Cartofi umpluti cu carne in sos alb Made in Ukraina
#1
Postat 15 December 2010 - 02:37 PM
Ea spunea ca reteta sa face cu carne tocata si pregatita ca pentru chiftelute.Mie mi-era asa de pofta ca am facut cu ce aveam: adica pasta de carnati proaspeti.
Cartofi mai mici se curata si se scobesc.Se umplu cu carnea pentru chiftele.
Separat, o ceapa taiata solzisori se caleste in unt, se stinge cu apa si se adauga 1 lingura de faina(eu am pus amidon).Se toarna peste cartofi si se pun la fiert.Se acopera oala cu capac.
Sunt foarte buni, am sa-i refac cu siguranta asa cum prevede reteta: carne tocata, ou, usturoi, paine inmuiata, patrunjel.
#2
Postat 15 December 2010 - 04:21 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 15 December 2010 - 04:56 PM
#5
Postat 15 December 2010 - 10:50 PM
#6
Postat 18 December 2010 - 10:31 AM
Cartofii i-am gaurit cu instrumentul ala de scos cotorul la mere.Dar orice idee e binevenita.
#8
Postat 19 December 2010 - 03:47 PM
Nu am eu o poza prea spectaculoasa, mai ales ca i-am fotografiat pe ultimii cand am ramas si fara sos, dar au fost deliciosi. I-am facut cu carnea pregatita ca pentru chiftele de aici si culoarea la sos mai colorata (eu pun putina boia la chiftele )
Multumesc Eataly de reteta, chiar sunt deliciosi si eu nu eram infometata Eu nu am avut cartofi mici, asa ca am taiat cartofii in 2 si apoi i-am scobit. S-a mancat tot (18 bucati) de catre 5 persoane (2 adulti + 3 copilasi nu foarte mancaciosi in general). unde m-ai pui ca inainte am avut si ciorba???
#10
Postat 19 December 2010 - 11:49 PM
#11
Postat 23 December 2010 - 09:36 PM
#15
Postat 09 January 2012 - 12:18 PM
#16
Postat 09 January 2012 - 02:18 PM
#17
Postat 06 July 2012 - 04:40 PM
Numai ca, Eataly, pt ca-s mai grea de cap, doua lamuriri,daca se poate:
-ai scobit tot cartoful sau i-ai lasat fundul?
-nu-mi dau seama de cantitatea sosului, adica daca vreau sa fac 10-12 cartofi, tre sa pun mai mult de o ceapa si o lingura de amidon? adica sosul tre sa acopere toti cartofi...
#18
Postat 06 July 2012 - 07:37 PM
Nu conteaza.
La 10 12 cartofi, pune 2 cepe, si implicit mai multa apa si mai multa faina(amidon).Daca ti se pare prea subtire, ai timp sa adaugi amidon.
#19
Postat 07 July 2012 - 06:36 PM
#20
Postat 07 July 2012 - 10:04 PM