a spus:

Mirela , Anastasia e cel mai frumos nume din cele citate ( parerea mea).

nu trebuie sa-mi spui :105:...cand am auzit numele asta ma gandeam cum de noi nu am avut idee de el cand am nascut? :105:

#1404 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 July 2011 - 11:06 AM

Vezi postareaAngel, la 11 July 2011 - 02:38 AM, a spus:

e in prima zi, chiar cand a nascut-o acolo. nu o tine sarmaluta nici ea. Cum i-a adus-o cum a lasat-o desfacuta.
tu parca m-ai intrebat? la 38 de saptamani a facut cezariana si stia ca e micuta, doar ce o masurase dr. e bine ca e sanatoasa. mi-a zis ca doarme si mananca, nu o deranjeaza nici ceilalti copii care plang: cainii latra, caravana merge :D
nu vrea sa suga, ea nu are lapte inca dar i-am zis sa o lasse sa suga sa-i desfunde ea canalele. nu vrea, strange gurita de numa =)) puturoasa, e mai usor din sticla :P

Daca poti sa-i spui sa o puna la 2-3 ore la san sa suga de acum din maternitate (in caz ca nu i-o pun asistentele acelea), dar ar trebui sa o invete alea din spital cum sa o mufeze, ca nu e asa de simplu primele zile cand nu ai idee ...bebita nu stie sa prinda cum trebuie, practic trebuie sa ii dai tu mura-n-gura.
Daca o pune mereu la san si mami bea lichide in a 3-a, a 4-a zi de la operatie ii vine lapticul. Doar dupa ce se chinuie sa traga bebelusa la san sa ii dea in primele zile completare laptic pana vine laptele mult, apoi nu mai e necesar. Chiar dc nu are lapte acum are colostrum (cateva picaturi), care e fff saantos si important pt bebe.
Poate sa contacteze o "consiliera in alaptare" (gasesti pe net contacte) si sa vina in prima zi acasa cand iese din spital sa o invete cum se face (o plateste o data si gata, reyolva cu alaptatul). Nu e simplu daca nu te invata nimeni cum se face. Dar odata invatata tehnica e usor si placut, gratis si comod, scapa mult mai comod cu alaptatul (zi/noapte tot timpul e disponibil) decat cu LP.
E mai bine cu moralul? Pana la urma cum o cheama? Dar mami nu are dreptul sa puna/aelaga macar un nume? Anastasia e tare frumos!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1405 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 11 July 2011 - 03:37 PM

Angel, sa fie sanatoasa, frumoasa Anastasia (sper ca asa o va chema). Nu inteleg chestia asta cu nasii si alesul numelui. Parintii copilului trebuie sa aleaga. Am niste prieteni care s-au ciondanit intre ei la alesul numelui fetei. Pana la urma i-au pus cum voia mama. Fetita are acum 5 ani, iar numele din acte e folosit doar la gradi, pt acte, si alte chestii oficiale. Acasa, si toti prietenii o cheama pe numele care-l voia tatal.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#1406 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 14 July 2011 - 11:51 PM

Mirela ce mai face nepotica? Sora ta cum se simte?
Noi mai avem 2 saptamani......
Ma misc din ce in ce mai greu dar sunt multumita ca am reusit sa fac cam tot ce mi-am propus in ultimile doua saptamani. Annabelle poate veni oricand ca suntem pregatiti acum.
De luni intru oficial in concediu de maternitate - pana acum au fost doua saptamani de vacanta.
Cat este concediu de maternitate platit in Romania? La noi sunt 14 saptamani, dupa care pana la 7 ani poti avea concediu fara plata.

#1407 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 15 July 2011 - 02:02 AM

e binisor Cris. o mai doare operatia, incearca sa se acomodeze cu alaptatul...ca o noua mamica, vezi tu :)
o cheama Maria Bogdana pe pitica, noi ii zicem Mariuca :D

#1408 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 15 July 2011 - 10:00 AM

Vezi postareaCristina, la 14 July 2011 - 11:51 PM, a spus:

Cat este concediu de maternitate platit in Romania? La noi sunt 14 saptamani, dupa care pana la 7 ani poti avea concediu fara plata.

Momentan, concediul de crestere a copilului / copiilor este de 1 an, iar suma primita este cuprinsa intre 600 si 3400 de lei (adica maxim 75% din salarul net din ultimele 12 luni). Supa 1 an, se poate acorda concediu fara plata de pana la inca 2 ani. In cazul in care parintele aflat in concediu de crestere a copilului se intoarce la servici inainte de terminarea celor 12 luni, primeste in plus, la salar, inca 500 de lei, lunar, incepand cu data reintoarcerii la servici si pana ce copilul implineste 2 ani.
Optional, cine doreste, poate lua 2 ani de concediu de maternitate, dar suma maxima acordata lunar este de 1200 de lei, in timp ce minima este de 600 de lei. Daca parintele doreste sa se reintoarca la servici inainte de terminarea celor 2 ani, nu primeste acea suma in plus, la salar.

#1409 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 10:58 AM

Vezi postareaCristina, la 14 July 2011 - 11:51 PM, a spus:

Mirela ce mai face nepotica? Sora ta cum se simte?
Noi mai avem 2 saptamani......
Ma misc din ce in ce mai greu dar sunt multumita ca am reusit sa fac cam tot ce mi-am propus in ultimile doua saptamani. Annabelle poate veni oricand ca suntem pregatiti acum.
De luni intru oficial in concediu de maternitate - pana acum au fost doua saptamani de vacanta.

Cristina sa ai o nastere/refacere usoara si o bebelusa sanatoasa si mancacioasa. Cum nasti?

In RO se imparte in Concediu de Lauzie de 126 (parca) de zile pe care il poti lua combinat inainte si/sau dupa.
dupa care ai 2 ani - 126 zile (cred) ... Concediu de Crestere si Ingrijire a copilului.

Asta NU inseamna ca daca ai un job bun care iti convine (Si ca angajator si ca salariu, perspective, functie etc), te asteapta cineva 2 ani sa te intorci, pt ca tb sa gaseasca si sa trainuiasca pe cineva in locul tau, care aici e greu sa se implice pe un proiect doar de 2 ani, dupa care sa vii tu complet rupt de realitate si cu chef de pampi si suc de morcovi sa reiei " de unde ai lasat". Deci teoretic e cum ti-am spus, dar nu se aplica pt orice job.
Deci la munca normata, unde e usor de inlocuit omul merge bine merci sa stai 2 ani acasa. La fel si la un serviciu de stat, sau la privat unde nu e necesar nici un training.
Daca iti permiti sa o iei de la capat intr-un alt job, e ok pt orice mama sa stea acasa 2 ani.

Indemnizatia CIC e (cred) 70% din salariul pe ultimele 12 luni de munca, platit de asigurari, dar nu mai mult de 3.400 (cred) lei (asta ar fi cam 820 €/luna). Iar indemnizatia pe lauzie, e 100% (cred, sau 80%), dar tot asa nu poate depasi un anumit plafon pe luna.
Scuze ca nu mai verific sumele exacte, dar cam alea sunt.

#1410 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 11:00 AM

asa e cum a zis Sissi, eu am nascut inainte sa schimbe cu 1 an. insa nu mai e 75%, ci 70% dupa cate stiu ... ,dar nu-s sigura.

#1411 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 July 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 July 2011 - 11:00 AM, a spus:

asa e cum a zis Sissi, eu am nascut inainte sa schimbe cu 1 an. insa nu mai e 75%, ci 70% dupa cate stiu ... ,dar nu-s sigura.

Care Sissi??? :)
Si da, e vorba de 75%.

#1412 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2011 - 11:17 AM

iarta-ma Foxxy, m-am zapacit! de tine era vorba. Deci e 75%.

#1413 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 July 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 15 July 2011 - 11:17 AM, a spus:

iarta-ma Foxxy, m-am zapacit! de tine era vorba. Deci e 75%.

Deeeeci.... te-astept cu mielu' la interval! :hungry:
La cat se schimba legile pe-aici, nici nu-i de mirare ca nici nu mai stii care si cum sunt! :)

#1414 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • LocationDown Under

Postat 18 July 2011 - 08:59 PM

Mersi Daniella si Foxyy pentru raspunsuri - deci este mai bine in ceea ce priveste concediul platit de maternitate in Romania!!!

9 zile ramase la mine - asta mica nu prea da semne sa vina si ea mai devreme asa ca asteptam resemnati - dar nu se stie niciodata.
Nu mai pot dormi noptile mai deloc, iar mainile si picioarele se umfla =)) Ma trezesc cu niste dureri in incheieturile mainilor si ma misc tare greu.......

#1415 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 19 July 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaCristina, la 18 July 2011 - 08:59 PM, a spus:

Mersi Daniella si Foxyy pentru raspunsuri - deci este mai bine in ceea ce priveste concediul platit de maternitate in Romania!!!

9 zile ramase la mine - asta mica nu prea da semne sa vina si ea mai devreme asa ca asteptam resemnati - dar nu se stie niciodata.
Nu mai pot dormi noptile mai deloc, iar mainile si picioarele se umfla :icon_fessee: Ma trezesc cu niste dureri in incheieturile mainilor si ma misc tare greu.......

hai ca mai e doar putin... bine ca e iarna la voi ca altfel, pe calcura, iti era mai greu. Imagine postata
eu nu am avut nici un semn ca ar veni asta mica. doar m-am trezit ca s-a rupt apa, desi, la controlul din ziua precedenta, nu se arata dornica de "excursie". asa ca nu stii niciodata cand apare Imagine postata

#1416 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 19 July 2011 - 02:53 PM

Vezi postareaAngel, la 09 July 2011 - 04:40 PM, a spus:

in sfarsit am si eu pozici, va pun si voua una sa ma laud :D

Mirela, acum ti-am vazut Mariuca :D , cat e de dragalasa! mai rar sa fie asa de frumusei nou-nascutii. Sa va traiasca si sa va aduca doar bucurii in familie! Refacere rapida mamaicii

Vezi postareastella, la 10 July 2011 - 06:13 PM, a spus:

Bunicul meu ( era majur de jandarmi, asa ca nimeni nu discuta "ordinele" lui )a vrut stella , caci era o mare cantareata la metropolitan opera Stella Roman

ei vezi? de-aici ti se trage cariera muzicala.

Vezi postareaAdriana, la 10 July 2011 - 10:08 PM, a spus:

Dar i-au pus cercei deja in maternitate? :o

aproape tuturor fetitelor li se pun cercelusi in maternitate. nu stiu cat de politically correct este, ca nu-i alegerea fiintei care va suporta piercingu', da' cred ca e mai bine asa decat cum am patit eu. mi-am facut gauri in urechi la 16 ani, la orl-ist si-am lesinat pe-acolo de i-am bagat pe toti in spaime. basca infectii la o ureche, cu toate ca-mi pusesem niste cercei de aur, sterilizati inainte. oh, amintiri crunte!

Vezi postareaCristina, la 18 July 2011 - 08:59 PM, a spus:

Nu mai pot dormi noptile mai deloc, iar mainile si picioarele se umfla :) Ma trezesc cu niste dureri in incheieturile mainilor si ma misc tare greu.......

Cristina, nastere usoara iti doresc si-un bebe sanatos si frumos. Restul nici nu mai conteaza, cum ti-a fost de greu, picioare umflate si spate dureros -toate spaimele vor fi date uitarii.

Liz, tu cum te simti? Nu mai e mult nici la tine.

#1417 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 19 July 2011 - 03:19 PM

Nastere usoara Cristina. Sa fie bebelusa sanatoasa, mancacioasa si somnoroasa! :)

#1418 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2011 - 04:18 PM

Vezi postareamoatza, la 19 July 2011 - 02:53 PM, a spus:

aproape tuturor fetitelor li se pun cercelusi in maternitate

parerea mea proprie si personala cu care nu vreau sa supar pe nimeni este ca nu-mi place deloc obiceiul asta
si mie mi le-a facut o tanti tirziu, nici nu tin minte ce era, poate vreo asistenta habar n-am, dar n-am avut nici un fel de probleme, tin minte perfect momentul, m-am intors acasa de la scara cealalta unde locuia ea si unde m-am dus singurica, si era pustiu, era un meci important si toti erau la televizor :)

#1419 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • LocationDown Under

Postat 23 July 2011 - 03:55 AM

Multumesc mult Laura, Moatza si Boni!
Azi m-am apucat de curatenie in forta :) O fii vreun semn? :)

#1420 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2011 - 05:05 AM

sa stii ca e, nesting
eu stateam la soacra la sf sarcinii cu Ada(casa nu era gata) si am spalat tot de la intrare pana la spatele casei :)...pe jos, praf, pereti, rufe, am calcat un camion si a doua zi au inceput durerile :)

la Sara la fel, cu 2 zile inainte m-a apucat si am luat tot la mana :)

bafta si cat mai usor sa fie

Arata acest topic

• 136 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic