Forum Culinar: Cartofi umpluti cu carne in sos alb - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi umpluti cu carne in sos alb Made in Ukraina

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 December 2010 - 02:37 PM

Reteta o am de pe blogul unei prietene din Ukraina.
Ea spunea ca reteta sa face cu carne tocata si pregatita ca pentru chiftelute.Mie mi-era asa de pofta ca am facut cu ce aveam: adica pasta de carnati proaspeti.


Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12924163902696.jpg

Cartofi mai mici se curata si se scobesc.Se umplu cu carnea pentru chiftele.
Separat, o ceapa taiata solzisori se caleste in unt, se stinge cu apa si se adauga 1 lingura de faina(eu am pus amidon).Se toarna peste cartofi si se pun la fiert.Se acopera oala cu capac.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12924164356464.jpg

Sunt foarte buni, am sa-i refac cu siguranta asa cum prevede reteta: carne tocata, ou, usturoi, paine inmuiata, patrunjel.

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 04:21 PM

Arata super!Ce idei au fetele alea din Ukraina!Pe blogurile lor am vazut si eu atîtea chestii deosebite!Foarte inventive!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 15 December 2010 - 04:56 PM

Felicitari inca o data toata admiratia! dar cum ai scobit cartofii fara sa se crape? cu scula pt scos coceanul din mere?

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2010 - 06:50 PM

Super ideea! Tre' sa-ncerc si eu reteta asta! :D

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2010 - 10:50 PM

superbi, chiar am niste cartofiori mai mici, cre ca o incerc cit de curind, doar sa iau carne tocata

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 December 2010 - 10:31 AM

Poate cartofiiastia par banali dar sunt excelenti cu sosul ala alb.Sau imi era mie foame. :floare: In orice caz, mai fac si refac.
Cartofii i-am gaurit cu instrumentul ala de scos cotorul la mere.Dar orice idee e binevenita.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2010 - 11:12 AM

Si eu ii fac azi :)

#8 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 December 2010 - 03:47 PM

Nu stiu daca Adriana i-a facut pana la urma, dar ma bucur ca pot posta inaintea ei :P
Nu am eu o poza prea spectaculoasa, mai ales ca i-am fotografiat pe ultimii cand am ramas si fara sos, dar au fost deliciosi. I-am facut cu carnea pregatita ca pentru chiftele de aici si culoarea la sos mai colorata (eu pun putina boia la chiftele :occasion14: )

Multumesc Eataly de reteta, chiar sunt deliciosi si eu nu eram infometata :D Eu nu am avut cartofi mici, asa ca am taiat cartofii in 2 si apoi i-am scobit. S-a mancat tot (18 bucati) de catre 5 persoane (2 adulti + 3 copilasi nu foarte mancaciosi in general). unde m-ai pui ca inainte am avut si ciorba???

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-160-12927664024511.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2010 - 06:46 PM

I-am facut ieri dar ii incalzesc si ii mincam diseara :occasion14:

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2010 - 11:49 PM

Si ai mei, am facut o tigaie mare plina, s-a curatat cu piine si tigaia :love7:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12927953612552.jpg

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2010 - 09:36 PM

Vai, ce ma bucur ca v-au placut.Mie mi s-au parut extraordinari si-am crezut ca-s eu defecta! :hug:

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2012 - 11:51 PM

Cum de n-am vazut-o eu pana acum :) ?

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2012 - 02:11 PM

Pai de-aia am scos-o iar la suprafata. :hungry:

#14 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 January 2012 - 02:32 PM

chiar asa, nici eu nu o vazusem.arata tare bine.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 12:18 PM

Vezi postareaIoana, la 08 January 2012 - 02:32 PM, a spus:

chiar asa, nici eu nu o vazusem.arata tare bine.


Si sa vezi ce buni is! :hug:

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 02:18 PM

Eu stiu deja cu ce o sa-i fac pe langa.......un sos cu ciuperci si smantana :) !

#17 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 July 2012 - 04:40 PM

Acu daca mi-am luat scula de gaurit sigur fac reteta asta zilele astea.
Numai ca, Eataly, pt ca-s mai grea de cap, doua lamuriri,daca se poate:

-ai scobit tot cartoful sau i-ai lasat fundul?
-nu-mi dau seama de cantitatea sosului, adica daca vreau sa fac 10-12 cartofi, tre sa pun mai mult de o ceapa si o lingura de amidon? adica sosul tre sa acopere toti cartofi...

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 July 2012 - 07:37 PM

Unii i-am gaurit, unii nu.
Nu conteaza.

La 10 12 cartofi, pune 2 cepe, si implicit mai multa apa si mai multa faina(amidon).Daca ti se pare prea subtire, ai timp sa adaugi amidon. :headbang:

#19 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 July 2012 - 06:36 PM

De ce nu încercati sa-i scobiti cu asa numita "lingura pariziana", cea cu care faceti de pilda bilute din pepene galben? :scratch:

Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#20 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 July 2012 - 10:04 PM

ma gandesc ca e mai greu de scobit in cartof crud cu lingurita aia decat cu scula de facut spirale, adica asta:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2012/post-115-13416914385609.jpg


Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi